واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برداشتی از سفر مایر به بغداد/ عراق در نبرد با تروریسم همچنان تنهاست بغداد-ایرنا- فرانک اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان روز شنبه در یک سفر فشرده وارد بغداد شد تا حمایت کشورش را از عراق در جنگ با تروریسم اعلام کند، اما تنها وعده ای که داد کمک 4 و نیم میلیون یوریی برای منطقه اقلیم کردستان بود که قرار است تا 20 میلیون یورو افزایش یابد.
ماموریت مایر برای سفر به بغداد پس از آن آغاز شد که کشورهای اروپایی با تسلیح منطقه اقلیم کردستان به سلاح سنگین و مدرن موافقت کردند.
وی پس از دیدار فواد معصوم رییس جمهور عراق گفت که گزارش ها و تصاویر مستند روزانه از کشتار غیر نظامیان به دست داعش ، جهان را به وحشت انداخته و در بهت فرو برده است.
دیدار کوتاهی نیز میان مایر و حیدر العبادی نخست وزیر مکلف عراق انجام شد که خبری کوتاه از آن مخابره شده و در آن گفته شده که العبادی در این دیدار از جامعه جهانی خواسته است به تعهد در قبال عراق در جنگ با تروریسم عمل کند.
مایر ساعتی پس از دیدار با حسین شهرستانی سرپرست وزارت خارجه عراق راهی اربیل شد و با مسعود بارزانی ملاقات کرد.
او در اربیل هم اعلام کرد که کشورش فراتر از مرزها، به عراق و منطقه اقلیم کمک می کند، اما تنها اشاره اش، کمک به منطقه اقلیم کردستان عراق بود؛ جایی که بعد از تهدید هفته گذشته داعش، آمریکا و غرب سراسیمه شدند.
اشتاین مایر درحالی از فاجعه انسانی در شمال عراق یاد کرده که این منطقه از 20 خرداد گذشته زمانی که موصل به دست داعش افتاد، در یک بحران انسانی غرق است و دولت عراق بطور مستمر درخواست کمک کرده بود.
مایر در این سفر، اشاره مشخصی در خصوص کمک به دولت عراق در جنگ با تروریسم نکرد و در عین حال گفت که نمی توان شاهد فاجعه انسانی بود و رنج آوارگان را ندید.
دولت عراق از زمان حمله گسترده و برق آسای داعش که با حمایت برخی کشورهای منطقه ای و سکوت کشورهای غربی صورت گرفت، از جامعه جهانی و بویژه غرب و آمریکا، درخواست کمک کرد.
رهبران عراق در دیدارهای متعدد و پیام های مختلف صریحا اعلام کرده بودند که عراق در آستانه یک فاجعه انسانی قرار داشته و تهدید داعش به عراق محدود نخواهد شد.
فواد معصوم رییس جمهوری عراق امروز بعد از دیدار اشتان مایر، یک بیانیه مطبوعاتی برای رسانه ها ارسال کرد که در آن برای سومین بار در سه هفته گذشته که به ریاست جمهوری برگزیده شده، از جامعه جهانی خواست به کمک دولت عراق در جنگ علیه تروریسم شتاب کند.
وی گفته که عراق با نوع جدیدی از تروریسم روبه روست که بطور عام تمام عراق و بطور خاص اقلیت ها را هدف قرار داده و این گروه صلح و امنیت منطقه و جهان را تهدید می کند.
امریکایی ها و اروپایی ها تاکنون از کمک به عراق چه از لحاظ نظامی ، مالی و انساندوستانه طفره رفته اند.
درحالی که جنگ با داعش به مراحل حساسی رسیده و این گروه توانسته سد موصل را به کنترل در آورد و بخش های مهمی از شمال عراق را از کنترل دولت مرکزی خارج کند، آمریکا همزمان با آغاز تسلیح پیشمرگان کردستان عراق، رسما اعلام کرد که جنگنده های اف 16 فروخته شده را به این زودی ها تحویل دولت مرکزی عراق نخواهد داد و کمک های نظامی دیگر را نیز مشروط به وحدت نیروهای عراقی و برنامه های جدید آن کرد.
یکی از انتقادهای رهبران عراق به آمریکایی ها بویژه اعتراضات نوری المالکی این بود که تاکید داشتند واشنگتن به توافق نامه امنیتی امضا شده در سال 2007 میلادی عمل نکرده و عراق را در جنگ علیه تروریسم تنها گذاشته است.
براساس این توافقنامه استراتژیک که در زمینه های اقتصادی ، فرهنگی و امنیتی میان دو طرف امضا شده ، آمریکایی ها متعهد شده اند که عراق را در شرایط بحرانی، بویژه امنیتی و جنگ با تروریسم، تنها نگذاشته و مورد حمایت قرار دهند.
محافل سیاسی عراق نیز این روزها از برخورد غرب با موضوع جنگ علیه تروریسم در این کشور حیرت زده هستند.
غربی ها در قبال قتل عام و کشتار هزاران شیعه ترکمن و عرب و آوارگی صدها هزار خانوار آنان در طول هفته های اول یورش داعش به شمال عراق، به استناد تصاویر و فیلم های موجود در شبکه های اجتماعی که خود داعش قرارداده ، عکس العملی نشان نداده و انفعالی برخورد کردند.
کشتار وحشیانه 1700 دانشجوی زیر 22 سال پایگاه هوایی اسپایکر که از سرنوشت بسیاری از آنان خبری نیست؛ اعدام زندانیان زندان بادوش در موصل به جرم اینکه مسلمان سنی نیستند و در نهایت ربودن چند هزار زن از اقلیت های منطقه ، دولت های غربی را به واکنش وانداشت.
غربی ها حتی در قبال آواره شدن هزاران مسیحی از شمال عراق نیز تحرکی نداشتند و کشتار بی رحمانه ایزدی ها نیز تا زمانی که داعش به سمت اربیل نشانه نرفته بود، هیچ تاثیری در پایتخت های غربی نداشت.
در عین حال، آمریکا و اروپا در قبال تهدید اقلیم کردستان سراسیمه شدند بطوری که طی هفته گذشته به سرعت کار تحویل سلاح، کمک های مالی و کمک های انساندوستانه را به این منطقه آغاز کردند، در حالی که استان های جنوبی عراق هفته هاست اعلام کرده اند ظرفیت پذیرش آوارگان جدید را ندارند.
نه تنها در ابعاد نظامی که در بخش اقدامات انساندوستان نیز عراق شاهد هیچ تحرکی از سوی دولت های غربی نبود. این درحالی است که استان های جنوبی هفته هاست فریادشان برای دریافت کمک های انساندوستانه در رسانه های عراقی می پیچد.
شهر مقدس نجف، بنا به اعلام مقامات محلی ، میزبان 70 هزار آواره ای است که از استان های شمالی، شرقی و غربی عراق در این شهر اسکان داده شده اند. کربلای معلی نیز تاکنون نزدیک به دو هزار خانوار از نقاط شمالی عراق را میزبانی کرده که تعدادشان بیش از 50 هزار نفر اعلام شده است. میسان، بصره، واسط ، دیوانیه و سایر مناطق جنوبی هرکدام دهها هزار آواره را پذیرفته و میزبانی کرده اند و از مدتها قبل درخواست کمک دارند.
این نگاه و برخورد غرب و آمریکایی ها با مسایل عراق، برای بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ای این کشور مبهم و تردید آمیز تلقی می شود.
خاورم*1*1770* 3404
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]