واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: راهبرد منطقهاي آمريكا مبارزه با تروريسم نيست تا ايران با آن همكاري كند
يك كارشناس مسائل بين الملل بر اين باور است كه در حال حاضر پس از جنایات مختلفی که علیه بشریت توسط داعش صورت گرفته، وزارت خارجه آمریکا اعلام میکند که برای حمایت از نمایندگی سیاسی و کنسولی آمریکا و خطر نزدیک شدن داعش به آنجا وارد عملیات شدهاند بنابراين واقعیتی که وجود دارد این است که آمریکاییها اگر واقعا بهدنبال مقابله جدی با تروریسم هستند باید سیاست راهبرد ریشهکنی تروریسم درمنطقه را بهگونهای مطرح و در آن قالب عمل کنند که بتوانند نظر مثبت برخی کشورهاي منطقه را جلب کنند.
جوانآنلاين: حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به حمله آمريكا به بعضي از مواضع داعش در عراق اظهارداشت: در مورد تردید آمریکا در جنگ با داعش میتوان عنوانی را بهکار گرفت که اواخر دهه 1360 یکی از نویسندگان رسانهای مطرح در دنیا تحت عنوان رفتگری پس از آلودهسازی به کار گرفت. زمانی بود که آمریکاییها موضوع اقدام نظامی در سومالی را علیه تروریستهای آن زمان مطرح کرده بودند.
وي ادامه داد: آن نویسنده این بحث را مطرح کرده بود اسلحهای که در آن زمان به دست تروریستها افتاده همان است که توسط آمریکاییها و برخی کشورهای غربی پخش شده بود و گروههای مختلفی هم درگیر شده بودند و اکنون آمریکاییها برای جمعآوری آن اسلحه تحتعنوان مقابله با تروریست، اقدام نظامی صورت میدهند.
فلاحت پيشه افزود: اکنون کاری که داعش در عراق انجام میدهد همان ویرانسازی است که ریشه آن توسط دستگاههای اطلاعاتی آمریکا، سازمان سیا و برخی دستگاههای اطلاعاتی در منطقه شکل گرفت و اکنون بعد از اینکه عراق دچار آلودگی شده آمریکاییها بهدنبال رفتگری در آنجا هستند؛ یعنی عبارتی که چیزی حدود بیش از 20 و چندسال پیش بهکار گرفته شده بود اکنون درمورد عراق هم میتوان بهکار گرفت.
به گفته اين كارشناس مسائل بين الملل، تروریسم بدون نقش سازمان اطلاعاتی آمریکا در دنیای اسلام فراگیر نمیشد حتی یک بنای ذهنی وجود داشت مبنی بر اینکه از گروههای افراطی تروریستی برای ویران کردن چهره اسلامگرایان استفاده کنند و همین کار هم زمانی توسط طالبان و اکنون هم توسط داعش صورت میگیرد که کلیت موضوع است.
وي تصريح كرد: اما در شرایط کنونی اگر مقابله با تروریستهایی همچون داعش یک راهبرد در سیاست خارجی آمریکا باشد آن موقع کشورهای منطقه حتی ایران هم میتوانند به آمریکا برای مقابله با تروریسم کمک کنند ولی متاسفانه هنوز شواهد کافی در دست نیست که مقابله با داعش برای آمریکا یک راهبرد باشد.
فلاحت پيشه با اشاره به اينكه آمریکا حتی به صورت گزینشی با داعش برخورد کرده که اعتراضات مختلفی را برانگیخت، عنوان كرد: اکنون میبینیم که آمریکاییها در شرایط ویژهای علیه داعش اقدام میکنند و هنوز آمریکایی ها راهبردی مبنی بر ریشه کن کردن تروریسم در پیش نگرفته اند یعنی همواره سازمان سیا آمریکا معتقد به ایفای نقش مدیریتشده گروههای تروریستی اسلامی است؛ یعنی گروههای تروریستی اسلامی تا زمانی که در مقابل مخالفان آمریکا عمل میکنند حتما مورد حمایت آمریکا قرار میگیرند ولی زمانی که امنیت مراکز یا مناطق یا منافع آمریکاییها را تهدید کنند؛ آنموقع مورد هجمه قرار میگیرند.
اين كارشناس مسائل بين الملل بيان داشت: همان طور كه مي بينيد در حال حاضر پس از جنایات مختلفی که علیه بشریت توسط داعش صورت گرفته، وزارت خارجه آمریکا اعلام میکند که برای حمایت از نمایندگی سیاسی و کنسولی آمریکا و خطر نزدیک شدن داعش به آنجا وارد عملیات شدهاند بنابراين واقعیتی که وجود دارد این است که آمریکاییها اگر واقعا بهدنبال مقابله جدی با تروریسم هستند باید سیاست راهبرد ریشهکنی تروریسم درمنطقه را بهگونهای مطرح و در آن قالب عمل کنند که بتوانند نظر مثبت برخی کشورها مانند ایران را جلب کنند.
وي ادامه داد: در چنین شرایطی می توان همکاری علیه تروریست ها را به یک راهبرد تبدیل کرد در غیر این صورت همواره کشورهایی مانند ایران به نقش آمریکا در برخورد با تروریسم تردید دارند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]