محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844544883
پیر محمد ملازهی: زنگ خطر کودتا در پاکستان به صدا در آمده است/ پاکستان همچنان نیازمند کمکهای خارجی و آمریکا است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پیر محمد ملازهی: زنگ خطر کودتا در پاکستان به صدا در آمده است/ پاکستان همچنان نیازمند کمکهای خارجی و آمریکا است
با ادامه تجمع مخالفان دولت پاکستان در پایتخت، بحران سیاسی در این کشور تشدید شده است. برای بررسی بحران پاکستان، دلایل و آینده آن با «پیرمحمد ملازهی» تحلیلگر مسائل شبه قاره گفت و گو کرده ایم.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسکانیوز: هزاران نفر از هواداران دو حزب (تحریک انصاف و جنبش مردمی) به رهبری عمران خان و طاهر قادری در اسلام آباد دست به تظاهرات گسترده علیه دلت زده اند. سران احزاب مخالف دولت با اعلام باطل بودن انتخابات سراسری سال گذشته که به قدرت رسیدن نواز شریف منجر شد، استعفای وی و برگزاری انتخابات جدید مجلس را خواستارشده اند، اما دولت و کمیسیون انتخابات پاکستان این اتهام را رد کرده اند.
تحلیل شما از اعتراضات اخیر پاکستان چیست؟
علت اعتراضات اخیر پاکستان این است که دو گروه دست به اعتراض زدند یکی حزب تحریک عوامی است که «طاهر القادری» رهبر مذهبی آنان است و یک گروه دیگر سیاسی است که «عمران خان» از حزب تحریک انصاف رهبر آن است.
بسیاری از تحلیل گران این دو گروه را به عنوان گروه مستقل ارزیابی نمی کنند بلکه اعتراضات آنها را نتیجه زایش بازیهای سیاسی و مذهبی ارتش می دانند. بنابراین اعتراضات آنها به عنوان یک حرکت مستقل ارزیابی نمی شود اما آنها حاضر نیستند از مواضع شان کوتاه بیایند. این اعتراضات حقیقتا تا حدی تهدید ها را افزایش داده و معترضان بعد از پایان مهلت ضرب الاجلی که اعلام کرده اند وارد منطقه ممنوع می شوند و پارلمان را تصرف کنند و مقر نخست وزیری را می گیرند.
این نشان می دهد که این گروه ها باید از پشتوانه قوی برخوردار باشند تا بتوانند دست به چنین حرکت هایی بزنند در غیر این صورت نمی توانستند تا این حد جلو بروند.
ولی جدا از این مسائل به هر حال پاکستان یک سری مشکلات دارد که با آنها دست و پنجه نرم می کند. به عنوان مثال اقتصاد این کشور به شدت ضعیف شده است. مسئله تامین سوخت یک مسئله جدی بر سر راه این کشور است؛ قرارداد تامین سوختی هم که با ایران بسته بودند که گاز ایران به پاکستان منتقل شود نتوانستند اجرایی کنند.
اختلاف نظرها بین ارتش و دولت نواز شریف بر سر چگونگی حمله ارتش به وزیرستان شمالی و گروه تحریک طالبان هم همچنان بر سر جای خود باقیست.
با تمام این اوصاف نواز شریف تلاش کرد که به این مشکلات از طریق مسالمت آمیز پاسخ دهد. از آنجایی که برداشتش این بود که اینها از ناحیه سران ارتش حمایت می شوند رفت با نظامیان وارد مذاکره شد و امتیازاتی هم داد؛ از جمله اینکه اگر ارتش دست به کودتا نزند دولت حاضر است تا 50 میلیون دلار اضافه بر بودجه ای که مد نظر ارتش بود برای حمله به وزیرستان در اختیار ارتش بگذارد به علاوه اینکه از عملیات ارتش در وزیرستان شمالی هم حمایت می کند.
