تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802882585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رژه ویزیتورها در شهر برای تبلیغ سیگار |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رژه ویزیتورها در شهر برای تبلیغ سیگار
«شما تا به حال از این سیگارهای جدید که وارد کشور شده‌اند استفاده کرده‌اید؟» البته دختر خانم به من فرصت نمی‌دهد که بگویم سیگار نمی‌کشم یا اینکه از سیگار دیگری استفاده می‌کنم. دختر از مزایای سیگاری که در دست دارد تعریف می‌کند و می‌گوید این سیگار با وجود قیمت مناسبش درصد نیکوتین پایین و باکیفیتی هم دارد.
کد خبر: ۴۲۸۵۵۸
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱ - 24 August 2014


فرهیختگان در گزارشی نوشت:

در سوپرمارکت خوش‌آب و رنگ محله‌مان ایستاده‌ام و منتظرم صاحب مغازه جنس‌هایم را حساب کند تا به کارهای دیگرم برسم. هوا گرم است و حال و حوصله ندارم. مغازه‌دار جنس‌ها را داخل کیسه می‌ریزد و من هم مبلغ مورد نظر را روی پیشخوان می‌گذارم و آماده رفتن هستم که دختری از پشت پیشخوان سرش را بیرون می‌آورد و صدایم می‌کند. دختری بسیار‌ تمیز و خوش‌لباس که پیش از این در این محله او را ندیده‌ام. او خیلی سریع از پشت پیشخوان بیرون می‌آید و بسته سیگاری جلویم می‌گیرد و می‌گوید: شما تا به حال از این سیگارهای جدید که وارد کشور شده‌اند استفاده کرده‌اید؟ البته دختر خانم به من فرصت نمی‌دهد که بگویم سیگار نمی‌کشم یا اینکه از سیگار دیگری استفاده می‌کنم. دختر از مزایای سیگاری که در دست دارد تعریف می‌کند و می‌گوید این سیگار با وجود قیمت مناسبش درصد نیکوتین پایین و باکیفیتی هم دارد. بعد هم یک پاکت سیگار نو توی پلاستیک خریدم می‌گذارد و می‌گوید: این سیگار هم هدیه‌ای از طرف شرکت سیگار [...] به شماست. اگر هم شما پنج پاکت خالی سیگار از این برند را به مغازه‌دار بدهید، مغازه‌دار یک پاکت سیگار نو به‌عنوان هدیه به شما خواهد داد. طبعا چشم‌های من بعد از این اتفاق گرد شده بود. سیگار را به خانه آوردم و از چند نفر دیگر هم درباره این نوع تبلیغات سوال کردم و متوجه شدم در کافی‌شاپ‌ها هم تبلیغ این سیگار رواج دارد. البته چندبار دیگر در سوپرمارکت‌های مختلفی دیدم که خانم‌های جوان به‌عنوان بازاریاب به تبلیغ این سیگار می‌پردازند. این در حالی است که مطابق قانون تبلیغ برای سیگار ممنوع است و حتی خود شرکت‌های تولید سیگار نیز روی پاکت‌هایشان زیان‌آور بودن سیگار را یاد‌آوری می‌کنند. سوال پیش‌آمده این است که شرکت مذکور با چه مجوزی می‌تواند آنقدر شیک و راحت تبلیغ سیگاری را بکند که به گواه اهل فن این سیگار، نه‌تنها سیگار مرغوبی نیست بلکه ضررش از انواع دیگر سیگار بیشتر است!
 
تبلیغات برای سیگار ممنوع

شهرام رفیعی‌فر، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد که هر نوع تبلیغ و تشویق مستقیم و غیرمستقیم سیگار یا تحریک افراد به استعمال آن ممنوع است. رفیعی‌فر گفت: طبق ماده 3 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در کشور، هر نوع تبلیغ و تشویق مستقیم و غیرمستقیم استعمال دخانیات ممنوع است، چراکه در دنیا ثابت شده. این تبلیغ هم مربوط به یک رسانه مثلا تلویزیون نیست، هر نوع تبلیغات مربوط به دخانیات ممنوع است چراکه قانون فوق‌الذکر صحبتی از منبع تبلیغ‌کننده به میان نیاورده است.

