واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آخرین تحولات اوکراین/ لفاظی های غرب در مقابل اقدامات روسیه
ورود کاروانی از کامیونهای اعزامی روسیه به منطقه تحتکنترل مخالفان دولت اوکراین، واکنش شدید کشورهای غربی را به دنبال داشته است و رئیسجمهور اوکراین روسیه را متهم به تجاوز به خاک کشورش کرده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین المللی جام نیوز، پس از آنکه دولت اوکراین به دنبال ورود کاروان روسی به شرق آن کشور، روسیه را به تجاوز آشکار به خاک خود محکوم کرد، باراک اوباما و آنگلا مرکل، رهبران آمریکا و آلمان، به تشدید خطرناک بحران در اوکراین هشدار دادند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در گفتوگویی تلفنی میان مرکل و اوباما، رئیسجمهوری آمریکا گفته است کشمکشها در اوکراین از زمانی که هواپیمای مالزی سرنگون شده است، رو به بدتر شدن دارد. به گزارش رادیو فردا(Radio Farda)، اندکی پیش از آن، روز جمعه ۳۱ مرداد، پیمان آتلانتیک شمالی -ناتو- و وزارت دفاع آمریکا، در مورد اوضاع در اوکراین ابراز نگرانی کرده بودند. ناتو خبر از آتشباران نیروهای اوکراینی از سوی ارتش روسیه در نواحی مرزی داده و پنتاگون از ورود کاميون های روسی به خاک اوکراين ابراز نگرانی کرده بود. به گزارش بی بی سی(BBC)، رسانه دولتی انگلیس، اتحادیه اروپا هم خواهان خروج این کاروان از خاک اوکراین شده است.
کاخ سفید در بیانیهای که در مورد گفتوگوی تلفنی اوباما و مرکل منتشر کرده میگوید هر دو بر سر این موضوع که ارسال کاروان روسی به اوکراین، بدون اجازه آن، ادامه تحریکها و نقض تمامیت ارضی و حق حاکمیت آن کشور است، توافق دارند. بنابر این بیانیه، رئیسجمهوری آمریکا و صدر اعظم آلمان، در عین حال نگرانی خود را از حضور شمار زیادی از نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین، حضور نیروهای نظامی آن در اوکراین و نیز آتشباری خاک آن کشور، به عنوان تشدید خطر، ابراز کردهاند. هر دو رهبر غربی در عین حال از روسیه خواستهاند تا نیروهای نظامی خود را از مناطق مرزی عقب بکشاند، سلاحها، خودروها و نیروهای نظامی خود را از خاک اوکراین بیرون ببرد و جلوی حضور ادوات نظامی، خودروهای زرهی و افراد روس را در خاک آن کشور بگیرد. این ادعاها در حالی مطرح می شود که مسکو بارها، به صراحت دخالت در اوکراین را رد کرده است. کاخ سفید میگوید اوباما و مرکل بر لزوم آتشبس دو طرفه در کنار بسته شدن مرزها و نظارتی موثر بر آنها، تاکید کردهاند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خود نیز روز شنبه، اول شهریور، برای گفتوگو با رهبران اوکراین در کییف حضور دارد. به گفته سخنگوی خانم مرکل، او با پترو پوروشنکو، رئیسجمهوری اوکراین و آرسنی یاتسهنیوک، نخستوزیر آن کشور گفتوگو کرده و نیز دیداری با شهرداران نیز برنامهریزی شده است. به گفت سخنگوی صدراعظم آلمان، گفتوگوها متمرکز بر امنیت اوکراین، روابطش با روسیه و بررسی امکانات اساسی برای حمایت از اوکراین در بحران فعلی خواهد بود.
در همین حال، به گزارش دویچه وله(DW)، روز جمعه (۲۲ اوت / ۳۱ مرداد)، ساعاتی پس از گذر کاروان کمکهای بشردوستانه روسیه از مرز اوکراین، صدراعظم آلمان و رئیسجمهور روسیه از طریق تلفن تبادل نظر کردند. جزییات کامل این تماس تلفنی فاش نشده، اما خبرگزاریهای آلمان و روسیه گزارش دادند که ولادیمیر پوتین اتهاماتی را که مقامات اوکراین به کشورش وارد کردهاند، بیاساس خوانده و بر ضرورت کمک به شورشیان در شرق اوکراین تاکید ورزیده است. پوتین اظهار داشته که دیگر درنگ جایز نبود و کشورش باید درباره کاروان کمکی تصمیم میگرفت. پیشتر وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که این کشور قصد ندارد بعد از هفتهها کشمکش با کییف بیش از این برای کمک به مردم شرق اوکراین منتظر موافقت صلیب سرخ و رهبری طرفدار غرب اوکراین بماند. وزارت خارجه در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، نوشت: «ما دروغهای علنی و امتناع از رسیدن به توافق را بیش از این تحمل نخواهیم کرد. روسیه تصمیم گرفته است وارد عمل شود.» ساعاتی بعد تمامی ۲۸۰ کامیون سفید رنگ روسی که چند روز در مرز اوکراین منتظر اجازه ورود بودند، راهی شهرهای لوهانسک و دونتسک شدند. بعداز ظهر جمعه خبر رسید که شماری از کامیونها وارد لوهانسک شدهاند. 200 هزار نفر جمعیت این شهر حدود سههفته است که از آب و برق محروم هستند. 106
۰۱/۰۶/۱۳۹۳ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]