واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل صندوق بهره برداری از اماکن فرهنگی: نگران اماکن تاریخی باشیم یزد - ایرنا - مدیر عامل صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت:اگر برنامه ریزی نکنیم و نگران اماکن تاریخی نباشیم سبک ها و مهارت های تاریخی را از دست می دهیم که نتیجه آن از دست دادن توان احیاء و بهره برداری از این امکان است.
به گزارش ایرنا ˈاحسان ایروانیˈ روز شنبه در آیین بهره برداری از باغ نمیر (صدری) تفت در استان یزد با تشکر از سرمایه گذاران خصوصی در بخش احیا و حفظ بناهای تاریخی گفت: امروز حوزه ˈاقتصاد احیاءˈ به گواه احیاگران اماکن تاریخی، خودش را به اثبات رسانده و اعتقاد به تداوم حیات اماکن تاریخی بین همه دستگاهها رسوخ کرده است.
وی افزود: امروز روش های اجرایی مشارکت، حفاظت و احیاء را تجربه کرده و می دانیم که مردم ما شیفته حفظ و احیای بناهای اجدادی خود هستند.
ایروانی با بیان اینکه این ارتقا و توسعه فکری احیا تا بدانجاست که وزیر راه و شهرسازی واگذاری بافت های تاریخی را مردود کرده و خواستار تلاش برای ارتقای پایش،نظارت و حمایت از بخش خصوصی شده است.
وی افزود: ما در این حوزه تاریخی، کمبودی نداریم و در این راه، بیشتر از آنکه به مهندس و نظریه پرداز نیاز داشته باشیم به استادکار، تولیدکننده مصالح بومی و ایجاد اشتغال نیاز داریم اشتغالی که هیچگونه هزینه ای ندارد.
مدیر عامل صندوق احیاء افزود: امروز باید حمایت های مالی،بانکی و بیمه ای برای برنامه های تاریخی ایجاد کنیم و این از عهده ما مدیران دولتی بر می آید.
وی با اشاره به اینکه اگر مالک احساس کند ارزش افزوده برایش وجود دارد هیچ وقت بنا را تخریب نمی کند و یادآور شد: قطعا توازن اقتصادی برقرار نیست که این اتفاقات تخریب روی می دهد.
این مسوول اظهار امیدواری کرد با اجرای طرح هایی که با حمایت بی دریغ دکتر سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی کشور تحت عنوان طرح ملی حمایت از مالکین اماکن تاریخی برای سال 93 در نظر گرفته شده و همچنین با همکاری شوراهای اسلامی شهرها و بسته های حمایتی و مشوق ها به آن توازن و ارزش افزوده اقتصادی دست پیدا کنیم.
وی افزود:این، راه سختی است و نیاز به همدلی همه دستگاهها دارد و امیدواریم صندوق احیا به نقطه های مناسب در احیاء اماکن تاریخی دست پیدا کند.
ایروانی به ویژگی های باغ نمیر تفت اشاره و تصریح کرد: صندوق احیاء افتخار دارد که این باغ، هشتمین بنای احیا و مرمت شده در نوع خود در کشور است.
سرمایه گذار مجموعه باغ صدری نیز در این مراسم با تشکر از حضور همه مسئولان گفت:بازسازی و احیای این بنای تاریخی با نیت خیر احیای باغهای ایرانی بوده است.
ˈاصغر نبیلˈ افزود: یزد، شهری با 700 هکتار بافت تاریخی و ارزشمند است شهری که در احیاء و کاربری بناهای تاریخی و رونق اقتصادی گردشگری در کشور حرف اول را می زند و بیش از همه شهرهای کشور خانه ها،کاروانسراها و باغهایش تبدیل به هتل و مراکزی برای گردشگران شده است.
وی کمک های دولت برای حفظ و احیای بناهای تاریخی را قابل تقدیر دانست که اگر این رونق ایجاد نمیشد شهر یزد با این بافت وسیع خشتی و گلی و ییلاقات زیبا به تلی از خاک تبدیل میشد.
نبیل افزود:متاسفانه سیاستهای غلط ،نگاههای دولتی از بالا به پایین و پله های بلند صندوق احیاء برای سرمایه گذار و بهره بردار باعث شده بخشی از بناهای ارزشمند و تاریخی علیرغم اعلام عمومی رها شده و سرمایه گذاری برای آنها انجام نشود.
وی گفت: اگر اعطای کاربری بناهای تاریخی و واگذاری آنها با موفقیت و رونق روبرو شود و سرمایه های بخش خصوصی در خدمت میراث فرهنگی قرار گیرد کار نشدنی، شدنی و بافت ارزشمند مثل یک تابلوی نفیس قیمت گذاری می شود و مردم بدون دخالت دولت برای حفظ اصالت بناهای خود تلاش خواهند کرد.
باغ صدری (نمیر) تفت بعنوان یکی از نفیس ترین باغ های ایرانی حدود 300 سال قبل در دوران زندیه به دستور صدر العلما ساخته و ارباب نمیر تفتی که آیین زرتشتی داشته در آن باغ زندگی می کرده است.
این باغ با وسعت سیزده هزار متر مربع و با پلانی تقریبا مربع- مستطیل عناصر زیبا و منحصر بفرد معماری و از جمله بادگیر، تالار، حوض و فواره، آسیاب و غیره را در خود جای داده است.
از دیگر شاخص های منحصر به فرد این بنا می توان به وجود یک حوض سنگی به وسعت 500متر مربع و قرارگیری حدود 95 فواره آب در آن اشاره کرد
این باغ تاریخی که در سال 1379 به شماره ثبتی 2898 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده امروز با سرمایه گذاری بیش از 30 میلیارد ریال بدون کمک مالی بانکی افتتاح شد.
7547/650/1104
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]