من به شما پیشنهاد می‌کنم این بار جدی‌تر به فضای مجازی سر بزنید و تبلیغات غیرمستقیم سیگار را ببینید تا بیشتر از هرچیزی متوجه ضایع شدن حقوق شهروندان بشوید. این فضای گسترده بدون نظارت بزرگسالان به‌طور نامحدود توسط جوانان مورد جست‌وجو قرار می‌گیرد و امیدواریم حداقل شرکت‌های داخلی دخانی در آن به تبلیغ مصرف مواد دخانی نپردازند. جملاتی نظیر «با کدام آهنگ سیگار می‌چسبد؟» یا «آیا در باران سیگار کشیده‌اید؟» که در فضای مجازی به وفور یافت می‌شوند، موجب تبلیغ انواع مواد دخانی تدخینی و غیرتدخینی شده و تحریک جوانان و نوجوانان به مصرف سیگار را به دنبال دارند. براساس نتایج حاصل از یک مطالعه ۹۲ درصد افراد جامعه با ممنوعیت مصرف قلیان در این اماکن موافق هستند که البته نیمی از آنها با ممنوعیت مشروط به فرهنگسازی موافقند و تنها ۸ درصد مخالف اجرای این طرحند. در چنین شرایطی سوال این است که آیا حقوق ۹۲ درصد جامعه باید فدای ۸ درصد خواهان مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی شود؟
 
این شرکت پشتش گرم است

اما این تمام ماجرا نیست. داریوش سهرابی، سخنگوی سازمان دخانیات کشور در گفت‌وگو با فرهیختگان نقاط تاریک زیادی را روشن می‌کند و می‌گوید: قطعا این شرکت، متخلف است و حتی نیازی به گفتن نامش نیست. این شرکت با وجودی که بارها از طرف سازمان دخانیات توبیخ شده باز با خیال راحت به تبلیغ کالای خود می‌پردازد. من به شما اطمینان می‌دهم پشت این شرکت به جای محکمی گرم است. مطابق قانون هرگونه تبلیغ برای سیگار در هر جایی ممنوع است و ما پیگیر این موضوع هستیم و حتی گزارش‌هایی را به سازمان صدا و سیما درباره این برند سیگار داده‌ایم.

بهمن کشاورز رئیس کانون وکلای ایران در گفت‌وگو با فرهیختگان درباره ممنوعیت مصرف سیگار گفت: مطابق قانون استعمال دخانیات، تبلیغ و مصرف دخانیات با هر شکل و شمایلی خلاف قانون است.

معدنی با اشاره به سوابق جمعیت مبارزه با دخانیات در راستای کاهش مصرف دخانیات در کشور گفت: جمعیت مبارزه با دخانیات یکی از متولیان امر قانون جامع کنترل و مبارزه با استعمال دخانیات است که همگام با وزارت بهداشت تلاش‌های مستمری را در این زمینه انجام می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه تبلیغ و مصرف دخانیات با هر شکل و شمایلی خلاف قانون جامع مبارزه با دخانیات است، گفت: مواردی از قبیل سیگار الکترونیک و قلیان اکسیژنی که عرضه آن در بازارهای جهانی در حال گسترش است نیز ترفند دیگر صنایع دخانی برای عرضه محصولات خود و به جیب زدن سودهای کلان است. قلیان اکسیژنی و سیگار الکترونیک خود نوعی تبلیغ برای کشیدن سیگار است. بر این اساس جمعیت مبارزه با دخانیات نسبت به انواع و اقسام شبه‌سیگارها، شبه‌قلیان‌ها و مواردی که احساس می‌شود نوعی تبلیغ برای استعمال دخانیات است، مخالفت خود را اعلام می‌کند.
 
سیگار با طعم مارلون براندو!

هرچند که سال‌هاست تبلیغ برای سیگار ممنوع شده، اما به سادگی وزارت بهداشت طی دستورالعملی جدید هر نوع تبلیغ و تشویق مستقیم و غیرمستقیم سیگار یا تحریک افراد به استعمال آن را ممنوع کرده است. در این دستورالعمل که توسط دفتر آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور صادر شده است این چنین آمده: طبق ماده 3 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در کشور، هر نوع تبلیغ و تشویق مستقیم و غیرمستقیم استعمال دخانیات ممنوع است؛ چراکه ثابت شده است که رسانه‌ها، مسئول تقریبا 60 درصد ایجاد‌انگیزه برای شروع به مصرف دخانیات هستند.

اما ماجرا این است که مهم‌ترین تبلیغ برای سیگار را فیلم‌ها انجام می‌دهند. این فیلم‌ها هم فیلم‌های ایرانی را شامل می‌شوند و هم فیلم‌های خارجی. قهرمان‌های فیلم‌ها پاکت سیگارشان را از جیب‌شان درمی‌آورند و دوربین روی برند سیگار زوم می‌کند و آدم‌های مختلف را برای استفاده از سیگار ترغیب می‌کنند و هیچ‌کس فکر نمی‌کند برای این تبلیغ 30 ثانیه‌ای چند صد میلیارد تومان جابه‌جا می‌شود و چند هزار نفر به تعداد سیگاری‌ها اضافه می‌شوند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن