واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون ستاد مبارزه با موادمخدر: 36 درصد معتادان دارای تحصیلات دانشگاهی/ مرگ 3000 ایرانی براثر اعتیاد در سال گذشته معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: نیازمند بازنگری در اقدامات بازدارندهای هستیم که طی سالهای گذشته تاکنون به شکلی گسترده، انجام شده است و تداوم دارد.
۱۳۹۳ جمعه ۳۱ مرداد ساعت 11:06
به گزارش خخبرگزاری پانا،بابک دینپرست در نشست تخصصی کارشناسان فرهنگی و پیشگیری ستادهای مبارزه با موادمخدر استانهای کشور در شیراز، گفت: در ایران اسلامی سختگیرانهترین و شدیدترین مجازاتها برای مرتکبین جرایم مرتبط با مواد مخدر اعمال شده و میشود اما باید از خود بپرسیم میزان اثربخشی این اقدامات چه میزان بوده است.
دینپرست با تصریح اینکه همه تحقیقات نشاندهنده افزایش شیوع اعتیار و موارد روبه رشد مواد مخدر خصوصا تمایل به مصرف موادمخدر صنعتی در ایران است، گفت: این به آن معنا نیست که هیچ اقدامی انجام نشده یا اقدامات به هیچ عنوان اثربخش نبوده است، بلکه به معنای آن است که میزان بازدارندگی اقدامات نیاز به بازنگری دارد. وی با یادآوری اینکه الگوهای مصرف مواد مخدر در کشور به سمت پرخطر سوق پیدا کرده و شاهد کاهش سن اعتیاد و گسترش اعتیاد در بین جوانان و زنان هستیم، گفت: شاید یکی از مهمترین بحثها، لزوم تمرکز بر روی مباحث فرهنگی است. این مقام مسئول تاثیرگذاری اقدامات فرهنگی را منوط به برنامهریزی صحیح و علمی در تدوین و اجرای این برنامهها دانست و تاکید کرد: برابر آخرین آمارها 36 درصد از معتادان دارای مدرک کاردانی و بالاتر هستند، حال باید پرسید آیا این افراد آگاهی کافی در خصوص خطرات مواد مخدر ندارند یا ما در انجام برنامههای فرهنگی و اطلاعرسانی، باید دقت بیشتری را لحاظ کنیم. وی با تصریح اینکه هیچ گروهی از گروههای مختلف اجتماع امروز مبرا از خطر ابتلا به اعتیاد نبوده و نیست، گفت: فکر میکنم اقدامات از اثربخشی مناسب و کارآمد برخوردار نبوده و شاید مهمترین اشکال هم بهتصویر کشیدن روند تخریبی مواد مخدر است. این مقام مسئول گفت: چرا باید در هر فیلمی قهرمان فیلم در پایان از دام اعتیاد بهراحتی عبور کرده و وارد زندگی عادی شود، اما در عمل میبینیم سال 90 بالغ بر 3075 نفر در کشور از اعتیاد مردهاند و این آمار در سال 92 با 3.3 درصد کاهش به حدود 3000 نفر رسیده است؟ وی گفت: باید بدانیم که هرجامعهای اگر به سمت توسعه فضاهای ورزشی، فرهنگی، نشاطآور و محیطهای مناسبی که پاسخگوی نیازهای امروز جوانان و اعضای جامعه باشد، فضا را برای توسعه شیوع اعتیاد باز گذاشته است. دینپرست با یادآوری اینکه شماره تلفن 09628 بهعنوان مشاور اعتیاد، پاسخگوی سئوالات همه شهروندان ایران اسلامی است، گفت: ایجاد خانه ورزش در روستاها یکی از راهکارهای مورد نظر بوده و در چند استان کشور ایجاد 25 خانه ورزش روستایی در دستور کار قرار گرفته و برای هر استان 300 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. وی از تصویب سند درمان و حمایتهای اجتماعی بهعنوان دومین سند جامع در کشور خبر داد و با یادآوری لزوم تبدیل مراکز ماده 16 به مراکز ماده 15، گفت: هفته گذشته دستورالعمل بازرسی و برخورد با مراکز مجاز درمان اعتیاد تدوین و ابلاغ شده است. دینپرست توضیح داد: در گذشته ما دستورالعمل برخورد با مراکز غیرمجاز درمان اعتیاد را داشتیم اما با تصویب دستورالعمل بازرسی، نظارت و برخورد با مراکز مجاز ارائه این خدمات، این امکان برای دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و نیروی انتظامی وجود دارد که با چنین مراکزی نیز برخورد شود. معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با بیان اینکه سال گذشته 1158 مرکز غیرمجاز درمان اعتیاد در کشور شناسایی شد، از پلمب 40 درصد و ساماندهی 41 درصد از این مراکز خبرداد و گفت: تخلفاتی را در مراکز مجاز ارائه خدمات به معتادان شاهد هستیم که امروز امکان برخورد با آنها ایجاد شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]