واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خراسان رضوی محدودیت منابع آب را از مشکلات اساسی این استان دانست مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی محدودیت منابع آب را از مشکلات اساسی این استان دانست و گفت: نزولات آسمانی در خراسان رضوی طی سال گذشته 27 درصد کاهش داشته است.
ˈعلیرضا رشیدیان ˈ روز شنبه در کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی افزود: سطح سفره های آب زیرزمینی خراسان رضوی نیز افت شدید یافته است.
وی عدم تعادل در توسعه یکپارچه و موزون استان و تمرکز فعالیتها و خدمات در شهر مشهد و تشدید اثرات جانبی آن بر مهاجرت و حاشیه نشینی را از مشکلات دیگر استان خراسان رضوی دانست.
وی ضعف انسجام اجتماعی، راندمان اندک بهروه وری در نیروی کار و تولید، نبود صنایع مادر تخصصی، عدم سرمایه گذاری در طرحهای مهم و محرک توسعه و به روز نبودن خطوط و ماشین آلات واحدهای تولیدی را از جمله چالشهای خراسان رضوی برشمرد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت استان خراسان رضوی گفت: این استان از نظر وسعت 7.3 درصد کشور و از نظر جمعیت هشت درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و دارای ظرفیتهای بالقوه و بالفعل فراوان است که باید از آن در راستای توسعه اقتصاد استان بهره جست.
وی از وجود معادن غنی و سرشار، فعالیت بیش از شش هزار واحد صنعتی با محوریت بخش خصوصی، تولید قابل توجه محصولات باغی، دامی و زراعی و استقرار صنایع تبدیلی به عنوان مزایای منحصر به فرد خراسان رضوی یاد کرد.
استاندار خراسان رضوی افزود: وجود نیروی انسانی متخصص و مجرب، توانایی صدور خدمات فنی و مهندسی، ظرفیت های گردشگری و تولیدات صنعتی و صادراتی از دیگر توانمندیهای این استان به شمار می روند.
رشیدیان از قرار گرفتن استان در کریدورهای بین المللی و دسترسی آسان به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه به عنوان مزیتی ویژه در حوزه ترانزیت یاد کرد و بر استفاده از این فرصت در راستای توسعه صادرات تاکید نمود.
وی گفت: پنج مرز رسمی، مناطق ویژه اقتصادی، محورهای ترانزیتی و فعالیت هشت دفتر نمایندگی خارجی در استان از دیگر مزیت های خراسان رضوی است که این مهم باعث شده این استان سهم عمده ای در توسعه صادرات غیر نفتی کشور داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وجود بارگاه ملکوتی امام هشتم (ع) در مشهد مقدس، آن را عظیم ترین ظرفیت فرهنگی کشور توصیف کرد و افزود: این کلانشهر همواره کانون توجه مشتاقان زیارت خاندان عصمت و طهارت (ع) بوده و از اقصی نقاط کشور و دنیا به این شهر سفر می کنند.
رشیدیان وجود حوزه های علمیه قوی، مراکز آموزش عالی و تعداد قابل توجه دانشجویان در سطح استان را نشان از جایگاه والای این استان در زمینه تحصیل علم دانست و اظهار کرد: باید از این ظرفیت در راستای افزایش هرم فرهیختگی جامعه استفاده کرد.
وی افزود: به مدد تمام این مزیت ها، سهم تولید ناخالص داخلی استان در سال گذشته بیش از 331 هزار میلیارد ریال بوده که حدود 6.6 درصد سهم تولید ناخالص ملی کشور است.
استاندار خراسان رضوی گفت: با وجود نقش تعیین کننده این استان در تقسیم کار ملی سهم ما در بودجه، متناسب با وسعت و جمعیت آن نیست که انتظار می رود این رقم به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
رشیدیان افزود: بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته جمعیت استان حدود شش میلیون نفراست که 71.9 درصد آن شهری و 28.1 درصد آن روستایی است.
وی گفت: علاوه بر جمعیت ثابت استان، تردد سالانه 25 میلیون زائر داخلی و خارجی، یک میلیون و 100 هزار نفر حاشیه نشین و حدود 300 هزار تبعه خارجی ساکن در استان که 90 درصد آنان در مشهد سکونت دارند، هزینه های مضاعف را بر مدیران اجرایی تحمیل کرده است.
استاندار خراسان رضوی افزود: توسعه گردشگری مذهبی و سلامت، ارتقای سطح زیر کشت و افزایش راندمان بهره برداری در بخش کشاورزی، افزایش تولیدات صنعتی و معدنی دانش بنیان، برنامه ریزی برای توسعه صادرات غیر نفتی، صدور خدمات فنی و مهندسی و جذب سرمایه گذاران و سرمایه گذاری های خارجی از جمله اهدافی است که با جدیت دنبال می شود.
1922 /664 / 1539
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]