واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زنگنه: پیشنهاد همکاری آمریکا به ایرن برای مقابله با داعش شبهه ناک است، مسئولان مراقب باشند /ترکیه، اردن و عربستان پشتیبانان مالی- اطلاعاتی داعش هستند
یک کارشناس امور بین الملل معتقد است پیشنهاد همکاری آمریکا به ایران برای مقابله با داعش شبهه ناک و شبهه برانگیز است. به گزارش نامه نیوز، گروه تروریستی «داعش» در دو ماهه اخیر تحرکات خود در شمال عراق را گسترش داده و اخیرا نیز به سمت مناطق کردنشین حرکت کرده است. همین امر موجب شد تا دو هفته قبل «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا دستور حمله به مواضع داعش در شمال عراق را صادر کند.
در همین راستا روز گذشته آمریکا برای چندمین باز تمایل به همکاری با ایران در حل بحران عراق را اعلام کرد. آنگونه که «مری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص همکاری با ایران در خصوص موضوع مبارزه با گروه تروریستی «داعش» تصریح کرد که تمامی کشورهای منطقه این موضوع را درک میکنند که گروه تکفیری «داعش» تهدیدی برای آنها است و اگر آنها به ایفای نقشی سازنده در کمک به کاهش قابلیتهای داعش علاقمند باشند، واشنگتن میتواند در زمینه مبارزه با داعش با آنها گفتوگو داشته باشد.
در سویی دیگر مقامات فرانسوی که به دنبال برگزاری نشست بین المللی برای مقابله با داعش است، به نقش ایران در مقابله با داعش تاکید دارند.
اوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه ابراز امیدواری کرده است همه کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله ایران به علاوه کشورهای عضو دائم شورای امنیت در کنار یکدیگر علیه افراد مسلح گروه تندروی دولت اسلامی (داعش) اقدام کنند.
لوران فابیوس که در جمع اعضای پارلمان فرانسه سخن می گفت ادامه داد: می خواهیم همه کشورهای منطقه، کشورهای عربی و البته ایران و 5 کشور عضو دائم شورای امنیت به اقدام علیه داعش ملحق شوند.
پیشتر نیز دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا هم خواهان حضور ایران در اقدام بین المللی علیه داعش شد.
تاکید آمریکا و غرب بر نقش آفرینی ایران در مقابله با بحران داعش در حالی مورد تاکید است که مقامات ایران تاکنون حاضر به همکاری با آمریکا و غرب بر سر این موضوع نشده و دولت قانونی عراق را مرجع و مخاطب خود درکمک کردن به حل این بحران می دانند. چنانچه روز گذشته نیز مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی برخی اخبار مبنی بر همکاری ایران با آمریکا در ماجرای داعش در مقابل رفع تحریم های ایران را تکذیب کرد.
در همین راستا صباح زنگنه کارشناس امور بین الملل در گفتگو با نامه نیوز، با اشاره به اینکه ریشه های شکل گیری گروه تروریستی داعش و تشکیلات آنها همچنان در هاله ای از ابهام است، گفت: از سوی دیگر نقش آمریکا در بوجود آمدن این گروه در مقاطعی از شکل گیری آنها هم جای بحث است که باعث شده تحولات و فعالیت های مربوط به این گروه با ابهامات زیادی روبرو باشد.
وی تصریح کرد: مثلا چرا وقتی داعش به شهر موصل یا روستاهای شیعه نشین و دیگر مناطق روستایی حمله کرد و مردم را وحشیانه قتل عام می کرد آمریکا و دولت های غربی هیچ واکنشی از خود نشان ندادند اما وقتی همین گروه به اربیل و شهرهایی که شرکت ها و موسسات آمریکایی در آنجا وجود داشت حمله کرد یا وقتی به مناطق نفتی کرکوک نزدیک شد آمریکا و برخی کشورهای غربی به یکباره واکنش نشان دادند.
این کارشناس امور بین الملل داعش را گروهی ضدبشری دانست و تاکید کرد: گروه تروریستی داعش که خود مردم را فارغ از نژاد و دین و قوم و طایفه می ریزد بدون شک یک گروه ضدبشری و وحشی است و باید دولت ها و ملت های منطقه و حتی جهان به مبارزه و مقابله با آنها برخیزند.
صباح زنگنه با طرح این سوال که آیا همکاری ایران با آمریکا برای مقابله با داعش و در این چارچوب معنی دارد یا نه؟، گفت: به نظر می رسد آمریکایی ها تلاش دارند وضعیتی را بوجود آورند که به افزایش التهاب و تنش در منطقه و برهم زدن اتحاد کشورهای منطقه منجر شود. در واقع آنها تلاش می کنند صحنه منطقه را آنطور که می خواهند شکل بدهند به همین علت مسئولان جمهوری اسلامی باید با دقت و وسواس بیشتری نسبت به این پیشنهاد آمریکا برخورد کند.
وی تصریح کرد: مگر اینکه یک حرکت جهانی و منطقه ای برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در منطقه شکل بگیرد که در آن صورت هم باید با دولت های عراق و سوریه همکاری شود و تلاش شود به دولت های قانونی این دو کشور در حل بحران داعش کمک شود چرا که تحرکات و پیشنهاد آمریکا به ایران در این خصوص شبهه ناک و شبهه برانگیز است.
این کارشناس امور بین الملل در خصوص تاثیرگذاری روی کارآمدن دولت جدید عراق در حل بحران های این کشور، گفت: دولت جدید عراق با توجه به اینکه حمایت طیف های سیاسی و ملی عراق را پشت سر خود دارد می تواند با دقت بیشتر و به کار گیری همه امکانات و نیروهای سیاسی و قومی این کشور و ساماندهی آنها، مبارزه گروهای تروریستی که در این کشور فعال هستند را به نتیجه برساند.
زنگنه با تاکید براینکه باید راه های پشتیبانی و کمک به داعش بسته شود، خاطرنشان کرد: در کنار اقدامات دولت عراق باید راه های پشتیبانی و کمک به داعش بسته شود و این هم نیازمند همکاری های بین المللی و منطقه ای است.
وی افزود: متاسفانه ترکیه و اردن پشتوانه رفت و آمدی برای تروریست های داعش شده اند، لذا این دو کشور مسئولیت زیادی دارند و باید از طریق سازمان ملل و شورای امنیت و دیگر کشورهای منطقه برخورد جدی با این دو کشور صورت گیرد تا از آموزش گروه های تروریستی، در اختیار قرار دادن ایستگاه و پایگاه به آنها، رساندن تسلیحات و ... به داعشی ها دست بردارند.
زنگنه اظهار داشت برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله عربستان هم کمک های اطلاعاتی و مالی را در اختیار گروه تروریستی قرار می داد ولی رهبران درجه یک عربستان امروز متوجه شده اند که داعش تهدیدی علیه خود آنها است و باید با این گروه تروریستی مقابله و برخورد شود.
1393/5/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]