تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820544180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قواعد طلاق نیاز به بررسی مجدد دارد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قواعد طلاق نیاز به بررسی مجدد دارد
بر اساس آنچه در قانون مشخص شده ازدواج یک «عقد»، یعنی توافقی دو طرفه است اما طلاق «ایقاع» است؛ یعنی بر مبنای اراده یک طرف انجام می‌گیرد.
آفتاب: یک حقوقدان و پژوهشگر حقوق زنان با بیان اینکه برای گرفتن حق طلاق از سوی زن در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد، گفت: شرایط اجتماعی و حقوقی ایجاب می‌کند که نگاه جدیدی به قواعد (قوانین و نگرش‌ها) طلاق صورت بگیرد.

زهرا داور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در مورد جایگاه حق طلاق در قانون مدنی گفت: قانون ما حق طلاق را به مرد می‌دهد و در موارد خاص، شروطی را تعیین می‌کند که زن بتواند در آن شرایط  تقاضای طلاق کند، تا این امر مبنایی می‌شود که دادگاه به جای همسر وی، برای طلاق اقدام کند.

وی در مورد اینکه زن می‌تواند حق طلاق را در هنگام ازدواج برای خود شرط کند، اظهار کرد: این مسئله که زن بتواند در قالب شروط ضمن عقد برای گرفتن طلاق از همسر خود وکالت بگیرد، امری ممکن و قانونی است، اما در مورد آنکه حق طلاق را در هنگام ازدواج بگیرد برخی فقها به آن معتقد نیستند، اما برخی فقها گفته‌اند که در ضمن عقد، زن می‌تواند شرط کند و حق طلاق را بگیرد.

این حقوقدان ادامه داد: ما در عرف اجتماعی نیز در مورد گرفتن وکالت برای حق طلاق با مشکلات بسیاری روبرو هستیم و خداوند در قرآن به زیبایی می‌گوید که «و عاشروهن بالمعروف» یعنی با زنانتان به خوبی رفتار کنید و در ادامه می‌فرماید که اگر نمی‌توانید، به نیکی ر‌هایش کنید.

داور با بیان اینکه متاسفانه شرایط به گونه‌ای شده که برخی زنان از مهریه‌های سنگین به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کنند؛ اظهار کرد: متاسفانه طلاق توافقی در کشور ما در مدت زمان کوتاه انجام می‌شود و تمامی این مسائل سبب می‌شود که به مسائلی همچون مهریه‌های سنگین، روی بیاوریم که مبنای حقوقی ندارد و تاثیر اجتماعی آن تضعیف نهاد خانواده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بر اساس آنچه در قانون مشخص شده ازدواج نوعی «عقد»، یعنی توافقی دو طرفه است اما طلاق «ایقاع» است؛ یعنی بر مبنای اراده یک طرف انجام می‌گیرد، به نظر می‌آید که شرایط اجتماعی و حقوقی ایجاب می‌کند، که نگاه جدیدی به قواعد (قوانین و نگرش‌ها) طلاق صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در هنگام عقد نباید شرایط به گونه‌ای باشد که طرفین به راحتی آن را فسخ کنند، افزود: ازدواج دو جنبه خصوصی و عمومی دارد؛ جنبه خصوصی بر مبنای حاکمیت افراد است اما جنبه عمومی آن به خانواده به عنوان بنیان اصلی جامعه نگاه می‌کند، بنابراین بر اساس این جنبه عمومی، عقد نباید به راحتی قابل انحلال باشد.

داور در پایان در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست به جای مهریه‌های سنگین حق طلاق جایگزین شود، اظهار کرد: به راحتی نمی‌توان گفت مهریه در مقابل حق طلاق و نفقه در برابر تمکین قرار بگیرد،  زیرا هر کدام از این مسائل جایگاه خود را دارد.



تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن