واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اکونومیست: ورود امریکا به سوریه در گرو تائید ایران
اگر دولتهای متنفذ منطقه چون ایران، عربستان، مصر و ترکیه، بتوانند در یک اعلامیه مشترک و یا همسو، بمباران علیه گروه داعش در سوریه را تأئید کنند، یا حداقل از مخالفت با آن خودداری ورزند، شاید امریکاییها موضع خود را تغییر دهند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، هفته نامه خبری "اکونومیست" (Economist) در مقالهای تحت عنوان «عراق، سوریه و داعش؛ جنگی که از مرزهای ملی عبور کرد» مینویسد: «عراق و ایالات متحده امریکا، گروه داعش را به عقب راندند، اما به زمان بسیار طولانیتری برای فرونشاندن تهدید این گروه در سطح منطقه نیاز است.» در مقاله اکونومیست آمده است: «ده روز پس از نخستین حمله هوایی امریکا در ۱۷ مرداد ماه علیه گروه داعش در خاک عراق، نیروهای دولتی کنترل بزرگترین سد کشور، نزدیک موصل دومین شهر بزرگ عراق، را دوباره به دست گرفتند. تروریست های داعش که میخواهند سراسر منطقه را تحت لوای یک خلافت اسلامی قرار دهند، به نظر میرسد که سرانجام در شمال عراق در موضع دفاعی قرار گرفتند.» این هفته نامه چاپ لندن با اشاره به پشتیبانی هوایی امریکا و مشاوره ۴۰۰ نفر از نظامیان امریکایی، مینویسد: «اکثر دهها هزار ایزدی که در کوه شنگال در پی حملات دولت اسلامی به شهرهایشان به دام افتاده بودند، به سلامت نجات یافتند. اربیل هم امن است.» اکونومیست در ادامه مقاله خود مینویسد: «با این حال، تا مهار کردن گروه داعش راه درازی در پیش است؛ شکست دادن آنها را فعلاً فراموش کنید. این گروه کماکان به قتل عام مردم غیر سنی در روستاهای اطراف موصل، که در ژوئن تصرف کرده بود، ادامه میدهد. در تکریت ممکن است نیروهای دولتی را شکست دهد.» این هفته نامه میافزاید: «مهمتر این که، دولت اسلامی در حال تحکیم قدرت خود بر بخشهای عمدهای از شمال و شرق سوریه بوده، و توانست علیه گروههای میانهرو مخالف دولت بشار اسد که هم بر ضد رژیم سوریه و هم گروه دولت اسلامی میجنگند، برتری یابند.» اکونومیست مینویسد: «گرچه امریکاییها ادعا میکنند که حملات هوایی آنها ضربات سختی بر داعش وارد کرده، ولی این گروه کماکان در حال یارگیری و گسترش تعداد اعضای خود است.» این هفته نامه بین المللی با اشاره به مخالفت اکثریت مسلمانان جهان با تروریست های داعش، مینویسد: «اما کماکان داعش در بین افراطیون در نقاط مختلف جهان محبوب است. گمان میرود بسیاری از این افراطی ها، که شمار کثیری از آنها هم از خود عراق و سوریه نیستند، به آنها پیوستند.» در این مقاله آمده است: «گروههای تازهای که خود را اقمار داعش میدانند، اخیرأ در دیگر نقاط تا حتی در فاصلهای دورتردر "مراکش" سر بر آوردند. در ماه جاری، یک واحد از گروه دولت اسلامی حتی در "لبنان" هم توانست پیشرفتهایی داشته باشد. با تصرف اراضی تازه، میادین نفتی، و داشتن پول و برخورداری از حمایت در سطح جهان، داعش تلاش میکند که تسلط خود را در سوریه تحکیم بخشد، در حالی که همچون یک دولت در نقاطی از سوریه، همچون "رقه" و "دیرالزور" عمل میکند.» این مقاله میافزاید: «علاوه بر این، تهدید گروه دولت اسلامی فرای مرزهای عراق و سوریه احساس میشود. "فرد هف" یک مقام پیشین در وزارت امور خارجه امریکا که اکنون در مؤسسه پژوهشی "شورای آتلانتیک" سرگرم تخقیق و پژوهش است، میگوید: اولاً عملیات فراملیتی آنها (داعش) ممکن است قریب الوقوع نباشد، ولی دیر یا زود آغاز خواهد شد؛ ثانیاً شهروندان کشورهای دیگر که در کنار دولت اسلامی میجنگند، با بازگشت به کشورهای خود، تهدیدی برای آنها خواهند بود.»
نبرد همه جانبه علیه داعش به پیروزی می رسد
اکونومیست در ادامه مقاله مینویسد: «توافق ۲ شهریور ماه "نوری المالکی" برای کنارهگیری از مقام نخست وزیری پس از ۸ سال، راه را برای "حیدر العبادی" برای تشکیل یک دولت فراگیرتر، شامل گروههای مختلف عراقی، هموار میکند. چنین تحولی ممکن است سنیهای ناراضی عراقی را از آغوش داعش دور کند.» این هفته نامه انگلیسی در ادامه خاطرنشان میکند: «سنیها در بغداد میگویند اگر آقای عبادی خواهان حمایت آنهاست، باید قوانین ضدتروریسم و روند ضدبعثی کردن عراق را اصلاح کند، روشهایی که مالکی علیه سنیها بکار گرفت. او همچینن باید هزاران زندانی سنی را از زندان آزاد کند و قدرت بیشتری به سیاستمداران داخلی دهد.» بر پایه این مقاله، رهبران قبایل سنی میگویند آنها میتوانند گروه داعش را در یک چشم بهم زدن نابود کنند. ولی سنیها ، اول میخواهند دولت در بغداد با آنها منصفانه رفتار کند. آقای زمیلی میگوید «هیچ راهی برای بازپسگیری کنترل موصل و مناطق اطراف وجود ندارد، مگر آین که مردم را قانع کند که بجنگند.» اکونومیست میافزاید: «اززمانی که، داعش سلاحش را به سوی کردهای عراقی هم نشانه گرفت، درخواست علنی کردها برای استقلال، فوراً فروکش کرد. اما، آنها میخواهند دولت مرکزی اراضی مورد اختلاف با کردها که به تصرف گروه داعشدر آمده بود، را به کردها واگذار کند.» هفته نامه چاپ لندن در ادامه مقاله یادآور میشود: «اگر پیروزی درجنگ علیه گروه سنی داعش در عراق ممکن باشد، در سوریه شاید جنگی سنگینتر و خطرناکتر در پیش باشد. هر چند دولت اسلامی در سوریه از حمایت کمتری برخوردار است، اما در بخشهایی از این کشور کاملاً مواضعش را تحکیم کرده است.» اکونومیست در این مقاله مدعی میشود که «بشاراسد در گذشته مایل بود که گروه داعش را به حال خود رها کند، و خوشحال بود که آنها به مخالفان میانهروی دولت او آسیب میرساند. ولی، اخیراً، نیروی هوایی سوریه به پایگاه دولت اسلامی در "رقه" حمله کرد.» این نشریه انگلیسی مینویسد: «امریکاییها تصمیم دارند که آنچه در عراق علیه گروه داعش انجام دادهاند، در سوریه تکرار نکنند، زیرا نمیخواهند در کنار رژیمی قرار بگیرند که بارها خواستار سرنگونی آن بودند.» اکونومیست در ادامه مینویسد: «اما اگر دولتهای متنفذ منطقه چون عربستان سعودی، مصر، ترکیه و حتی ایران، بتوانند در یک اعلامیه مشترک و یا همسو، بمباران علیه گروه داعش در سوریه را تأئید کنند، یا حداقل از مخالفت با آن خودداری ورزند، شاید امریکاییها موضع خود را تغییر دهند.» این نشریه چاپ لندن در پایان مقاله خود میافزاید: «تاکنون غرب سیاستی که از مرزهای ملی فراتر رود اتخاذ نکرده است. اما، آقای هف میگوید «دولت اسلامی مشکلی است ورای مرزهای ملی و باید با آن به عنوان چنین معضلی برخورد کرد.»
104
۰۴/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۸:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]