محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852320102
بحران هويت تجديدنظرطلبان با يارگيري از رقيب
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بحران هويت تجديدنظرطلبان با يارگيري از رقيب
آن طور كه رسانههاي اين جناح اصرار دارند يكي از نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري سال 96 هم علي لاريجاني بوده و در شرايطي كه شوراي نگهبان اجازه ورود به نامزدهاي منسوب به فتنهگران را نخواهد داد علي لاريجاني بهترين گزينه ميتواند باشد آن هم در شرايطي كه آنها تجربه مصادره به مطلوب آراي روحاني و سپس سهم خواهي از وي را داشته و تصور ميكنند حداقل ميتوانند با لاريجاني هم اينگونه برخورد كنند
نویسنده : محمد اسماعيلي
«اختلاف افكني در طيف رقيب» استراتژي كه قدمت آن به قرنها قبل باز ميگردد و تنها كاربرد آن به نبردهاي نظامي خلاصه نميشد و امروز به فراخور پيشرفت دانش و تكنولوژي و پيچيدهتر شدن تحولات سياسي اين ابزار كاربردهاي ديگر هم پيدا كرده است اما تاريخ مصرف اين استراتژي براي يك جريان سياسي داخلي همچنان اعتبار گذشته را داشته و در شرايط فعلي مهمترين برگ برنده آنها براي تصاحب مراكز عالي قدرت به شمار ميآيد.
صحبت از مهمترين و تكراريترين شگرد جريان رفرميسم داخلي در طي 17 سال اخير براي پيروزي بر حريف و در دست گرفتن شريانهاي اصلي قدرت است كه طي سه ماه اخير شكل گوياتري به خود گرفته است.
قبل از پرداختن به جزئيات و لايههاي طرح طيف تجديدنظرطلب، بايد به بيان نكاتي پرداخت كه هشداري است براي نيروهاي دلسوز و وفادار به انقلاب اسلامي و تلنگري است براي گروههايي كه بعد از گذشت پنج سال از شهرآشوب 88 هنوز درك نكردهاند كه حقيقتاً جماعتي در داخل با طراحيهاي پيچيده بدنبال براندازي نظام هستند، هنوز به اين باور نرسيدهاند كه چنددستگي و تفرقه در طيف نيروهاي انقلاب حكم جاده صاف كن را براي هواخواهان ليبراليسم در داخل بازي ميكند و ميتواند آنها را به آرزوي ديرينهشان كه همان «بازگشت رسمي به قدرت» است برساند.
بازي اصولگراها در زمين دوم خرداد
طي 12 ماه گذشته «جوان»در قالب تحليلهاي متفاوت عنوان كرد كه «تشديد اختلافات بين فراكسيون اصولگرايان و رهروان ولايت در مجلس نهم» يكي از ترفندهاي جريان دوم خرداد براي به چالش كشيدن رقيب و نزديك شدن به قدرت رسمي است؛ موضوعي كه به هيچ عنوان جدي گرفته نشد و امروز بعد از گذشت چند ماه از آن هشدارها جريان مقابل اصولگرايان از يك سو زمينه و تمهيدات «زدوخورد بين اصولگرايان» را فراهم ساخته و از سوي ديگري با «برجستهسازي اين اختلافات» تلاش دارد آن را به گسلي غير قابل ترميم در جناح رقيب تبديل كند.
مانور تبليغاتي- رسانهاي روزهاي اخير روزنامههاي زنجيرهاي روي اختلافات علي لاريجاني با برخي از نمايندگان اصولگرا در مجلس در موضوعاتي مانند انتخاب عضو شوراي نظارت بر سازمان صداوسيما و استيضاح وزير علوم مصداق بارز گزاره فوق است؛ اختلافاتي كه با عمليات رواني يك سال اخير طيف تجديدنظرطلب هر روز شكل تازه تري به خود گرفته و ميرود تا نيروي محركهاي شود براي پيشبرد نقشههاي طيف دگرانديش در مقابله با انقلاب اسلامي.
بنبست سياسي
عملكرد نامطلوب جريان دوم خرداد طي سالهاي گذشته – كه بارزترين آن فتنه سال 88 بود - باعث شد تا «مشروعيت سياسي» و «مقبوليت اجتماعي» اين جريان به شدت مورد ترديد قرار گيرد و رهبران اين جريان را وارد بحراني عميق سازد.
در كنار «اقدام رسمي براي براندازي نظام» مجموعه عوامل ديگري نظير «رويگرداني افكار عمومي از چهرههاي منسوب به اين جريان در انتخابات مجلس و رياست جمهوري»، «نبود چهره رأيآور براي غلبه بر نامزدهاي طيف رقيب در آوردگاههاي انتخاباتي»، «عبور از مباني ديني و اصول اعتقادي در تريبونهاي عمومي» و «مجرميت بسياري از تئوريسينهاي وابسته به اين جناح در طول سالهاي اخير» ناخودآگاه چالشهايي را پيش روي پدرخواندههاي دگرانديش قرار داد كه امروز بايد از آن به عنوان «بحران مطلق سياسي» ياد كرد.
به عنوان نمونه ضعف و نبود چهرههاي رأيآور و مورد قبول مردم در انتخابات سال92 كار را به آنجايي كشاند كه رهبران اين طيف به اجبار نامزد اختصاصيشان را به نفع نامزد مستقل صحنه انتخابات – روحاني- كنار كشيده و در گام بعد از دولت منتخب سهمخواهي را كليد زده و در نهايت بتوانند برخي از مهرههاي تحت مديريت خود را به برخي جايگاههاي حساس و استراتژيك نفوذ دهند.
البته به مجموع اين ضعفها بايد «ضعف تئوريك و گفتمانسازي» اين جريان را هم اضافه كرد: ضعفي كه چشم اندازي سراسر از يأس و نااميدي را فراروي هواخواهان ليبراليسم قرار داده است.
با توجه به آنچه ذكر شد، مانع بزرگ پيش روي جريان تجديدنظرطلب نه از سمت و سوي نظام يا جناح مقابل بلكه از يك سو به واسطه كارنامه سياه آنها در طي 17 سال گذشته بوده و از سوي ديگر به رويگرداني جامعهاي بر ميگردد كه از توطئههاي آنها به خوبي آگاهي پيدا كرده است.
ابزاري براي رهايي از بن بست
اما نكته اساسي آن است كه يكي از راهكارهايي كه ميتواند تجديدنظرطلبان را از بنبست سياسي موجود رهايي بخشد «ايجاد دودستگي بين طيف رقيب» و در پوشش آن «يارگيري از رهبران رأيآور اصولگراها» است؛ شگردي كه در گذشته هم بارها تكرار شده اما امروز با ابعاد تازهتري مواجه شده است.
هر چند كه ماهها قبل نسبت به ياركشي از درون اصولگراها توسط دوم خرداديها هشدارهاي ديگري بيان شده بود اما روز گذشته يكي از روزنامههاي وابسته به اين طيف با درج تيتر برجستهاي با عنوان «شكلگيري ائتلاف نانوشته اصلاحطلبان با لاريجاني؟» به صورت رسمي از استراتژي تجديدنظرطلبان رونمايي كرد. در بخشي از اين مطلب ميخوانيم: «دست دوستي اصلاحطلبان به سمت لاريجاني دراز خواهد شد؟ آيا اين دست به گرمي فشرده ميشود يا اينكه با نگاهي و تكان سري فداي مصلحت خواهد شد؛ مصلحتي كه گويا ظرف چندين سال افراد زيادي از دو طيف ميانهرو و اصلاحات را كنار گذارده است. چند وقتي است كه اصلاحطلبان در ائتلافي نانوشته با اصولگرايان ميانهرو هستند؛ ائتلافي كه نه در سال 91 براي نيل به پيروزي در سال 92 بلكه از سالهايي آغاز شد.»
در ادامه اين مطلب به صراحت از بحران هويتي دگرانديشان اينگونه ياد ميشود: «در عصر خاموش اصولگرايان ميانهرو و اصلاحطلبان آنچه اين دو جريان را به هم وصل كرد بزرگاني بودند كه خود سالهاي سال از تندرويها آسيب ديده و ضرر كرده بودند اما اين ضرر متوجه آنها نبود بلكه نگراني امثال آيتالله هاشمي، ناطقنوري و سيدمحمد خاتمي بيش از همه براي جلوگيري از برهم خوردن آرامش كشور بود.»
ابعاد استراتژي
يارگيري دوم خرداد از رقيب ديرينه شان هر چند كه در نگاه اول با هدف به تفرقه كشاندن طيف رقيب صورت ميگيرد اما دقيق شدن در اين طراحي ميتواند ابعاد پنهاني آن را هم آشكار سازد.
1- هواخواهان ليبراليسم در داخل با توجه به آنكه رهبران طيف متبوع شان از فقدان ويژگيهايي نظير «توان انسجام بخشي به بدنه جناح دوم خرداد»، «داشتن استطاعت براي ايجاد همگرايي در بين گروههاي منسوب به اين دسته»و «تزريق روحيه اميد و خودباوري در رأس و بدنه» رنج ميبرند به دنبال آن بوده تا پس از سال 84 با رويگرداني از افرادي نظير خاتمي، موسوي خوئيني ها، عبدالله نوري به سمت هاشمي رفسنجاني رويآورده تا هم ضعف رهبري خود را جبران كنند و هم با توجه به ويژگيهاي خاص شخصيتي هاشمي بتوانند بخشي از اهداف خود را به وسيله وي پيش ببرند.
2- تئوريسينهاي اين جناح به خوبي آگاهند كه خوردن «برچسب براندازي» بر پيشاني مهرههاي اصلي اين جريان و همچنين «نبود توان رأي آوري» در بين وابستگان كه بخشي از بحران كنوني را بهوجود آورده است ميتواند شكست ديگري در انتخابات آتي را به اين طيف تحميل كرده و پاياني باشد براي حيات سياسي آنها.
برهمين اساس لازم است شخصيتهاي جايگزيني كه عملكرد و مواضع آنها طي سالهاي اخير بخشي از اهداف دگرانديشان را پوشش داده است مورد حمايت قرار داده و از هماكنون تبليغات رسانهاي خود را براي رأي آوري آنها در انتخابات پيش رو متمركز كنند.
آنها معتقدند كه اكثر نامزدهاي مورد حمايت آنها در انتخابات دهم مجلس رد صلاحيت شده و به همين دليل علي لاريجاني و افراد وابسته به وي ميتوانند اولويتهاي اين جناح را در مجلس آتي- درصورتي كه نتوانند كرسيهاي قابل توجهي را تصاحب كنند- پيش ببرد.
البته آن طور كه رسانههاي اين جناح اصرار دارند يكي از نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري سال 96 هم علي لاريجاني بوده و در شرايطي كه شوراي نگهبان اجازه ورود به نامزدهاي منسوب به فتنهگران را نخواهد داد علي لاريجاني بهترين گزينه ميتواند باشد آن هم در شرايطي كه آنها تجربه مصادره به مطلوب آراي روحاني و سپس سهم خواهي از وي را داشته و تصور ميكنند حداقل ميتوانند با لاريجاني هم اينگونه برخورد كنند.
اما موضوعي كه همچنان ذهن دلسوزان انقلاب را به خود مشغول ساخته اين است كه چرا افرادي با سابقه مطلوب در انقلاب بايد به گونهاي عمل كنند كه جناح تجديدنظرطلب با اين جملات مبالغه آميز از آنها حمايت كند و پيشبرد راهبرد استحاله خود را مرهون تلاشهاي آينده آنها بدانند؟
چطور نبايد نگران بود در شرايطي كه وحدت و همگرايي طيف نزديك به گفتمان انقلاب اسلامي لازمه مقابله با توطئه جريان غائله آفرين است افرادي از دل جريان اصولگرايي با بازي در زمين آنها هم ذهن وفاداران به انقلاب را مشغول ساخته و هم مقدمات بازگشت غوغاسالاران را به حاكميت پيادهسازي ميكنند؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
استيضاح و بحران هويت اصولگرايان
۴ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۳ق ظ مردمسالاري استيضاح و بحران هويت اصولگرايان به گزارش خبرگزاري موج مردم سالاري چنين نوشت مجلس شوراي اسلامي در جريان طرح استيضاح وزير علوم سرانجام راي به عدم اعتماد دکتر فرجي دانا داد تا وي از ادامه فعاليت در مسند وزارت با تمام شايستگيها باز ماند هر چنداستيضاح و بحران هويت اصولگرايان |اخبار ایران و جهان
استيضاح و بحران هويت اصولگرايان آنچه بيش از همه در اردوگاه اصولگرايان مشهود است بحران هويت و عدم انتظام دروني و انسجام داخلي است به نحوي که ميتوان گفت اين اردگاه را ميتوان براحتي با يک جريان داخلي و حتي يک واژه تحريک نمود و با فضا سازي حتي بدون توجه به اثرات افعال و اقدامات مجبایتالیا خواستار اقدام مشترک اروپا درحل بحران های عراق، غزه و لیبی شد
ایتالیا خواستار اقدام مشترک اروپا درحل بحران های عراق غزه و لیبی شد رم - ایرنا - فدریکا موگرینی وزیر خارجه ایتالیا خواستار اقدامی قوی مشترک و هماهنگ از سوی اتحادیه اروپا در قبال بحران های عراق غزه و لیبی شد به گزارش ایرنا وزیر خارجه ایتالیا در بیانیه ای از تصمیم اخیر کاترپیش بینی و پیشگیری، عواملی مهم در مقابله با بحران طبیعی در جامعه هستند
معاون استاندار آذربایجان غربی پیش بینی و پیشگیری عواملی مهم در مقابله با بحران طبیعی در جامعه هستند ارومیه - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی گفت پیش بینی و پیشگیری عواملی مهم در مقابله با بحران طبیعی در جامعه هستند که مسئولان باید در این خصوص اهتمام لازم ربا مدیریت تحول و هویتشناسی ملی میتوان دشمن را رصد کرد
عضو هیأت علمی پژوهشکده مهدویت با مدیریت تحول و هویتشناسی ملی میتوان دشمن را رصد کرد خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام سهرابی نسبت سنجی مدیران با امام عصر عج را ضروری دانست و گفت ضعیف شدن دشمن و رقیب از فرآورده های هویت شناسی ایرانی است چون هویت شناسی سبب می شود شما با سرعت بیشتریمطبوعات و رسانه ها از مهم ترین ارکان هویتی شهرضا هستند
استانها جنوب اصفهان عقدایی مطبوعات و رسانه ها از مهم ترین ارکان هویتی شهرضا هستند شهرضا - خبرگزاری مهر فرماندار شهرضا گفت مطبوعات و رسانه ها به لحاظ تاثیرات گسترده فرهنگی و اجتماعی از جایگاه برجسته ای در تاریخ شهرضا برخوردار هستند به گزارش خبرنگار مهر سید رضا عقدایی ظهرمشکل جدی کمبود و بحران آب در 240روستای استان زنجان
زنجان مشکل جدی کمبود و بحران آب در 240روستای استان زنجان در حال حاضر تعداد 240 روستای استان زنجان با مشکل جدی کمبود و بحران آب مواجه است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان معاون نظارت بر بهره برداری آبفار استان گفت در حال حاضر بطور میانگین برای هر نفر 250 لیتر آب برای«بازگشت از نهاریا» اکران میشود/ حضور رسانهها در بحرانهای منطقه
فرهنگ و هنر سینمای ایران بازگشت از نهاریا اکران میشود حضور رسانهها در بحرانهای منطقه مستند 30 دقیقهای بازگشت از نهاریا به کارگردانی مهدی نقویان و محمدحسین مهدویان با حضور حکم امهز کارشناس مسائل راهبردی لبنان و خبرنگار شبکه المنار در سال 2006 در ادامه سلسله نشستهای فیلامام جمعه اهل سنت آققلا: 3 بحران جوامع بشری را تهدید میکند
امام جمعه اهل سنت آققلا 3 بحران جوامع بشری را تهدید میکندامام جمعه اهل سنت آققلا گفت در دنیای امروز سه بحران سیاسی اقتصادی اخلاقی و اجتماعی جوامع بشری را تهدید میکند به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان آخوند عبدالحی میرزاعلی بعد از ظهر امروز در نشست اعضای کمیسیون فرهنگی مجلسادامه بحران در «فرگوسن» هکرهای آنانیموس: نام افسر شلیککننده به «مایکل براون» را منتشر می
ادامه بحران در فرگوسنهکرهای آنانیموس نام افسر شلیککننده به مایکل براون را منتشر میکنیمگروه هکرهای آنانیموس اعلام کرد نام افسر شلیک کننده به نوجوان سیاهپوست آمریکایی را در اختیار دارد و پس از تایید آن را منتشر خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه یو اس ای تودیهویت جریان سوم مخالفان دولت
هویت جریان سوم مخالفان دولت حسن روحانی به بحث و جدل ها در باب اظهاراتش در اجلاس دیپلمات ها پایان داد او به صورت صریح بیان کرد که مقصود و مخاطب کلمات عتاب آلودش کدام نحله و طایفه از مخالفان مذاکره هسته ای بودند و به چه دلیل زبان هشدار و ملامت به کار بسته است آفتاب توضیحات دیروزچرخابی در گفتوگو با فارس: پرسپولیس شرایط بحرانی دارد/گلمحمدی ذوبآهن را متحول میکند
چرخابی در گفتوگو با فارس پرسپولیس شرایط بحرانی دارد گلمحمدی ذوبآهن را متحول میکندپیشکسوت فوتبال اصفهان با بیان اینکه پرسپولیس شرایط بحرانی دارد گفت تنها شانسی که پرسپولیس دارد این است که این هفته بازی این تیم در تهران برگزار میشود و سرخپوشان پایتخت میتوانند تا حدودی از شدشمن از طریق فضای مجازی، هویت دینی و ارزشی ما را نشانه گرفته است
مدیر کل تبلیغات اسلامی اردبیل دشمن از طریق فضای مجازی هویت دینی و ارزشی ما را نشانه گرفته است خبرگزاری رسا ـ مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت آگاهی از اهداف دشمن در فضای مجازی گفت دشمن از طریق کانال های ماهواره ای سایت ها و شبکه های مستهجن ایجاد شده بهسرپرست فرمانداری ریگان: بحران آب در ریگان جدی است
سرپرست فرمانداری ریگان بحران آب در ریگان جدی استسرپرست فرمانداری ریگان گفت بحران آب در ریگان جدی است و احیاء و لایروبی قناتها باید در اولویت قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان منصور حسینپور صبح امروز در حاشیه بازدید سرزده از ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان رمعاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفار استان زنجان خبر داد بحران کمآبی در روستاهای استان زنجان
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفار استان زنجان خبر دادبحران کمآبی در روستاهای استان زنجانمعاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفار استان زنجان گفت روستاهای استان زنجان با بحران کمآبی مواجه هستند علی سهرابی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان در رابطه با مشکلات کمبود آتصاویر رویترز از سقوط هواپیمای رقیب دیلما روسف
تصاویر رویترز از سقوط هواپیمای رقیب دیلما روسف بین الملل > آمریکا - نامزد سوسیالیست انتخابات ریاستجمهوری برزیل در یک سانحه هوایی جان باخت ادواردو کامپوس نامزد سوسیالیست انتخابات ریاستجمهوری برزیل سقوط هواپیمای نامزد انتخابات ریاستجمهوری برزیل سقوط هواپیمای نامزددوئل یاران قدیمی در جدال بحران زدهها
دوئل یاران قدیمی در جدال بحران زدهها در روزی که دیدار پرسپولیس - ذوبآهن مسابقهای که علی دایی و یحیی گلمحمدی برابر هم قرار میگیرند مهمترین بازی روز دوم از هفته سوم لیگ برتر است 5 تیم بدون برد لیگ برای گرفتن نخستین پیروزی به میدان میروند خصوصا دو تیم پرسپولیس و نفت تهران-
سیاسی
پربازدیدترینها