تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را براى بزرگداشت خداوند زيبا بنويسد، خداوند او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844280743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سايه رکود اقتصادي همچنان بر سر حوزه ي يورو


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ شهريور ۱۳۹۳ (۷:۱ق.ظ)
سايه رکود اقتصادي همچنان بر سر حوزه ي يورو گروه اقتصاد سياسي
يک سال پس از اعلام خروج منطقه يورو از رکود، رشد اقتصادي اين منطقه در سه ماهه دوم سال جاري ميلادي نزديک به صفر بوده است. توليد ناخالص ملي کشورهاي عضو يورو، پس از آن که در اوايل سال جاري، دو دهم درصد افزايش داشت، در سه ماهه دوم سال رشدي نداشته است. بحران اقتصاد منطقه يورو نيز چند سالي است که به مهم ترين مساله ي اروپا تبديل شده است.
دولت هاي حوزه يورو و اتحاديه ي اروپا مدتها است که تلاش مي کنند بر رکود در اقتصاد اين منطقه غلبه کنند. تحليل هاي اقتصاد دانان ظرف چند ماه اخير نشان مي دهد رشد اقتصادي به زودي به حوزه ي يورو باز خواهد گشت با اين حال آمار اعلام شده نشان مي دهد که اين پيش بيني ها غلط از آب درآمده اند و براي بازگشت رشد اقتصادي به اتحاديه اروپا بايد مدت زمان بيشتري سپري شود.
بر اساس اطلاعات رسمي منتشر شده، اقتصاد اروپا در سه ماهه چهارم سال 2012 بيش از آنچه که انتظار مي رفت، کوچک تر شده است و پس از اسپانيا و ايتاليا، يونان و پرتغال اقتصاد دو قدرت برتر اقتصاد اروپا يعني آلمان و فرانسه هم دچار رکود شده است. اين دو کشور و بويژه آلمان به عنوان اولين و دومين اقتصاد بزرگ اروپا، دو کشوري هستند که بار نجات اقتصاد اروپا در طول اين مدت بر دوش آنها بوده است. گرچه قدرت اقتصادي آلمان و فرانسه فراتر از آن است که به سرعت با بحراني مشابه اسپانيا و ايتاليا مواجه شوند، ولي اگر اين دو اقتصاد نيز با رکود مواجه شوند، وضع براي کل حوزه يورو وخيم خواهد شد.
اقتصاد منطقه يورو در مقايسه با زمان مشابه در سال گذشته 0.6 درصد بيشتر منقبض شده است و ميزان رشد اقتصادي 17 کشور عضو منطقه يورو صفر بوده است که بيانگر اين است که اروپا به طور جدي دچار رکود اقتصادي شده است. اين مسأله خلاف پيش بيني هاي اقتصاددانان بوده است که انتظار داشتند به زودي شاهد بازگشت رشد اقتصادي به منطقه يورو باشند.
آلمان و فرانسه به عنوان قوي ترين اقتصادهاي اروپا در سه ماهه دوم سال جاري ميلادي عملکرد مطلوبي نداشته‌اند. توليد ناخالص داخلي آلمان در سه ماهه منتهي به پايان ژوئن رشد منفي داشته و ٠.٢درصد کوچک شده است. در سه ماهه پيش از آن اين نرخ براي آلمان مثبت ٠.٧درصد بوده است. در همين دوره رشد اقتصاد فرانسه هم صفر بوده است. در سه ماهه پيش از آن نيز اقتصاد فرانسه رشدي نداشت. اين عملکرد اقتصادي آلمان و فرانسه ضعيفتر از آن چيزي است که از طرف بسياري از اقتصاددانان برايشان پيش‌بيني شده بود.
کارشناسان دلايلي که بطور کلي براي اين کاهش رشد اقتصادي عنوان شده است را کاهش سرمايه گزاريها و صادرات دليل عدم رشد اقتصادي عنوان کرده اند. همچنين دفتر آمار آلمان فدرال گرماي غيرمنتظره هوا را از دلايل رشد منفي دانسته است. بحران اوکراين نيز از عوامل ديگري است که براي عملکرد ضعيف اقتصاد آلمان ذکر کرده‌اند. روسيه يکي از شرکاي تجاري عمده آلمان است و تحريم‌هاي متقابل اتحاديه اروپا و روسيه حتي اگر به طور مستقيم بر اقتصاد آلمان اثر منفي نگذارند اعتماد سرمايه‌گذاران و ديگر بازيگران اقتصادي را به بازار کم مي‌کنند.
اکنون اقتصاددانان برآورد مي‌کنند آلمان در 6 ماه دوم سال جاري با رشد اقتصادي صفر روبه‌رو خواهد شد. استفان اشنايدر، کارشناس اقتصادي دويچه بانک، عنوان کرده است که شروع خوب در سال جاري ميلادي باعث شد رشد اقتصادي را در سال جاري 1.8 درصد برآورد شود، اما اين بانک اکنون برآوردهاي خود را به 1.5 درصد کاهش داده است.
بحران اوکراين باعث شد سفارش توليدات کارخانه‌اي در ماه ژوئن و اعتماد بازار کسب و کار کاهش يابد. يورگ کرامر، اقتصاددان ارشد در کامرز بانک، نيز معتقد است اين مساله يادآور آن است که مخاطرات زيادي از سوي اقتصادهاي نوظهور وجود دارد، اقتصاد آلمان به شدت صادرات‌محور است و از وضعيت بازارهاي ديگر تاثير مي‌گيرد. هولگر اشميدينگ، از شرکت مشاوره اقتصادي برنبرگ نيز عنوان کرده است که چرخه دادوستد از اعتماد بازار ناشي مي‌شود. تصاوير تلويزيوني از خشونت در کشورهاي نزديک ما، صحبت در مورد تحريم‌ها و اقدامات تلافي‌جويانه حتي اگر تاثير مستقيم نداشته باشد، اعتماد بازار را سلب کرده است.
در فرانسه نيز ميشل ساپين، وزير دارايي فرانسه وضع اقتصادي اروپا را نامطمئن توصيف کرده است. پس از اين که براي يک دوره سه ماهه ديگر نرخ رشد اقتصادي فرانسه صفر درصد اعلام شد، وزير دارايي اين کشور اذعان کرد که به حقيقت پيوستن پيش بيني قبلي دولت مبني بر يک در صد رشد اقتصادي در سال جاري ميلادي، غير ممکن است.
دولت فرانسه نه تنها نرخ رشد اقتصادي پيش بيني شده خود را کاهش مي دهد بلکه نخواهد نتوانست به قولي که به اتحاديه اروپا براي کاهش کسري بودجه هزينه هاي عمومي خود داده است عمل کند و اين کسري معادل چهاردرصد خواهد بود.
با تسري رکود اقتصادي به آلمان و فرانسه، بدون شک فشار به بانک مرکزي اروپا احتمالا افزايش خواهد يافت. فرانسوا اولاند در همين راستا از بانک مرکزي اروپا تقاضاي همکاري بيشتري را کرده است و گفته است بانک مرکزي اروپا بايد تمام تدابير لازم را اتخاذ کند و پول بيشتري را به اقتصاد تزريق کند. بانک مرکزي اروپا مي گويد آماده انجام اقدامات بيشتري است و متعهد است از تمام ابزار غيرمتعارف استفاده کند. بانک مرکزي اروپا هم اکنون ۶ برنامه مالي جديد دراز مدت را به اجرا درآورده که به موجب آن بانک ها متعهد به دادن وام بيشتر مي شوند. همچنين بانک هايي که مي خواهند پول خود را در بانک مرکزي نگاهداري کننند بايد نرخ بهره منفي بپردازند.
بحران مالي اروپا، امروزه همگرايي اقتصادي پولي را در اروپا دچار چالش زيادي کرده است. اين بحران که از اوايل آوريل 2010 آغاز شد ابتدا در يونان به عنوان ضعيف ترين حلقه کشورهاي عضو منطقه يورو خود را نشان داد. اين بحران از همان آغاز موجي از نگراني و هيجان در بازارهاي مالي اروپا و ديگر بازارهاي جهاني بوجود آورد.
تصميمات سران اتحاديه اروپا در 4 سال گذشته ، تا حدودي توانسته است اين بحران را کنترل کند . با ظاهر شدن علائمي از بهبود وضعيت رکودي در ايتاليا ، اسپانيا و پرتغال و همينطور رشد اقتصادي آلمان در 2013 و سه ماهه نخست سال جاري ميلادي ، بسياري از کارشناسان از بهبود اوضاع و پايان وضعيت رکودي در سال 2014 سخن گفتند. با اينحال رشد اقتصادي منفي آلمان و فرانسه به عنوان موتور محرک اقتصاد اروپا نشان مي دهد که اقتصاد اروپا هنوز تا اعلام پايان وضعيت رکودي فاصله دارد و ارزيابي خيلي روشني نمي توان از نتايج آن در آينده ارائه داد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن