محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843778587
کارنامه مثبت و منفی دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کارنامه مثبت و منفی دولت یازدهم
در مقام «نقد» باید به برخی چالشها و مسائل که هنوز در ذیل این وزارتخانه برطرف نشده است اشاره کرد؛ از جمله مهمترین این مسائل، مساله بیکاری در واحدها و بنگاههای تولیدی است که در آستانه تعطیلی یا ورشکستگی قرار دارند و جناب وزیر نیز به آن بارها اشاره کردهاند.
کد خبر: ۴۲۶۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۰ - 17 August 2014
یحیی آل اسحاق در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشت:
اگر بخواهیم عملکرد یک نهاد یا دستگاه را ارزیابی کنیم، لازم است چند پرسش اساسی مورد توجه قرار گیرد؛ سوال ابتدایی این است که نهادهای مورد ارزیابی قرار گرفته نسبت به اهداف ترسیم شده و ماموریتهای تعیینشده تا چه حد نزدیک شده اند؟ پرسش دوم در این قالب جای میگیرد که تا چه میزان مشکلات فعالان همان حوزه برطرف شده است؟ سوال دیگر این است که آیا استراتژی و برنامهریزیهای تدوین شده جنبه عملیاتی داشته؟ و در نهایت اینکه چه موضوعاتی میتواند جهتگیری مطلوبی در روند بلندمدت سازمان ایجاد کند؟
علاوهبر پاسخ به پرسشهای مزبور، دو مولفه برای ارزیابی عملکرد مورد استفاده قرار میگیرد که از آن با عنوان «عملیات تاسیسی» و «عملیات اجرایی» نام میبرند؛ در ارزیابی کلی عملکرد یکساله دولت یازدهم نیز باید گفت، بیشترین تاکید روی امور مربوط به عملیات تاسیسی بوده و با توجه به نیاز گذشت زمان برای حل برخی مسائل، به نظر میرسد برای ارزیابی واقعیتر از عملکرد دولت باید با صبر و حوصله و فرصت بیشتری در اختیار مجریان قرار داد.
با بیان این مقدمه قصد بر این است عملکرد کلی یکساله وزارت صنعت، معدن و تجارت متناسب با پرسشهای مطرح شده در نوشتار زیر مورد بررسی قرار گیرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت طی یکسال گذشته سعی کرده علاوهبر شناسایی مشکلات جاری، تا حد زیادی در مسیر برطرف کردن آنها نیز گام بردارد که در مصداق میتوان به کاهش محسوس و معنادار رشد منفی صنعت به عنوان یک پارامتر اساسی اشاره کرد. همچنین صادرات غیر نفتی ما بهرغم همه محدودیتها رشد نسبتا قابل قبولی داشته و وزارت صنعت طی یکسال گذشته سعی کرده با رویکرد خودداری از سرکوب قیمتها و عدم دخالت در قیمتگذاری بر مصدر سکان اجرایی قرار بگیرد. در خصوص سخت گیریهای مربوط به صادرات و واردات این وزارتخانه نیز با درک این مساله که بوروکراسیهای اداری ایجاد شده جز اتلاف زمان و افزایش هزینه فایده دیگری برای دولت در بر نداشته است، در جهت تسهیل تجارت حرکت کرده که میتوان به موارد متعددی همچون کاهش تعداد طبقات تعرفه، بازنگری در کالاهای اولویت 10 یا اتخاذ تصمیمات جدید برای کاهش سختگیریها در فرآیند ثبت سفارش (سیستم ثبتارش) اشاره کرد. همچنین در این میان مسائلی از قبیل مشورت با فعالان بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی و نگاه علمی و اقتصادی به حوزه صنعت، معدن و تجارت نشان داده مسوولان و تصمیمگیرندگان امر نسبت به حل چالشهای پیش رو جهتگیری معقول و منطقی را در دستور کار قرار دادهاند.
در مقام «نقد» هم باید به برخی چالشها و مسائل که هنوز در ذیل این وزارتخانه برطرف نشده است اشاره کرد؛ از جمله مهمترین این مسائل، مساله بیکاری در واحدها و بنگاههای تولیدی است که در آستانه تعطیلی یا ورشکستگی قرار دارند و جناب وزیر نیز به آن بارها اشاره کردهاند. سامان نیافتن مسائل مربوط به روابط میان نظام بانکی و بخش تولید و نبود هماهنگیها و انسجام لازم برای حل معضلات در بخشهای مختلف به ویژه امور بازرگانی همچون تداوم مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه و حمل و نقل از مباحث کلی دیگری است که نیازمند توجه دولت بهخصوص مسوولان ذیربط است.
توصیه اکید فعالان بخش خصوصی در حل مسائل و چالشهای پیش روی حوزه بازرگانی این است که از برآیند و ترکیب نیروی سینرژی (هم افزایی) استفاده شود؛ در کل فرآیند تولید به مصرف همه بخشها به نوعی به حوزه بازرگانی متصل هستند و مسلما اگر جایگاه واقعی این بخش تبیین و مورد توجه واقع شود، میتوان در فعال شدن بخش تولید گام اساسی برداشت. برای بهبود بخش بازرگانی باید تسهیل شرایط در بسیاری از موارد همچون نظام توزیع، نظام حمل و نقل، نظام بانکی و بیمه را در نظر گرفت اما متاسفانه در یکسال اخیر به اندازه کافی به بخش بازرگانی توجهی نشد و این بخش بیشتر در حاشیه قرار گرفت.
در خصوص عملکرد وزارت صنعت همچنین باید مشخص کرد جهتگیری صنعت، معدن و تجارت تا چه میزان با برنامهها و اهداف بلندمدت متناسب و همخوان بوده است؛ به واقع مسائل و مشکلات دست و پاگیر چند سال گذشته، که هم متاثر از پارامترهای درونی بوده و هم بیرونی، به قدری این حوزهها را سردرکلاف کرده که رسیدن به چارچوب ترسیم شده نیازمند گذشت زمان است. در این میان جهت گیریهای دولت هم زیاد مشخص نشده و امور مربوط به عملیات تاسیسی، اجازه نداده به سمت اجرای برنامههای پیشبینی شده حرکت کنیم. فرض کنید یکی از اهداف بلندمدت ما حضور در بازارهای جهانی باشد، باید از خودمان بپرسیم تا چه میزان در مسیر تحقق آن گام برداشتهایم و به چه میزانی در ارتباطات منطقهای و بینالمللی برای حضور خود تلاش کردهایم و آیا متناسب آماده بودن زیر ساختها طی یکسال اخیر فرصت تغییر شرایط را داشتهایم؟
در پاسخ به سوالاتی از این دست و ارجاع به پرسشهای مطرح شده در مقدمه نوشتار، باید گفت: گرفتاریها در مسائل روزمره و جاری نشان میدهد دولت در مجموع تنها در عملیات تاسیسی موفق بوده و مجموعه اتاق فکر دولت نیز در پی ایجاد انگیزه برای تسهیل شرایط در بخش تجارت بوده است. اگر چه در حوزه صنعت، معدن و تجارت آرامش نسبی و خاصی برای فعالان اقتصادی ایجاد شده اما سوال اساسی این است که اگر با همین رویه به جلو حرکت کنیم تا چه حد فضا برای سرمایهگذاری آماده میشود؟ البته دولت یازدهم در این یکسال گذشته در حذف فضای دلالی و واسطهگری تلاش کرده و در جهت حضور فعالان اقتصادی واقعی گام برداشته اما رسیدن به نقطه مطلوب خواسته اصلی فعالان بخش خصوصی است.
