واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۷:۴ب.ظ)
تقوي مطرح کرد: مسئولان نسبت به فرهنگسازي پرداخت زکات در جامعه اهتمام بورزند رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه کشور و عضو شوراي زکات کشور گفت:بايد زکات را بهعنوان يک امر الهي ترويج کرده و سعي کنيم ظرفيت آن را بالا ببريم تا بتوانيم مشکلات مردم را حل کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج از لرستان، سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه کشور و عضو شوراي زکات کشور در همايش تجليل از مؤديان، مبلغان و عاملان زکات استان لرستان که سهشنبه، 11 شهريور در سالن اجتماعات مرکز تربيت معلم علامه طباطبايي خرمآباد برگزار شد، اظهارداشت:دو نوع زکات واجب و مستحب داريم، که صدقات ما چه واجب و چه مستحب ميتواند زکات باشد.
وي با اشاره به اينکه سقف زکات کشور در سال گذشته 170 ميليارد تومان، گفت: در سال جاري 270ميليارد تومان اعلام شده است.
جتالاسلام تقوي، با اشاره به اينکه گفتمان در مورد يک موضوع يعني اينکه مقولات مختلفي که بيانگر و نماد آن هستند را بيان کنيم، ادامه داد: اگرچيزي تبديل به گفتمان شود، همه آن را قبول ميکنند، چراکه يک منش رفتاري که ريشه در ارزشها دارد، اول به عادت تبديل شده و در نهايت فرهنگ را تشکيل ميدهد.
عضو شوراي زکات کشور با بيان اينکه بايد زکات را به گفتمان تبديل کنيم، ادامه داد: گفتمانسازي يعني حضور هميشگي يک فکر در زندگي انسان، يعني هر جايي که ميروي و ميبيني؛ مسجد، مغازه و هر جايي در جامعه صحبت از آن در ميان باشد و همه از آن يعني زکات صحبت کنند، چراکه به اين صورت ابتدا به عادت و بعد از آن به فرهنگ تبديل ميشود.
وي با اشاره به اينکه يکي از نهادهاي تأثيرگذار در اين زمينه نهاد نماز جمعه است، ادامه داد: اين نهاد هم در خدمت مردم وهم مسئولين استاني قرار دارد به طوريکه با ايجاد آرامش در بين مردم راه ايجاد ارتباط بين مردم و مسئولان را هموار ميسازد، پس بايد بين آنها هماهنگي وجود داشته باشد، و اين در حالياست که اين ارتباط در استان لرستان بهخصوص در شهرستان خرمآباد از سوي نماينده وليفقيه در استان حجتالاسلام ميرعمادي بهخوبي انجام شده است.
حجتالاسلام تقوي، با بيان اينکه، مسئولين بايد قدر روحانيت و نمازجمعه را بدانند، ادامه داد: جامعه ما جامعهاي نيست که تز منهاي روحانيت در آن به نتيجه برسد، پس مسئولان بايد به تقويت دين کمک کنند.
عضو شوراي زکات کشور، با اشاره به اينکه زکات يک امر حکومتي است، ادامه داد: موارد مصرف زکات بايد به تأييد مقام معظم رهبري برسد، لذا در شهرستانها نمايندگان وليفقيه در استان ميتوانند موارد مصرف را تأييد کرده و يا رد کنند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه کشور با اشاره به اينکه اينگونه جلسات بهانهاي براي تقويت ارزشها هستند، ادامه داد: در هر برنامه بايد از شهيدان، مخصوصاً شهيدان اين منطقه الگو بگيريم چراکه لرستان، علما بزرگي مانند آيتاللهالعظمي بروجردي که بيشتر مراجع تقليد امروزي از شاگردان او هستند، آيتالله کمالوند و آيتالله سيدحسن طاهريخرمآبادي نام برد که آنها را بهعنوان خدمتگزاران دين در گذشته نبايد به فراموشي سپرد.
وي ضمن اشاره به اينکه اين همايش با دهه کرامت مصادف شده است، ادامه داد: اين نامگذاريها بهانه و سوژهاي است تا ما بتوانيم مناسبتهايي ارزشهاي ديني و الهي خود را تبليغ و ترويج کنيم.
وي با اشاره به اينکه يکي از ضعفهاي ما اين است که از اين مناسبتها بهخصوص آنهايي که ريشه فرهنگي و اعتقادي دارند بهخوبي استفاده نميکنيم، ادامه داد: همانگونه که مبلغان از ظرف زماني عاشورا نهايت استفاده و بهره را برده و به بيان مطالب ارزنده درباره دين و امامان ميپردازند، ما بايد مسائل فرهنگي را در زمينه همين مناسبتها پيش برده و بدانيم چه فکرها و انديشههايي در اين مناسبتها روييده و چه ارزشهايي تقويت و يا شکل ميگيرد که نمونه آن را ميتوان انقلاب اسلامي دانست که در زمينه فرهنگ عاشورا رشد کرد، چراکه در همان لحظات ابتدايي، انقلاب با شعار «نهضت ما حسينيه» آغاز شد.
حجتالاسلام تقوي مناسبتهاي مذهبي را سوژههاي خوبي براي اهل فکر دانست وعنوان کرد: همه اين مناسبتها زمينهساز خوبي براي فرهنگيان و انديشمندان است که با استفاده درست از آنها و شناخت علايق مردم ميتوان در اين راستا گامهاي مؤثر زيادي را برداشت، چراکه در اين عرصه ميتوانيم از قبر، وصيتنامه و شعار شهيدان در راه فرهنگسازي استفاده کنيم.
در پايان همايش بهصورت نمادين از، حجتالسلام سيداحمد ميرعمادي، نماينده وليفقيه در استان لرستان و امام جمعه خرمآباد و رئيس شوراي زکات استان، حجتالاسلام ارزنده، امام جمعه اليگودرز، رضوينژاد، فرماندار اليگودرز و آذرخش، مسئول شوراي زکات اليگودرز تجليل بهعمل آمد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]