واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > یزد مهر گزارش ميدهد/
سايه ركود بر سر صنايع يزد/ حکایت مشکلاتی که همچنان باقیست
يزد ـ خبرگزاري مهر: استان يزد كه از استانهاي صنعتي كشور به شمار ميرود، گرچه در زمينه توليد جلوتر از بسياري از استانهاي صنعتي است اما هنوز به شرايط ايدهآل نرسيده و ركودي كه در كشور حاكم شده، گريبان صنايع و توليدات يزد را نيز گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، استان يزد تا چندي پيش به جرگه استانهاي صنعتي نپيوسته بود اما با ايجاد صنايع فولادي، صنايع جوار معدني، بنگاههاي كوچك و... اين استان به تدريج وارد گروه استانهاي صنعتي شد و اكنون جمعيت كارگري برخي از شهرستانهاي استان يزد، با جمعيت كارگري يك استان برابري ميكند. صنايع يزد به قول قديميترها، استخواندار هستند و گرچه ممكن است از ابتدا كار را در حجم و گستره كوچك آغاز كرده باشند اما اكنون بيشتر واحدهاي صنعتي استان يزد، قدر و در نوع خود كمرقيب هستند. توليد نيمي از كاشي و سراميك كشور در يزد وجود واحدهاي صنعتي متعدد فولاد و كاشي و سراميك و... اين استان را در توليد بسياري از محصولات صنعتي به قطب توليد تبديل كردهاست به نحوي كه مثلا يزد اكنون 50 درصد كاشي و سراميك كشور را توليد مي كند و اين صنعت به تنهايي با كل صنايع كاشي و سراميك كشور رقابت ميكند.
طي سالهاي گذشته به دليل تحريمها، ركود جهاني و... ركودي در صنايع يزد حاكم شده كه البته برخي مسئولان معتقدند، گرچه سايه ركود بر سر صنايع يزد سنگيني مي كند اما يزد همچنان در توليد در كشور پيشرو و پيشگام است و كمتر دچار آسيبهاي صنايع ساير استانها شده است. توليد در يزد هنوز به خطر ركود قطعي نرسيدهاست البته اين نظر در ميان صاحبان صنايع متفاوت است اما در مجموع با يك جمع بندي، ميتوان دريافت كه ركود هست اما داغ بودن بازار صادرات و تجارت بين المللي، توليدات يزد را هنوز به مرز خطر ركود قطغي نبرده است. رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان يزد در اين زمينه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ركود در صنايع يزد اثرگذار بوده اما اين ركود به شكلي كه مطرح شده نيست و وضعيت آنچنان كه ميگويند، وخيم نيست. محمدرضا قمي در پاسخ به اين سئوال خبرنگار مهر مبنيبر اينكه بسياري از واحدهاي صنعتي استان يزد معترفند كه از 100 درصد ظرفيت خود استفاده نميكنند، بيان كرد: واقعيت اين است كه واحدهاي صنعتي و توليدي استان يزد در بهترين شرايط نيز تنها از 70 درصد ظرفيت اسمي خود استفاده كرده اند و اكنون كه در شرايط ركود به سر مي بريم، شايد از 45 تا 55 درصد ظرفيت خود استفاده كنند كه اين ارقام با هم چندان فاصلهاي ندارد. آمارهايي كه از تعطيلي واحدهاي توليدي ارائه ميشود چندان صادق نيست وي تصريح كرد: نميگويم ركود در توليدات واحدهاي صنعتي و كارخانه هاي يزد اثرگذار نبوده اما به اندازهاي نيست كه مطرح شده و به نظر من، آمارهايي كه از تعطيلي واحدهاي توليدي و صنعتي و توقف توليد مي دهند، چندان صادق نيست.
قمي خاطرنشان كرد: يكي از شاخصههاي بررسي ميزان توليد كارخانههاي استان يزد، كارتهاي بازرگاني است زيرا تقاضا براي صدور كارت بازرگاني به اين معناست كه كالا و توليد براي صادرات وجود دارد و فرد يا واحدي براي صادرات توليدات تقاضاي كارت بازرگاني دارند. وي عنوان كرد: وقتي آمار صدور كارت بازرگاني با چند سال پيش كه شرايط توليد بهتر بود، تفاوت چنداني ندارد، به اين معناست كه توليد وجود دارد و تجارت جهاني نيز بر قوت خود باقي است، ممكن است كمتر شده باشد اما تعطيل نيست. عامل ركود در صنايع و كشاورزي يزد فقط ركود جهاني نيست برخي ديگر از صاحب نظران در اين زمينه نيز معتقدند گرچه ركود بر توليدات استان يزد حاكم است اما در صنعت و البته كشاورزي استان يزد، ركود توليد تنها به دليل تحريم ها يا ركود حاكم بر اقتصاد جهاني نيست به اين معنا كه بخشي از ركود در بخش توليدات كشاورزي استان يزد به دليل كمبود منابع آبي يا خشكسالي است كه البته تبعات آن در صورت ادامه روند بي آبي در استان يزد، گريبانگير صنايع نيز خواهد شد. نماينده مردم يزد و اشكذر در مجلس نيز در مورد وضعيت توليد در كارخانههاي يزد را نسبت به ساير مناطق كشور در شرايط بهتري دانست و افزود: واقعيت اين است كه شرايط با سه چهار سال پيش تفاوت چنداني نكرده، مشكلات همان مشكلات و توليدات همان توليدات است. مشكلات صنايع استان يزد به قوت خود باقي است محمدصالح جوكار خاطرنشان كرد: مشكل كمبود سرمايه در گردش، كمبود نقدينگي، مشكلات بازاريابي و... در گذشته بوده و اكنون نيز به قوت خود باقي است و كاري براي رفع اين مشكلات انجام نشده است. وي بيان كرد: در حال حاضر در استان يزد هزار واحد صنعتي نيمه تمام با پيشرفت فيزيكي از 20 تا 80 درصد داريم كه براي تكميل آنها نياز به تسهيلات وجود دارد.
جوكار خاطرنشان كرد: اگر از طريق صندوق توسعه ملي به اين واحدها كمك شود و حداقل واحدهاي داراي پيشرفت فيزيكي 60 درصد به بالا تكميل و وارد چرخه توليد شوند، تحولي عظيم در حوزه توليدات استان يزد ايجاد خواهد شد ضمن اينكه مشكل اشتغال استان نيز برطرف خواهد شد. فعاليت 3400 واحد صنعتي در استان يزد استان يزد هم اكنون داراي بيش از سه هزار و 400 واحد صنعتي فعال است كه اغلب اين واحدها حداقل با يك يا دو مشكل معمول در واحدهاي صنعتي استان يزد دست و پنجه نرم مي كنند اما روند توليد در اين واحدها همچنان جريان دارد. گرچه مشكلات اقتصادي در همه واحدهاي صنعتي استان يزد وجود دارد و ركود سايه سنگيني بر روي اقتصاد و صنعت استان يزد انداخته است، اما هنوز هم به دليل پيشتكار، همت، تلاش و غيرت يزديها، روزنه هايي از روشنايي در صنايع اين استان ديده مي شوند ضمن اينكه مسئولان ارشد استان نيز رسيدگي به مسائل صنعتي را در اولويت كاري خود قرار داده اند و شايد معاون برنامه ريزي استاندار يزد از معدود معاوناني باشد كه دغدغه صنايع او بسيار بالاست. به دليل همين دغدغه ها نيز اسامي و مشخصات واحدهاي صنعتي و توليدي مشكلدار در استان يزد استخراج شده و مشكلات هر واحد به تفكيك مطرح شده و از هر فرصتي براي پيگيري و رفع اين مشكلات استفاده مي شود. صاحبان صنايع و مسئولان استان يزد اميد دارند كه با اجراي بسته خروج از ركود دولت يازدهم، حركت صنايع به سمت توليد شتابنده تر شود و اين بسته، نويدهاي خوبي براي اصحاب صنعت در سراسر كشور داشته باشد.
۱۳۹۳/۵/۲۵ - ۰۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]