با توجه به فرصت باقی مانده تا پایان عمر دولت، زمان برای تصمیمگیری و برنامهریزیها برای حل مشکلات محدود است و اگر چه همه ما بر این امر واقفیم که دولت دلسوزانه نسبت به حل مشکلات گام بر میدارد و در این راستا از مشاوره همه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی بهره میبرد اما باید همزمان با حل برخی محدودیتها و گرفتاریها برای تسهیل شرایط و برنامهریزی مدون در راستای رشد اقتصادی نیز همگام شود. در پایان تاکید میکنم دولت و در راس آن وزارت صنعت، معدن و تجارت باید بهمنظور تحقق اهداف بلندمدت در نقشه راه خود (با پاسخ به سوالات مطرح شده) با شتاب بیشتری حرکت کند تا در تحقق عملیات تاسیسی و عملیات اجرایی مشخص شده براساس ارزیابی اولویتها و محدودیتها گام بردارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
نگاهي به کارنامه يکساله دولت يازدهم
۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ۰ ۳ق ظ جمهوري اسلامي نگاهي به کارنامه يکساله دولت يازدهم به گزارش خبرگزاري موج روزنامه جمهوري اسلامي چنين نوشت با گذشت يکسال از استقرار دولت يازدهم ارزيابي منصفانه کارنامه اين دولت مي تواند کمکي به دولتمردان و شخص رئيس جمهور روحاني باشد کما اينکه افکار عمومي رعزم دولت یازدهم در ساماندهی فرآیند الحاق به WTO
افخمیراد عزم دولت یازدهم در ساماندهی فرآیند الحاق به WTO رییس سازمان توسعه تجارت در نخستین نشست کمیته هماهنگی معاونان وزرا در امور سازمان تجارت جهانی WTO از تشکیل کارگروههای ویژه برای الحاق به این سازمان خبر داد و گفت تمام سازمانها و نهادهای مرتبط باید آمادگی لازم را برایدولت در یک سال گذشته کارنامه قابل قبولی داشته است
رئیس سازمان میراث فرهنگی در مراسم افتتاح باغ نمیر تفت دولت در یک سال گذشته کارنامه قابل قبولی داشته است معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری صبح امروز با استقبال استاندار و مسئولین استانی وارد یزد شد و پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدای استان دراختصاصی فارس رشد اقتصادی سال ۹۲ منفی ۱.۹ درصد شد/ رشد بخش کشاورزی، نفت و صنعت و معدن مثبت شد
اختصاصی فارسرشد اقتصادی سال ۹۲ منفی ۱ ۹ درصد شد رشد بخش کشاورزی نفت و صنعت و معدن مثبت شدمعاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد اقتصادی سال گذشته گفت در سال گذشته رشد اقتصادی منفی ۱ ۹ درصد و بدون احتساب نفت منفی ۱ ۱ درصد بوده که البته در سه ماه چهارم سال گذشته رشد بخش کشاورپاسخ معاونت سرمایه انسانی رئیس جمهور به معاون سابق رئیس جمهور تعداد کارکنان دستگاههای اجرایی از سال 1384 تا ا
پاسخ معاونت سرمایه انسانی رئیس جمهور به معاون سابق رئیس جمهورتعداد کارکنان دستگاههای اجرایی از سال 1384 تا ابتدای دولت یازدهم 12 درصد افزایش یافتمرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به نامه معاون سابق رئیس جمهور پاسخ داد به گزارش خبرگزارمسعود نیلی یا محمد طبیبیان؛ کدامیک هدایتگر اقتصادی دولت یازدهم هستند؟
اقتصادی اقتصاد کلان درخواست فوری از رئیس جمهور مسعود نیلی یا محمد طبیبیان کدامیک هدایتگر اقتصادی دولت یازدهم هستند خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی در شرایطی که دولت یازدهم مدل اقتصادیاش را به صورت رسمی اعلام نمیکند این پرسش مطرح است که هدایتگر اقتصادی دولت تدبیر و امید کیستدر پایان معاملات امروز بازار سهام شاخص بورس مثبت شد/ پتروشیمیها و طلبکاران دولت مورد توجه سهامداران
در پایان معاملات امروز بازار سهامشاخص بورس مثبت شد پتروشیمیها و طلبکاران دولت مورد توجه سهامدارانشاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با روند افزایشی از نیمه ۷۴ هزار واحد عبور کرد و همچنین بیش از ۹۹۱ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۱۱ میلیارد تومان داد و ستد شد به گزارش خبرنگار اقتصادفرمانده اقتصادی دولت یازدهم کیست؟
فرمانده اقتصادی دولت یازدهم کیست علی طیب نیا شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی پایش با موضوع تحلیل بسته خروج از رکود و رونق اقتصادی در شبکه یک سیما حضور یافت و درباره مباحث روز اقتصاد ایران هم به بحث پرداخت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در بخشی از اینراهبرد دولت یازدهم، حمایت از سرمایه گذاران خارجی است
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری های خارجی راهبرد دولت یازدهم حمایت از سرمایه گذاران خارجی است قم - ایرنا - مدیرکل دفتر سرمایه گذاری های خارجی سازمان سرمایه گذاری راهبرد دولت تدبیر و امید را تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی اعلام کرد به گزارش ایرنا ابوالفضل کوده ئی روز یکشنبههدایتگر اقتصادی دولت یازدهم کیست؟
هدایتگر اقتصادی دولت یازدهم کیست تاریخ انتشار جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۲۲ همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از رکود سه شنبه هفته جاری در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد به گزارش مهر دولت یازدهم مدل اقتصادیاش را به صورت رسمی اعلام نمیکند و همچنکارنامه یکساله دولت در مهار تورم و اهتمام به رونق اقتصادی موفق بوده است
نماینده مجلس کارنامه یکساله دولت در مهار تورم و اهتمام به رونق اقتصادی موفق بوده است نوشهر - ایرنا - نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی گفت که کارنامه یکساله دولت در مهار تورم و اهتمام به رونق اقتصادی خوب و موفق بوده است قاسم احمدی روز دوشنبه در گفت و گو بکلید قطعه دوم بزرگراه مشگین شهر ، اردبیل در دستان رییس دولت یازدهم
کلید قطعه دوم بزرگراه مشگین شهر اردبیل در دستان رییس دولت یازدهم اردبیل - ایرنا - فرماندار مشگین شهر گفت همزمان با حضور هیات دولت در استان اردبیل قطعه دوم بزرگراه مشگین شهر اردبیل حدفاصل سه راهی وره غول تا سه راهی مغان به بهره برداری می رسد به گزارش ایرنا ابراهیم امامی روفروزنده در یک قدمی پست مهم اقتصادی در دولت یازدهم
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی با تایید جهانگیری قوت گرفت فروزنده در یک قدمی پست مهم اقتصادی در دولت یازدهم بعد از مطرح شدن نام محمد فروزنده برای احراز پست وزارت صنعت معدن و تجارت در کابینه یازدهم اکنون معاون اول رئیس جمهور از پیشنهاد دولت به وی برای پذیرش یک پست مهم اقتصادیاجرای طرح اصلاح نظام اداری یکی از اقدامات مثبت دولت یازدهم است
اجرای طرح اصلاح نظام اداری یکی از اقدامات مثبت دولت یازدهم است سنندج - ایرنا- رییس دانشکده فنی شهید یزدان پناه سنندج اجرای طرح اصلاح نظام اداری کشور را یکی از اقدامات مثبت دولت یازدهم دانست و از دستگاه های اجرایی خواست برای بهبود وضعیت نظام اداری تلاش کنند به گزارش خبرنگار ایرنکلیدی که به قفل بیکاری 2.5میلیون نفر نمیخورد/ کارنامه یکساله عملکرد اشتغالی دولت
اقتصادی کار و تعاون 2 دستور و یک وعده جدید روحانی کلیدی که به قفل بیکاری 2 5میلیون نفر نمیخورد کارنامه یکساله عملکرد اشتغالی دولت خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی آمارها و ادامه بحران بیکاری جوانان می گویند کارنامه اشتغالی دولت تدبیر و امید در یکسال گذشته چنگی به دل نزده و دولت هننگاهی به دستور اخیر رییسجمهور برای حل مساله بیکاری دولت یازدهم گرفتار گره کور اشتغال
نگاهی به دستور اخیر رییسجمهور برای حل مساله بیکاریدولت یازدهم گرفتار گره کور اشتغال ورود کالاهای مصرفی قابل تولید در داخل به معنای از بین رفتن فرصتهای شغلی است بنابراین باید شرایط به گونه ای تغییر کند که کالاهای سرمایه ای وارد و کالاهای مصرفی در داخل تولید شوند دغدغه اصلی دودولت یازدهم در ثبات اقتصادی کشور موفق عمل کرد
دولت یازدهم در ثبات اقتصادی کشور موفق عمل کرد شهرکرد-ایرنا-دبیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور گفت با اقدام دولت درماه های اخیر شیب تند سقوط ارزش پول ملی و شتاب بالای تورم روند کندتری به خودگرفت و دولت در ثبات اقتصادی و ایجاد فرصت های اقتصادی پویا و بالنده موفق عمل کرد-
اقتصادی
پربازدیدترینها