محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832965532
طرح دولت يا طرح مجلس براي خروج از رکود؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۳ (۰:۵۴ق.ظ)
دنياي اقتصاد: طرح دولت يا طرح مجلس براي خروج از رکود؟
به گزارش خبرگزاري موج، دنياي اقتصاد نوشت: در پي انتشار «بسته خروج غيرتورمي از رکود» توسط دولت، که برخي از مواد آن قرار است در قالب لايحهاي به مجلس تسليم شود، مجلسيان نيز طرحي براي خروج از رکود تدوين کردند که با امضاي 63 نماينده به هياترئيسه مجلس تقديم شد. اينها سواي اظهارنظرها و پيشنهادهاي مسوولاني است که در مورد خروج از رکود نظرات و پيشنهادهاي شخصي خود را مطرح کردهاند.
ظاهرا شرايط بحراني توليد و خطرات تداوم «رکود تورمي» جان سختي که بر اقتصاد کشور مستولي است، بسياري از سياستمداران کشور، از نحلههاي فکري متفاوت را به تکاپو واداشته تا تدابيري بينديشند که اين بيماري مهلک را درمان کند يا از شدت و دامنه آن بکاهد.
اين خبر خوبي براي فعالان عرصه توليد است که در اين سالها صدمات شديدي متحمل شده و تاوان سنگيني پرداختهاند و اکنون کورسوي اميدي در مقابل خود ميبينند. اما تا چه اندازه ميتوان به موفقيت اين طرحها اميد بست؟ و چه تفاوتهايي ميان «بسته خروج غيرتورمي از رکود» که توسط دولت ارائه شده و «طرح مجلس براي خروج از رکود» وجود دارد؟ نظر توليدکنندگان درباره اين دو طرح چيست؟ طرح دولت که زودتر رونمايي شد و بهنحوي گسترده در رسانهها مورد بحث و بررسي قرار گرفته، ضمن ايجاد موجي از خوشبيني در ميان فعالان اقتصادي، با انتقاداتي نيز همراه بوده است. رئيس اتاق بازرگاني ايران در اين رابطه گفته است: «متاسفانه در بسته خروج غيرتورمي از رکود توجهي به حمايت از صنايع کوچک و متوسط نشده» و اضافه کرده است: «بانکها بيشتر تمايل دارند تسهيلات را در اختيار بنگاههاي بزرگ قرار دهند؛ (و بنابراين) دولت بايد سياستهاي مناسبي براي حمايت از صنايع کوچک و متوسط بهکار گيرد.» آقاي شافعي اصلاح نظام بانکي را شرط لازم براي موفقيت اين طرح دانسته و گفتهاند: «با افزايش سرمايه بانکها و در صورت عدم اصلاح نظام بانکي، مشکلات گذشته تکرار شده و نميتوانيم به اهداف پيشبيني شده خود دست پيدا کنيم.»
عليرضا محجوب نيز، ضمن ستودن شجاعت رئيسجمهور در مطرح کردن «درد رکود»، گفته است: «نميتوان با اطمينان گفت که بسته پيشنهادي دولت براي خروج از رکود بتواند وضعيت اقتصادي را بهبود ببخشد.» از ديدگاه بسياري از توليدکنندگان، طرح دولت شامل يک سلسله سياستهاي کلي است که چنانچه به درستي اجرا شوند، فضاي کسبوکار را بهبود ميبخشد و زمينه را براي فعاليتهاي توليدي و تخفيف رکود فراهم ميسازد، اما اين طرح بسياري از جزئيات را ناديده گرفته و سازوکارهاي لازم براي تحقق اهداف مستتر در طرح را روشن نکرده است. مهمتر از اينها، بهنظر ميرسد تدوينکنندگان طرح دولت، وخامت اوضاع، عمق و دامنه رکودي را که بر اقتصاد کشور حکمفرما است، دستکم گرفتهاند. بحران کنوني توليد، که بخش قابلتوجهي از کارخانجات را به تعطيلي کشانده و بخش بزرگتري را، به دليل فعاليت با ظرفيت پايين و هزينه تمام شده بالا، رو به توقف و ورشکستگي ميبرد، به اقداماتي ضربتي، «اورژانسي» و بدون اما و اگر نياز دارد که در طرح دولت جاي آنها خالي است. طرح مجلس، به هر انگيزه و نيتي که مطرح شده باشد، به اقدامات ضربتي نيز بهاي لازم داده شدهاست. ظاهرا تدوينکنندگان هر دو طرح ريشه مساله توليد در کشور ما را دريافتهاند. واقعيت اين است که بهرغم چالشهاي بيشمار توليد، بازده سرمايه در اين حوزه بهطور مطلق ناچيز و بهطور نسبي و در مقايسه با گزينههاي ديگر، فاقد جذابيت است. اين درک درستي از شرايط توليد است؛ زيرا اگر چنين نبود، نه نيازي بود که اين همه خواهش و تمنا براي سرمايهگذاريهاي توليدي صورت گيرد و نه توليد و اشتغالزايي عبادت به حساب آيد. آيا هرگز شنيدهايم که مسوولان اقتصادي کشور، صاحبان سرمايه را به خريد و فروشهاي مقطعي، «سفتهبازي» يا خريد زمينهاي دونبش ترغيب کرده باشند؟
اما اگر منطق سرمايه حرکت به سوي فعاليتهاي کمخطر و پربازده است و ما ميخواهيم سرمايهگذاران را به درگير شدن در فعاليتهاي توليدي که در حال حاضر پرچالش، با ريسک بالا و بازده نازل هستند تشويق کنيم، عقل سليم حکم ميکند که از چالشهاي فلجکننده توليد بکاهيم، باج و خراجهاي گوناگون را از دوش آن برداريم، فضاي مساعدي براي کسبوکار در اين حوزه ايجاد کنيم و با سياستهاي تشويقي و توليدمحور، بازده سرمايه در عرصه توليد را به حداقلهاي قابل قبول برسانيم. در همين حال، همدردي و تفاهم با سرمايهگذاراني که به علت ناآگاهي از پيچ و خمهاي غافلگيرکننده توليد در اين کشور و سياستهاي توليدستيز حاکم، به اين وادي گام نهاده و اکنون «گير افتادهاند»، عاملي موثر در کاهش بيرغبتي و تشويق صاحبان سرمايه به ورود به اين عرصه خواهد بود. سمت و سوي کلي هر دو طرح، در راستاي همين راهکارهاي تسهيلکننده است. با اين تفاوت که چند موضوع مهم به صراحت و با تاکيد در طرح مجلس ديده ميشود که در طرح دولت از آنها غفلت شده يا بهطور گذرا مورد اشاره قرار گرفتهاند. صرفنظر از کمتوجهي طرح دولت به صنايع متوسط و کوچک که پيشتر به آن اشاره شد و توجه ويژه طرح مجلس به اين بخش مهم و اشتغالزاي صنعت، دو موضوع کليدي در طرح مجلس مورد تاکيد قرار گرفته که براي رونق توليد و افزايش سرمايهگذاري در اين حوزه اهميت بسيار دارند و با اين وجود در طرح دولت از آنها غفلت شده است. يکي از اينها کاستن از هزينههاي توليد با پيشنهادات مشخص و تاثيرگذاري است که همانند يک داروي نيروزا تاثير خود را به سرعت نشان خواهد داد (کاهش سهم بيمه کارفرما از 23 به 8 درصد به مدت سه سال، کاهشها و معافيتهاي مالياتي مشخص، تعليق سه ساله کليه عوامل مختلکننده فعاليت بنگاههاي سرپا و تمهيدات مشخص ديگري از اين دست، از جمله مفاد طرح مجلس است) و چه کسي نميداند که بنگاههاي آسيبديده و بحرانزده ما نيازي عاجل به داروهاي تقويتي و ترميم بنيه خود دارند؟
موضوع دوم، تدبير تدوينکنندگان طرح مجلس در تلاش براي حل و فصل يکي از پيچيدهترين معضلات اقتصاد کشور، يعني مطالبات معوق يا مشکوکالوصول بانکها است که شبکه بانکي کشور را دچار آسيب جدي ساخته و آن را به شير بييال و دمي تبديل کرده است. بماند که افزايش بيوقفه اين مطالبات، کار را به جايي رسانده که همه تدابير بالقوه راهگشاي طرح دولت براي سوق دادن تسهيلات بانکي به سمت صنايع کوچک و متوسط، عملا کارآيي خود را از دست دادهاند. با توجه به قوانين و مقررات کنوني بانکها، بخش بسيار بزرگي از صنايع کوچک و متوسط، به دليل بدهي معوقه حتي يکي از اعضاي هياتمديره يا يک چک برگشت خورده يکي از آنها، واجد شرايط دريافت تسهيلات نخواهند بود. با اين اوصاف، منابع تخصيص داده شده براي پرداخت تسهيلات به بنگاههاي کوچک و متوسط، روي دست بانکها خواهد ماند و به سمت و سوي ديگري خواهد رفت. صرفنظر از کلاهبرداراني که تسهيلات توليدي دريافتي خود را صرف همه کار غير از توليد کردهاند (و معلوم نيست چرا مورد پيگرد قانوني قرار نميگيرند)، بخش بسيار بزرگي از بدهکاران بانکي، بهويژه بنگاههاي متوسط و کوچک، قرباني همه آن نابسامانيهايي هستند که کشتي توليد کشور را به گل نشاندهاند. حتي رئيس بانکمرکزي نيز اذعان ميکند که «متاسفانه در گذشته تصور ميشد هر تسهيلاتي که معوق ميشود، در نتيجه وجود فساد يا تخلف بوده است. در حالي که بخش زيادي از مطالبات معوق نيز ناشي از نوسانات اقتصادي بوده است.» البته «نوسانات اقتصادي» عبارتي سياستمدارانه براي مصيبتهايي همچون بيماري هلندي، شوک ناشي از اجراي نسنجيده هدفمندسازي يارانهها، تحريمهاي فلجکننده و ديگر بلاهايي است که در سالهاي اخير بر سر توليد آمده است.
طرح مجلس، براي هر استان، تشکيل کميتهاي (متشکل از مسوولان دولتي ذيربط و نمايندگان بخش خصوصي) را پيشنهاد کرده که با بررسي بنگاههاي بدهکار، کلاهبرداران و تقصيرکاران را از توليدکنندگان واقعي تفکيک کند و ميان اهل کار و توليد با اهل فساد و زد و بند تمايز قايل شود. جداسازي سره از نا سره، نحوه برخورد با هر بنگاه را مشخص ميسازد و با فرصت دادن به بدهکاران بيگناه، امکان بازپرداخت بدهي بانکي آنها را نيز فراهم ميسازد. اين پيشنهاد مثبتي است که اجرايي شدن آن يکي از خواستههاي ديرين توليدکنندگان واقعي را محقق ميسازد.
البته طرح دولت و طرح مجلس مانعهالجمع (ناسازگار) نيستند. رئيس کميسيون اقتصادي مجلس در اين باره گفته: «لايحه دولت را هم ديدهايم. ايراداتي داشته که در طرح ما ديده شده است» و اضافه کرده که «طرح مجلس براي خروج از رکود، با لايحه 34 مادهاي دولت تلفيق خواهد شد و در قالب لايحهاي جامع به صحن علني مجلس ارسال ميشود.» آقاي نجفي نيز ظاهرا مشکلي را در تفاهم با مجلس در اين زمينه نميبينند.
باشد که دولت و مجلس با يکديگر همراهي کنند و بر سر طرحي سنجيده و راهگشا به توافق برسند و بدانند که سهلانگاري در اين کار و تداوم شرايط کنوني، تاواني سنگين به توليد نحيف و اقتصاد آسيب ديده ما تحميل خواهد کرد.
نويسنده: دکتر فرخ قبادي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
مجلس با طرح 31 مادهای به کمک دولت میشتابد/ تلفیق طرح با لایحه دولت برای خروج از رکود
سیاسی مجلس انتشار جزئیات طرح مجلس درمهر مجلس با طرح 31 مادهای به کمک دولت میشتابد تلفیق طرح با لایحه دولت برای خروج از رکود رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تقدیم طرح 31 ماده ای خروج از رکود به هیات رئیسه مجلس گفت این طرح کمیته ای برای تعیین تکلیف مطالباتمتن کامل طرح مجلس برای خروج از رکود
متن کامل طرح مجلس برای خروج از رکود کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی برای حمایت از تولید ملی و خروج از رکود راهکارهایی برای افزایش سرمایه بانک ها اعطای تسهیلات به تولید کنندگان و رونق تولید و تشکیل کمیته ای برای تصمیم گیری در راستای رفع موانع تولید گام عملی برایعضو کمیسیون عمران مجلس در میزگرد مسکن خروج از رکود مسکن موتور محرکه اقتصاد است/ ضرورت تهیه و اجرای طرح جامع مس
عضو کمیسیون عمران مجلس در میزگرد مسکن خروج از رکودمسکن موتور محرکه اقتصاد است ضرورت تهیه و اجرای طرح جامع مسکنعضو کمیسیون عمران مجلس در میزگرد مسکن با بیان این که مسکن به عنوان موتور محرکه اقتصاد عمل میکند به بیان دیدگاههای خود درباره نقش بخش مسکن در خروج غیرتورمی از رکود پردمتن کامل طرح مجلس برای خروج از رکود/ افزایش سرمایه بانک ها و رفع موانع تولید در دستور کار
سیاسی مجلس اختصاصی مهر متن کامل طرح مجلس برای خروج از رکود افزایش سرمایه بانک ها و رفع موانع تولید در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی برای حمایت از تولید ملی و خروج از رکود راهکارهایی برای افزایش سرمایه بانک ها اعطای تسهیلات به تولید کنندگان و رونقبررسی طرح دولت برای خروج از رکود اقتصادی در برنامه پایش
بررسی طرح دولت برای خروج از رکود اقتصادی در برنامه پایش دکتر مسعود نیلی مشاور اقتصادی رییس جمهور با حضور در برنامه پایش جزییات بسته سیاستی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود را بیان میکند به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران هادی شریفی مدیر روابط عمومی برنامه پایش بطرح مجلس برای خروج از رکود چیست؟
طرح مجلس برای خروج از رکود چیست کد خبر ۴۲۳۱۱۶ تاریخ انتشار ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۲ - 06 August 2014 کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی برای حمایت از تولید ملی و خروج از رکود راهکارهایی برای افزایش سرمایه بانک ها اعطای تسهیلات به تولید کنندگان و رونق تولید و تشکیلدر کمیته تخصصی اقتصاد کلان مطرح شد درگاهی: پایین نگه داشتن تورم کار بزرگی است/ دولت قید استفاده از منابع صندوق
در کمیته تخصصی اقتصاد کلان مطرح شددرگاهی پایین نگه داشتن تورم کار بزرگی است دولت قید استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را در بسته خروج از رکود بزندیک استاد دانشگاه گفت دولت قید استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را در اجرای بسته خروج از رکود بزند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاررئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد نگرانی از نواقص بسته خروج غیرتورمی از رکود/ دولت شورای اقتصاد را نادیده گرفت
رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کردنگرانی از نواقص بسته خروج غیرتورمی از رکود دولت شورای اقتصاد را نادیده گرفته استرئیس اتاق بازرگانی ایران نگرانیها از نواقص بسته خروج از رکود دولت را مورد اشاره قرار داد و گفت بهبود وضعیت اقتصادی با تأخیر در سیاستگذاریهای اقتصادی دولت تا پایانمتن طرح مجلس برای خروج از رکود
متن طرح مجلس برای خروج از رکود کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی برای حمایت از تولید ملی و خروج از رکود راهکارهایی برای افزایش سرمایه بانک ها اعطای تسهیلات به تولید کنندگان و رونق تولید و تشکیل کمیته ای برای تصمیم گیری در راستای رفع موانع تولید گام عملی برای تحققدبیر انجمن پودر شوینده در گفتوگو با فارس مطرح کرد تأثیر بسته دولت در خروج از رکود/عرضه و تقاضا با آزادسازی قی
دبیر انجمن پودر شوینده در گفتوگو با فارس مطرح کردتأثیر بسته دولت در خروج از رکود عرضه و تقاضا با آزادسازی قیمتها متعادل میشوددبیر انجمن تولیدکنندگان پودر شوینده گفت آزادسازی قیمتها که در بسته دولت برای خروج از رکود تورمی مطرح شده است باعث متعادل شدن عرضه و تقاضا و بهبود کیفکنایه کیهان به طرح دولت برای خروج از رکود/ تحمل شرایط فعلی با صرفه تر است!
کنایه کیهان به طرح دولت برای خروج از رکود تحمل شرایط فعلی با صرفه تر است کیهان در بخش گفت و شنود امروز خود به موضوع بسته دولت برای خروج از رکود اشاره کرده است به گزارش نامه نیوز روزنامه کیهان در بخش گفت و شنود خود نوشت گفت برخی از کارشناسان اقتصادی اعلام کردهاند که بسته پیشروحانی مطرح کرد: برنامهریزی برای تخصیص منابعی از محل درآمدهای سد کارون ۴ به چهارمحال و بختیاری/ 8500 شاغل می
روحانی مطرح کرد برنامهریزی برای تخصیص منابعی از محل درآمدهای سد کارون ۴ به چهارمحال و بختیاری 8500 شاغل میشوند مهمترین کار دولت خروج از رکود است رئیسجمهور در نشست خبری پایانی سفر به چهارمحال و بختیاری تاکید کرد برنامهریزی در راستای تخصیص منابعی از درآمدهای سد کارون ۴روحانی پس از پایان نشست سران قوا: لایحه دولت برای رونق اقتصادی تقدیم مجلس شد/ برنامه دولت برای خروج از رکود
روحانی پس از پایان نشست سران قوا لایحه دولت برای رونق اقتصادی تقدیم مجلس شد برنامه دولت برای خروج از رکود رئیس جمهور از ارائه لایحه یک فوریتی رونق اقتصادی کشور به مجلس شورای اسلامی خبر داد به گزارش نامه نیوز حسن روحانی در تشریح این جلسه ضمن تشکر از رئیس مجلس به عنوان معضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس: بسته خروج از رکود به سرنوشت طرح تحول اقتصادی دچار نشود/ الزامات خ
عضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس بسته خروج از رکود به سرنوشت طرح تحول اقتصادی دچار نشود الزامات خروج تولید از رکودعضو هیأت مدیره خانه صنعت با بیان اینکه دولت با اجرای صحیح بسته خروج از رکود مانع از تکرار سرنوشت طرح تحول اقتصادی برای این بسته شود گفت خروج از رکود نیاظریف مطرح کرد: نقش برجسته لاریجانی و روحانی در تعامل مجلس و دولت
سهشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۸ وزیر امور خارجه گفت که علی لاریجانی و حسن روحانی نقش برجستهای در تعامل بین مجلس و دولت دارند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمد جواد ظریف در نشست سالانه روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور اظهار کرد رابطه دولت و متعامل دولت با مجلس برای رفع بار مالی اجرای طرح کاداستر
تعامل دولت با مجلس برای رفع بار مالی اجرای طرح کاداستر تهران- عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از بررسی و رفع ایرادات وارده به طرح کاداستر از سوی شورای نگهبان در کمیسیون متبوعش با حضور مسوولان مربوطه خبر داد و گفت با تعامل دولت ایراد وارده به این طرح مبنی بر بار مالینماینده مجلس: بسته های اقتصادی دولت نقطه شروع خوبی برای خروج از فضای رکود است
نماینده مجلس بسته های اقتصادی دولت نقطه شروع خوبی برای خروج از فضای رکود است شیراز- ایرنا- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت بسته های حمایت از تولید و خروج از رکود دولت را نقطه شروع خوبی می دانیم که کشور از فضای کنونی رکود خارج شود به گزارش ایرنا جعفر قادری شامگ-
گوناگون
پربازدیدترینها