تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر باطل با حق درنياميزد، بر حقيقت جويان پوشيده نمى مانَد و اگر حق با باطل آميخته ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831620208




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس به مديريت فرجي‌دانا اعتماد نكرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجلس به مديريت فرجي‌دانا اعتماد نكرد
رضا فرجي‌دانا، وزير علوم، تحقيقات و فناوري دولت يازدهم ديروز در حالي از خود در برابر منتقدانش در مجلس به دفاع پرداخت كه در نهايت موفق به گرفتن رأي اعتماد مجدد از مجلس نشد و از قطار دولت پياده شد.


به گزارش «جوان» جلسه استيضاح وزير علوم دولت يازدهم ديروز با به صدا در‌آمدن زنگ آغاز به كار مجلس، برگزار شد تا نمايندگان موافق و مخالف استيضاح پشت تريبون بهارستان قرار بگيرند و نظرات خود را در خصوص رضا فرجي‌دانا بيان كنند، اين در حالي بود كه در غياب حسن روحاني رئيس‌جمهور كه در سفر استاني اردبيل قرار داشت، فرجي‌دانا با همراهي اعضاي كابينه از جمله اسحاق جهانگيري، محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه، ‌سيف رئيس كل بانك مركزي، قاضي‌زاده‌هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، امين‌زاده معاون حقوقي رئيس‌جمهور، مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس‌جمهور، مسعود سلطاني‌فر رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، علي طيب‌نيا وزير امور اقتصادي و دارايي، رضا رحماني‌فضلي وزير كشور، بيژن زنگنه وزير نفت، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، نوبخت سخنگوي دولت و حميد چيت‌چيان وزير نيرو براي دفاع از خود به مجلس آمد.

   متأسفيم راهي جز استيضاح نداشتيم
با شروع جلسه علني مجلس، عليرضا زاكاني نماينده مردم تهران به عنوان نخستين موافق استيضاح وزير علوم به بيان دلايل استيضاح‌كنندگان پرداخت.
زاكاني در ارتباط با استيضاح فرجي‌دانا گفت: استيضاح‌كنندگان حاميان جدي فرجي‌دانا در رأي اعتماد در سال گذشته بودند و امروز براي جهت‌گيري درست وزارت علوم راهي جز استيضاح نيافتند اما سؤال اينجاست كه چرا استيضاح؟ آيا راه ديگري نبود؟ علت اصلي استيضاح، قانون‌شكني، التهاب‌آفريني، فعال كردن گسل‌هاي قومي ـ مذهبي و سياسي، گروه‌گرايي به جاي توليد علم و آراستن دانشگاه‌هاست.
او ادامه داد: بازگشت عناصر بي‌صلاحيت به دانشگاه نيز يكي ديگر از دلايل ماست. وزير اطلاعات در همين دولت طي نامه رسمي به سران قوا نسبت به بكارگيري برخي سران آشوبگر توسط وزارت علوم و دانشگاه آزاد اعتراض نمودند. جلسه‌اي نيز روز 16 تير با حضور رئيس مجلس برگزار شد و وزير علوم با فرافكني گفتند دانشگاه آزاد به ما پاسخگو نيست و حسابش از وزارت جداست. ما به عنوان نمايندگان مجلس با اسامي وزارت اطلاعات كاري نداريم بلكه سؤال ما اين است كه چرا اقدام به جذب افراد بي‌صلاحيت در تحصيلات تكميلي مي‌كنيد. اصرار ما اجراي قانون بود؛ اينكه اين افراد حق ورود به دانشگاه ندارند، مگر اينكه وزارت اطلاعات بگويد كه آنها حق دارند.
نكته ديگري كه زاكاني به عنوان دليل استيضاح‌كنندگان عنوان كرد، التهاب‌آفريني و فعال كردن گسل‌هاي قومي، مذهبي و سياسي بود.
او گفت: مجوز دادن به نشريات تجزيه‌طلب، الحادي و فتنه‌گر و فعال كردن تشكل‌هايي كه تجربه آشوبگري آنها در دهه 70 مشاهده شده از اين دست است؛ نشرياتي كه با پول‌هاي خارج از دانشگاه و به نام دانشجويان مجوز گرفتند و درخواست تجزيه ايران را دادند و با دعوت به آشوب و درخواست و بي‌اخلاقي در دانشگاه‌ها به فعاليت خود ادامه مي‌دهد. آيا اين يك نشريه دانشجويي است كه با اين كيفيت چاپ مي‌شود و وحدت ايران را زير سؤال مي‌برد و درخواست تجزيه ايران را مطرح مي‌كند.
اين موافق استيضاح در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به بازگشت افراد مشكل‌دار به دانشگاه، گفت: برخي از اين افراد مشكل اخلاقي داشتند. تعدادي از دانشجويان و اساتيد يكي از دانشگاه‌ها به ما مراجعه كردند و طوماري به ما ارائه دادند كه نشان از خودكشي سه نفر به واسطه جنايات يك استاد بي‌اخلاق داشت.

