واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دلايل گريز از فرزندآوري در زوجها جوان
يك استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادي معتقد است كه مردم ما نباید فرزندآوري را دغدغه و مانع پول درآوردن خود بدانند بلكه خانواده باید ارزش گذشته خودرا پیدا کند كه این بیشتر يك كار فرهنگی است و باید مردم آموزش لازم را ببینند كه نياز به يك برنامه بلندمدت دارد.
منبع : جوان آنلاين
جوانآنلاين: موضوع كاهش جمعيت هنوز هم يكي از دغدغه هاي ملي كشور است كه بايد راهكارهايي از سوي مسئولان براي رفع آن در نظر گرفته شود، با اين وجود هنوز هم بسياري از زوج هاي جوان و چه آنهايي كه دو فرزند كمتر يا بيشتر دارند تمايلي به فرزندآوري از خود نشان نمي دهند. اين موضوع سبب شد تا به سراغ ابراهيم رزاقي استاد دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادي برويم تا كمبود جمعيت را از نظر اقتصادي برايمان بررسي كرده و با ديدگاه وي در اين خصوص آشنا شويم.
ابراهيم رزاقي در خصوص عدم تمایل زوج ها به فرزندآوری اظهارداشت: در گذشته داشتن فرزند زیاد ربطی به داشتن و نداشتن پول و ثروت نداشت چرا كه قدیمیها فرزند را سرمایه اي می دانستند که در آینده به آنها کمک خواهد كرد.
وي تصريح كرد: اين مسئله در حالي است كه به خاطر فرهنگی که از غرب آمده فرزندان برای تولید سرمایه نیستند و در حقيقت یک شاهزاده است که پدر و مادر در خدمت آنها هستند، برای همین خانواده ها در داشتن فرزند سود و زیان را حساب می کند و بعضا نتیجه میگیرند که داشتن فرزند بی فایده است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه پس از انقلاب در کشور ما این موضوع تشدید شد به طوري كه حتی سیاست تعدیل اقتصادی هم بی فایده بود؛ اين درحاليست كه در گذشته مصرف گرایی در اقتصاد بود اما در حال حاضر به جامعه و فرهنگ هم نفوذ کرده است.
اين كارشناس مسائل اقتصادي عنوان كرد: برای زوج های امروزی بچه داشتن وقت گیر است چرا كه آنها باید کار کنند و پول در بیاورند كه اگر با دقت بيشتري به اين موضوع نگاه كنيم در مي يابيم كه ارزش ها تحت تاثیر اقتصاد لیبرالی قرار گرفته است همان طور كه در آمریکا مصرف گرایی یک برده داری جدید است که همه مانند ماشین کار می کنند.
رزاقي با بيان اينكه حدود 20 درصد جمعیت ما ثروتمند هستند اما باز هم فرزند کمتري نسبت به افراد بي بضاعت تر دارند، گفت: متاسفانه خانواده هایي كه از لحاظ اقتصادي در حد متوسط قراردارند، فکر می کنند که حتما باید پول فراوان خرج فرزندشان کنند و در ذهن همه اينگونه اين موضوع جا افتاده است در حالي كه اين طور نيست و متاسفانه ما عیب های جامعه سنتی خودمان را برطرف نکردیم و برعکس هرچه از فرهنگ خارج مي آید را مي پذیريم.
وي در پاسخ به اين سوال كه در سیاست های جمعیتی مشوق های اقتصادی نقش بسزايي دارند، و اينكه آيا اين مشوق ها در فرزندآوري زوج ها اثر بخش است يا خير، نيز بيان داشت: البته اين مسئله در اروپا و چین هم موثر نبوده است زيرا برخي به خاطر مسائل اقتصادی ازدواج نمی کنند كه به نظر من به ذهنیت افراد از فرزندآوري بستگی دارد كه در كشورهاي ديگر بر اين باورند كه زندگی مشترک یک نیاز است و به همين دليل دولت امکانات مالی و رفاهي در اختيارشان قرار می دهد اما جوانان آنجا حتي با اين امكانات هم زير بار ازدواج نمی روند چون بايد در ابتدا فكرها را درست كرد.
به گفته وي، در حال حاضر خانواده ها دچار خودخواهی هستند و قبول دارم که زندگی سنتی یک ایراداتی دارد اما یک نکته مثبت داشت که افراد را مسئول تربیت می کرد.
رزاقي با اشاره به اينكه باید فکر و فرهنگ افراد را تغییر داد، تصريح كرد: روستايي ها شايد نسبت به افراد داخل شهر از وضعيت مالي نامناسب تري برخوردار باشند اما همچنان در آنجا ازدواج و فرزندآوری بيشتر وجود دارد كه به نظر مي رسد آنها به جاي مصرف گرايي لذت را در خوشبختی در کنار هم مي دانند.
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]