محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844269460
جای خالی خودرو در بسته ضد رکود
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جای خالی خودرو در بسته ضد رکود
کد خبر: ۴۲۵۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۲ - 16 August 2014
«بسته خروج از رکود دولت» در حالی هفته گذشته رونمایی شد و در معرض نقد اقتصاددانان و فعالان صنعتی کشور قرار گرفت که بحث بر سر محتوای آن بالا گرفته و اختلافنظرهای زیادی در مورد اولویتهای موردنظر دولت برای رها شدن اقتصاد کشور از رکود، به چشم میآید.
به گزارش دنیای اقتصاد، درواقع یکی از اصلیترین موارد اختلاف، محركها و اولویتهایی است که دولت برای خروج اقتصاد از رکود در نظر گرفته است، چه آنکه برخی این محرك را درست و حساب شده میدانند و برخی هم معتقدند دولت میتوانست صنایع دیگری را نیز در قالب اولویتهای خود قرار دهد. در این بین، بهنظر میرسد «خودروسازی» چالش اصلی در این ماجرا بهشمار میرود و قرار نگرفتن آن در «اولویتهای چهارگانه دولت برای خروج اقتصاد از رکود»، محل بحث موافقان و مخالفان شده است.
البته مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور، در پاسخ به این پرسش که چرا خودرو جزو محورهای خروج از رکود نیست، میگوید: ما خودروسازی را از بسته خروج از رکود، خارج نکردیم و اگر نام آن در فعالیتها و محركهاي موردنظر نیامده، به این دلیل است که برای این صنعت، قبلا برنامهها و معیارهای خاصی در نظر گرفته شده است. به گفته وی، دولت فرض کرده که سیاستهای قبلی، به خودی خود پیشرانههایی را در درون صنعت ایجاد میکند و از همین رو چهار محور خاص را با هدف ایجاد تحرک از خارج از صنعت، در نظر گرفته است. نیلی این را هم میگوید که صنعت خودرو بخش بزرگی از صنعت کشور است و میتواند موتور محرک اقتصاد باشد، به شرطی که کارآیی خود را افزایش دهد. اما با توجه به بیرون ماندن خودروسازی و برخی دیگر از بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور از اولویتهای خروج از رکود، ممکن است این پرسش پیش بیاید که اصلا چرا برای صنایع و بخشهاي اقتصادی مهم است که نام آنها در لیست اولویتهای خروج از رکود، قرار بگیرد؟ پاسخ بسیار روشن است؛ چه آنکه دولت نگاهی ویژه به این اولویتها خواهد داشت و این «نگاه ویژه» شامل موارد مختلفی از جمله تامین نقدینگی و معافیتهای مالیاتی و بهبود فضای کسبوکار و ... میشود.
بهعبارت بهتر، فعالیتها و محرکهای خروج از رکود یا همان اولویتهای چهارگانه، بیش از سایر بخشها مورد عنایت دولت قرار خواهند گرفت و با این حساب، صنایعی چون خودرو حق دارند از عدم حضور خود در جمع محرکهای موردنظر، ناخشنود و دلگیر باشند. خودروسازی در حال حاضر یکی از صنایعی است که نیاز شدیدی به نقدینگی دارد و فعالان این حوزه همواره از فضای نامناسب کسبوکار و هزینهها و مالیاتهای دولتی گله کردهاند؛ بنابراین اگر نام صنعت خودرو نیز در جمع محرکهای اصلی برای خروج از رکود، جای داده میشد، آنها میتوانستند علاوهبر تامین بخشی از نقدینگی موردنیاز خود، به بهبود فضای کسبوکارشان نیز در سایه توجه ویژه دولت، امیدوار شوند.
خودروسازان بهخصوص طی دو سال گذشته، با مشکل شدید نقدینگی روبهرو بودند و همواره نیز از دولت تقاضای دریافت پول و تسهیلات داشتند، اما نه دولت قبل و نه دولت فعلی، هیچکدام حاضر به تزریق نقدینگی به خزانه صنعت خودرو نشدند و در نتیجه تولید در سال 92 به یکسوم سال 90 افت کرد. اوضاع مالی نامناسب خودروسازان بهطور مستقیم صنایع قطعه کشور را نیز متاثر از خود کرد؛ بهنحویکه قطعهسازان نیز در گرداب مالی فرو رفته و نتوانستند قطعات موردنیاز صنعت خودرو را مطابق با انتظار خودروسازان تامین کنند. با توجه به این شرایط، برخی معتقدند اگر دولت خودروسازی را نیز در جمع محرکها و فعالیتهای خروج از رکود قرار میداد، این صنعت به همراه قطعهسازی، تا حدی از اوضاع نسبتا بحرانی خود خارج میشد و از آن سو به خروج اقتصاد کشور از رکود نیز کمک میکرد.
با این حال، آنطور که در بسته خروج از رکود دولت آمده، «بهینهسازی مصرف نفت، گاز و پتروشیمی»، «صادرات غیرنفتی»، «صنعت و معدن» و «مسکن» چهار اولویت و محور مدنظر دولت یازدهم برای خروج اقتصاد کشور از رکود به حساب میآیند و خودروسازی جایی در این محركها ندارد. حضور نداشتن «خودروسازی» در میان این اولویتهای چهارگانه، حالا محل بحث کارشناسان شده و برخی این موضوع را منطقی و منصفانه میدانند و برخی ناعادلانه و به دور از واقعیت.
گروه اول (موافقان عدم حضور صنعت خودرو در جمع اولویتهای دولت برای خروج اقتصاد از رکود) معتقدند که صنعت خودرو به خودی خود میتواند محرک و موتوری قوی برای خروج اقتصاد کشورها از رکود باشد؛ اما در ایران چندان نمیتوان روی این صنعت برای رسیدن به اهداف موردنظر حساب کرد. به اعتقاد آنها، خودروسازی ایران قابلمقایسه با صنعت خودرو در کشورهایی مانند آمریکا و کره و آلمان نیست و به هیچ وجه نقش اثرگذار آنها را در اقتصاد کشورهایشان ندارد؛ بنابراین دولت به ناچار قلم قرمز روی خودروسازی کشیده و آن را در اولویتهای بسته خود جای نداده است. «موافقان» اما این پرسش را هم نیز مطرح میکنند که وقتی خودروسازی ایران نمیتواند محصولاتی رقابتی تولید کند و کیفیت و قیمت تولیداتش فاصلهای بسیار از میانگین جهانی دارد، چطور میخواهد به خروج اقتصاد ایران از رکود کمک کند؛ آن هم در شرایطی که نیازی شدید به نقدینگی دارد و صادراتش نیز بسیار محدود است؟
به گفته آنها، دولت در بسته خروج از رکود خود، اولویت را به بخشهایی داده که نیاز به تزریق نقدینگی کمتر و قدرت صادرات بیشتری دارند، حال آنکه صنعت خودرو تقریبا از این دو مزیت محروم است. در این مورد، ترابی استاد دانشگاه میگوید: خیلیها صنعت خودرو را لکوموتیو صنایع میدانند، اما این به آن معنا نیست که همه کشورهای صاحب این صنعت میتوانند از آن به عنوان لکوموتیو صنایع خود بهره ببرند؛ در کشورهای موفق در خودروسازی، شرکتهای متعددی به تولید بخشهای گوناگونی از خودرو اشتغال دارند و محصولات خود را به سراسر دنیا – و نه صرفا به داخل کشور خودشان- عرضه میکنند. وی با بیان اینکه در دنیا، این شرکتهای خودروسازی هستند که تلاش میکنند شرکتهای قطعهساز را تاسیس و توانمند کنند، نه اینکه از مزایای وجود آنها بهرهمند شوند، میافزاید:خودروسازان در ایران نه خصوصی هستند، نه تعاملی با صنایع دیگر در داخل دارند، نه حتی بخشي کوچک از زنجیره تولید جهانی خودرو هستند و نه حتی در داخل، بدون حمایتهای گمرکی و انواع دیگر حمایتها، توان یک روز ادامه حیات دارند. با این حساب خودروسازی چگونه میتواند موتور توسعه صنعت کشور باشد؟
به گفته این استاد دانشگاه، تولید خودرو در ایران بدون حمایتهای دولتی امکان حیات ندارد و از طرفی، دسترسی به نوآوری و استفاده از تکنولوژی مدرن در این صنعت که کلید برتری غولهای خودروسازی است، در کشور ما بهدلیل عقبماندگی تاریخی خودروسازان، هرگز محقق نشده است. ترابی همچنین با اشاره به آمارهای موجود از سهم صنعت خودرو از ارزش افزوده و اشتغال، تاکید میکند که این صنعت چون 13 درصد ارزش افزوده صنعت را دارد و 15 درصد از اشتغال را داراست؛ بنابراین صنعتی نسبتا کاربر به حساب میآید و نقش یک صنعت مدرن را در مقام تکنولوژی بری، چندان خوب ایفا نکرده است؛ به تعبیری شاید بتوان گفت خودروسازی دارای «اشتغال ناقص» و بهعبارتی «بیکاری پنهان» است.
به گفته وی، فلزات اساسی و مواد و محصولات شیمیایی سهم به مراتب بالاتری از ارزش افزوده صنعتی و سهم به مراتب کمتری از اشتغال را در مقایسه با خودروسازی دارند و این یعنی بهرهوری نیروی کار در خودروسازی بالا نیست؛ همچنین در بخش «صنایع مواد غذایی، آشامیدنی و پوشاک» و «صنایع تولید زغال کک» هم 23 درصد از ارزش افزوده صنعت را دارا هستند و هم 37 درصد از صادرات غیرنفتی کشور را. صنایع شیمیایی با 85/23 درصد از کل ارزش افزوده صنعتی، 48 درصد از صادرات غیرنفتی را دارا است. فلزات اساسی 16 درصد ارزش افزوده صنعتی و 1/8 درصد صادرات غیرنفتی و حتی تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی به تنهایی 6/9 درصد ارزش افزوده صنعت و 7/2 درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است.
اين استاد دانشگاه ميافزايد: مقایسه این ارقام با ارقام تولید وسایل نقلیه موتوری (خودرو) که با حمایت دولت و فروش تحمیلی به مردم صورت میگیرد، (یعنی 13درصد ارزش افزوده صنعتی و صرفا 9 /0 درصد از صادرات غیرنفتی؛ کمتر از یک درصد و آن هم صرفا به عراق) موید این مطلب است که صنعت خودرو بهرغم بیش از نیم قرن تجربه جایگاهی قابلملاحظه و قابلدفاع در صنعت اقتصاد کشور ندارد و طبعا نمیتواند در لیست اولویتهای دولت برای خروج از رکود قرار بگیرد.
اظهارات این استاد دانشگاه در شرایطی است که گروه دوم (معترضان به حضور نداشتن خودروسازی در اولویتهای چهارگانه خروج از رکود)، این پرسش را مطرح میکند که آیا خودروسازی صنعتی پیشران به حساب نمیآید و نمیتواند با توجه به گستردگی اش، صنایع بزرگ و کوچک بسیاری را بهدنبال خود بکشاند و از رکود خارج کند؟ آنها میپرسند، چرا دولت با وجود آنکه خودروسازی حدود 60 صنعت و رشته-فعالیت را در پس و پیش خود دارد، این صنعت را در اولویتهای خود برای خروج از رکود قرار نداده است؟ آنها همچنین با تاکید بر خاصیت لکوموتیوی خودروسازی، این پرسش را هم مطرح میکنند که آیا امکان دارد قطار اقتصاد کشور بدون این صنعت، از رکود به درآمده و به سرمنزل مقصود برسد؟ به گفته این دسته از کارشناسان، در ساخت تنها يك دستگاه خودرو بيش از دو هزار و 500 قطعه استفاده ميشود، بنابراین رونق بخشيدن به توليد اين محصول به معناي خروج صدها خط توليد از ركود است؛ برهمين اساس و با در نظر گرفتن ظرفيت توليد سه ميليون خودرو در سال توسط خودروسازان ايراني، مي توان گفت خروج از ركود صنعت خودرو بهطور مستقيم بازاري به بزرگي 7.5 ميليون محصول را در كشور ايجاد خواهد كرد. تقريبا اگر همين تعداد را براي قطعات يدكي مورد نياز خودروها لحاظ کنیم، در طول سال عددی به بزرگي 15 ميليون محصول صنعتي به دست خواهد آمد.
آنها همچنین بر این نکته تاکید میکنند که براي ساخت يك مسكن از محصولات نزديك به 20 رشته صنعتي استفاده مي شود، حال آنکه خودروسازی حدود 60 صنعت و رشته فعالیت را بهدنبال خود میکشاند و از همین رو، صنعت خودرو نه تنها در ايران، بلكه در تمام كشورهاي دنيا به عنوان لكوموتيو توليد و عامل تحرك صنايع ديگر شناخته شده است. در این مورد، مهدي فتحالله،رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني وزارت صنعت، تاکید میکند که خودروسازی در ايران سهم حدود 13درصدي از ارزش افزوده صنعت را داراست و بهدليل برخورداري از پتانسيلهاي بالا و داشتن ارتباطهاي پسين و پيشين قوي، نقش بسزايي در ايجاد ارزش افزوده و اشتغال ايفا میكند.
فتحالله تاکید میکند که تحلیل روند تولید انواع خودرو طی سالهای 91 و 92، نشان میدهد رشد تولید انواع سواری بهترتیب 5/44- و 8/20- درصد، رشد تولید انواع وانت بهترتیب 5/37- و 5/11درصد و رشد تولید انواع کامیون، کامیونت و کشنده بهترتیب 5/52- و 9/56- درصد بوده و این بهآن معناست که بهدلیل سهم بالای خودروسازی در ارزش افزوده بخش صنعت، رشد منفی تولید انواع خودرو طی سالهای موردنظر، نقش موثری در رشد منفی ارزش افزوده بخش صنعت داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
جای خالی مدیریت جهادی در بسته رکودی دولت/ نگران مدیران کارشکن هستیم
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی گفتگوی مشروح با آل اسحاق-1 جای خالی مدیریت جهادی در بسته رکودی دولت نگران مدیران کارشکن هستیم بانکهای خارج از ریل تضادهای مالیاتی موجود معطلی صنایع پایین دستی در رونق صنایع پیشران بیم از مدیران کارشکن شکل گیری انتظارات بی جا از تاثیرگذاریعضو هیأت رئیسه اتاق تهران مطرح کرد جای خالی منابع هدفمندی یارانهها، صندوق توسعه ملی و مسکن مهر در بسته خروج ا
عضو هیأت رئیسه اتاق تهران مطرح کردجای خالی منابع هدفمندی یارانهها صندوق توسعه ملی و مسکن مهر در بسته خروج از رکودعضو هیأت بازرگانی اتاق تهران گفت دولت مسائلی مانند مسکن مهر منابع هدفمندی یارانهها صندوق توسعه ملی فاینانس چین و فشار ارزش افزوده بر صنایع را در بسته حمایتی برسهم کشاورز از قیمت میوه چقدر است؟ جای خالی بستهبندی در میدان ترهبار/ ضایعات میوه بر قیمت آن سرشکن میشود
سهم کشاورز از قیمت میوه چقدر است جای خالی بستهبندی در میدان ترهبار ضایعات میوه بر قیمت آن سرشکن میشودعلی رغم وفور میوه در فصل تابستان قیمتها روی برچسب جا خوش کرده و خبری از کاهش قیمت میوه نیست موضوعی که علاوه بر واسطه گری و هزینههای گزاف حمل و نقل و اجاره بها اکنون به گرعسگراولادی: جایگاه بخش خصوصی در بسته خروج از رکود مشخص نیست/راهکار مشخصی برای افزایش صادرات غیر نفتی دیده نشده
عسگراولادی جایگاه بخش خصوصی در بسته خروج از رکود مشخص نیست راهکار مشخصی برای افزایش صادرات غیر نفتی دیده نشده استعضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در بسته خروج از رکود کلی گویی زیادی شده است گفت حضور بخش خصوصی برای رونق در اقتصاد در این بسته مشخص نیست و دولتعضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس مطرح کرد جای خالی برخی عوامل رونق اقتصاد در بسته دولت/ بسته منط
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس مطرح کردجای خالی برخی عوامل رونق اقتصاد در بسته دولت بسته منطبق با اقتصاد مقاومتی استعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت همه عوامل رونق اقتصاد در بسته خروج از رکود دولت وجود ندارد و این بسته باید پویا و هوشمند باشد محمد قسیم عثمانعضو کمیسیون عمران مجلس در میزگرد نقش مسکن در خروج از رکود نیاز به ساخت ۲ میلیون خانه در سال/ مالیات بر خانهها
عضو کمیسیون عمران مجلس در میزگرد نقش مسکن در خروج از رکودنیاز به ساخت ۲ میلیون خانه در سال مالیات بر خانههای خالی باید اجرا شود مسکن اولویت بسته خروج از رکود باشدنماینده سمنان با تأکید بر اینکه سالانه 2 میلیون واحد مسکونی مورد نیاز کشور است به ارائه راهکارهای مدنظر خود به منظاعتراض وزارت آخوندی به بسته رکودی دولت/ معاون وزیر: خواستار اصلاحات شدیم
