محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830339522
ظرفيت هاي اقتصادي CIS
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۶ق.ظ)
ظرفيت هاي اقتصادي CIS گروه اقتصاد سياسي
ارمنستان
زماني که شوروي سابق پابرجا و فروپاشي شوروي اتفاق نيفتاده بود؛ صنعت، پايه اصلي و بنيادي اقتصاد ارمنستان بود. به طوري که با وجود 3درصد جمعيت شوروي، توليدات صنعتي آن 4 درصد کل توليدات شوروي بود. متأسفانه پس از استقلال اين کشور وضعيت اقتصادي آن راکد شد و امروزه بيشتر بخش هاي اقتصادي به صورت غير قابل استفاده و متروک درآمده است. البته اين کشور با ايجاد نظام اقتصاد بازار آزاد و همچنين کمک هاي سازمان هاي بين المللي، برنامه هاي اصلاحات اقتصادي را اجرا کرده و به اين ترتيب توانسته از رکود تا حدودي نجات يابد.
ارمنستان در سال هاي اخير شاهد رشد اقتصادي ثابت و منظم در بخش هاي توليد انرژي، مواد شيميايي، مخابرات، جواهر سازي، عمران و مصالح ساختماني و رشد چشمگير در تجارت و بازرگاني، حمل و نقل، ماشين سازي، الكترونيك، كامپيوتر و… بوده است. رشد اقتصادي اين کشور پس از افت بسيار شديد در سال 2009 در نتيجه بحران مالي جهاني در سال 2011 مجدداً حالت صعودي گرفته و به 4.7 درصد رسيد.
درآمد كشور ارمنستان از طريق صادرات كالا از جمله الماس (پرداخت و صادرات مجدد آن) و ديگر مواد معدني مانند: سنگ، مس، قطعات فلزي، ماشين آلات و تجهيزات، نوشيدني و مواد غذايي تأمين مي شود. به طور كلي صنايع مختلف (توليد مواد شيميايي، قطعات و ابزار الكترونيكي، ماشين آلات، مواد غذايي، لاستيك، پوشاك، صنايع دفاعي و...) و همچنين كشاورزي و محصولات آن مهم ترين بخش هاي اقتصادي ارمنستان به شمار مي آيد و بخش اصلي درآمد كشور از اين طريق تأمين مي شود. كشاورزي 44 درصد از نيروي كار و صنايع 42 درصد از نيروي كار را به خود اختصاص مي دهند.
به علاوه كمك هاي ارامنه خارج از كشور (اسپيورك ارمني) در قالب هاي مختلف و نيز كمك و اعطاي وام كشورها، سازمان ها و نهادهاي مالي نظير روسيه، آمريكا، بانك جهاني، صندوق بين المللي پول، بانك توسعه و ترميم اروپا، اتحاديه اروپا و غيره، از ديگر منابع مالي ارمنستان به حساب مي آيند.
از سال 1998 که تورم در ارمنستان به حد تعادل رسيد، رشد اقتصادي اين کشور هم آغاز شد. بر اساس آمار رسمي ارائه شده توسط بانک مرکزي ارمنستان، ميزان متوسط تورم در سال 2003 برابر 4.7 درصد و در سال 2004 برابر با 7 درصد بوده است. اين ميزان در سال 2005 به 2.2 درصد رسيد.
حجم صادرات ارمنستان به دليل داشتن رشد اقتصادي ثابت و متعادل و همچنين بهره مند بودن از نظام تجارت آزاد از سال 1999 به صورت چشم گيري افزايش پيدا کرد و به همراه آن به دليل رشد توليدات داخلي، واردات نيز کاهش يافت. در سال 1999 حجم صادرات اين کشور به ميزان 5.1 درصد افزايش يافت و اين در حالي است که رشد واردات با 10.1 درصد به حد منفي رسيد.
در سال 2004 حجم صادرات و واردات به ترتيب 4.3 درصد و 5.6 درصد افزايش يافت. در سال 2005 روند رشد صادرات ادامه پيدا کرد و به 31.5 درصد رسيد.
ارمنستان
ارمنستان در واقع بر اساس سرمايه گذاري ارمني هاي خارج از کشور، اقتصاد خود را بنا نهاده است. زماني که اتحاد جماهير شوروي برقرار بود و استقلال ارمنستان به رسميت شناخته نشده بود، اين کشور مواد اوليه صنايع خود را از ساير جمهوري هاي شوروي و کشورهاي خارجي تهيه مي نمود و در آن زمان اقتصاد ارمنستان بر پايه صنايع شيميايي، فراوري خوراک، لاستيک سازي، ماشين آلات، الکترونيک و بافندگي استوار بود.
پس از فروپاشي شوروي، ارمنستان همچنان در مورد انرژي وابستگي شديدي به کشورهاي خارجي، از جمله ايران و روسيه دارد و همچنين به علت شرايط جغرافيايي محصور در خشکي، عملا پتانسيل مناسبي براي گسترش کشت و زرع ندارد. علاوه بر اين به علت درگيري ها بين ارمنستان و کشورهاي همسايگي شرقي و غربي يعني جمهوري آذربايجان و ترکيه، فضاي مناسبي براي پيشرفت و ترقي در زمينه هاي اقتصادي و سرمايه گذاري در اين کشور وجود ندارد.
اين کشور علاوه بر آسيب هاي فراواني که در جريان فروپاشي ديد، بعد از آن نيز در جريان جنگ قره باغ، خسارات فراواني را متحمل شد، اما؛ اينها تنها دلايل افول اوضاع اقتصادي نبودند؛ چرا که مردم ارمنستان معتقدند مافياي اقتصادي که در کشورشان وجود دارد باعث بي عدالتي شده است و فساد مالي ارمنستان امروزه بزرگترين چالش اين کشور براي پيشرفت مي باشد.
شرکت هاي بسياري در اين راستا ورشکست شدند که به عنوان مثال مي توان شرکت هواپيمايي ملي ارمنستان، آرماويا را نام برد که به علت عدم توانايي در پرداخت بدهي ها در ماه آوريل سال 2013 اعلام ورشکستگي نمودند و بحران مالي جهاني را دليل اصلي اين رخداد مي دانستند.
ازبکستان
ازبکستان يکي ديگر از کشورهاي آسياي ميانه مي باشد که از نظر وسعت و با مساحت ۴۴۷٬۴۰۰ کليومتر مربع به عنوان پنجاه و ششمين کشور جهان محسوب مي گردد. زبان رسمي اين کشور زبان ازبکي است و با کشورهاي افغانستان، تاجيکستان، قزاقستان و قرقيزستان هم مرز مي باشد و پايتخت اين کشور، تاشکند مي باشد.
ازبکستان با ۲۶،۸۵۱،۰۰۰ نفر جمعيت به عنوان چهل و دومين کشور پرجمعيت جهان محسوب مي گردد و همانطور که قبلا نيز اشاره شد با ۴۴۷،۴۰۰ کيلومتر مربع مساحت، عنوان پنجاه و ششمين کشور بزرگ جهان را دارا مي باشد و در بين کشورهاي مستقل همسود از نظر مساحت پنجم و از نظر جمعيت سومين کشور به حساب مي آيد. در همسايگي ازبکستان کشورهاي تاجيکستان، قرقيزستان، ترکمنستان، قزاقستان و افغانستان قرار دارند. شهر تاشکند، پايتخت ازبکستان مي باشد و سمرقند و بخارا نيز از شهرهاي مهم اين کشور به حساب مي آيند. از نظر آب و هوايي، ازبکستان خشک و محصور در خشکي است.
۳۰ تا ۴۰ درصد جمعيت ازبکستان فارسي زبان هستند که به تاجيکي ها شناخته مي شوند، البته اين برآورد با آمارهاي رسمي مغايرت دارد.
آذربايجان
جمهوري آذربايجان بزرگترين کشور lمنطقه قفقاز مي باشد و پايتخت آن شهر باکو است. اين کشور در گذرگاه اروپا و آسياي جنوب غربي و در کنار درياي خزر واقع شده است.
کشورهاي ارمنستان و ترکيه در سمت غرب، کشور ايران در سمت جنوب، روسيه در سمت شمال و کشور گرجستان در سمت شمال غربي جمهوري آذربايجان قرار دارند. مرز آبي اين کشور با کشورهاي ترکمنستان و قزاقستان بواسطه درياي خزر مي باشد. در سال ۲۰۱۲ ميلادي کشور آذربايجان در حدود ۹/۱۲۵ ميليون نفر جمعيت داشت. توليد ناخالص داخلي اين کشور در همين سال معادل ۷۲ ميليارد دلار (بر اساس ارزش اسمي) و بيش از ۹۷ ميليارد دلار (بر اساس قدرت خريد) بوده است که توليد ناخالص سرانه اهالي کشور را به ترتيب معادل ۷،۸۵۰ و ۱۰،۵۶۸ دلار ميکند.
جمهوري آذربايجان اولين کشوري است که با اکثريت مسلمان داراي هنرهاي اپرا و تئاتر مي باشد و اين کشور ميراث فرهنگي و تاريخي بسيار زيادي را دارا است. در سال ۱۹۱۸ ميلادي جمهوري دمکراتيک آذربايجان تأسيس شد و دو سال بعد از آن به اتحاد جماهير شوروي پيوست و در سال ۱۹۹۱ ميلادي اعلام استقلال نمود. در جريان جنگ قره باغ، ارمنستان بخش کوهستاني و مناطق پيرامون و دروني کرکي، يوخاري اسکيپارا، برخودارلي و سفولو را اشغال کرد. جمهوري قره باغ با وجود اينکه هيچ کشوري آن را به رسميت نشناخته است هنوز هويت خود را حفظ کرده است، با اين حال از سوي ساير کشورها بخشي از کشور آذربايجان شمرده مي شود.
بخش ديگر اين کشور، جمهوري خودمختار نخجوان است که از خاک اصلي جمهوري آذربايجان جدا مانده است. استان خود مختار قره باغ کوهستاني نيز از بخش هاي فدرال اين کشور به حساب مي آيند. در جريان جنگ قره باغ، اين ناحيه و هفت بخش پيرامون آن که در جنوب غربي آذربايجان قرار دارند به اشغال نيروهاي ارمنستان درآمد. حکومت جمهوري آذربايجان از يک جمهوري پارلماني و چند حزبي با يک مجلس قانون گذاري تشکيل شده است و از سال ۲۰۰۱ ميلادي اين جمهوري سکولار به عضويت شوراي اروپا درآمده است.
جمهوري آذربايجان به ۵۹ بخش، ۱۱ شهر و ۱ جمهوري خودمختار تقسيم شده است. جمهوري خودمختار نخجوان داراي ۷ بخش است و بدين ترتيب، اين کشور جمعاً به ۶۶ بخش تقسيم شده است.
علاوه بر اين، جمهوري آذربايجان به ۱۰ ناحيه اقتصادي تقسيم گرديده است و هر ناحيه اقتصادي شامل چند بخش ميباشد.
جمهوري اذربايجان در سال هاي اخير تلاش هاي زيادي براي رونق صنعت گردشگري خود داشته است و همچنين سال ۲۰۱۱ ميلادي در کشور آذربايجان نيز سال گردشگري اذربايجان ناميده شد. کشور آذربايجان در سال ۲۰۱۰ ميلادي ميزبان بيش از دو و نيم ميليون گردشگر بوده است و در سال هاي اخير نيز سهم گردشگري آذربايجان، بيشتر کشورهاي اوکراين، قزاقستان، ايران، گرجستان، اردن، بحرين، آلمان، استراليا، بلغارستان و فنلاند بوده است.
ميراث فرهنگي و معماري ملي و اسلامي از مهمترين عاملهاي ثبات در جمهوري آذربايجان محسوب ميشود. اين کشور بهعنوان دومين کشور شيعه در جهان، با ميراثهاي معماري، آداب و رسوم، تنوع فرهنگي، انواع پوشاک، صنايع دستي، غذاهاي سنتي و چشماندازهاي جغرافيايي و طبيعي از نظر جهانگردي قابل توجه بوده است و همه ساله هزاران گردشگر خارجي را به سمت جمهوري آذربايجان جذب مي نمايد که از نظر اقتصادي نيز تأثير به سزايي در رشد اقتصادي اين کشور دارد.
جمهوري آذربايجان در مقايسه با جمهوري هاي تازه استقلال يافته مجاور خود و با توجه به بهره برداري از منابع نفتي خود که طبق آمار سال ۲۰۰۸ ميلادي برابر ۷ ميليارد بشکه بوده است که حدود يک درصد از ذخاير اثبات شده در جهان مي باشد و همچنين در حال حاضر در منطقه، يک صادرکننده محصولات گازي نيز محسوب ميشود و همچنين سرمايه گذاري هايي که پس از استقلال در اين کشور صورت گرفت، توسعه بيشتري پيدا کرد و با وجود اين موضوع، بعد از استقلال اين کشور، تورم فزاينده ناشي از آثار جنگ قرهباغ همراه با سياستهاي آزادسازي قيمتها و خصوصي سازي اقتصاد موجب شد که مردم جمهوري آذربايجان تحت فشارهاي شديد اقتصادي قرار گيرند و قدرت خريد آنها به سرعت کاهش يابد، ولي؛ از سال۱۹۹۶ ميلادي، افزايش درآمدهاي حاصل از قراردادهاي نفتي بينالمللي، روند رو به رشد سرمايه گذاري خارجي، اعتبارات صندوق بينالمللي پول و بانک جهاني و مساعدت کشورهاي اروپايي موجب گرديد تا اقتصاد نابسامان اين کشور کمي رو به بهبود برود. در سال ۲۰۰۷ ميلادي از تعداد کل شاغلان در بخش اقتصادي ۷۰ درصد در بخش خصوصي مشغول به کار بودند و تعداد بيکاران ۲۸۱ هزار نفر بوده است.
جمهوري آذربايجان براي ثبات بخشيدن به اوضاع اقتصادي و با کمک صندوق بينالمللي پول، دو برنامهٔ اقتصادي را به اجرا درآورد و توانسته است ميزان تورم را کاهش دهد. ميزان تورم در اين کشور از ۴۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ ميلادي به ۲۰ درصد در سال ۱۹۹۶ ميلادي و ۷/۳ درصد در سال ۱۹۹۷ ميلادي و صفر درصد در سال ۱۹۹۸ ميلادي و منهاي پنج درصد در نيمه نخست سال ۲۰۰۰ ميلادي کاهش يافته است.
در سال ۲۰۰۸ ميلادي جمهوري آذربايجان بنا به گزارش بانک جهاني به عنوان برترين کشور از نظر اجراي برنامههاي اصلاحات اقتصادي از بين ۱۰ کشور انتخاب شده است و جزء ده کشوري که جزئيات اطلاعات اقتصادي خود را در اختيار بانک جهاني قرار دادند، بودهاست و در رتبه نخست قرار گرفت.
تاجيکستان
کشور تاجيکستان يا جمهوري تاجيکستان کشوري در آسياي ميانه است که از جنوب با افغانستان، از غرب با ازبکستان، از شمال با قرقيزستان و از شرق با چين همسايه است. لازم به توضيح است که در گذشته مسير راه ابريشم از اين کشور نيز عبور ميکرده است.
تاجيکستان بنا بر قانون تقسيمات کشوري، به واحدهاي زير تقسيم شده است:
• ولايت مختار کوهستان بدخشان به مرکزيت خاروغ
• ولايت سغد به مرکزيت خجند
• ولايت ختلان به مرکزيت قُرغانتپه
• ناحيههاي تابع جمهوري که يک واحد اداري را تشکيل داده و شامل هيچ کدام از ولايتها نيستند و مستقيماً از پايتخت کشور اداره ميشوند.
کشور تاجيکستان از فقيرترين کشورها در ميان جمهوريهاي استقلال يافته از کشور اتحاد جماهير شوروي سابق است. در سال ۲۰۰۵، توليد ناخالص ملي آن نزديک به ۲ ميليارد دلار بود.
ترکمنستان
ترکمنستان داراي اقتصادي رو به رشد است و اين کشور در فهرست چهار کشور بزرگ توليد کننده گاز طبيعي و نفت در بين کشورهاي شوروي سابق قرار دارد. اين کشور داراي ۲۰۰۰ ميليارد متر مکعب ذخائر گاز و مقام چهاردهم جهان و داراي ۵۴۶ ميليون بشکه ذخائر نفتي است. بيشتر ذخاير نفتي اين کشور در غرب ترکمنستان از جمله در پهنه درياي خزر متمرکز شده است و ذخاير گاز طبيعي تقريباً در سراسر خاک کشور پراکنده است. ترکمنستان با توجه به منابع سرشار نفت و گاز و پنبه، از طريق سرمايه گذاري مشترک صنايع پايين دست خود را گسترش داده است و جزء معدود کشورهايي است که فراوردههاي نفتي را صادر ميکند و با فراوري محصول پنبه، صنايع فعال و پيشرفته نساجي را دارد که از بازار فروش بالايي در سطح جهان برخوردار ميباشد و همچنين با فروش سالانه مقدار زيادي گاز به کشورهايي مانند اوکراين و روسيه و چند کشور ديگر از جمله ايران، اقدام به کسب درآمدهاي سرشار مي نمايد.
ذخاير نمکهاي طبيعي دريايي در خليج قرهبوغاز متمرکز است که در اين منطقه موادي همچون ميرابيليت و ديگر مواد پر ارزش وجود دارد. معادن نمک کلسيم در منطقه قويرداق وجود دارد. بيشتر زمينهاي کشاورزي ترکمنستان را دشت قره قوم تشکيل ميدهد که اغلب براي چراندن گوسفند قرهگل مورد استفاده قرار ميگيرد. در زمينهاي کشاورزي محصولاتي همچون پنبه، ميوه و تره بار و انگور پرورش مي يابد. امور پرورش کرم ابريشم نيز توسعه يافته است و در طي سالهاي اخير، توليد گندم نيز افزايش خوبي داشته است.
ترکمنستان به دليل احاطه شده توسط خشکي، براي ترانزيت کالا از خاک کشورهاي همسايه استفاده ميکند. خط آهن ترکمنستان به شهر سرخس در شمال شرقي ايران متصل است و تا بندرعباس امتداد مي يابد.
قرقيزستان
جمهوري قرقيزستان معروف به قرقيزستان کشوري محصور به خشکي است در منطقه آسياي مرکزي و پايتخت آن شهر بيشکک است.
تا قبل از پيروزي کمونيستها در شوروي سابق، قرقيزستان بخشي از ترکستان روسيه بود و سپس در سال ۱۹۲۶ميلادي، جزء يکي از جمهوريهاي اتحاد جماهير شوروي گرديد. قرقيزستان پس از فروپاشي کشور شوروي در سال ۱۹۹۱ ميلادي، مستقل شد و عسگر آقايف، رهبر حزب کمونيست قرقيزستان، به رياست جمهوري اين کشور رسيد. آقايف از آغاز استقلال اين کشور تا سال ۲۰۰۵ ميلادي قدرت را بدست داشت و ميخواست تا پايان عمر در مقام رياست جمهوري باشد از اين رو، در اوايل فوريه سال 2005 ميلادي بهدنبال مجموعهاي از شورشهاي قربانبيک باقياف، رئيسجمهور قرقيزستان سرنگون و آشوبهايي در اين کشور فقير آسياي ميانه به وقوع پيوست که طي آن مردم پايتخت شورش کردند و به کاخ رياست جمهوري و مجلس هجوم آوردند.
به اين ترتيب، عسگر آقايف به روسيه پناهنده شد و قربانبيگ باقييف به جاي او به رياست جمهوري رسيد و انقلاب لالهاي قرقيزستان به وقوع پيوست. ۵ سال بعد و در سال ۲۰۱۰ ميلادي مردم قرقيزستان در اعتراض به فساد مالي و گراني قيمت برق به خيابانها ريختند و دولت قربان بيگ باقييف را سرنگون کردند. سپس رهبر مخالفان رزا آتونبايوا يک دولت موقت در پايتخت تشکيل داد و خواستار استعفاي قربان بيگ باقييف شد.
روسيه اولين کشوري بود که تغيير رژيم قرقيزستان در ۷ آوريل سال ۲۰۱۰ ميلادي را به رسميت شناخت و با توجه به موضعگيريهاي رسانهاي اين کشور عليه قربانبيک باقييف، مظنون به دامن زدن به آشوبهاي ماه آوريل و تحولات در قرقيزستان شد.
پس از ناآراميهاي خشونتبار قرقيزستان که موجي از نگراني را در کشورهاي منطقه از درگيري جريانهاي خشونتبار قومي و قبيلهاي در آسياي مرکزي پديد آورده بود، کمتر کسي گمان ميبرد که به فاصلهاي اندک از اين رويدادهاي در نوع خود خشن و پرتلفات، در ساز و کاري دموکراتيک، اولين و تنها نظام پارلمانيستي در آسياي ميانه شکل گيرد اما چنين نظامي در اين کشور شکل گرفت.
نظام سياسي قرقيزستان دموکراسي پارلماني است.
کشور قرقيزستان شامل ۷ استان (ولايت) بنامهاي چوي، ايسيق کول، نارين، تراز، باتکن، اوش و جلال آباد است. ضمنا شهر بيشکک بهطور مستقل اداره ميشود.
زبان اصلي مردم روسي و قرقيزي و مذهب آنان اسلام، ۷۵ درصد مردم مسلمان و ۲۰ درصد آنان مسيحي و ۵ درصد بقيه پيرو ساير اديان ميباشند.
جمعيت کشور قرقيزستان حدود ۵.۵ ميليون نفر است که حدود ۶۹ درصد آن را قرقيزها، ۱۴ درصد را ازبکها و ۹ درصد را روسها تشکيل ميدهند. اقليتهاي کوچک ديگري نيز از قبيل ۲.۸ درصد اوکرايني، ۲ درصد تاتار، ۱.۱ درصد آلماني و جمعيت کوچکي از قزاقها، آذربايجانيها، تاجيکها و اويغورها هم در اين کشور زندگي ميکنند.
بنابر آمار سال ۱۹۹۹ ميلادي، درصد جمعيت ازبکها نسبت به جمعيت روسها فزوني يافته است و ازبکها ۱۳.۸ درصد و روسها ۱۲.۵ درصد جمعيت کل قرقيزستان رادر آن سال تشکيل ميدادند. ساکنين در آسياي ميانه بيشتر از 70 قوم و مليت هستند و اين منطقه پتانسيل لازم براي درگيري هاي قومي و نژادي را دارد.
قرقيزستان مانند ديگر کشورهاي آسياي ميانه، از ارتش چندان بزرگ و قدرتمندي برخوردار نيست و کل نيروهاي مسلح و نيروهاي شبه نظامي و امنيتي اين کشور در حدود ۲۰،۰۰۰ نفر است که آنها نيز با مشکل پايين بودن سطح آموزش و همچنين جنگافزار و تجهيزات لازم مواجه هستند. علاوه بر اين، کشور قرقيزستان بودجه بسيار محدود نظامي دارد که هيچگاه به بالاي يک ميليارد دلار نرسيده است، در نتيجه در سالهاي اخير، طرحي از سوي وزارت دفاع اين کشور آماده شده است که هدف آن انجام اصلاحات ساختاري و زيربنايي در نيروهاي دفاعي عنوان شده است. در عرصه روابط نظامي، قرقيزها بيشترين روابط را با روسيه دارند و علت اين امر تا اندازهاي در نتيجه وابستگي امنيتي و نظامي قرقيزستان به کشور روسيه است.
قزاقستان
قزاقستان کشوري است در آسياي ميانه و پايتخت اين کشور در سال ۱۹۹۸ ميلادي از آلماتي در جنوب که بزرگترين شهر کشور است به آستانه در شمال منتقل گرديد.
جمعيت قزاقستان ۱۶ ميليون و ۶۰۰ هزار نفر و زبانهاي رسمي آن قزاقي و روسي و واحد پول آن تِنگه است. قزاقستان بزرگترين کشور محصور در خشکي در دنيا است و تراکم جمعيتي کمي دارد.
آستانه، پايتخت کنوني قزاقستان شهري است بسيار سرد و بادخيز که دماي هوا در زمستان در آن به منفي ۴۰ درجه ميرسد. گروههايي از مليگرايان روس در روسيه و داخل قزاقستان ادعاي الحاق مجدد شمال قزاقستان به روسيه را داشتند و اين موضوع يکي از انگيزههاي رئيسجمهوري قزاقستان براي انتقال پايتخت به شهري نزديک به روسيه بود و اين امر باعث شد که شمار زيادي از قزاقها به اين شهر منتقل و اين ادعا به خودي خود خاموش شود.
قزاقستان از شمال با کشور روسيه، از شرق با کشور چين، در جنوب شرقي با کشور قرقيزستان، در جنوب با کشور ازبکستان و در جنوب غربي با کشور ترکمنستان همسايه است. سواحل شمال شرقي درياي خزر در خاک اين کشور قرار دارد.
اقتصاد قزاقستان تا حد زيادي به بخش کشاورزي متکي است و اين کشور بيشترين توليد ناخالص داخلي و درآمد سرانه را در ميان جمهوري هاي تازه استقلال يافته دارد و نيز از اعضاي مهم سازمان همکاري شانگهاي است.
اين کشور از لحاظ منابع زيرزميني هم بسيار غني است، از سال ۱۹۹۳ ميلادي تاکنون بيش از ۴۰ ميليارد دلار سرمايه گذاري خارجي در اين بخش انجام شده است و همچنين تخمين زده ميشود که قزاقستان صاحب دومين منابع بزرگ اورانيوم، کروم، روي و سرب و سومين در منگنز، چهارمين در مس و در مورد زغال سنگ، آهن و طلا نيز در بين ۱۰ کشور اول دنيا قرار ميگيرد و همچنين يازدهمين منابع بزرگ نفتو گاز طبيعي را در اختيار دارد.
کشف و استخراج نفت در مناطق غربي و در کنار درياي خزر، اين کشور را جزء کشورهايي با درصد رشد اقتصادي بالا در ميان جمهوريهاي اتحاد جماهير شوروي سابق قرار داده است.
پايگاه فضايي بايکونور در کشور قزاقستان قرار دارد و قديميترين پايگاه فضايي جهان است. يوري گاگاريننخستين انسان فضانورد از اين پايگاه به فضا سفر کرده است. اين پايگاه در دوران شوروي سابق و به خاطر موقعيت جغرافيايي مناسب در جمهوري قزاقستان ساخته شد و پس از فروپاشي شوروي، کشور روسيه اين پايگاه را تا سال ۲۰۵۰ ميلادي از قزاقستان اجاره کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
پرورش مرغ بومي جايگزين مرغ صنعتي شود/ ظرفيتهاي اقتصادي همدان شناسايي شده است
استانها غرب همدان صادقي خواستار شد پرورش مرغ بومي جايگزين مرغ صنعتي شود ظرفيتهاي اقتصادي همدان شناسايي شده است همدان - خبرگزاري مهر مسئول بسيج سازندگي سپاه انصار الحسين ع استان همدان خواستار پرورش مرغ بومي به جاي صنعتي در راستاي اقتصاد مقاومتي شد و از شناسايي ظرفيت هاياستاندار بوشهر: پارس جنوبی تنها ظرفیت اقتصادی و اشتغال استان بوشهر نیست
استاندار بوشهر پارس جنوبی تنها ظرفیت اقتصادی و اشتغال استان بوشهر نیستاستاندار بوشهر گفت تنها داشته ما پارس جنوبی نیست این استان دارای ظرفیتهای متعددی است که میتوانیم بر آنها تمرکز کنیم و با توجه به آن ظرفیتها به ظرفیت تقویت نیروی انسانی هم باید توجه شود به گزارش خبرگزاری فعدم استفاده از ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی
استانها مرکز قم سعیدی کیا انتقاد کرد عدم استفاده از ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی قم - خبرگزاری مهر رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان با بیان اینکه قوانین خوبی در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی حاکم است گفت از امکانات و قابلیتهای مناطق ویژه به خوبی استفاده نشده است به گزارش خبرنگارسفیر آفریقای جنوبی: منطقه آزاد ارس ظرفیت ممتازی برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی است
سفیر آفریقای جنوبی منطقه آزاد ارس ظرفیت ممتازی برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی استسفیر آفریقای جنوبی در تهران گفت منطقه آزاد ارس ظرفیت ممتازی برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل روابط عمومی منطقه آزاد ارسبهرهگیری از ظرفیت گردشگری در جهت خروج از رکود اقتصادی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۶ ۰۴ – گروه گردشگری رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری صبح دیروز در برنامه زنده تلویزیونی با اشاره به نقش مهم گردشگری و صنایع دستی در کاهش نرخ تورم و رونق اقتصادی گفت میتوان از ظرفیتهای این سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مسیر توسعه اقتصادی و خرظرفیت مناطق ویژه اقتصادی که در اقتصاد مقاومتی اثرگذار است
سعیدی كیا ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی که در اقتصاد مقاومتی اثرگذار است 1393-06-04 14 01 در هفته دولت بیش از 200 پروژه عمرانی در استان قم افتتاح و به مرحله بهره برداری می رسد محمد سعیدی کیا صبح امروز به منظور افتتاح چند پروژه و حضور در نشست مدیران عامل مناطق اقتصادی کشور به منطقهحمايت از ظرفيت بالاي معادن کجاي بسته سياست اقتصادي دولت است
۲۵ مرداد ۱۳۹۳ ۱۲ ۴۳ب ظ رحماني حمايت از ظرفيت بالاي معادن کجاي بسته سياست اقتصادي دولت است رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي گفت با توجه به ظرفيت هاي بسيار بالا در بخش معدن کشور حمايت برخورد و توجه به اين بخش بسيار ضعيف بود ظرفيت معادن کشور چيزي کمتر از حوزه نفت نرئیس ستاد توسعه و اشتغال بافت مطرح کرد ظرفیتهای اقتصادی، گنج زیر پای بافت
رئیس ستاد توسعه و اشتغال بافت مطرح کردظرفیتهای اقتصادی گنج زیر پای بافترئیس ستاد توسعه و اشتغال بافت گفت قدمبهقدم شهرستان بافت ظرفیت اقتصادی است و گنج زیر پا و جلوی روی ما است کشاورزی معادن و گردشگری از داشتههای ما برای متمکن شدن مردم محسوب میشوند البته اگر درست استفادهدانشگاه آزاد اسلامی گیلان باید به سمت فعالیت های اقتصادی و شرکت های دانش بنیان حرکت کند
استانها شمال گیلان امیر تیموری دانشگاه آزاد اسلامی گیلان باید به سمت فعالیت های اقتصادی و شرکت های دانش بنیان حرکت کند رشت - خبرگزاری مهر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و رئیس کمیته پژوهشی واحد ها و مراکز آموزشی گیلان گفت این دانشگاه با داشتن ظرفیت های علمی و پژوهشی منامدیرعامل بنیاد توسعه تعاون استان تهران خبر داد واگذاری سهام بزرگترین تعاونی اقتصادی خاورمیانه از 12 شهریور
مدیرعامل بنیاد توسعه تعاون استان تهران خبر دادواگذاری سهام بزرگترین تعاونی اقتصادی خاورمیانه از 12 شهریورمدیر عامل بنیاد توسعه تعاون استان تهران با اشاره به برگزاری همایش نقش تعاونیهای نسل نوین در توسعه اقتصاد و فرهنگ گفت در روز همایش واگذاری سهام بزرگترین تعاونی اقتصادی خاورمفرماندار مینودشت مطرح کرد افتتاح 33 پروژه عمرانی و اقتصادی در مینودشت
فرماندار مینودشت مطرح کردافتتاح 33 پروژه عمرانی و اقتصادی در مینودشتفرماندار شهرستان مینودشت گفت دولت در ثبات اقتصادی و کنترل نرخ تورم کارنامه مناسب و قابل قبولی از خود به جای گذاشته است به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان اسرافیل وزیری ظهر امروز در نخستین جلسه هماهنگی بزرگداشت هفجنجالی ترین پرونده های اقتصادی در ایران +تصویر
جنجالی ترین پرونده های اقتصادی در ایران تصویر جنجالی ترین پروندههای اقتصادی در ایران چه بود و سرانجام آنها بهکجا رسید این گزارش مروری است بر پرونده همه دانهدرشتهایی که مردم آنها را با آدرس دزدی از جیب بیت المال شناختند مجله مهر سرانجام پرونده م ه چه می شود حکم بابکبا عزم ملی و مدیریت جهادی میتوان از تنگنای اقتصادی گذر کرد
مسئول بسیج اساتید استان خوزستان با عزم ملی و مدیریت جهادی میتوان از تنگنای اقتصادی گذر کرد خبرگزاری پانا مسئول بسیج اساتید استان خوزستان عنوان کرد با عزم ملی و مدیریت جهادی ابتدا باید سطح فرهنگی جامعه را با آموزههای دینی ارتقا داد و در کنار آن با استفاده از روشهای علمی برمبتنظیم بازار کالا و تأمین مالی بنگاه های اقتصادی؛ 2 نقش اصلی بازار سرمایه
بر اساس سند راهبردی سازمان بورس تنظیم بازار کالا و تأمین مالی بنگاه های اقتصادی 2 نقش اصلی بازار سرمایه خبرگزاری پانا طبق بندهای مندرج در سند راهبردی سازمان بورس و اوراق بهادار راهکارهای تأمین مالی دولت تنظیم بازار کالاها راهکارهای تأمین مالی بنگاه های اقتصادی و کمک دولت بههدف دشمنان جلوگیری از رشد فکری و اقتصادی ملت ایران است
استانها غرب کرمانشاه سردار ریحانی هدف دشمنان جلوگیری از رشد فکری و اقتصادی ملت ایران است کرمانشاه - خبرگزاری مهر فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم ص استان کرمانشاه با اشاره به برنامه های مختلف دشمنان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی جلوگیری از رشد فکری و اقتصادی ملت ایران را از امیزان پیشرفت مدارس وابسته به ظرفیت مدیران است/ لزوم استفاده از روش های فعال تدریس توسط معلمان
استانها شمال آذربایجان شرقی شاطریان میزان پیشرفت مدارس وابسته به ظرفیت مدیران است لزوم استفاده از روش های فعال تدریس توسط معلمان تبریز- خبرگزاری مهر معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش وپرورش آذربایجان شرقی گفت میزان پیشرفت مدارس وابسته به ظرفیت مدیران است و باید این افرادواگذاری بزرگترین تعاونی اقتصادی در ایران
اقتصادی کار و تعاون واگذاری بزرگترین تعاونی اقتصادی در ایران مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران از آغاز واگذاری بزرگترین شرکت تعاونی اقتصادی خاورمیانه همزمان با برگزاری نخستین همایش ملی نقش تعاونیهای نسل نوین در توسعه اقتصاد و فرهنگ در روز دوازدهم شهریورماه در-
گوناگون
پربازدیدترینها