   وزير نتوانست دانشگاه‌ها را مديريت كند
موسي غضنفرآبادي كه به عنوان دومين مخالف وزير علوم، تحقيقات و فناوري سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: ايشان بدون استعلام از نهادهاي قانوني انتصاباتي را انجام دادند و دو نفر را كه بعدها صلاحيت‌شان تأييد نشد همچنان بر مسند مسئوليت نگه داشتند و در حالي كه طبق قانون كسي نمي‌تواند بيشتر از شش ماه سرپرست بماند، شما اصرار به حفظ سرپرست در معاونت خود داشتيد. همچنين در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا تعدادي از افراد را كه واجد شرايط نبودند دوباره به دانشگاه‌ها دعوت كرديد و ثبت‌نام نموديد.
نماينده مردم بم در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: متأسفانه وزارت علوم و شخص وزير در 9 ماه فعاليت خود به‌رغم اظهارنظرهاي صريح نهادهاي اطلاعاتي درباره برخي افراد نسبت به اخراج آنها اقدام نكردند و بر حضورشان پافشاري نمودند.
غضنفرآبادي تصريح كرد: در زمان رأي اعتماد به شما آقاي حداد شما را انساني متدين و توانمند خواند و ما به رأي دادن به شما ترغيب شديم و در زمان فعلي نيز دكتر لاريجاني تلاش‌هاي زيادي براي عدم‌اعلام وصول استيضاح كرد اما متأسفانه شما به همه اينها بي‌توجه بوديد و آقاي وزير آيا شما فتنه را درك كرده‌ايد؟ و اگر درك كرده‌ايد چرا بكارگيري عناصر مؤثر در اتفاقات سال 88 را در وزارتخانه خود دنبال نموديد و افرادي نيز از اين كار شما حمايت كردند و وزير خارج‌نشين دولت اصلاحات رفتارهاي شما را تأييد نمود.
 
  دانشگاه آبستن فتنه جديد است
سيد‌حسين نقوي‌حسيني نيز به عنوان سومين مخالف فرجي‌دانا، در سخناني در موافقت با استيضاح وزير علوم گفت:‌ اينقدر بر طبل روابط تيره دولت و مجلس نكوبيد، اين همه تهديد و تهمت و توهين به استيضاح‌كنندگان براي چيست؟ استيضاح‌كنندگان چه مي‌گويند؟ چه مي‌خواهند؟ چرا اينقدر توهين مي‌كنيد؟ چرا اينقدر تهمت مي‌زنيد؟ مگر استيضاح وظيفه قانوني مجلس نيست؟
نقوي‌حسيني خطاب به وزير علوم گفت: آقاي فرجي‌دانا چه كسي از شما رانت و دانشگاه و رشته خواست؟ مگر پشت پرده چه مي‌گذرد؟ آيا خود من هيچ‌وقت با شما ملاقات كردم و چيزي خواستم؟ چرا تهمت مي‌زنيد؟
وي افزود: ما همه اصولگرا هستيم، اصولي داريم و بايد از اصول‌مان دفاع كنيم. اينكه انتخابات چه مي‌شود و اينكه ما نماينده مي‌شويم يا نمي‌شويم، اينكه وزير بعدي چه مي‌شود، چه اهميتي دارد؟ اينكه ما را تهديد كنند اگر وزير برود بدتر از اين مي‌كنيم و ادامه خواهيم داد مهم نيست و ما مكلف به تكليف هستيم و مكلف به نتيجه نيستيم. اين نماينده مجلس با بيان اينكه امروز در دانشگاه‌ها خطر وجود دارد، اظهار كرد: ‌دانشگاه‌ها دارند آبستن فتنه جديدي مي‌شوند، بعضي مي‌گويند دولت با شما بد مي‌شود، پروژه‌هاي شما را متوقف مي‌كند، نامه‌هاي شما را جواب نمي‌دهد. همه اين بلاها سر ما بيايد، اما ما از اصول‌، نظام و اسلام دفاع خواهيم كرد. نقوي‌حسيني خاطرنشان كرد: ما از خون شهدا و حجابي كه همين همسر آقاي فرجي‌دانا كه خانم محجبه‌اي هستند دفاع مي‌كنيم. امروز اين ارزش‌ها زير سؤال است.
وي همچنين به برگزاري افطاري انجمن اسلامي يكي از دانشگاه‌ها اشاره كرد و افزود: در اين مراسم افطاري نوري‌زاد يكي از مهمانان آنهاست كه همه او را مي‌شناسيم كه در اين مراسم خاطره‌اي تعريف كرده كه روي وبلاگ خود نيز گذاشته، اين خاطره را برويد ببينيد. اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس همچنين به ارسال ايميلي محتوي يكسري تصاوير از سوي سيستم مجازي دانشگاه براي بيش از 400 هيئت علمي دانشگاه اشاره كرد و افزود: اين تصاوير اهانت به همه ملت ايران به شهدا، به رزمندگان، به علما، به مجلس و به روحانيت و قوه قضائيه است. گفتني است حين سخنراني نقوي‌حسيني كه به عنوان موافق استيضاح صحبت مي‌كرد، كليپي عليه فرجي‌دانا وزير علوم پخش شد.

   وضع رشد علمي كشور نگران‌كننده است
قاسم جعفري كه به عنوان چهارمين مخالف وزير علوم در جلسه استيضاح ديروز مجلس سخن مي‌گفت، ‌به كاهش سرعت رشد علمي كشور اشاره كرد و گفت: متأسفانه اين هشدار مهم است كه آهنگ حركتي ما در رشد علمي كند شده است، البته نمي‌گوييم كه همه آنها مربوط به وزير فعلي است اما اين يك هشدار جدي به مسئولان است و ما فكر مي‌كنيم ديگران وزير علوم را مشغول به خود كردند. وي افزود: امروز اقتصاد، فرهنگ و پيشرفت علمي مسئله اساسي كشور ماست اما متأسفانه عده‌اي مي‌گويند كه مردم مشكل معيشت دارند و شما به دانشگاه‌ها مي‌پردازيد و بنده نيز مي‌گويم كه در بخش معيشتي حركتي مؤثر و كاربردي نديديم، حداقل دانشگاه و فرهنگ را حفظ كنيم.
وي افزود: مگر نه اينكه رهبري فرمودند فرهنگ از اقتصاد مهم‌تر است، پس چرا مي‌خواهند كساني اين موضوع را به حاشيه برانند.

   برخي جريان‌هاي سياسي از دانشجويان استفاده ابزاري مي‌كنند
محمدحسن آصفري ديگر موافق استيضاح وزير علوم نيز در صحن علني مجلس عنوان كرد: با اين انتصابات و بي‌در و پيكري و انتصابات افراد مسئله‌دار نمي‌شود دانشگاه را علمي كرد. ببينيد كه از سوم مهر 91 تا 23 خرداد 92 چه اتفاقي در دانشگاه‌ها شكل گرفته است. اگر تدبير نيروهاي دلسوز نبود غائله‌اي چون كوي دانشگاه را پيش رو داشتيم. كساني كه براي رسيدن به اهداف شوم خود، دانشگاه را بهترين مكان براي ترويج عقايد ضد‌ديني و سخره گرفتن آرمان‌هايي كه مردم براي آن خون دادند مي‌بينند، در فضاي علمي رخنه كرده‌اند. نماينده مردم اراك مسائلي چون «توزيع شب‌نامه منافقين، انكار علني معاد و باورهاي ديني، زير سؤال بردن واقعه عظيم عاشورا، توزيع شب‌نامه‌هاي سياسي، ممانعت از برگزاري مراسم 13‌آبان كه روز مبارزه با استكبار جهاني است، جمع‌آوري بنرهاي ضدامريكايي، ترويج كتب پوچ‌گرايي و التقاطي، حمايت از زندانيان و ضدانقلاب» را جزو اقداماتي دانست كه نمايندگان مجلس با آنها مخالفند.
او گفت: آيا غير از اين است كه با اين اقدامات بخواهند غائله‌اي مانند 18 تير را از دانشگاه‌ها شروع كنند و به سطح جامعه بياورند؟ بازگرداندن دانشجويان آشوبگر كه به‌‌رغم نظر وزارت اطلاعات كه به صراحت گفته بود، نبايد بيايند چه معنايي دارد؟ اينها كساني بودند كه حكم آنها معاند و معارض و بعضاً قاچاقچي مواد بود. به نام دانشگاه نشرياتي را در بيرون از دانشگاه و با عنوان نشريات سلام چاپ كردند. ما هنوز غائله نشريه سلام را فراموش نكرده‌ايم. آصفري در ادامه نمونه‌اي از استاداني را كه به دانشگاه برگشته‌اند مثال زد.

   ادعاي 3 هزار بورسيه واقعيت ندارد
علي‌اصغر زارعي نيز در سخنان خود در موافقت با استيضاح وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: من در رأي اعتماد جزو كساني هستم كه براي آقاي فرجي‌دانا تلاش كردم كه خود ايشان هم شاهد هستند، اما فرآيندي پيش آمد و بيش از شش ماه طول كشيد، به خصوص در چهار ماه گذشته كه من خودم در شش جلسه حضور داشتم و در اين جلسات از مجلس بسياري از افراد حضور داشتند.
وي ادامه داد: من بحث خود را به بحث بورسيه‌ها محدود مي‌كنم، بحث ما در ابتدا بحث‌هاي ديگري بود اما به يك‌باره دكتر صديقي معاون دانشجويي وزارت علوم مصاحبه‌اي كردند مبني بر اينكه 3هزار بورس غير‌قانوني در دولت گذشته صورت گرفته است.
نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس خاطر نشان كرد: در همين راستا اعضاي كميسيون از وزير دعوت كردند تا در اين رابطه توضيحات خود را ارائه كنند كه ايشان تشريف نياورده و خود دكتر صديقي آمدند، كميسيون آموزش مسئولان سابق امور دانشجويي را نيز دعوت كرد كه در همان جلسه معلوم شد وقتي آقايان گزارش دادند برخي افراد زير معدل 14 و بعضاً 16 بورسيه شدند، مسئولان قبلي نيز اعلام كردند شوراي مركزي بورس كه طبق قانون مجلس تشكيل مي‌شود در همه دولت‌هاي گذشته مصوباتي دارد كه آن مصوبات نيز بايد مد‌نظر قرار بگيرد. وي با بيان اينكه از ابتدا مشخص بود كه ليست‌ها با عجله تنظيم شده است، تصريح كرد: در جلسه اول قرار شد ليست‌ها كامل شود چراكه فقط نام و نام‌خانوادگي افراد در آن موجود بود و هيچ اطلاعاتي از افراد بورسيه شده وجود نداشت كه دوستان هم پذيرفتند براي جلسات بعد آنها را آماده كنند.
وي در پايان گفت: براي خود بنده گفتند كه سه تن از برادرانمان از اين بورسيه استفاده كردند در حالي كه يكي از برادران من در ابتداي انقلاب به شهادت رسيد و دو نفر ديگر نيز بازنشسته هستند و اصلاً دانشگاه نرفتند، سؤال من اين است كه چرا بايد چنين فضايي ايجاد شود و برخي از نمايندگان كه قبل از دوره نمايندگي بورس بودند و بعد وارد مجلس شدند، بورس خود را متوقف كردند، اين فضا سازي‌ها و بداخلاقي‌ها جزو دلايلي است كه ما را به اينجا رساند.

   ساماندهي آموزش عالي در 9ماهه حضور فرجي‌دانا بسيار مثبت است
اما پس از سخنان موافقان استيضاح، نوبت به مخالفان استيضاح رسيد. جواد هروي نماينده مردم قائنات در مجلس كه به عنوان مخالف اول استيضاح وزير علوم، تحقيقات و فناوري سخن مي‌گفت، بيان كرد: حال بر حسب وظيفه به نكاتي رسيده‌ام كه جاي تحسين و سپاس از وزارت علوم در عملكرد 9 ماهه خود دارد و در تمام ايام حضورم در مجلس از نزديك با مباحث و موضوعات آموزش عالي مشهود بود و نقاط قوت و ضعف آن را لمس كرده‌ام و از نزديك با وزير جلسات زيادي داشتم.
وي در ارتباط با بحث بورسيه‌هاي وزارت علوم، خاطرنشان كرد: ما در اين بحث معتقديم هر تخلفي كه صورت گرفته بايد با آن برخورد شود و بنده كه عضو كميته بررسي بورسيه‌ها بودم به اين موضوع اشراف دارم. اصل موضوع بورسيه از سال 80 به بعد داوطلبان بورس عملاً دو گروه بودند؛ يكي نخبگان و دوم مربيان تمام وقت دانشگاه و امكان ورود افراد ضعيف در بنيه علمي وجود نداشته است، لذا يك فيلتر اساسي بوده است به نام آزمون دوره دكترا و از سال 85 دستورالعمل شوراي بورس است كه موضوع بررسي در شوراي بورس را جايگزين آزمون اعزام مي‌كند و اين خودش يك تصميمي است كه زير سؤال است.
نماينده مردم قائنات در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در تمام مدت سال‌هاي گذشته آنچه تحت عنوان بورسيه‌هاي تبديل به داخل انجام مي‌گرفته است، عملاً از نگاه وزير بيرون بوده و خود وزرا از آن خبر نداشتند و سؤال اساسي اين است كه چگونه در يك مملكت وزرا از اينكه چند هزار نفر بورس مي‌شوند، خبر نداشتند.
وي افزود: همچنين از سال 87 در دستورالعمل شوراي بورس يك نكته اضافه مي‌شود و آن اينكه آنهايي كه خدمات برجسته فرهنگي دارند نيز مي‌توانند از بورس استفاده كنند، مشكل اساسي اين است كه ما در كنار بحث آزمون و سنجش رسمي كشور يك رانت غيرعلمي را داشتيم و يك پديده غيرعلمي، بي‌ضابطه و بي‌قانون را شاهد بوديم.
وي ادامه داد: اگر در سال‌هاي پيش فقط نخبگان و شاگرد اولي‌ها از بورس استفاده مي‌كردند، بعد از تصميمات خاصي كه به آنها اشاره شد، موجب شد هر كسي كه نور چشمي بوده يا مي‌توانسته از اين فرصت استفاده كند وارد بورس دوره دكترا مي‌شد و نكته بدتر اينكه كساني كه مي‌آمدند و دكترا مي‌گرفتند بلافاصله استخدام مي‌شدند و اين آغاز يك رانت ناعادلانه بوده است كه وزارت علوم در دوره فعلي دست روي آن گذاشت و قصد برخورد با آن را داشت، بنابراين بعد از پديده نامبارك پذيرش در دوره دكترا شاهد پديده ديگري به نام جايابي يا استخدام غيرقانوني انجام مي‌گرفته و در ميان اين افراد افرادي وجود دارند كه مدرك كارشناسي‌شان با معدل زير 12 بوده است و كساني كارشناسي ارشد گرفتند با معدل زير 14.
 
  استيضاح بدترين راه‌حل ممكن است
غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي نماينده مردم رشت هم به عنوان دومين مخالف استيضاح فرجي‌دانا اظهار كرد: ببينيد چه كسي از نتيجه استيضاح خوشحال مي‌شود، ببينيد افراطيون فراري خارجي از كشور چه بوق و كرنايي راه انداختند، ما مي‌خواهيم چه كسي را از گردونه خارج كنيم؟
جعفرزاده ايمن‌آبادي گفت: مطالبي كه در وصف خصوصيات آقاي فرجي‌داناست را از همين دوستان موافق استيضاح شنيديم، من قبلاً ايشان را نمي‌شناختم، مگر خودتان نگفتيد تكليف‌مدار و ولايتمدار است و حتي نماز شب مي‌خواند، پس چه شده است كه او را استيضاح مي‌كنيد؟ حتماً پاسخ اين است كه در نتيجه عملكردش چيز ديگري مشاهده شد، اما اگر نتيجه استيضاح طوري شود كه از گردونه مديريتي دولت دهم خارج شود چه كساني خوشحال مي‌شوند؟ افراطيون فراري خارجي و داخلي، معاندين؟ چرا آب به آسياب دشمن بريزيم؟
اين نماينده مجلس اشاره‌اي نيز به پخش فيلم‌هايي عليه فرجي‌دانا در صحن علني مجلس كرد و گفت: ‌اين فيلم‌ها مال چه زماني است؟ چرا اينها را نمي‌گوييم؟ اين فيلم بعد از جريان كوي دانشگاه است كه به آقاي توفيقي دستور داده شد ميان دانشجويان برود و توضيحاتي بدهد، احتمال دارد كه ايشان در بيان مطالب خطايي كرده باشد.
او همچنين به فرجي‌دانا نيز تذكر داد: اگر ابقا شويد بدانيد اين رأي را از مجلس اصولگرايان گرفتيد و نمايندگان اصولگرا شما را ابقا كردند، نه كس ديگر. كسي حق مصادره اين رأي را ندارد.
 
  هماهنگي رسانه‌هاي داخلي و خارجي براي فشار بر استيضاح‌كنندگان
پس از پايان سخنان مخالفان استيضاح، باردگير نوبت به موافقان رسيد. بيژن نوباوه نماينده مردم تهران كه به عنوان موافق استيضاح وزير علوم در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي سخن مي‌گفت با پخش فيلمي در صحن علني مدعي شد كه برخي رسانه‌هاي داخلي با رسانه‌هاي خارجي به طور هماهنگ به تضعيف مجلس و حمايت از وزير مي‌پرداخت. وي افزود: اين كار با هدف انحراف از موضوع اصلي استيضاح و نشان دادن ناكارآمدي مجلس فعلي شوراي اسلامي و روحيه كاسبكارانه برخي نمايندگان انجام مي‌شد و برخي رسانه‌ها با ارائه آمار غلط و دروغ و انتشار برخي از اسامي اين هدف را پيگيري مي‌نمودند.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه ما نگران اشكالات عمده‌اي در برخي از وزارتخانه‌ها هستيم، گفت: در عملكرد برخي از وزارتخانه‌ها اتفاقات نگران‌كننده‌اي مي‌افتد و ما امروز نگران وزارت علومي هستيم كه در واقع بايد مؤمن‌ترين نيروهاي نظام را تربيت كند و از آقاي فرجي‌دانا مي‌پرسم اساتيدي كه از روز اول دانشجويان را براي گرفتن پذيرش در دانشگاه‌هاي خارجي آموزش مي‌دهند و همان كساني هستند كه شما در دانشگاه‌ها جذب كرديد، مي‌توانند به دغدغه‌هاي ما پاسخ دهند؟
نوباوه با انتقاد از انتشار برخي نشريات در دانشگاه‌ها گفت: يكي از نشريات دانشجويي با تيتر«بايد فاتحه اين سپاه را خواند» در خارج از دانشگاه منتشر مي‌شود و در دانشگاه‌ها توزيع مي‌گردد و هيچ برخوردي با آن نمي‌شود. همچنين همانطور كه گفتيد 58 درصد از رؤساي دانشگاه‌ها تغيير كرده است و لطفاً وزير علوم بفرمايد كه اين افراد همسو با سياست‌هاي انقلاب هستند. وي در پايان تأكيد كرد: ما نگران تكرار اتفاقي هستيم كه رگ‌هاي امير كبير را بريد و كشور را 100 سال به عقب برد و رشد علمي كشور را 100 سال به تأخير انداخت.

   مگر ما دنبال سياسي‌كاري هستيم
در نهايت، الياس نادران نماينده مردم تهران به عنوان آخرين موافق استيضاح پشت تريبون قرار گرفت و در موافقت با استيضاح وزير علوم گفت: در بحث استيضاح نمايندگان دلايلي داشتند كه آنها را ارائه كردند، اما امروز استماعي از ادله‌اي كه بگويند نشنيديم و انتظار بود كه وزير به موارد استيضاح مورد به مورد پاسخ دهد. اين نماينده اصولگراي مجلس با بيان اينكه يكي از دغدغه‌ها اين است كه در محيط دانشگاه مسائل علمي و پژوهشي تحت‌الشعاع گرايشات سياسي قرار گرفته است، متأسفانه جواب مثبت نشنيديم و يكدندگي و لجبازي نسبت به تصميمات گذشته مانع از اين شده است. نادران افزود: اكنون در اين شرايط شب گذشته به ما فشار آوردند كه اگر آن دو نفر استعفا دهند مسئله حل است، مگر ما دنبال سياسي‌كاري هستيم! امروز حل مسائل وزارت علوم با رفتن و نرفتن اين دو نفر علاج نمي‌شود. وي خطاب به فرجي‌دانا گفت: ما هنوز شما را متدين مي‌دانيم و افزود: مسئله و مشكل ما اين است كه شما مديريت نمي‌كنيد و مديريت مي‌شويد و ديگران براي شما دولت در سايه تشكيل داده‌اند.
نادران در ادامه سخنان خود به تعيين تكليف رئيس دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: در حال حاضر اين دانشگاه كه به عنوان يكي از دانشگاه‌هاي باسابقه و مادر است، بعد از مدت‌ها با سرپرستي اداره مي‌شود، آيا در بين اين ‌همه اطرافيان مدير لايق نبود كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي آن را بپذيرد؟ آيا حتماً بايد با لجبازي كار پيش برود؟ يعني يك مدير لايق و هم‌رأي با خود پيدا نكرديد؟ نادران در ادامه خاطرنشان كرد: برويد ببينيد رسانه‌هاي بيگانه آيا از استيضاح‌كننده‌ها دفاع مي‌كنند يا متهم؟ آيا ما آب به آسياب مي‌ريزيم يا رفتار وزارت علوم و ستاد جنگي كه تشكيل شده است؟
وي خطاب به نمايندگان گفت: دوستان من! اخراجي‌ها مفاسد اخلاقي داشتند و دختران دانشجوي كشور از دست آنها در امان نبودند؛ دختران دانشجويي كه خودكشي كردند و اكنون حتي 13 نفر را در پيام نور برگردانده‌ايد. وي در ادامه بار ديگر با مورد خطاب قرار دادن وزير علوم گفت: شما نامه وزارت اطلاعات در مورد ورودي‌هاي سال 90 را داريد كه 140 نفر در مقطع كارشناسي ارشد و 23 نفر در دكترا ثبت‌نام كرديد. در حالي كه وزارت اطلاعات رسماً نامه رد‌صلاحيت را داده بود. نادران ادامه داد: همه دغدغه‌هايمان راجع به اينهاست. آمار اغتشاشات دانشجويي را بيان مي‌كنيد. فتنه 88 را چه كسي درست كرد. اين جريانات دانشجويي به كجا متصل بوده‌اند. اينها را كه بچه‌هاي بسيج درست نكرده‌اند.
 
  انتشار اسامي بورسيه‌‌شده‌ها را به هيچ عنوان تأييد نمي‌كنيم
رضا فرجي‌دانا نيز كه در پايان جلسه براي دفاع از خود به پشت تريبون مجلس آمد، با اشاره به انتشار اسامي بورسيه‌شده‌ها در فضاي مجازي گفت: هيچ كس حق چنين كاري را ندارد، اين فهرست‌ها از ديد ما مجعول و غيرقابل استناد است. حيثيت افراد برده شده برخي از آن اسامي هيچ تطبيقي با پرونده‌ها نداشتند.
گفتني است فرجي‌دانا پس از دفاع از خود عنوان كرد: اگر رأي اعتماد مجدد به من داده نشد به خانه اصلي خودم كه دانشگاه و آزمايشگاه است برمي‌گردم و آسوده‌خاطر از اينكه تا آنجا كه توانسته‌ام در تحقق منويات مقام معظم رهبري كوشيده‌ام و در عمل به آرمان‌هاي نظام كوتاهي نكرده‌ام و به كار علمي خود ادامه خواهم داد.
 
  فرجي‌دانا رأي نياورد
پس از پايان سخنان موافقان و مخالفان، رأي‌گيري با حضور 270 نماينده برگزار شد كه در نهايت، فرجي‌دانا با 145 رأي موافق، 110 رأي مخالف و 15 رأي ممتنع از وزارت عزل شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن