تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799181634




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانك‌ها از املاك مازاد خود دل نمي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بانك‌ها از املاك مازاد خود دل نمي‌كنند
رئيس‌جمهور هفته گذشته در اظهار نظري صريح از بانك‌ها خواست «به دنيا دل نبسته و هر چه زودتر اموال مازاد خود را به فروش برسانند» منظور صحبت رئيس‌جمهور چيست و چرا اساسا بانك‌ها اموال مازاد دارند؟


گزارش سايت خبري «اخبار بانك» حاكيست كه از چند سال پيش و همزمان با افزايش بي‌رويه قيمت ملك، نرخ تورم نيز افزايش داشت و در اين صورت معمولاً شهروندان چندان تمايلي به سپرده‌گذاري در بانك نداشته و به بازارهاي كاذب نظير ملك، سكه و ارز روي مي‌آورند.  بانك‌ها نيز براي جلوگيري از خروج منابع مجبور به افزايش گاه و بيگاه نرخ سود سپرده‌ها بودند، تا آنجا كه نرخ سود در برخي از بانك‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري تا 30 درصد نيز رسيد.  در اين شرايط بانك‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري براي سود دهي بايد نقدينگي جمع شده را با پرداخت تسهيلات با نرخ‌هاي بيش از 35 درصد مصرف كنند و طبيعي است كه در اين صورت توليد‌كنندگان توان پرداخت سود تسهيلات 35 درصد و بالاتر از آن را نداشته و عملا نقدينگي جمع‌آوري شده نزد بانك‌ها مي‌ماند.
در اين شرايط فضاي جامعه به گونه‌اي شد كه گرد و غبار بي‌ثباتي در اقتصاد بلند شده و بانك‌ها با توجه به قدرت نقدينگي بالا از اين شرايط سوء‌استفاده كردند.
بانك‌ها براي رهايي از اين نقدينگي شروع به افزايش دارايي‌ها و خريد املاك و مستغلاتي كردند كه بسياري از آنها مورد نياز بانك نيست اما به جهت مصرف منابع و سودآوري به انجام چنين كار غير‌قانوني روي آوردند.
اين در حالي بود كه ولي‌اله سيف رئيس كل بانك مركزي نيز چندي پيش در حاشيه نشست شوراي گفت‌وگوي بخش خصوصي و دولت در جمع خبرنگاران گفته بود: ۲۵ درصد از تسهيلات نظام بانكي در بخش مسكن بوده و درصدد هستيم، ابزار لازم را در اختيار وزارت مسكن قرار دهيم تا همين ميزان در بخش مسكن اختصاص يابد و زمينه تحرك بخش مسكن را ايجاد كند.
وي همچنين اظهار كرده بود: براي جلوگيري از خروج شوك در بازار سرمايه و سهام، براي خروج از بنگاهداري بانك‌ها و فروش املاك و مستغلات آنها زمان تعيين شده است ضمن اينكه بانك‌ها فقط مي‌توانند 30 درصد از پايه سرمايه خود را املاك و مستغلات داشته باشند.
انتظار مي‌رفت اين اقدام بانك‌ها با واكنش جدي بانك مركزي روبه‌رو شده و جلوي اين كار گرفته شود چون اساساً بانك رابط بين سرمايه‌گذار و توليد‌كننده بوده و اجازه ندارد منابع جمع‌آوري شده از شهروندان را در امور بنگاهداري و خريد و فروش املاك و مستغلاتي كه نيازي به آن ندارد مصرف كند.
نظارت ضعيف بانك مركزي باعث شد بانك‌ها املاك بيشتري خريداري كرده و تا آنجا پيش بروند كه صداي رئيس‌جمهور هم بلند شود و از آنها عملا و صراحتاً بخواهد دست از بنگاهداري برداشته و منابع جمع‌آوري شده را صرف پرداخت تسهيلات در راستاي توليد كنند.
اما بانك‌ها به اين راحتي حاضر به فروش املاك و مستغلات مازاد خود نبوده و به نظر نمي‌رسد به اين راحتي دست از اين تجارت پر سود (با توجه به عدم ثباث اقتصادي و افزايش قيمت ملك) بردارند مگر اينكه قوانين روشن و مدوني در اين رابطه تدوين شود.
يكي از راه‌هاي علاج قصه پر غصه اموال مازاد بانك‌ها رونق توليد و به موازات آن كاهش تورم است كه كاهش تورم مي‌تواند زمينه‌ساز حل دائمي اين مشكل باشد.
دولت بايد همزمان با كاهش نرخ تورم نرخ سود سپرده‌ها را كاهش دهد كه اين كار باعث كاهش بهاي تمام شده پول در بانك‌ها مي‌شود و طبيعي است كه به موازات آن نرخ تسهيلات نيز كاهش خواهد يافت.  نا‌گفته پيداست كه ثبات اقتصادي باعث فروكش كردن گرد و غبار شده و بانك‌ها در تيررس قرار مي‌گيرند و مجبور به تطبيق دادن خود با شرايط رونق توليد مي‌شوند.
به نظر مي‌رسد اين روش بسيار بهتر از فروش املاك مازاد بانك‌ها به صورت دستوري باشد چون تجربه نشان داده بانك‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري همزمان با وضع قانون بر خلاف ميل خود در‌صدد راه‌هاي گريز از قانون هستند و معمولاً در اين راه به موفقيت نيز مي‌رسند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن