تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860977440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکارهایی برای کاهش اضطراب


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


راهکارهایی برای کاهش اضطراب
دخترم ۱۴ سال دارد. نمراتش بالا است و در مدرسه تیزهوشان درس می‌خواند ولی هنگام پاسخ به سوالات شفاهی دستپاچه می‌شود، دستانش می‌لرزد و نکاتی را که حفظ کرده است، فراموش می‌کند. به نظرم اعتماد به نفس پایینی دارد. چه کنم؟
جام جم سرا: معمولا قرار گرفتن در موقعیت‌های جدید باعث ایجاد نگرانی و اضطراب در افراد می‌شود. اضطراب ناشی از قرار گرفتن در موقعیت جدید آن هم زمانی که خود را در معرض ارزیابی دیگران می‌بینیم، باعث افزایش نگرانی و کاهش تمرکز برای انجام کار‌ها و حتی گاهی باعث مشکلات رفتاری مانند لکنت زبان می‌شود.

وقتی تمرکز انسان برای انجام کاری کاهش یابد، به طور طبیعی مرتکب اشتباهات بیش تری خواهد شد و همین موضوع باعث دستپاچگی و اضطراب بیشتر او خواهد شد. به طور مثال، افرادی که اضطراب اجتماعی دارند، هنگامی که می‌خواهند در جمع صحبت کنند بر احساسات بدنی خود (قلبم تند تند می‌زند یا حتما همه می‌بینند که چه قدر عرق کرده‌ام)، ظاهر خود (نباید این لباس را می‌پوشیدم یا چرا همه به جوش‌های صورتم نگاه می‌کنند) و رفتارهای خود (فکر کنم که زیاد تکان می‌خورم یا چرا این قدر تپق می‌زنم) تمرکز می‌کنند و در نتیجه، توجه‌شان از انجام وظیفه اصلیشان منحرف می‌شود و اضطرابشان افزایش می‌یابد. نتیجه کاهش تمرکز بر اصل موضوع، به تکرار اشتباهات پشت سر هم منجر می‌شود.

شکست به معنای طرد شدن از دیگران نیست
یکی از دلایل اینکه انسان مضطرب می‌شود، برآورده کردن انتظاراتی است که دیگران از ما دارند و فکر می‌کنیم که کوچک‌ترین نقص در انجام کاری به معنای ناقص بودن ما و طرد شدن از جانب آن‌ها است. چرا که شکست را به معنی بی‌ارزش شدن، دوست نداشته شدن و درماندگی می‌دانیم، در صورتی که این گونه نیست و باید بدانیم که هیچ فردی کامل نیست بلکه افرادی موفق هستند که از شکست‌های خود درس می‌گیرند.

خودانگاره و بهبود آن
در خور ذکر است که همه اضطراب افراد ناشی از احتمال ارزیابی منفی از جانب دیگران نیست بلکه ارزیابی از خود نیز اهمیت زیادی دارد. هر فردی در ذهن خود تصویری از خویشتن دارد که به آن خود انگاره یا خود پنداره (self-image) گفته می‌شود.

قسمت عمده ویژگی‌های شخصیتی، منش و خصوصیات رفتاری هر فرد به تصویری که از خود (ه‌مان خودانگاره) در ذهنش دارد، مربوط می‌شود. در واقع درک افراد مضطرب از چیزی که دیگران درباره آن‌ها فکر می‌کنند، بازتابی از تفکر آن‌ها در مورد خودشان است. بنابراین تغییر خودانگاره، با هدف فراموش کردن عبارات خود انتقادی باعث بهبود عملکرد افراد می‌شود.

تغییر در خودانگاره کمک می‌کند تا مقدار زیادی از اضطراب افراد کاهش یابد که بدان منظور می‌توان از تکنیک‌هایی که ذکر خواهد شد، استفاده کرد.

۱) بازخورد تصویری:
این روش باعث تصحیح خودانگاره خواهد شد. به طور مثال اگر فردی می‌خواهد در یک کلاس کنفرانس بدهد باید از او بخواهیم تصویر خود را زمان صحبت کردن ترسیم کند. سپس از او بخواهیم که یک بار کنفرانس را در مقابل ما (که دوستان یا خانواده‌اش هستیم) اجرا کند و تصاویر ویدیویی را از دید مشاهده گر مشاهده کند. این تکنیک با ایجاد هماهنگی بین عملکرد مورد انتظار و عملکرد واقعی می‌تواند ابزار مهمی برای به چالش کشیدن خودانگاره و تصحیح آن باشد.

۲) مواجهه با آینه:
بهتر است فرد مضطرب ۳ دقیقه به خود در آینه خیره شود و با خود صحبت کند. همچنین می‌تواند صحبت‌هایش را به صورت یک تمرین فرضی ضبط کند تا راحت‌تر با آن موقعیت‌ها کنار بیاید و خودانگاره منفی‌اش را اصلاح کند. فرد مضطرب می‌تواند چندین بار این فیلم را نگاه کند و توجه کند که مواجهه چندین باره با آینه می‌تواند به بهبود خودانگاره کمک زیادی کند.

۳) بازخورد صوتی:
بهتر است قبل از مواجه شدن با موقعیت‌های واقعی، متنی را بنویسد و از روی آن بخواند و سپس آن را ضبط و چندین بار گوش کند تا بتواند با چندین بار گوش کردن، مشکلات خود را شناسایی و بر آن‌ها غلبه کند.

۴) بازخوردگروهی:
باز خورد مثبت غیر منتظره از طرف اعضای خانواده یا دوستان می‌تواند برای تصحیح خودانگاره تحریف شده افراد مضطرب بسیار مفید باشد. بنابراین اگر اطرافیان با بیان جملات یا حرکاتی به افراد مضطرب، روحیه بدهند تاثیر زیادی در کاهش اضطراب آن‌ها خواهد داشت.

تصور یکی از دلایل ایجاد اضطراب
در حقیقت بیشتر مردم با فکر کردن یا به تصویر کشیدن وقایع ترس آور، باعث ایجاد اضطراب در خود می‌شوند ولی جالب است که همین قدرت تصور اگر در جهت مثبت به کارگرفته شود، می‌تواند به ما کمک کند تا با تغییر افکار و تصورات ذهنی اضطراب خودمان را کاهش دهیم. در واقع با تصور وقایع خوشایند و مثبت می‌توانیم شدت هر نوع اضطرابی را در خودمان کاهش دهیم.

استفاده از کلمات «اگر» و «سپس»
یکی از بهترین روش‌های دیگر جلوگیری از اضطراب و مضطرب شدن، افزودن کلمه «بنابراین» در ابتدای جمله‌ای که اضطراب تولید می‌کند و کلمه «سپس» در جواب به جمله‌های اضطرابی است. برای مثال به جای گفتن «در کنفرانس کلاس موفق نمی‌شوم» بهتر است بگوییم: «اگر در کنفرانس کلاس موفق نشوم، سپس برای کنفرانس بعدی بیشتر تلاش می‌کنم». (دکتر هادی صدری - روان‌شناس و مشاور خانواده/خراسان)


سه شنبه 11 شهریور 1393 08:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن