تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805425695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پول فروش آثار هنری به جیب چه کسانی می‌رود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پول فروش آثار هنری به جیب چه کسانی می‌رود؟
یک هنرمند پیشکسوت می‌گوید همیشه به برگزاری حراجی‌ها و چوب خوردن آثار و بالارفتن قیمت‌شان مشکوک است.
آفتاب: پرویز کلانتری در گفت‌و گو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که عواید آثار او که در حراجی‌ها فروخته می‌شود- مانند اثری که در حراجی تهران فروخته شد- به چه کسی می‌رسد؟ اظهار کرد: آن اثر من که در آخرین حراجی تهران فروخته شد، در اختیار یکی از مجموعه‌داران بود. بنابراین عواید حاصل از فروش آن به همان مجموعه‌دار می‌رسد. ولی قرار شده است که از آن اثر با توجه به اینکه از مبلغ تعیین شده، بالاتر فروخته شده است، مبلغی هم به من تعلق ‌گیرد. این مبلغ را یا قرار است که برایم بیاورند و یا قرار است که به حسابم بریزند. بعد از حراجی مجموعه‌داری که آن اثر را خریده بود نزدم آمد و از من خواست با یکدیگر عکسی بگیریم.

او افزود: البته من خود همیشه به این فکر می کنم که این حراجی‌ها یعنی چه؟ در غرب هم مهم‌ترینش «ساتبی» لندن است که در آن عتیقه و آثار هنری فروخته می‌شود. در این حراج می‌بینیم آثاری که برای فروش عرضه می‌شوند هی چوب می‌خورد و هی قیمت‌ها بالا می رود. در ایران هم می‌بینیم که آثار بعضی از هنرمندان هی چوب حراج می‌ِخورد و بالا می‌رود و گاهی با قیمت‌های بسیار عجیب و غریب فروخته می‌شوند.

این هنرمند پیشکسوت همچنین گفت: گرچه وقتی یک اثر هنری چوب می‌خورد و قیمتش بالا می رود، خوش به حال هنرمندش است ولی این امر به این معنی نیست که موزه‌ی «مدرن آرت»، متروپولیتن به خاصر قیمت اثر فروخته شده، آن را برای موزه‌ی خود بپذیرد. کارشناسان موزه‌ها بر اساس قواعد و سیاست خودشان کار انتخاب می‌کنند. ممکن است کار فردی را انتخاب کنند که در خیابان هم کسی کار او را نخرد.

کلانتری اضافه کرد: من با این نگاه تردید آمیزی که نسبت به حراجی‌ها داشتم، چندی پیش در یک حراجی که برای کمک به بیماران، در گالری شیرین برگزار شد شرکت کردم. در آن زمان متوجه شدم که مدام چوب می‌زنند و قیمت اثرم به شکل عجیبی بالا می‌رود. و بعد نیز همان اثر با قیمت عجیب و غریبی فروخته شد. با خودم فکر می‌کردم داستان این بازی‌ها چیست؟ در ادامه زنی آمد به من گفت، اثر تو را من و همسرم خریدیم ولی آن را برای «دپو» در انبار نگرفته‌ایم و می‌خواهیم آن را به دیوار خانه‌مان بیاویزیم، ولی با این همه من نگاه تردیدآمیزی نسبت به این حراجی‌ها دارم.

او درباره‌ی هنرمندانی که چندان مطرح نیستند ولی آثارشان در این حراجی‌ها با قیمت نجومی فروخته می‌شود، بیان کرد: احتمالا این هنرمندان اسپانسری دارند که بلد است قیمت آثارشان را بالا ببرد. البته در موارد دیگری هم هست که اثر هنرمندی که فوت کرده‌ است مانند سهراب سپهری با قیمت عجیب و غریب فروخته می‌شود؛ در حالی که روحش هم از این ماجرا خبر ندارد و در شعرش می‌گوید «دل خوش سیری چند؟»

کلانتری با آوردن نقل قولی از پرویز تناولی گفت: تناولی درباره‌ی سپهری می‌گوید زمانی بود که سپهری یک ماشین بزرگ سافاری داشت و البته خودش لاغر و نحیف بود. او ماشینش را نزد مکانیکی به نام حسین آقا می‌برد که ماشین را درست کند. آن مکانیک نمی‌دانست گه از نظر اندازه، چه رابطه‌ای بین سپهری و ماشینش وجود دارد؟ او از سهراب می‌پرسد که تو چه کاره‌ای؟ سهراب می‌گوید، نقاشم. مرد مکانیک می‌پرسد، نقاش ساختمان؟ سپهری پاسخ می‌دهد: خیر؛ «منظره» و «دور نما»، نقاشی می‌کنم. مرد مکانیک از او می‌پرسد چرا یکی از آن‌ها را به من یادگاری نمی‌دهی؟ فردای آن روز درحالی‌که حسین آقای مکانیک زیر جک قرار داشته و روغنی شده بود. سپهری به مکانیکی او مراجعه کرده و می‌گوید برایت یک یادگاری آورده‌ام و به این ترتیب یکی از آثارش را به او هدیه می‌دهد.

او ادامه داد: باید یه این نکته توجه کرد که امروزه کدام نقاش چنین کاری می‌کند؟ سپهری یک فرد شاعر مسلک بود که هرگز فکر نمی کرد بعد از مرگش به آثارش چوب حراج بزنند و با این قیمت بفروشند. امروز مجموعه‌دارانی هستند که مجموعه‌های نفیسی دارند و گالری‌های با شکوهی را می‌گردانند. چندی پیش یکی از مجموعه‌داران به همراه مشاورش که تخصصی در شناسای ارزش آثار هنری دارند به خانه‌ی ما آمد و تعدادی از آثار دلی مرا خرید. بعضی از آثاری که من آن‌ها را بدون قصد فروش ساخته بودم و البته می‌دانستم که مشتری هم نخواهد داشت. جالب است که او این آثار را از من خرید. آثاری که همسرم زمانی نام آن‌ها را گذاشته بود «حیف رنگ، حیف بوم»، چون امیدی به فروش آن‌ها نداشتیم.




تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن