واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:

گزارش پنتاگون به کنگره: ایران بدون هیاهو در حال تقویت خود در تنگه هرمز است /استراتژی تهران دفاعی است
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در یادداشتی در ضمیمه گزارش طبقهبندی شده پنتاگون، که در برگیرنده تحلیلی از توان تسلیحاتی متعارف، غیرمتعارف و هستهای ایران است، نوشت «هنوز اطلاعات کافی در مورد این توانمندیها وجود ندارد.»
به گزارش نامه نیوز، بلومبرگ در گزارشی، بر پایه یک بررسی طبقهبندی شده وزارت دفاع آمریکا نوشت: ایران بدون هیاهو به ساخت و افزایش قابلیتهای جنگی خود را در تنگه هرمز ادامه داده است.
به گزارش «تیک»، گزارش پنتاگون به سفارش کنگره آمریکا تهیه و در ماه ژوئیه ارائه شد. بلومبرگ براساس خلاصه غیرمحرمانهای از آن گزارش مینویسد «استراتژی نیروهای نظامی ایران دفاعی است،» و به شکلی طراحی شده که بتواند «در مقابل حمله و ضربه اول ایستادگی کند، و از پای نیفتد؛ همچنین اقدام تلافیجویانه علیه متجاوز داشته باشد و بتواند یک راه حل دیپلماتیک را بدون دادن امتیازات عمده تحمیل کند،» در حالی که مجبور به امتیاز دادن نباشد.
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در یادداشتی در ضمیمه گزارش طبقهبندی شده پنتاگون، که در برگیرنده تحلیلی از توان تسلیحاتی متعارف، غیرمتعارف و هستهای ایران است، نوشت «هنوز اطلاعات کافی در مورد این توانمندیها وجود ندارد.»
ضربالاجل مذاکرات بین ایران و پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل – ایالات متحده بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان، که به هدف محدود کردن برنامه جنجال برانگیز هستهای ایران در ازای برچیدن تحریمهای اقتصادی تا ۲۴ ماه نوامبر تمدید شده است.
کنت کتزمن (Kenneth Katzman)، تحلیلگر امور خاورمیانه در دفتر تحقیقات کنگره، به خبرگزاری بلومبرگ گفت «گزارشهای پیشین پنتاگون عمدتاً برپایه بدگمانی و این که ایران به دنبال اهداف شومی از گسترش توان نظامیاش است استوار بوده است. اما گزارش کنونی دقیقتر است و به این مساله اذعان دارد که ایران سعی بر تعدیل رویکرد خود جهت کاستن از بدگمانی جهانی دارد.»
کتزمن با بیان که از توصیف پنتاگون که دکترین نظامی ایران را یک دکترین دفاعی توصیف کرده بود، متعجب است، افزود «تاکنون شاهد این مساله که وزارت دفاع و یا نهاد دیگری در ایالات متحده اینقدر آرام مسائل نظامی ایران را بررسی کرده باشد ندیده بودم. در مقایسه با گزارشات پیشین لحن این گزارش بسیار متفاوت و ملایم است.»
1393/5/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]