واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر اتاق تعاون استان ایلام در گفتگو با باشگاه خبرنگاران
ایلام استانی برای توسعه تعاونی های مرزنشین / نقدینگی مشکل اول تعاونی های استان
با توجه به اینکه استان ایلام بیشترین مرز مشترک را با کشور عراق دارد بیشتر فعالیتهای این تعاونی ها در غالب صادرات و واردات و در واقع تعاونی های مرزنشین هستند .
همت نعمت زاده رئیس اتق تعاون استان ایلام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت : در استان ایلام 2700 تعاونی به ثبت رسیده که از این میزان 1400 تعاونی فعال و مابقی به صورت نیمه فعال یا راکد هستند .
وی گفت : با توجه به اینکه استان ایلام بیشترین مرز مشترک را با کشور عراق دارد بیشتر فعالیتهای این تعاونی ها در غالب صادرات و واردات و در واقع تعاونی های مرزنشین هستند .
*گمرک دریچه توسعه تعاونی های مرزنشین استان ایلام
رئیس اتاق تعاون استان ایلام با اشاره به اینکه در حال حاضر 16 شرکت تعاونی مرزنشین در این استان وجود دارد ادامه داد : تعداد تعاونی های مرزنشین در استان ایلام 16 شرکت تعاونی است که از این تعداد 8 تعاونی فعال و مابقی به دلیل نداشتن نقدینگی نیمه فعال یا راکد هستند .
نعمت زاده با بیان اینکه این سطح از تعاونی ها قابلیت توسعه در مناطق آزاد گمرکی را دارند اظهار داشت : اخیرآ تصمیمی مبنی بر ایجاد مناطق گمرکی در استان ایلام در منطقه مهران تا بخش صالح آباد که 30 کیلومتر از خود شهر ایلام فاصله دارد گرفته شده است .
این مقام مسئول اضافه کرد : بر اساس این تصمیم با توجه به اینکه استان ایلام یک استان مرزی است فعالیت گمرک در این استان نقش بسزایی در توسعه تعاونی ها خواهد داشت چرا که شرکتهای تعاونی به صورت حضوری در مرز فعالیت تجاری خواهند کرد .
لازم به ذکر است که این فعالیت با معافیت از هزینه های گمرکی و مالیاتی همراه است .
*حمایت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون از تعاونی های ایلام
رئیس اتاق تعاون استان ایلام ادامه داد : ایجاد صندوق ضمانت سرمایه گذاری برای تعاونی های فعال کمک زیادی به این بخش کرده است .
وی گفت : شرکتهای تعاونی که از طریق دولت حمایت می شوند جهت گرفتن تسهیلات به بانکها جهت گرفتن تسهیلات هدایت می شوند . اکثر این شرکتها مشکل وصیقه دارند که در واقع بانکها 150 درصد از شرکت تعاونی وصیقه می خواهد .
این مقام مسئول اضافه کرد : با هدایت شرکتهای تعاونی به سمت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون ، صندوق با گرفتن 20 تا 30 درصد وصیقه و مابقی به شکل سفته سهولت کار تعاونی ها را سبب می شود .
نعمت زاده تصریح کرد : با وجود این که صندوق نوپا است و یکی دو سال است که کار خود را شروع کرده اما تآثیر بسزایی در اقتصاد بخش تعاونی داشته است به طوری که در سال گذشته 70 فقره ضمانت نامه و در پنج ماهه نخست امسال بین 20 تا 30 فقره ضمانت نامه برای شرکتهای تعاونی صادر شده است .
*بیشتر تعاونی های استان روستایی است
رئیس اتاق تعاون استان ایلام تآکید کرد : اکثر تعاونی های استان ایلام در روستاها فعال هستند به طوری که بیش از 50 درصد تعاونی های استان شرکتهای تعاونی روستایی هستند .
*تقدینگی مشکل اصلی توسعه تعاونی های ایلام
این مقام مسئول با بیان اینکه دلیل راکد شدن تعاونی های سطح استان نقدینگی است تصریح کرد : علت نیمه فعال یا راکد بودن برخی تعاونی های استان ایلام نبود نقدینگی است که برای حل این مشکل تعاونی های استان نیاز به حمایت دارند .
وی در پایان گفت : با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص چشم انداز 20 ساله و سهم 25 درصدی بخش تعاون از مسئولین رده بالای کشور انتظار داریم تا با توجه به اینکه استان ایلام از نظر اقتصادی استانی متوسط و رو پایین است با کمک به بخش تعاون و به ویژه تعاونی های مرزی استان زمینه های توسعه اقتصادی و اشتغال را در ایلام فراهم کنند .
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]