واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم بهشتی عنوان کرد:
قم پایلوت مناسبی برای اجرای معماری ایرانی اسلامی است
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با بیان اینکه قم پایلوت مناسبی برای اجرای معماری ایرانی اسلامی است، گفت: از آنجا که همگان تأکید دارند معماری ایرانی و اسلامی در کشور اجرایی شود باید مقررات ملی ساختمان برای این حوزه نیز تعریف و تدوین شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن بهشتی، عصر سهشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان قم که در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: با ادغام دو وزاتخانه، وزارتخانه راه و شهرسازی بوجود آمد که ماموریتهای بسیار گستردهای را عهدهدار است و برای پیشبرد برنامههای در این بخش نیازمند مدیریت جهادی هستیم. وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از اعتبارات عمرانی کشور در وزارتخانه راه و شهرسازی سرمایه گذاری میشود، افزود: برنامههایی که در زمینه سرمایه گذاری و اجرای زیرساختهای حمل و نقل و همچنین زمین و املاک صورت میگیرد بسیار مهم است و در این عرصهها ضمن حفظ و حراست از ظرفیتهای ملی میبایست از توانمندیهای بخش خصوصی نیز بهره برد. مدیرکل راه و شهرسازی استان قم عنوان کرد: استان قم به واسطه وجود مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و حوزههای علمیه و مراجع معظم تقلید سالانه پذیرای 20 میلیون مسافر و زائر است و نقش موثری در خصوص اتصال مسیر شمال به جنوب کشور دارد. دو هزار کیلومتر راه در استان قم وجود دارد وی ادامه داد: هم اکنون دو هزار کیلومتر راه در استان قم وجود دارد که در اکثر مواقع این مسیرهای مواصلاتی بیش از ظرفیت خود مورد استفاده مسافران و زائران قرار میگیرد.
بهشتی، توسعه زیر ساختهای ریلی را از سیاستهای دولت تدبیر و امید برشمرد و ابراز داشت: هم اکنون سهم حمل و نقل ریلی تنها 5 درصد بوده که این میزان باید تا سال 1404 به 20 درصد برسد که در این راستا استان قم میتوان نقش موثری بر عهده داشته باشد که از دولت هم میخواهیم تا پروژههای ملی که در این زمینه برای استان قم تعریف کرده را تسریع بخشد. وی در خصوص مسائل شهرسازی و معماری نیز گفت: بافتهای فرسوده در قم و نیز محدودههای غیر رسمی باید مدیریت شود که البته استفاده از اسم بافت فرسوده مناسب نیست و باید فضایی را برای ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری برای توسعه این مناطق فراهم کرد. وی با تاکید بر همکاری اداره کل راه و شهرسازی با نظام مهندسی افزود: در حال حاضر بیش از سه هزار مهندس در استان قم مشغول به فعالیت هستند که همکاریها در راستای احداث بناهای مهندسی شده و مستحکم در دستور کار قرار دارد. مدیر کل راه و شهرسازی قم، تاکید کرد: از آنجا که همگان تأکید دارند تا معماری ایرانی و اسلامی در کشور اجرایی شود باید در این زمینه مقررات ملی ساختمان تعریف و تدوین شود که قم با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در سفرشان بر این مسئله تأکید کردند میتواند پایلوت خوبی برای فعالیت در حوزه معماری ایرانی اسلامی داشته باشد.
۱۳۹۳/۵/۲۸ - ۲۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]