در مجموع دو طرف هم یعنی هم مخالفان و هم دولت در موقعیت سختی قراردارند. مخالفان نمی توانند بیش از این تدارک این همه افراد را برای تظاهرات در اسلام آباد ببینند به همین خاطر به قول القادری تصمیم گرفتند پارلمان در خیابان تشکیل دهند و نهایتا دولت را برکنار کنند.
اقدام دولت برای مقابله با اعتراض ها چگونه بوده است؟
در این باره باید توان نیروهای امنیتی و نظامی برای مقابله با تظاهر کنندگان را در نظر گرفت.
دولت نواز شریف در این مورد 3 جریان امنیتی اطراف آن مناطقی که تظاهر کنندگان می خواهند تصرف کنند ایجاد کرده است ؛ یکی نیروهای پلیس و امنیتی خط مقدم هستند، دیگری نیروهای رزمی هستند و گروه سوم هم نیروهای کماندوی ارتش هستند.
لذا مخالفان باید از 3 تور امنیتی عبور کنند تا بتوانند پارلمان را تصرف و دولت را بگیرند و نهایتا امیدوار باشند که نواز شریف از قدرت کناره گیری کند. من فکر می کنم که نواز به این سادگی از قدرت کنار نخواهد رفت مگر اینکه ارتش دست به کودتا بزند.
یعنی احتمال دارد کودتا اتفاق بیفتد؟
اگر اوضاع از کنترل خارج شود و دولت نتواند جلوی مخالفان را بگیرد احتمالا ارتش به بهانه اینکه امنیت و استقلال کشور را تامین کند و بگوید کیان کشور در خطر است دست به کودتا بزند.
اما باید گفت که کودتا هم مشکل را حل نمی کند؛ زیرا مشکلات پاکستان بر سر جای خودش باقیست و حتی ممکن است این مشکلات تشدید هم بشوند. بنابراین کودتا هم به نظر من راحت نیست. اما اگر شرایط بحرانی و از کنترل خارج شود ارتشی ها دست به کودتا خواهند زد ولی خودشان مستقیما قدرت را بر دست نمی گیرند یعنی همان چیزی که عمران خان اعلام کرد و گفت که نخست وزیر بعدی است.
ممکن است با معترضان کنار بیایند و یک جریان سومی خارج از حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز بر سر قدرت بیاورند سپس اعضای کوچکتر را در کنار هم قرار بدهند و این جریان سوم را تقویت کنند. این احتمالش است که ارتش همچنان در پشت پرده باشد.
واکنش نواز شریف در صورت کودتا چگونه خواهد بود؟
بخش سیاسی در موقعیتی نیست که بتواند با ارتش مقابله کند ولی مسئله ای که وجود دارد این است که ممکن است که طرفداران نواز شریف بروند به طرف نوعی مقاومت مسلحانه و آن وضعیت را بسیار خطرناک می کند و کشور می رود به سمت ناامنی بیشتر و کشت و کشتار.
به نظر من اگر چنین اتفاقی بیفتد با توجه به اینکه تحریک طالبان در منطقه وزیرستان شمالی با ارتش می جنگد شرایط به سمت فروپاشی این کشور می رود و مسئله قومیتی می شود؛ پنجابی ها پشت سر نواز شریف قرار می گیرند، سندی ها پشت سر حزب مردم و بلوچ ها به حمایت از احزاب بلوچ با آنها متحد می شوند و پشتون ها هم به همین شکل. در این صورت پاکستان یک گام به سمت فروپاشی پیش می رود.
در هر حال باید توجه باشیم که ارتش پاکستان یک ارتش قدرتمندی است و توان این را دارد که مخالفان را از سر راهش بردارد.
آیا فکر می کنید خواسته های تظاهر کنندگان بحق است و آیا تقلب صورت گرفته است؟
هیچ نشانه قانع کننده ای مبنی بر این که تقلب برای تغییر نتایج آراء صورت گرفته باشد وجود ندارد.
پاکستان یک ساختار قدرتی دارد که قبل از آن که رای به صنوق ریخته شود از طریق سران عشایر و افراد با نفوذ در جاهای مختلف رای را می خرند و افرادی که پول در اختیار داشته باشند می توانند این کار را انجام دهند. اما وقتی رای به صندوق ریخته شد دیگر امکان تقلب و دستکاری در آن وجود ندارد. ولی بعید به نظر می رسد در این انتخابات تقلبی صورت گرفته باشد.
به اضافه اینکه اگر واقعا تقلبی صورت گرفته بود باید حزب مردم که رقیب اصلی قدرت است شاکی می شد زیرا بیشترین رای را بعد از نواز شریف به دست آوردند.
اما این حزب الان شکایتی ندارد و در کنار نواز شریف قرار گرفته و مدعی اند باید از دولت حمایت کرد. ولی درست کسانی مدعی قدرت شدند که مانند عمران خان رای بسیار کمی داشتند و یا مانند القادری که اصلا در انتخابات مطرح نبود.
باید گفت حتی اگر الان مجددا الان بخواهد انتخابات برگزار شود یا حزب مردم یا حزب نواز شریف پیروز می شود. بنابراین تقلبی که این گروه مطرح می کنند به نظر نمی آید که خیلی جدی باشد.
در صورت تشدید ناامنی ها و عدم مصالحه میان مخالفان و دولت وضعیت این کشور را در آینده چطور ارزیابی می کنید؟
پاکستان به هر حال یک دولت ورشکسته است نباید تصور کنیم که یک دولت است که تمام ساختارهایش سر جای خودشان است و همه کارشان را انجام می دهند.
منظور از فروپاشی این نیست که همین فردا پاکستان با فروپاشی مواجه می شود. بلکه منظور این است که روند تاریخی تشکیل پاکستان تا به امروز و در آینده به سمت فروپاشی و تجزیه قومی و ایالتی پیش می رود. هر کدام از قومیت های پاکستان به نوعی با دولت مرکزی هماهنگ نیستند. بنابراین در بلند مدت دولت پاکستان با فروپاشی مواجه خواهد بود و این نوع حرکت های که هم اکنون در حال انجام است پروسه فروپاشی این کشور را به جلو می اندازد و به اصطلاح شرایط را به گونه ای به پیش می برد که آن گروه هایی که به دنبال فروپاشی پاکستان هستند از این مسئله سود می برند.
در کنار اینها در عین حال باید به این مسئله توجه کنیم که یک بخش سیاسی در پاکستان داریم که دو تا حزب اصلی هستند (حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز). یک بخش نظامی قدرتمند هم داریم که آن هم ارتش است که نزدیک به 67 سال گذشته راس قدرت بودند و بقیه زمان ها هم پشت پرده فعالیت می کردند. یعنی دو سوم دوران حیات سیاسی پاکستان را ارتشی ها بر سر قدرت بودند.
بنابراین این یک بحث جدی است که رقابت بر سر قدرت در اسلام آباد به شکل آرام امکان پذیر نشده و جدال بین دمکراسی خواهان پارلمانی و احزاب طرفدار ارتش یا به شکل مستقیم یا غیرمستقیم وجود داشته است.
در این عرصه به نظر نمی آید که فروپاشی پاکستان به سرعت صورت بگیرد زیرا این کشور ارتش قدرتمندی دارد؛ هرچند اگر ارتش هم قدرت را در دست بگیرد به اینکه بتواند مشکلات را حل کند نمی توان خیلی خوش بین بود.
بنابراین پاکستان همچنان در این وضعیت باقی خواهد ماند و رقابت ها بر سر کسب قدرت پا برجاست و همچنان پاکستان نیازمند کمک های خارجی و آمریکا است.
1393/5/29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
زنگ خطر تعطیلی انجمنهای هنری بهصدا درآمده است
جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱ ۰۳ رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران معتقد است انجمنهای هنری دچار بحران هویت هستند چون برای یک نیاز مشخص به وجود نیامدهاند کیانوش غریبپور- رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران - در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهی میک تحلیل گر سیاسی پاکستان: داعش، زنگ خطر جدی برای سعودی ها
یک تحلیل گر سیاسی پاکستان داعش زنگ خطر جدی برای سعودی ها اسلام آباد – ایرنا – یک تحلیل گر سیاسی و استاد دانشگاه پاکستان با بیان اینکه گروه تروریستی داعش اعتقادی به حد و مرزهای حغرافیایی و باورهای دینی ندارد آن را زنگ خطری جدی برای عربستان سعودی به عنوان هدف احتمالی بعد از سوریآیا «زنگ خطر» برای خودروسازان به صدا در آمده است؟!
آیا زنگ خطر برای خودروسازان به صدا در آمده است بلاتکلیفی قیمتی خودرو کرکره نمایشگاه ها را پایین کشید بسیاری از فروشندگان و نمایشگاه داران به علت سردرگمی و طولانی شدن تعیین و تکلیف قیمت خودرو دست از انتظار کشیدند و تعطیلات عید فطر خود را طولانی تر کردند داستان از جایی شروع شددر کنفرانس امنیت ملی اسلامآباد رقم خورد توافق مشروط ارتش با دولت پاکستان: پول بدهید، اطاعت کنید، کودتا نمیکن
در کنفرانس امنیت ملی اسلامآباد رقم خوردتوافق مشروط ارتش با دولت پاکستان پول بدهید اطاعت کنید کودتا نمیکنیماعضای شرکت کننده در کنفرانس امنیت ملی متعهد شدند در صورتی که ارتش کودتا نکند از نظامیان پیروی کنند در عوض ارتش نیز خواهان تأمین مالی از جانب احزاب سیاسی شد به گزارش خبزنگ خطر خروج حیات وحش از زیستگاههای دریاچهی ارومیه به صدا درآمد
شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۷ مدیرکل محیط زیست آذربایجانغربی گفت گوزن زرد در امنیت کامل بوده و شرایط زیستی برای آن مطلوب است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانغربی حسن عباسنژاد اظهار کرد در حد فاصل گلمانخانه تا حیدرآباد در سواحل غرب دنیویورک تایمز: شرایط برای کودتای نظامی در پاکستان فراهم است
نیویورک تایمز شرایط برای کودتای نظامی در پاکستان فراهم است روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره به شرایط کنونی دولت پاکستان نوشت افزایش تظاهرات ضد دولتی و نارضایتی ارتش پاکستان از برخورد نخست وزیر این کشور با پرویز مشرف شرایط را برای کودتای نظامی مهیا کرده است به گزارش نامهسر بریده در دست کودک؛ زنگ خطر داعش را در غرب به صدا درآورد
سر بریده در دست کودک زنگ خطر داعش را در غرب به صدا درآورد تصویر یک کودک اهل سیدنی که در سوریه سری بریده را در دست گرفته جامعه استرالیا را نگران کرده و واکنش هایی را در بر داشته است کد خبر ۴۲۴۷۰۳ تاریخ انتشار ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰ ۰۰ - 11 August 2014 تصویر یک کودک اهل سیدنی که ددر آستانه تظاهرات 14 آگوست وزیر دفاع پاکستان: احتمال کودتا وجود ندارد
در آستانه تظاهرات 14 آگوستوزیر دفاع پاکستان احتمال کودتا وجود ندارددر حالی وزیر دفاع پاکستان احتمال کودتا را رد کرد که برخی کارشناسان احتمال میدهند ارتش پاکستان پشت سناریوی تظاهراتهای ضد دولتی احزاب مخالف است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد خواجه محمد آصف وزیرزنگ خطر تداخل در مراودات اقتصادی اروپا با تحریم روسیه به صدا درآمد
به دنبال انتقاد دولت اسلواکی از مواضع اروپا زنگ خطر تداخل در مراودات اقتصادی اروپا با تحریم روسیه به صدا درآمد تحریم روسیه منافع اقتصادی اروپا را تحت تاثیر قرار داده و مراودات تجاری در اروپا کاهش خواهد یافت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از راشاتودی دولت اسلواکیزنگ خطر افراط گرایی در هند به صدا در آمد
زنگ خطر افراط گرایی در هند به صدا در آمد تهران-ایرنا- انتشار تصاویری از تعدادی جوانان هندی با پرچم سیاه گروه تروریستی داعش در فضای مجازی باعث نگرانی برخی از مردم و مقامات دولت هند شد این تصاویر که هفته گذشته در فضای مجازی دست به دست شد باعث شد که پلیس و مقامات دولتی هند دست به کزنگنه در پاسخ به فارس: تقاضای مهلت دو ساله پاکستان برای صادرات گاز را رد نکردهایم
زنگنه در پاسخ به فارس تقاضای مهلت دو ساله پاکستان برای صادرات گاز را رد نکردهایموزیر نفت گفت پاکستانیها از ما برای اجرای قرارداد صادرات گاز ۲ سال مهلت خواستند که ما رد نکردهایم البته باید مذاکرات حقوقی بین دو طرف انجام شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس بیژن نامدار زنگنه امتاکید فرمانده ایساف بر همکاری افغانستان و پاکستان در مقابله با تروریسم
چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۶ فرمانده جدید نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان حملات ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی را گامی در مسیر صحیح خواند و بر لزوم تداوم چنین اقداماتی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته پایگاه خبری داون ژنرال جان اف کمپبلقلعه نویی خیلی وقت است كه فوتبالش پاک نیست الان گندش درآمده ؛ ژنرال چیست که این همه صدا میکنند
کعبی قلعه نویی خیلی وقت است كه فوتبالش پاک نیست الان گندش درآمده ژنرال چیست که این همه صدا میکنند بازیكن سابق تیم ملی فوتبال كشورمان گفت نیمفصل نکونام به من زنگ زد گفت قلعهنویی تو را میخواهد اما بعد دلالی که با سرمربی رابطه داشت بازیکنی را به تیم آورد که دو بار مینیسک پامنشور مطالبات «طاهر القادری» از دولت پاکستان
منشور مطالبات طاهر القادری از دولت پاکستانرهبر حزب تحریک عوامی پاکستان مطالبات خود را از دولت اعلام و در نخستین تقاضای خود خواستار استعفای نخست وزیر و انحلال مجالس استانی شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد طاهر القادری رهبر حزب تحریک عوامی منشور مطالبات حزب خوداسیدپاشی در بلوچستان پاکستان و افراطیونی که در تیررس قانون نیستند
اسیدپاشی در بلوچستان پاکستان و افراطیونی که در تیررس قانون نیستند اسلام آباد - ایرنا - این روزها اخبار و گزارشهای مربوط به حملات ناجوانمردانه و افراط گرایانه عناصر تندرو در بخشهایی از پاکستان علیه زنان و دختران با پاشیدن اسید به سر و روی آنان بیش از پیش در رسانه های محلی این کشوکری: مشارکت امنیتی با پاکستان امری خطیر است
جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۴ وزیر خارجه آمریکا با اعلام اینکه مشارکت امنیتی با پاکستان هم چنان امری خطیر است گفت دولت آمریکا از تلاشهای دولت پاکستان برای ایستادگی در مقابل افراط گراها حمایت میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری پی تی آی جان کری وتیم کبدی ایران در مسابقات قهرمانی پاکستان شرکت می کند
تیم کبدی ایران در مسابقات قهرمانی پاکستان شرکت می کند اسلام آباد - ایرنا - دبیر فدراسیون کبدی پاکستان اعلام کرد مسابقات قهرمانی کبدی ماه آینده میلادی سپتامبر مصادف با شهریورماه در این کشور با حضور تیم هایی از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان برگزار خواهد شد به گزارش خبرنگار ای-
گوناگون
پربازدیدترینها