تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844544883




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیر محمد ملازهی: زنگ خطر کودتا در پاکستان به صدا در آمده است/ پاکستان همچنان نیازمند کمک‌های خارجی و آمریکا است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پیر محمد ملازهی: زنگ خطر کودتا در پاکستان به صدا در آمده است/ پاکستان همچنان نیازمند کمک‌های خارجی و آمریکا است

پیر محمد ملازهی: زنگ خطر کودتا در پاکستان به صدا در آمده است/ پاکستان همچنان نیازمند کمک‌های خارجی و آمریکا است
با ادامه تجمع مخالفان دولت پاکستان در پایتخت، بحران سیاسی در این کشور تشدید شده است. برای بررسی بحران پاکستان، دلایل و آینده آن با «پیرمحمد ملازهی» تحلیلگر مسائل شبه قاره گفت و گو کرده ایم.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسکانیوز: هزاران نفر از هواداران دو حزب (تحریک انصاف و جنبش مردمی) به رهبری عمران خان و طاهر قادری در اسلام آباد دست به تظاهرات گسترده علیه دلت زده اند. سران احزاب مخالف دولت با اعلام باطل بودن انتخابات سراسری سال گذشته که به قدرت رسیدن نواز شریف منجر شد، استعفای وی و برگزاری انتخابات جدید مجلس را خواستارشده اند، اما دولت و کمیسیون انتخابات پاکستان این اتهام را رد کرده اند.

تحلیل شما از اعتراضات اخیر پاکستان چیست؟

علت اعتراضات اخیر پاکستان این است که دو گروه دست به اعتراض زدند یکی حزب تحریک عوامی است که «طاهر القادری» رهبر مذهبی آنان است و یک گروه دیگر سیاسی است که «عمران خان» از حزب تحریک انصاف رهبر آن است.

بسیاری از تحلیل گران این دو گروه را به عنوان گروه مستقل ارزیابی نمی کنند بلکه اعتراضات آنها را نتیجه زایش بازیهای سیاسی و مذهبی ارتش می دانند. بنابراین اعتراضات آنها به عنوان یک حرکت مستقل ارزیابی نمی شود اما آنها حاضر نیستند از مواضع شان کوتاه بیایند. این اعتراضات حقیقتا تا حدی تهدید ها را افزایش داده و معترضان بعد از پایان مهلت ضرب الاجلی که اعلام کرده اند وارد منطقه ممنوع می شوند و پارلمان را تصرف کنند و مقر نخست وزیری را می گیرند.

این نشان می دهد که این گروه ها باید از پشتوانه قوی برخوردار باشند تا بتوانند دست به چنین حرکت هایی بزنند در غیر این صورت نمی توانستند تا این حد جلو بروند.

ولی جدا از این مسائل به هر حال پاکستان یک سری مشکلات دارد که با آنها دست و پنجه نرم می کند. به عنوان مثال اقتصاد این کشور به شدت ضعیف شده است. مسئله تامین سوخت یک مسئله جدی بر سر راه این کشور است؛ قرارداد تامین سوختی هم که با ایران بسته بودند که گاز ایران به پاکستان منتقل شود نتوانستند اجرایی کنند.

اختلاف نظرها بین ارتش و دولت نواز شریف بر سر چگونگی حمله ارتش به وزیرستان شمالی و گروه تحریک طالبان هم همچنان بر سر جای خود باقیست.

با تمام این اوصاف نواز شریف تلاش کرد که به این مشکلات از طریق مسالمت آمیز پاسخ دهد. از آنجایی که برداشتش این بود که اینها از ناحیه سران ارتش حمایت می شوند رفت با نظامیان وارد مذاکره شد و امتیازاتی هم داد؛ از جمله اینکه اگر ارتش دست به کودتا نزند دولت حاضر است تا 50 میلیون دلار اضافه بر بودجه ای که مد نظر ارتش بود برای حمله به وزیرستان در اختیار ارتش بگذارد به علاوه اینکه از عملیات ارتش در وزیرستان شمالی هم حمایت می کند.
در مجموع دو طرف هم یعنی هم مخالفان و هم دولت در موقعیت سختی قراردارند. مخالفان نمی توانند بیش از این تدارک این همه افراد را برای تظاهرات در اسلام آباد ببینند به همین خاطر به قول القادری تصمیم گرفتند پارلمان در خیابان تشکیل دهند و نهایتا دولت را برکنار کنند.

اقدام دولت برای مقابله با اعتراض ها چگونه بوده است؟

در این باره باید توان نیروهای امنیتی و نظامی برای مقابله با تظاهر کنندگان را در نظر گرفت.

دولت نواز شریف در این مورد 3 جریان امنیتی اطراف آن مناطقی که تظاهر کنندگان می خواهند تصرف کنند ایجاد کرده است ؛ یکی نیروهای پلیس و امنیتی خط مقدم هستند، دیگری نیروهای رزمی هستند و گروه سوم هم نیروهای کماندوی ارتش هستند.

لذا مخالفان باید از 3 تور امنیتی عبور کنند تا بتوانند پارلمان را تصرف و دولت را بگیرند و نهایتا امیدوار باشند که نواز شریف از قدرت کناره گیری کند. من فکر می کنم که نواز به این سادگی از قدرت کنار نخواهد رفت مگر اینکه ارتش دست به کودتا بزند.

یعنی احتمال دارد کودتا اتفاق بیفتد؟

اگر اوضاع از کنترل خارج شود و دولت نتواند جلوی مخالفان را بگیرد احتمالا ارتش به بهانه اینکه امنیت و استقلال کشور را تامین کند و بگوید کیان کشور در خطر است دست به کودتا بزند.

اما باید گفت که کودتا هم مشکل را حل نمی کند؛ زیرا مشکلات پاکستان بر سر جای خودش باقیست و حتی ممکن است این مشکلات تشدید هم بشوند. بنابراین کودتا هم به نظر من راحت نیست. اما اگر شرایط بحرانی و از کنترل خارج شود ارتشی ها دست به کودتا خواهند زد ولی خودشان مستقیما قدرت را بر دست نمی گیرند یعنی همان چیزی که عمران خان اعلام کرد و گفت که نخست وزیر بعدی است.

ممکن است با معترضان کنار بیایند و یک جریان سومی خارج از حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز بر سر قدرت بیاورند سپس اعضای کوچکتر را در کنار هم قرار بدهند و این جریان سوم را تقویت کنند. این احتمالش است که ارتش همچنان در پشت پرده باشد.

واکنش نواز شریف در صورت کودتا چگونه خواهد بود؟

بخش سیاسی در موقعیتی نیست که بتواند با ارتش مقابله کند ولی مسئله ای که وجود دارد این است که ممکن است که طرفداران نواز شریف بروند به طرف نوعی مقاومت مسلحانه و آن وضعیت را بسیار خطرناک می کند و کشور می رود به سمت ناامنی بیشتر و کشت و کشتار.

به نظر من اگر چنین اتفاقی بیفتد با توجه به اینکه تحریک طالبان در منطقه وزیرستان شمالی با ارتش می جنگد شرایط به سمت فروپاشی این کشور می رود و مسئله قومیتی می شود؛ پنجابی ها پشت سر نواز شریف قرار می گیرند، سندی ها پشت سر حزب مردم و بلوچ ها به حمایت از احزاب بلوچ با آنها متحد می شوند و پشتون ها هم به همین شکل. در این صورت پاکستان یک گام به سمت فروپاشی پیش می رود.

در هر حال باید توجه باشیم که ارتش پاکستان یک ارتش قدرتمندی است و توان این را دارد که مخالفان را از سر راهش بردارد.

آیا فکر می کنید خواسته های تظاهر کنندگان بحق است و آیا تقلب صورت گرفته است؟

هیچ نشانه قانع کننده ای مبنی بر این که تقلب برای تغییر نتایج آراء صورت گرفته باشد وجود ندارد.

پاکستان یک ساختار قدرتی دارد که قبل از آن که رای به صنوق ریخته شود از طریق سران عشایر و افراد با نفوذ در جاهای مختلف رای را می خرند و افرادی که پول در اختیار داشته باشند می توانند این کار را انجام دهند. اما وقتی رای به صندوق ریخته شد دیگر امکان تقلب و دستکاری در آن وجود ندارد. ولی بعید به نظر می رسد در این انتخابات تقلبی صورت گرفته باشد.

به اضافه اینکه اگر واقعا تقلبی صورت گرفته بود باید حزب مردم که رقیب اصلی قدرت است شاکی می شد زیرا بیشترین رای را بعد از نواز شریف به دست آوردند.

اما این حزب الان شکایتی ندارد و در کنار نواز شریف قرار گرفته و مدعی اند باید از دولت حمایت کرد. ولی درست کسانی مدعی قدرت شدند که مانند عمران خان رای بسیار کمی داشتند و یا مانند القادری که اصلا در انتخابات مطرح نبود.

باید گفت حتی اگر الان مجددا الان بخواهد انتخابات برگزار شود یا حزب مردم یا حزب نواز شریف پیروز می شود. بنابراین تقلبی که این گروه مطرح می کنند به نظر نمی آید که خیلی جدی باشد.

در صورت تشدید ناامنی ها و عدم مصالحه میان مخالفان و دولت وضعیت این کشور را در آینده چطور ارزیابی می کنید؟

پاکستان به هر حال یک دولت ورشکسته است نباید تصور کنیم که یک دولت است که تمام ساختارهایش سر جای خودشان است و همه کارشان را انجام می دهند.

منظور از فروپاشی این نیست که همین فردا پاکستان با فروپاشی مواجه می شود. بلکه منظور این است که روند تاریخی تشکیل پاکستان تا به امروز و در آینده به سمت فروپاشی و تجزیه قومی و ایالتی پیش می رود. هر کدام از قومیت های پاکستان به نوعی با دولت مرکزی هماهنگ نیستند. بنابراین در بلند مدت دولت پاکستان با فروپاشی مواجه خواهد بود و این نوع حرکت های که هم اکنون در حال انجام است پروسه فروپاشی این کشور را به جلو می اندازد و به اصطلاح شرایط را به گونه ای به پیش می برد که آن گروه هایی که به دنبال فروپاشی پاکستان هستند از این مسئله سود می برند.

در کنار اینها در عین حال باید به این مسئله توجه کنیم که یک بخش سیاسی در پاکستان داریم که دو تا حزب اصلی هستند (حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز). یک بخش نظامی قدرتمند هم داریم که آن هم ارتش است که نزدیک به 67 سال گذشته راس قدرت بودند و بقیه زمان ها هم پشت پرده فعالیت می کردند. یعنی دو سوم دوران حیات سیاسی پاکستان را ارتشی ها بر سر قدرت بودند.

بنابراین این یک بحث جدی است که رقابت بر سر قدرت در اسلام آباد به شکل آرام امکان پذیر نشده و جدال بین دمکراسی خواهان پارلمانی و احزاب طرفدار ارتش یا به شکل مستقیم یا غیرمستقیم وجود داشته است.

در این عرصه به نظر نمی آید که فروپاشی پاکستان به سرعت صورت بگیرد زیرا این کشور ارتش قدرتمندی دارد؛ هرچند اگر ارتش هم قدرت را در دست بگیرد به اینکه بتواند مشکلات را حل کند نمی توان خیلی خوش بین بود.

بنابراین پاکستان همچنان در این وضعیت باقی خواهد ماند و رقابت ها بر سر کسب قدرت پا برجاست و همچنان پاکستان نیازمند کمک های خارجی و آمریکا است.






1393/5/29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن