محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844001130
رابطه صدا و سیما با 4 رییس جمهور آخر
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رابطه صدا و سیما با 4 رییس جمهور آخر
دهه 60 تا 70 تلویزیون ایران چندان برنامه انتقادی جدی به خود نمی دید. هنوز ماهواره ها به آسمان ایران نرسیده بود و مردم با سالهای دور از خانه و اوشین و رنج هایش دلخوش بودند. رئیس جمهور وقت مخالفش «دشمن پیغمبر(ص) » بود و این همه فضای برای انتقاد را باقی نمی گذاشت.
انتخاب - محمود عزیزی: آن شب وقتی تلویزیون گزارشی درباره تورم را پخش کرد، او حرفهای تندی را از مردم درباره فشار تورم شنید. همان شب بود که شبانه تماس گرفت و وزرای اقتصادی را به دفترش فراخواند و دستور داد سیاستهای کاهش تورم را کلید بزنند.
هاشمی رفسنجانی شاید تنها رئیس جمهوری باشد که کمی بیشتر از دیگر دولتها می تواند از صداو سیما راضی باشد. او در دوره ای رئیس جمهور شد که 5 سالی مانده بود تا برادرش محمد هاشمی جام جم را ترک کند و به وزارت خارجه برود.
دهه 60 و 70دورانی است که ایران با دو شبکه تلویزیونی روز را شب می کرد،برخلاف دورانی که در دهه 90 ، 22 شبکه تلویزیونی به آنتن خانه ها می رسد و در شبکه های اصلی تلویزیونی حجم انتقادها از دولت یازدهم به نسبت دوران قبل از خود افزایش یافته است.
روحانی رفتار صداو سیما را در قبال فعالیت های دولت را خلاق قانون اساسی می خواند، او تنها رئیس جمهوری است که صراحتا به صدا و سیما نقد وارد می کند. برخلاف روسای جمهور دیگر که این حرفها را از طریق مشاوران خود رسانه ای کردند. اما چرا روحانی این برخلاف اسلاف خود رفتار می کند؟
تصویری از یک دهه کم انتقاد!
دهه 60 تا 70 تلویزیون ایران چندان برنامه انتقادی جدی به خود نمی دید. هنوز ماهواره ها به آسمان ایران نرسیده بود و مردم با سالهای دور از خانه و اوشین و رنج هایش دلخوش بودند. رئیس جمهور وقت مخالفش «دشمن پیغمبر(ص) » بود و این همه فضای برای انتقاد را باقی نمی گذاشت.
وقتی در سال 74 پدر سالار به عنوان یک سریال مناسبات متفاوت یک زوج جوان با پدر شوهر را در یک ساختار قدیمی ایرانی به قاب تلویزیون آورد تا از تغییر ساختارهای اجتماعی بگویید، هنوزرویکرد تلویزیون نسبت به دولت وقت تبلیغی بود.
روزنامه ها به جای تلویزیون
در غیاب صداو سیما که انتقاد جدی از دولت جایی در آن نداشت، رسانه های مکتوب چون رسالت و سلام در دو طیف سیاسی محملی برای انتقادهای تند اقتصادی و سیاسی ازرفتارهای دولت هاشمی اختصاص داشت. طیف راست مبتنی بر نگرشی که از دهه 60 در کنار طیف سنتی بازاری ایران داشت، منتقد سیاستهای اقتصاد لیبرالی دولت وقت بود و طیف چپ منتقد رفتار دولت با منتقدان در حوزه رفتار سیاسی.رسیدن تورم به 49 درصد در سال 74 همان اتفاقی بود که هاشمی رفسنجانی را به تصمیمی فردی رساند وشبانه دستور افزایش نظارت بر بازار و اجرای سفت و سخت تعزیرات حکومتی را داد.
آن گزارش انتقادی تلویزیون او را از اجرا کردن سیاست های اقتصاد بازار دور کرد و به سوی کنترل تورم کشاند. این همه در شرایطی است که مهدی کلهر مشاور رسانه ای احمدی نژاد که در آن سالها عضو شورای سیاست گذاری صداو سیما بود، روایتش از رفتار صداو سیما با دولت هاشمی آن است که «در آن زمان در حد خبر به اقدام های دولت پرداخته می شد.»
چراغی که نیمه تمام ماند!
وقتی هاشمی رفسنجانی در حال ترک پاستور بود،لحن تلویزیون به ناطق نوری به عنوان یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری نزدیک تر از خاتمی بود. دوم خرداد رخدادی بود که به مدیران اصولگرای تلویزیون تحمیل شد و آنها کمی طول کشید تا با شرایط جدید خود را وفق دهند.
سیاست تلویزیون در برابر رئیس جمهور جدید انعکاس مثبت خبرهای خاتمی بود، اما در مقابل طیف اصلاح طلب تندرو سیاست «مقابله« را پیش گرفت. برنامه تلویزیونی چراغ هنوز هم برای آنها که خاطرات دوران اصلاحات را مرور می کنند یک شاخص برای رفتار تلویزیون با دولت وقت است. برنامه ای شبانه که به موضوعات روز اختصاص داشت و در سال 77 به محل افشاگری روح الله حسینیان درباره قتل های زنجیره ای اختصاص داشت.
حسینیان که در آن دوران بیشتر با سوابق قضایی و رفاقتش با سعید امامی شناخته می شد، در آن برنامه برخی چهره های دست اندکار در این قتل ها را از حامیان دولت خواند و سعید امامی را مظلوم لقب داد. آن برنامه و حرفهای حسینیان در آن برنامه نیمه تمام ماند، اما واکنش ها به آن رخداد، موجی را برای اظهار نظر درباره این قتل ها و پشت پرده های آن باز کرد.
یک سال بعد در سال 78 کوی دانشگاه و در سال 79 کنفرانس برلین و نمایش برخی تصاویر از این کنفرانس درفروردین 79 موجب شد اصلاح طلبان ، تلویزیون را در مقابل دولت ببینید. آن کنفرانس در روزهای پس از تشکیل مجلس ششم تشکیل شد. پخش 30 دقیقه از برخی اظهار نظر های مهمانان ایرانی آن کنفرانس چون گنجی، یوسفی اشکوری در کنار نمایش رفتارهای غیر اخلاقی ضد انقلاب در تلویزیون بار دیگر صداو سیما را در مقابل اصلاح طلبان قرار داد.
لاریجانی رئیس وقت صداو سیما درآن بعدا از « فشارها و سر و صداهایی» گفت که یک نمونه اش در اظهارات علی اکبر محتشمیپور فعال سیاسی اصلاح طلب و وزیر کشور دوران سازندگی نمود یافت. او در نامهای به لاریجانی در آن دوران نوشت: «سیمای جمهوری اسلامی در یک اقدام غیرمنتظره صحنههای مستهجن فیلم کنفرانس برلین را پخش کرد که موجب جریحهدار شدن عواطف و احساسات اکثریت اشخاصی که به مشاهده آن نشستند شد.» آیت الله منتظری پخش این صحنه ها را غیر شرعی خواند.
دولت احمدی نژاد را زیر پوستی تخریب می کردند
نسبت صداو سیما و دولت احمدی نژاد را تنها نزدیکان احمدی نژاد نقد می کنند، اگر همه فعالان سیاسی از گرم بودن رابطه صداو سیما و احمدی نژاد و کم بودن انتقاد در دولت نهم می گفتند، مهدی کلهر به عنوان مشاور احمدی نژاد که نماینده او در شورای نظارت بر صداو سیما هم بود روایتی دیگر از رفتار دولت و صداو سیما دارد. «روز اولی که آقای احمدینژاد رییس جمهور شد، آقای خجسته در دفترش به من گفت که تمام معاونین و رئیس قرار گذاشتیم که نسبت به این دولت منتقد باشیم. بعضی اوقات هم این مرز انتقاد را گذرانده و فحاشی و بیادبی کردند که پروندهها و سی دی هایش موجود است. اما قرار ما این نبود که نسبت به این قضیه مقابله کنیم.»
کلهر از «تخریب زیر پوستی» دولت احمدی نژاد در برنامه های رادیو و تلویزیونی در سالهای فعالیت دولت نهم می گوید.برای این حرفهایش کد هایی هم داشت. اینکه رادیو جوان ساعت هشت صبح با شوخی و خنده دولت را تخریب کرد. همین نگاه به رفتار رادیو در قبال دولت نهم موجب شد شهرام گیل آبادی که در آن دوران مدیر رادیو جوان بود از جام جم به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود.
اگر کلهر معتقد بود«صداو سیما در دوره آقای احمدی نژاد از مجموعه سوژه های خبر ساز که در بخشی عمرانی،اقتصادی و سیاسی دولت عقب می افتاد»، حالا در دولت یازدهم مشاوران و نزدیکان حسن روحانی از رفتار اپوزسیونی صداو سیما با دولت سخن می گویند.
تلویزیون اپوزسیون و موضع گیری های سیاسی
یونسی مشاور امور اقوام واقلیت های دینی چهره ای است که معتقد است متاسفانه «صدا و سیما در جایگاه رسانه اپوزیسیون نسبت به دولت عمل می کند» در حالی که او معتقد است«صدا و سیما باید حامی رئیس جمهور باشد و در عین حال نظرات مردم را در رابطه با دولت منعکس کند.»
اگر یونسی ضرغامی و مدیران تلویزیون را به رفتار اپوزسیونی متهم می کند، حسام الدین آشنا استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق و مشاور فرهنگی کنونی رئیس جمهور که نظراتش درباره تلویزیون صریح است، تنها از برخی موضع گیری های سیاسی گلایه دارد.او در یک گفت وگو می گوید که صدا و سیما رابطه بسیار خوبی با دولت دارد و دولت هم رابطه بسیار خوبی با صدا و سیما دارد و «تنها مشکل برخی موضع گیری های سیاسی بخشی از صدا و سیما در مورد دولت است.»
موضع گیری هایی که در یک مورد، سریع القلم از چهره های دانشگاهی حامی دولت را تلویزیون با کروات در داووس رئیس جمهور نشان داد و از آن انتقاد کرد.
چندی بعد هم انتشار عکسی از عموپورنگ در فضای مجازی خیلی زود بازتاب های مختلفی به همراه داشت. این عکس این مجری را در حال اجرای برنامه با در دست داشتن کلیدی که روی آن واژه «دروغ» نقش بسته نشان می داد. حامیان دولت این رفتار از سوی تلویزیون را در مقابل دولت دانستند که «کلید» را نماد دولت می خواندند.
اختلاف دولت درباره مجری مصاحبه تلویزونی رئیس جمهور و نامه ضرغامی به شورای نظارت بر صداو سیما برای تعیین تکلیف در این خصوص ، مجموعه اتفاق هایی بود که طبیعی است مدیران دولت را نسبت به تلویزیون بد بین می کند. بدبینی که در سفر استانی رئیس جمهور به اردبیل و در سخنان روحانی اوج گرفت و رئیس جمهور از کارهایی گفت که تلویزیون انجام می دهد و او می گوید «خلاف قانون اساسی است. »
موضوعی که برخی نمایندگان مجلس هم با رئیس جمهور درباره آن هم نظر هستند. قائد رحمت عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با خانه ملت از جمله نمایندگانی است که این انتقاد ها را وارد می داند و تصریح می کند «گاهی در برنامه صداوسیما وزاری دولت دستمایه به سخره گرفتن قرار میگیرند.»
اگبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور و دبیر مناطق آزاد هم معتقد است برخی از برنامهسازان صداوسیما «هنوز در دوره انتخابات و رقابتهای انتخاباتی قرار دارند. »
ضرغامی به عنوان مدیری که در روزهای ابتدایی حضورش در جایگاه رئیس سازمان صداو سیما و تغییراتش در تلویزیون خیلی ها را امیدوار به رسانه ملی کرد، حالا سه ماه مانده به پایان دوران حضورش در جام جم ،سیاست سکوت را بر پاسخ به انتقادها ارجح می داند.
هفته دولت هم برنامه های زیادی را ترتیب داده تا مدیران دولت به تلویزیون بیایند و تریبونی برای تبیین اقدام های خود در دست داشته باشند، تا از حجم انتقادها کم شود.
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
کیهان خطاب به روحانی: آقای رییس جمهور چون در امور اقتصادی ناکام ماندهاید، با انتقاد از صداوسیما فرافکنی می کن
کیهان خطاب به روحانی آقای رییس جمهور چون در امور اقتصادی ناکام ماندهاید با انتقاد از صداوسیما فرافکنی می کنید یکی از ظرفیتهایی که دولت یازدهم نسبت به دولت پیش از خود بیشتر از آن برخوردار است ظرفیت رسانهای است به گزارش نامه نیوز محمود عباس زاده مشکینی از مدیران دولت احمدیانتقاد جمهوری اسلامی از صداوسیما
شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۶ حضور افراد کجسلیقه در برنامههای مذهبی صدا و سیمای جمهوری اسلامی به نفع این سازمان و مصالح جامعه نیست به گزارش ایسنا روزنامه جمهوری اسلامی با این مقدمه نوشت مدتی است یکی از این افراد که میهمان برنامههای مذهبی صدا و سیما میشود مطالبی را مطرح میسرحمانیفضلی: رییس صداوسیما شدنم شایعه است |اخبار ایران و جهان
رحمانیفضلی رییس صداوسیما شدنم شایعه است عبدالرضا رحمانی فضلی انتخاب شدنش به عنوان رییس سازمان صدا و سیما را رد کرد و آن را شایعه دانست کد خبر ۴۲۹۱۵۱ تاریخ انتشار ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۷ - 25 August 2014 عبدالرضا رحمانی فضلی انتخاب شدنش به عنوان رییس سازمان صدا و سیما را رد کردروایت آشنا از رابطه دولت و صداوسیما
روایت آشنا از رابطه دولت و صداوسیما صدا و سیما رابطه بسیار خوبی با دولت دارد و دولت هم رابطه بسیار خوبی با صدا و سیما دارد مردم در خانه خود آزادند هرچه می خواهند بپوشند اما در خیابان کسی نگفته که پوشیدن هر لباسی آزاد است فرهنگ نیوز حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی دکتر حسن روحانیاظهارات رحمانی فضلی در باره ارتباطش با لاریجانی،دستور رهبری درباره برنامه های سیاسی صداوسیما و .../ رابطهام ب
اظهارات رحمانی فضلی در باره ارتباطش با لاریجانی دستور رهبری درباره برنامه های سیاسی صداوسیما و رابطهام با روحانی و لاریجانی دو خط موازی است من هر وزارتخانهای را قبول نمیکردم دکترروحانی در همین فضا از من خواستند یا مسوولیت ستادشان را قبول کنم یا بهعنوان نماینده ایشان بهرحمانیفضلی: رییس صداوسیما شدنم شایعه است
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۳ عبدالرضا رحمانی فضلی انتخاب شدنش به عنوان رییس سازمان صدا و سیما را رد کرد و آن را شایعه دانست وزیر کشور که در حاشیه دیدار با تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه س با خبرنگاران سخن میگفت بااشاره به نهایی شدن انتخاب معاون سیاسی وزارت کشور اعلام کرد دنظرات دولتها درباره رابطه با صداو سیما /از دهه کم انتقاد تا دولت اپوزسیون
نظرات دولتها درباره رابطه با صداو سیما از دهه کم انتقاد تا دولت اپوزسیون سیاست > دولت - آن شب وقتی تلویزیون گزارشی درباره تورم را پخش کرد او حرفهای تندی را از مردم درباره فشار تورم شنید همان شب بود که شبانه تماس گرفت و وزرای اقتصادی را به دفترش فراخواند و دستور دارییس سازمان صدا و سیما با نماینده ولی فقیه در یزد دیدار کرد
رییس سازمان صدا و سیما با نماینده ولی فقیه در یزد دیدار کرد خبرگزاری رسا ـ رییس رسانه ملی با تشکر از اقدامات سازنده نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد در ساماندهی حوزه های علمیه یزد و برنامه ریزی خوب برای آینده حوزه های علمیه و گسترش آن این رویکرد را آگاهانه و مبتنی بر نیازهای آینیکشنبه آینده آخرین مهلت توافق فدراسیون فوتبال با صداوسیما
یکشنبه آینده آخرین مهلت توافق فدراسیون فوتبال با صداوسیمایکشنبه آینده آخرین فرصت برای توافق فدراسیون فوتبال با سازمان صدا و سیما برای پخش تلویزیونی مسابقات لیگ برتر است به گزارش خبرگزاری فارس نشست تاج و کفاشیان با مدیران باشگاههای لیگ برتری امروز برگزار شد در این جلسه سپهر سبرییس جمهور در برابر انتقادها سعه صدر داشته باشد/ آمریکا آرزوی رابطه با ایران را به گور خواهد برد
امام جمعه موقت تهران رییس جمهور در برابر انتقادها سعه صدر داشته باشد آمریکا آرزوی رابطه با ایران را به گور خواهد برد خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه کشور با وجود دشمنان فراوان مسأله و مشکلات فراوان دارد خواستار دوری دولت از حاشیهها شد و گفت دولت نباید بهنایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما: شبکه های سیما را واگذار کنید
نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما شبکه های سیما را واگذار کنید گرگان - ایرنا - نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و نائب رییس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما گفت یکی از پیشنهادهایم به صدا و سیما واگذاری شبکه ها به دستگاه های مربوطه است به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنانائب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما: شبکه های سیما را واگذار کنید
نائب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما شبکه های سیما را واگذار کنید گرگان - ایرنا - نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و نائب رییس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما گفت یکی از پیشنهادهایم به صدا و سیما واگذاری شبکه ها به دستگاه های مربوطه است به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا سمعاون رییس جمهوری: استیضاح فرجی دانا رای نمی آورد
معاون رییس جمهوری استیضاح فرجی دانا رای نمی آورد تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت اطمینان دارم استیضاح فرجی دانا رای نخواهد آورد و همچنان وزارت علوم از توانایی های بالای وی سود خواهد برد مسعود سلطانی فر روز چهارشنبه در گفترییس جمهور از استاد موذن زاده اردبیلی تجلیل کرد
رییس جمهور از استاد موذن زاده اردبیلی تجلیل کرد رییس جمهوری ادامه داد آنچه ایران عزیز را در طول تاریخ و در روزهای بسیار سخت را حفظ کرده است و آنچه به یاری این کشور و ملت در نهضت اسلامی وانقلاب اسلامی آمد فرهنگ عاشورایی بوده است رییس جمهوری در دیدار با ایثارگران نخبگان و برگزیبا انتشار پیامی صورت گرفت قدردانی دفتر رییس جمهوری از مردم استان اردبیل
با انتشار پیامی صورت گرفتقدردانی دفتر رییس جمهوری از مردم استان اردبیلدفتر رییس جمهوری در پیامی با قدردانی از حضور پرشور مردم استان اردبیل از کاروان دولت تدبیر و امید اظهار امیدواری کرد در سایه مشارکت و حمایتهای مردم نجیب و قهرمان این استان شاهد توسعه و پیشرفت روز افزون در ایپیام تشکر رییسجمهور از مردم اردبیل
شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۶ رییسجمهور در پیامی از استقبال پرشور مردم اردبیل از هیات دولت در سفر به این استان تشکر کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در پیام دکتر حسن روحانی رییسجمهور آمده است بسمالله الرحمن الرحیم حضور کاروان دولت تدبیر و امید دررییس جمهوری از استاد موذن زاده اردبیلی تجلیل کرد/ روحانی: فرهنگ عاشورایی ایران را حفظ کرد
رییس جمهوری از استاد موذن زاده اردبیلی تجلیل کرد روحانی فرهنگ عاشورایی ایران را حفظ کرد رییس جمهوری در دیدار با ایثارگران نخبگان و برگزیدگان استان اردبیل از استاد سلیم موذن زاده اردبیلی تجلیل کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر استاد موذن زاده اردبیلی در دومین روز از هفتمین-
سیاسی
پربازدیدترینها