واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۵۷ق.ظ)
موج گزارش مي دهد؛ ترافيک سياسي تهران -مسکو در هفته جاري اين هفته شاهد رفت و آمد قابل توجهي ميان مقامات مسکو و تهران هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، ايران و روسيه در بسياري از موضوعات و مسائل بينالمللي داراي مواضع مشترکي هستند پس از بروز تخاصم شديد بين ايران و آمريکا مسکو تلاش کرد که تبديل به شريک اساسي سياسي ايران شود. روسيه اکنون با بهبود روابط ايران و غرب تمايلي به از دستدادن روابط حسنه خود با ايران ندارد. از سويي ديگر تحولات اوکراين و تحريم هايي که عليه روسيه وضع شده باعث گرديده روسيه علاقه بيشتري به تقويت رابطه خود با ايران نشان دهد. در عين حال ايران به خوبي ميداند که روسيه يكي از اعضاي مؤثر 1+5 و شوراي امنيت است و از اين رو تعامل با اين كشور ميتواند در حل پرونده هستهاي ايران مؤثر باشد.
اين درحالي است كه روسيه براي جلوگيري از استقرار سپر دفاع موشكي در اروپاي شرقي كه غربيها تلاش داشتند به بهانههايي از جمله برنامه هستهاي ايران آن را اجرايي کنند، به طور قطع از توافقات ژنو حمايت خواهد كرد. مسكو اگرچه تا جايي که امکان دارد در جهت افزايش منافع ملي خود حرکت مي کند اما خواهان حلوفصل پرونده هستهاي ايران است و تمايل ندارد تلاشهايي كه تاكنون در اين زمينه انجام داده است بينتيجه بماند.
اخيرا نيز صحبت از مراودات اقتصادي ميان دوکشور و مبادله 20 ميليارد دلاري نفت ايران به روسيه يکي از مهمترين برنامه هايي است که دو کشور تلاش دارند آن را عملي سازند. الکساندر نوواک وزير انرژي روسيه در اوايل ماه آگوست (اواخر مرداد) اعلام کرده بود که روسيه ممکن است در سازماندهي انتقال نفت خام ايران مشارکت کند. وي گفته بود: «حجم دقيق انتقال نفت ايران بر اساس نياز بازار انرژي بعدا تعيين خواهد شد.
به عقيده نوواک، افزايش حجم مبادلات بازرگاني بين دو کشور بر اساس افزايش صادرات کالاها و خدمات روسي به ايران در زمينه متالورژي، معدن، خودرو، مهندسي مکانيک و کشتي سازي، برق، پتروشيمي، زيرساختها، حمل و نقل، مجتمع کشت و صنعتي و صنايع دارويي برنامه ريزي شده است. وي همچنين يادآور شده که طرف ايراني نيز براي مشارکت در طرحهاي مشترک، از جمله در زمينه توليد برق و کشف و بهره برداري از معادن زغال سنگ علاقه مند است.
با اين حال هفته پيش رو بر اساس گزارش مهدي سنايي سفير ايران در مسکو، هفته اي است که از لحاظ اقتصادي – سياسي شاهد رفت و آمدهاي قابل توجهي ميان مقامات دو کشور خواهيم بود.
سفير ايران در مسکو خبر داد در حاليکه کميسيون مسترک اقتصادي تا دو هفته ديگر با حضور مقامات دولتي و چند صد تن از نمايندگان بخش خصوصي دو کشور در تهران برگزار ميشود اين هفته نيز شاهد رفت و آمد زيادي ميان مسکو و تهران هستيم.
روز دوشنبه دکتر فرهادي رييس هلال احمر ايران به دعوت همتاي روس خود و همچنين گروه دبيرخانه خزر در وزارت خارجه به همراه دکتر ممتاز براي شرکت در دور سي و هشتم نشست خزر وارد مسکو شدند.
چهارشنبه نيز رحيم پور معاون وزير خارجه و همچنين چند تن از مسولين سازمان انرژي اتمي به دعوت طرف روس وارد روسيه مي شوند.
سفر دکتر ظريف، وزير امور خارجه به مسکو در اين هفته البته از برجستگي خاصي در اين ميان برخوردار است. در پايان هفته نيز گروهي از نمايندگان کميسيون اقتصادي مجلس به همراه مسئولين گمرک و همچنين جمعي از اساتيد دانشگاه علم و صنعت براي بازديد از مراکز علمي وارد روسيه ميشوند. هم اکنون نيز يک گروه پارلماني از روسيه در تهران به سر ميبرد.
به هر ترتيب به نظر ميرسد روسيه در مقابل تغيير روش سياست خارجي كشورمان برخي از تغييرات را در سياست خارجي خود نسبت به تهران دنبال و تلاش ميكند كه در توافقات خود با تهران اجازه خودنمايي به رقبا را ندهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]