تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843845617




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رئيس جمهور جديد تركيه!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۸ شهريور ۱۳۹۳ (۰:۳۲ق.ظ)
اطلاعات: رئيس جمهور جديد تركيه!
آقاي رجب‌طيب اردوغان بعد از 11 سال رياست حزب عدالت و توسعه در نشست عمومي حزب براي خداحافظي از ادامه عضويت در آن حاضر شد.
در قانون اساسي تركيه، رئيس جمهوري نمي‌تواند عضو حزبي باشد. ديروز آقاي اردوغان بعد از استعفاء از حزب عدالت و توسعه، سوگند ادا كرد و به‌ طور رسمي رئيس جمهوري جديد تركيه شد.
برداشت‌ها از دوره جديد رياست جمهوري تركيه متفاوت و گوناگون است. اغلب نويسندگان سياسي درباره تركيه معتقدند كه رياست جمهوري آقاي اردوغان اولاً با گذشته متفاوت خواهد شد، او تنها يك رئيس‌جمهوري تشريفاتي آنگونه كه در قانون اساسي ديده شده است، نخواهد بود.
ثانياً به گفته‌هاي آقاي اردوغان در دوره مبارزات انتخاباتي رياست جمهوري و بعد از آن در سخنراني پس از اداي سوگند رياست جمهوري توجه مي‌دهند كه رئيس جمهوري، رئيس كشور و رأس مديريت اجرايي است و اردوغان طرح تغييرات در قانون اساسي را مهمترين برنامه خود مي‌داند، اما هنوز اين تغييرات صورت نگرفته، به آقاي «داود اوغلو» كه از دوستان قديمي اردوغان است و از سال 2004 تاكنون همراه سياسي او به شمار مي‌رود، به عنوان نخست‌وزير براي تشكيل دولت جديد ماموريت داده است.
آقاي داود اوغلو كه در دولت آقاي اردوغان وزير خارجه بود، اكنون رياست حزب عدالت و توسعه و مسئوليت نخست‌وزيري تركيه را به‌عهده گرفته است.
تحليلگران سياسي نوشته‌اند كه انتخاب آقاي «داود اوغلو» نشان مي‌دهد كه رئيس جمهوري جديد (اردوغان) همچنان علاوه بر نظارت، كنترل دولت در طرح‌هاي اجرايي و سياسي را در اختيار خواهد گرفت. آقاي اردوغان مدام چند گزاره ذيل را تكرار مي‌كند؛ رئيس جمهوري، رئيس دولت است و در اجراي طرح‌هاي اجرايي فعال خواهد بود. رئيس جمهوري يك مقام تشريفاتي بدون مسئوليت نيست. دولت بايد پاسخگو به رئيس جمهوري باشد. تركيه بايد به عضويت اتحاديه اروپا درآيد، تركيه به مرحله‌اي رسيده است كه نياز به بازنگري در قانون اساسي دارد. تغييرات در قانون اساسي براي تركيه جديد ضروري و لازم است. مسير پيشرفت‌هاي اقتصادي ادامه خواهد داشت. پالايش در ساختار امنيتي و فسادزدايي در ميان نيروهاي امنيتي و نظامي بخصوص پليس نياز است.
اردوغان مدير سياسي است كه ويژگي‌هاي متعددي دارد، اما از ميان آنها نشان دادن شخصيت قوي با انرژي فوق‌العاده شاخص است. با شخصيت او «رخوت» سازگاري ندارد و هر بار كه ظاهر مي‌شود، آنچنان خود را قدرتمند نشان مي‌دهد كه گويا براي حل هر مشكلي آمادگي كامل دارد و كسي قدرتمندتر از او در تركيه وجود ندارد! اين شخصيت از آقاي اردوغان از آن زمان كه در ورزش قهرماني فوتبال تركيه فعال بود تا تجربه بزرگ سال‌ها در مسئوليت شهرداري استامبول مديري موفق ساخته است. اما اكنون آقاي اردوغان 60 ساله در مسئوليت رياست جمهوري علاوه بر مديريتي قوي بايد نشان دهد كه سياستمداري هوشمند است. بالانس قدرت در داخل و خارج تركيه اهرم‌هايي دارد كه رئيس جمهوري جديد، تعدادي از آنها را در اختيار دارد و تعدادي را در دست ندارد. اردوغان مي‌خواهد دوكار را انجام دهد: تغيير قانون اساسي براي افزودن بر قدرت رئيس جمهوري و تعريف جديد از جايگاه رياست جمهوري تركيه، در كنار آن حفظ يكپارچگي و وحدت ملي. در اولي(تغيير قانون اساسي) حداقل 3/2 آراي موافق نمايندگان در مجلس تركيه را نياز دارد كه فعلاً در اختيار ندارد. او براي اين‌كار به كردهاي تركيه چراغ سبز نشان مي‌دهد، تا آراي آنها را در پارلمان در سبد خود داشته باشد. در مورد دومي (وحدت ملي) بايد به واقعيت تنوع سياسي ـ اجتماعي در جامعه تركيه تمكين كند. جامعه‌اي كه دين‌ باوران و سكولارها با يكديگر همزيستي مسالمت‌آميز دارند. در حالي‌كه هر بخش مرزهاي خود را مي‌شناسند و در زندگي عادي تضاد چنداني ندارند. جامعه تركيه به جاي شكاف‌هاي عقيدتي در مدار «وحدت ملي» مي‌چرخد. ناسيوناليسم تركيه تنها در محدوده‌ سكولارها يا لائيك‌ها يا طرفداران «آتاتورك» خلاصه نمي‌شود. طيف‌هاي مذهبي و غيرمذهبي در مرز «مليت» يكپارچه‌اند. متأسفانه در ايران به صورت عمومي، هنوز شناخت دقيقي از جامعه تركيه، عليرغم همسايگي و سال‌ها ارتباط اقتصادي و سياسي، وجود ندارد. تقابل طيف احزاب غيرمذهبي با اردوغان در حدود دايره «مذهب و ضد مذهب» نيست. اين تقابل حتي در موضوع «مليت» نمي‌چرخد. اصل تقابل برنگرش به «دموكراسي» فراتر از ايدئولوژي يا در ذيل آن است.
شايد مهمتر از آن، اجتناب از «ديكتاتوري» است كه تاريخ سياسي ـ اجتماعي تركيه عميق‌ترين ضربات را از‌آن ديده است.
مخالفان آقاي اردوغان مي‌گويند؛ شعار تغيير قانون‌اساسي تركيه ربطي به مذهب و غيرمذهب ندارد، بلكه اردوغان مي‌خواهد ساختار نظام سياسي تركيه از پارلماني ـ رياستي به «رياستي» تغيير يابد كه در رأس هرم قدرت رئيس‌جمهوري علاوه‌‌بر فرماندهي ارتش و همه نيروهاي نظامي امنيتي، رياست و مديريت اجرايي (نخست‌وزيري و دولت) را در اختيار بگيرد. اين چرخش از سوي مخالفان اردوغان، تغيير و بازگشت به «ديكتاتوري» خوانده مي‌شود، زيرا قدرت پارلمان شكسته و مسئوليت نخست‌وزيري هم در ذيل رياست‌جمهوري تعريف مي‌گردد.
مخالفان اردوغان مي‌گويند؛ تركيه سال‌ها ديكتاتوري ژنرال‌هاي ارتش را تجربه‌ كرده است و اكنون نمي‌تواند «ژنرال» ديگري را بپذيرد.
اردوغان از موفقيت خود در يك دهه نخست‌وزيري در سامان بخشيدن اقتصاد تركيه بهره‌گيري مي‌كند تا مسير را براي تحول در ساختار نظام سياسي اين كشور هموار سازد. براي اين‌كار بايد در انتخابات آينده مجلس چنان پيروزي را به دست آورد كه 3/2 آراي نمايندگان را براي تغيير قانون‌اساسي در اختيار داشته باشد و همان‌گونه كه قبلاً اشاره شد، براي اين‌كار نگاه ائتلافي با كردهاي تركيه دارد. او حتي در سخنراني روز سوگند رياست‌جمهوري به حل مسالمت‌آميز مشكلات با كردهاي تركيه اشاره كرد. كردهاي تركيه نيز موقعيت كنوني را مناسب ارزيابي مي‌كنند تا با امتياز گرفتن از رئيس جمهوري جديد، جايگاه خود را در هرم قدرت سياسي مستحكم سازند. اردوغان از سابقه مديريت موفق خود در تحول اقتصادي تركيه بهره‌گيري مي‌كند. روابط اقتصادي تركيه با ايران در سطح خوبي قرار دارد و دو طرف مي‌خواهند سطح اين روابط را به 30 ميليارد دلار در سال برسانند. روابط اقتصادي تركيه با اغلب كشورهاي اسلامي هم (عرب و غيرعرب) بسيار فعال است و بعد از چين بازارهاي كشورهاي اسلامي را در اختيار دارد. اما از نظر سياسي، اردوغان از يكطرف روابط دوجانبه با اسرائيل دارد و از سوي ديگر مركز فعاليت‌هاي گوناگون از سياسي و نظامي عليه سوريه و دولت بشار اسد شده است. با ايران روابط سياسي متعادل برقرار كرده است، در حالي كه در عراق و در اغلب كشورهاي منطقه خود را رقيب تجاري ايران مي‌داند و مسيري را براي انتقال اسلحه به گروه‌هاي تروريستي النصره و داعش در سوريه و عراق باز كرده و متهم به حمايت از گروه‌هاي تروريستي عليه سوريه و عراق شده است. با آمريكا روابط بسيار صميمي ندارد، اگر چه يكي از بزرگترين پايگاه‌هاي نظامي آمريكا در تركيه مستقر است. اردوغان تلاش مي‌كند تركيه عضو رسمي اتحاديه اروپا شود؛ اگر چه در مجموعه ناتو عضويت دارد. احزاب‌ سياسي تركيه با هر گرايشي كشور خود را اروپايي مي‌خوانند كه تاريخ آنها اين كشور را متصل به كشورهاي اسلامي كرده است. داشتن دو ماهيت، اروپايي و خاورميانه‌اي (اسلامي) سياست‌ خارجي تركيه را همواره در تلاطم قرار داده است. اردوغان و نخست وزير او آقاي داود اوغلو مي‌دانند كه هر چه روابط ايران و غرب بهبود پيدا كند و بخصوص روابط ايران و آمريكا از «تنش» خارج شود، تركيه زيان سياسي و حتي اقتصادي مي‌بيند. آنكارا اگر چه از سياست خارجي امروز ايران حمايت مي‌كند، اما براي چگونگي پايان مذاكره ايران و غرب در چارچوب منافع ملي خود تحليل خاصي دارد. تركيه مي‌خواهد پل ارتباط ايران و غرب باشد و از هر دو طرف ايران و غرب ماليات و هزينه‌هاي عبور از اين پل را دريافت كند.
رئيس جمهوري جديد تركيه تعريفي از نهاد رياست جمهوري تركيه مي‌دهد كه فعلاً در شرح وظايف آن در قانون اساسي تركيه وجود ندارد. بايد انتظار داشت كه رقباي اردوغان از احزاب مخالف حزب عدالت و توسعه، در مجلس تركيه اعلام اخطار قانون اساسي به رئيس جمهوري را اولين گام مخالفت بدانند. با رياست جمهوري اردوغان فصل جديدي از سياست و مديريت كلان در تركيه ديده مي‌شود كه ناچار از دالان تنش‌هاي گوناگون عبور خواهد كرد.
نويسنده: ابوالقاسم قاسم زاده













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن