تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819237355




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دسترنجی که به بار نشست کهگیلویه و بویراحمد به جمع تولیدکنندگان زیتون پیوست


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دسترنجی که به بار نشست
کهگیلویه و بویراحمد به جمع تولیدکنندگان زیتون پیوست
از سال 82 که کاشت باغات زیتون در گچساران و باشت آغاز شد، برای نخستین بار این محصول مهم با حجم و کیفیت قابل قبولی به سبد تولید و صادرات کهگیلویه و بویراحمد اضافه شد.

خبرگزاری فارس: کهگیلویه و بویراحمد به جمع تولیدکنندگان زیتون پیوست



به گزارش خبرگزاری فارس، روزی که مدیر وقت جهاد کشاورزی گچساران در سال 82 وزیر جهاد کشاورزی را برای افتتاح باغ 20 هکتاری زیتون آقای مرادی به شهرستان باشت، دعوت کرد، کمتر کسی فکر می‌کرد که زیتونی از این باغ به سبد تولید کشور وارد شود ولی اکنون صدها تن زیتون از این باغ به مقصد استان‌های کشور بارگیری می‌شود. استان کهگیلویه و بویراحمد که شاید به جرات می‌توان گفت، کشت و زرع و به طور کلی کشاورزی با همه زیرشاخه‌های آن از مظمئن‌ترین راه‌های توسعه آن است به علل مختلف از جمله ضعف کلی مدیریتی تاکنون نتوانسه است از این راه به نوایی برسد.

برداشت زیتون کنسروی در کهگیلویه و بویراحمد   کشاورزی در این استان عمدتا سنتی اداره می‌شود و منابع فراوان آبی و خاک حاصل‌خیز آن تاکنون تنها نقش معیشتی داشته و نتوانسته است در سبد تولید و اشتغال این استان آن‌گونه که باید نقش‌آفرینی کند. در این شرایط، مسئولیت هدایت قطار کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به جعفر گوهرگانی رسید تا آن‌گونه که خودش گفته، این قطار را روی ریل اصلی خود یعنی ریل علمی و تخصصی سوار کند؛ ولی این کار راحتی نیست و موانع نقش‌آفرینی بخش کشاورزی در اقتصاد کشور و این استان بسیار زیاد است.

حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد و مدیر باشت در مراسم برداشت زیتون   روز گذشته در این استان امیدواری‌های زیادی در رونق تولید محصول مهم زیتون در این استان به وجود آمد و برداشت زیتون از باغات شهرستان باشت با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به طور رسمی شروع شد تا نام این  به در میان تولیدکنندگان زیتون کشور قرار گیرد. علی مرادی، کشاورز زیتون‌کاری است که در همین زمینه به خبرنگار فارس می‌گوید: در سال‌های قبل از 82 به توصیه مدیر وقت جهاد کشاورزی شهرستان گچساران (دکتر گوهرگانی) به احداث باغ زیتون اقدام کردم که بعد از آن به این علت که تجربه جدیدی در این استان بود همه، من و دیگر باغداران زیتون را تشویق به برچیدن و حذف این باغ می‌کردند و استدلال آن‌ها ایم بود که کاشت زیتون اقتصادی نیست، ولی رئیس وقت جهاد کشاورزی گچساران اجازه چنین کاری را نداد و امروز خودش مجددا در کسوت ریاست سازمان شاهد به بار نشستن دسترنج آن سال‌ها است.

  اشتغال 35 کارگر و درآمد رضایت‌بخش باغات زیتون وی با بیان اینکه نمی‌توانم احساس خوب خودم را از این روز مهم در استان کهگیلویه و بویراحمد مخفی کنم، تصریح کرد: اکنون بیش از 35 کارگر در این باغ مشغول به کار هستند و به لطف خدا و حمایت‌های بی‌دریغ سازمان جهاد کشاورزی امسال محصول بسیار خوبی را داشتیم.

اشتغال کارگران برداشت زیتون در کهگیلویه و بویراحمد   مرادی گفت: باغ زیتون من اکنون توسعه پیدا کرده و از 10 هکتار به 20 هکتار رسیده که برداشت محصول آن را به پیمانکار واگذار کردم و از درآمد آن راضی هستم. کهگیلویه و بویراحمد بهترین بازار فروش زیتون در سال جاری است   پیمانکار برداشت محصول باغات زیتون  استان کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به فارس گفت: امسال در استان‌های تولید کننده زیتون (شمال کشور) تولید خوبی را نداشتیم و باغات زیتون کهگیلویه و بویراحمد اکنون بهترین بازار زیتون به حساب می‌آید. وی گفت: در 30 نقطه این استان مشغول به برداشت زیتون هستیم که پیش‌بینی می‌شود حدود 1.5 میلیارد تومان در این مدت خرید خواهیم داشت. برداشت زیتون کنسروی به 300 تن می‌رسد   معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه به خبرنگار فارس گفت:‌ برداشت فعلی زیتون از باغات شهرستان باشت به صورت کنسروی است و از ماه آینده، برداشت زیتون روغنی نیز آغاز خواهد شد.

  ابوالحسن صداقت‌کیش افزود: تاکنون در بخش زیتون کنسروی، حدود 50 هکتار برداشت داشتیم که پیش‌بینی می‌شود این مقدار به بیش از 300 تن برسد. وی سطح زیر کشت باغات زیتون در استان کهگیلویه و بویراحمد را 700 هکتار اعلام کرد و خاطرنشان کرد: با شروع برداشت زیتون روغنی میزان برداشت این محصول مهم به رقم قابل قبولی می‌رسد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد که سال 82 و همزمان با کاشت این باغات مدیر جهاد کشاورزی گچساران بود و برای این اقدام خود تحت فشارهای زیادی بود، امروز بیش از هر کس دیگری خوشحال است و به فارس می‌گوید: هیچ چیز لذت بخش‌تر از لبخند رضایت زیتون‌کاری که روزی با هزار دلهره این باغ را احداث کرذ نیست و امروز خوشحالم که توانستم در این زمینه نقشی داشته باشم. جعفر گوهرگانی افزود: این استان ظرفیت‌های بسیاری در بخش کشاورزی دارد که باید با مدیریت صحیح و افزیش مشارکت و اعتماد کشاورزان و تولید کنندگان نسبت به شکوفایی این استعدادها اقدام کنیم. وی خاطرنشان کرد:‌با سیاستی که در آن سال‌ها پیش گرفتیم، سطح زیر کشت باغات زیتون اکنون به 700 هکتار رسیده که این استان را به یک تولیدکننده مهم زیتون در کشور تبدیل خواهد کرد. گوهرگانی ادامه داد: آنچه این استان را از سایر تولیدکنندگان زیتون مجزا می‌مند، کیفیت بسیار بالای زیتون این استان است که حرف نخست را در کشور می‌زند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: در تولید محصول زیتون در این استان از کود و سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود که این موضوع نیز بازارپسندی و کیفیت زیتون کهگیلویه و بویراحمد را دو چندان کرده است.

  ---------------------- گزارش از کریم بنام ---------------------- انتهای پیام/ 82005

93/06/04 - 19:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن