تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

صندوق تضمین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803353809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میراث جاوید دولت ۱۲ روزه |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: میراث جاوید دولت ۱۲ روزه
جلسات هیأت دولت در آن 12 روز هرچند معدود اما در فضایی با محبت و دوستانه برگزار می‌شد. متأسفانه این جو در دولت‌های دیگر تکرار نشد و حتی در دولتهای بعد برخی وزرا خودخواسته از وزارت انصراف دادند.
کد خبر: ۴۳۰۳۲۲
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۳ - 30 August 2014


حسن غفوری فرد، وزیر نیروی دولت شهید رجایی در ایران نوشت:

در فاصله خرداد تا شهریور سال 60 تعداد زیادی از مسئولان و مدیران ارشد نظام از برخی رؤسای قوا گرفته تا 30 نفر از نمایندگان مجلس و 10 نفر از وزرا و تعداد زیادی از امرا و فرماندهان ارتش به شهادت رسیدند. از دست دادن این حجم از نیروی انسانی زبده نظام در  شرایطی که بخشی از مملکت به اشغال نظامی عراق درآمده بود و با وجود محاصره اقتصادی شدید، درآمد کشور به صفر نزدیک شده بود، دول خارجی را به این باور رسانده بود که با این ضربات مهلک به پیکر نظام، «انقلاب ایران» دیگر امکان ادامه حیات ندارد. شاید این اتفاق در ابتدای شکل‌گیری هر نظامی منجر به سقوط آن شود اما به برکت رهبری امام(ره) و حضور فعال مردم توانستیم این مسائل را حل کنیم.

دولت شهید رجایی در چنین شرایطی تنها 12 روز- از 27 مرداد سال 60 که از مجلس برای وزرایش رأی اعتماد گرفت تا 8 شهریور که به همراه شهید باهنر به شهادت رسیدند- عمر کرد؛ فرصت محدودی که برای من که از پیش از انقلاب در محضر این عزیزان بودم، دوره ارزشمندی بود.
یکی از مهمترین ویژگی‌های این دو بزرگوار این بود که با تمام وجود «ذوب در ولایت» بودند و یکی از توفیقاتشان هم همین بود. وقتی کل اعضای دولت خدمت امام(ره) شرفیاب شدیم، ایشان با اشاره به اختلافات پیشین رئیس جمهوری و نخست وزیر وقت- شهید رجایی و بنی‌صدر- فرمودند: «این گونه نباشد که بین رئیس جمهوری و نخست وزیر اختلاف باشد و خوب است این دو در جلسات یکدیگر شرکت کنند.» آن دو شهید هم به دلیل تبعیت مطلقی که از امام(ره) داشتند، چنین کردند. به همین دلیل هم اگرچه فقط شهید باهنر باید در جلسه روز شهادتش حضور می‌یافت، اما شهید رجایی هم در آن جلسه شرکت کرد و هر دو با هم به شهادت رسیدند.

«هماهنگی بسیار نزدیک این دو نفر با اعضای هیأت دولت» از ویژگی‌های بارز آن دولت بود که رابطه مرید و مرادی را میان وزرا با رئیس جمهوری و نخست وزیر شکل داده و علاقه‌ای وصف ناپذیر میان آنها برقرار بود. جلسات هیأت دولت در آن 12 روز هرچند معدود اما در فضایی با محبت و دوستانه برگزار می‌شد. متأسفانه این جو در دولت‌های دیگر تکرار نشد و حتی در دولتهای بعد برخی وزرا خودخواسته از وزارت انصراف دادند.

«ساده‌زیستی» هم از دیگر سجایای این دو بزرگوار بود. کما اینکه شهید باهنر در همان 12 روز نخست وزیری تمام مدت در ساختمان نخست وزیری بود و اصلاً به منزل نرفت. شهید رجایی هنگامی که رئیس جمهوری شد، اعلام کرد که «من فقط 7 هزار تومان حقوق خواهم گرفت.» این در حالی بود که حقوق وزرا و وکلای پیش از انقلاب چندین برابر این مبلغ بود. اما تمام وزرا و استانداران هم به تبعیت از او اعلام کردند که همین اندازه حقوق خواهند گرفت. تا سالها پس از آن هم حقوق این قبیل مسئولان رشد چندانی نیافت کما اینکه تا سال 70 هم حقوق استانداران و وزرا حداکثر تا 20 هزار تومان بود. آن دو شهید بزرگوار «مردم‌دار» بودند و اگر کسی خدمت آنها رسیده و در حفظ شأن و مقام آنها دچار لکنت زبان میشد، با آنچنان گشاده‌رویی‌ای از سوی آنان مواجه می‌شد که ایمان می‌آورد «صمیمیت میان مردم و مسئولان» از وجوه ممیزه پس از انقلاب با دوران پیش از آن است. در آن زمان به واقع میان مردم با مسئولان فاصله‌ای نبود اما متأسفانه بعد از آن کمتر شاهد چنین رویکردی بین مسئولان بودیم.

«حجم کار بالا در دولت»، «بازسازی نهادها پس از انقلاب»، «تدبیر برای نهادهایی چون مجلس که اغلب اعضای آن شهید شده یا به جبههها اعزام میشدند» و «رفع آسیب دیدگیهای جنگی و بازسازی کشور در شرایط جنگ» و... نشان از روزگار سخت آن دوران دارد. از همین رو بود که شهید رجایی میگفت: «مسئولیت‌پذیری در این نظام یا باید با عشق همراه باشد یا با جنون، وگرنه کسی که عاقل باشد و عاشق نباشد، نمی‌تواند در این شرایط کار کند.»
خاطرات ماندگاری از این مدت کوتاه به جا مانده که در 36 سال بعد، بی‌سابقه ماند. البته همه دولتمردان در ادوار مختلف خدمت کردند اما آن زمان خلوص و سادگی خاصی وجود داشت که دیگر کمتر احساس شد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن