واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مرداد ۱۳۹۳ (۹:۴۸ق.ظ)
معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت خارجه در پارلمان بخش خصوصي اعلام کرد: توجه بيشتر به مسائل اقتصادي در ساختار وزارتخانه انتخاب رييس دفتر رييس جمهور از بدنه اقتصادي کشور و پارلمان بخش خصوصي نشان دهنده خواسته و تفکر رييس جمهور و اهميت مسائل اقتصادي براي ايران است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رحيم پور معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه با اعلام اين مطلب گفت: وزارت امور خارجه نقش موثر و اساسي دارد اما اين نقش مدتي مغفول مانده بود و دولت جديد تلاش دارد تا اين نقش را دوباره باز گرداند که اميدواريم با توجه به شرايط خطير مملکت بتوانيم نقش خود را به درستي ايفا کنيم.
وي افزود: سفرا و نمايندگان ايران در خارج از کشور صرفا نماينده وزارت خارجه نيستند بلکه اين افراد نماينده نظام و مردم ما محسوب مي شوند.
معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه با بيان اين مطلب که ايران به دنبال بازي برد برد در تمام عرصه ها است، اذعان داشت: بازي برد برد فقط به مربوط به حوزه هسته اي ايران نيست بلکه ما بايد اين قاعده را در ساير ابعاد نيز رعايت کنيم.
وي با بيان اين مطلب که دولت به دنبال نگاه توسعه اي است نه امنيتي، تصريح کرد: اين ديدگاه دولت قطعا اهميت بازي برد برد را براي ما بيشتر جلوه گر مي کند.
رحيم پوربا تاکيد بر اينکه ايران به دنبال گسترش همکاري هاي اقتصادي با کشورهاي منطقه است، متذکر شد: ما نبايد در کشورهاي فقير منطقه صرفا به دنبال سود خود باشيم که از جمله اين کشورها افغانستان است که ما با اين کشور تجارت سه ميليارد دلاري داريم اما اين نکته را نيز بايد بگويم که نه ايران به دنبال سوء استفاده از کشورهاي منطقه است و نه اين اجازه را مي دهيم که در روابط اقتصادي مورد سوء استفاده قرار بگيريم.
رحيم پور با بيان اين مطلب که ايران با 15 کشور منطقه رابطه تجاري زميني و هوايي دارد، ابراز داشت: توسعه تجارت با اين کشورها جزء اولويت هاي ما است و کشورهاي منطقه 50 درصد از مجموع مبادلات خارجي ايران را تشکيل مي دهند. بنابراين ما به دنبال تقويت رابطه اقتصادي با کشورهاي منطقه هستيم.
معاون وزارت امور خارجه با بيان اين مطلب که مسئله هسته اي تنها اولويت ما نيست، گفت: در شرايط کنوني کشور به ما توصيه شده تا به مسائل اقتصادي در ساختار وزارت امور خارجه توجه بيشتري داشته باشيم.
رحيم پور با بيان اين مطلب که ايران پيش از تحريم ها رابطه 24 ميليارد دلاري تجاري با اتحاديه اروپا را داشت، افزود: در شرايط کنوني کشور ترکيه به تنهايي توانسته است جايگزين اتحاديه اروپا براي ما شود تا جايي که هم اکنون حجم مبادلات بين ايران و ترکيه به 22 ميليارد رسيده و مقامات ارشد دو کشور به نحوي برنامه ريزي کرده اند که حجم مبادلات تجاري بين دو کشور به 30 ميليارد دلار ارتقا بيابد.
اين مقام مسئول گفت: ايران با ترکيه تفاهم سياسي بالايي ندارد اما ما نگاه هاي سياسي و منطقه اي خود را از رابطه دو جانبه بين ايران و ترکيه تفکيک کرده ايم.
رحيم پور با بيان اين مطلب که 100 ميليارد دلار ازحجم مبادلات تجاري ايران با کشورهاي منطقه صورت مي گيرد، متذکر شد: سهم چين از مبادلات تجاري ايران 40 ميليارد دلار است.
رحيم پور با اشاره به تاثير تحريم ها بر روي روابط تجاري ايران گفت: وضعيت تحريمي موجب شد تا شرکاي تجاري ما تغيير کنند تا جايي که امروز چين، هند و ترکيه جزو شرکاي اصلي تجاري ايران هستند.
وي با تاکيد بر ضرورت تقويت بخش خصوصي اذعان داشت: اگر بخش خصوصي را تقويت نکنيم قطعا فعالان اقتصادي ما نمي توانند براي رهايي از شرايط موجود گام هاي بلندي را بردارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]