اقتصادی راه و مسکن وزیری که خبرساز شد اعتراض وزارت آخوندی به بسته رکودی دولت معاون وزیر خواستار اصلاحات شدیم معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ایجاد صندوقهای پس انداز مسکن برای زوجهای فاقد خانه از پیشنهادات این وزارتخانه برای بسته خروج از رکود دولت بوده است گفتصعود بازار سهام با اجرای بسته خروج از رکود
تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه خبر داد صعود بازار سهام با اجرای بسته خروج از رکود تهران - ایرنا - تحلیلگر و کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت تقویت و حمایت از بنگاه های بزرگ و پیشرو یکی از اولویت های بسته اقتصادی دولت برای خروج غیر تورمی از رکود است که به طور حتم این موضوع اثرات مثنکاتی که در بسته خروج از رکود مغفول ماند
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ یک کارشناس امور اقتصادی گفت دولت باید بیشترین توجه خود را به سمت رکود معطوف کند زیرا تعداد بیکاران افزایش یافته است و اگر هدفگذاری کند سالی 10 درصد از بیکاران کم شود افزایش تولید اقتصادی و در نتیجه رشد اقتصادی همراه با کاهش تورم پیش میآید علیرضا پوبازار خودرو در رکود تابستانی
بازار خودرو در رکود تابستانی تابستان در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که رکود در بازار خودرو همچنان ادامه دارد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در حالیکه هر ساله با فرا رسیدن تابستان بسیاری از شهروندان اقدام به خرید خودرو می کردند اما تابستان سالفارس گزارش میدهد ۱۶ پرسش اولیه درباره بسته خروج غیر تورمی از رکود
فارس گزارش میدهد۱۶ پرسش اولیه درباره بسته خروج غیر تورمی از رکودپاسخ به برخی پرسشهای کارشناسان درباره مفاد بسته خروج غیر تورمی از رکود از سوی تدوینکنندگان و طراحان آن میتواند به کاهش دغدغه کارشناسان درباره تبعات اجرای این بسته کمک کرده و نسبت به کارآمدی این بسته ایجاد اطمیناندولت ادعایی در مورد جامع و کامل بودن بسته خروج از رکود ندارد
نیلی دولت ادعایی در مورد جامع و کامل بودن بسته خروج از رکود ندارد مشاور اقتصادی رئیسجمهور با اشاره به این که دولت ادعایی در مورد جامع و کامل بودن بسته خروج از رکود ندارد گفت برخی مسائل ارائه شده در این بسته زمانبر است اما باید تلاش شود تا مسائل غیرتحریمی رفع و گرهگشایی شوددر کمیته تخصصی اقتصاد کلان مطرح شد درگاهی: پایین نگه داشتن تورم کار بزرگی است/ دولت قید استفاده از منابع صندوق
در کمیته تخصصی اقتصاد کلان مطرح شددرگاهی پایین نگه داشتن تورم کار بزرگی است دولت قید استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را در بسته خروج از رکود بزندیک استاد دانشگاه گفت دولت قید استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را در اجرای بسته خروج از رکود بزند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاررئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به فارس: پیشبینی سیاستهای بسته خروج از رکود در اصلاحیه قانون مالیات
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به فارس پیشبینی سیاستهای بسته خروج از رکود در اصلاحیه قانون مالیاتهارئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت برخی از رویکردهای مالیاتی بسته خروج از رکود در لایحه اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم پیشبینی شده است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبمناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود/۲ رزاقی: دولت در ۲۵ سال گذشته از خودش مسئولیت زدایی کرده است
مناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود ۲رزاقی دولت در ۲۵ سال گذشته از خودش مسئولیت زدایی کرده استیک استاد اقتصاد گفت در 25 سال گذشته سیاستهای آمریکایی تعدیل اقتصادی صندوق بینالمللی پول اجرا شده و در عین حال دولت در این میان از خودش مسئولیتزدایی کرده و میگوید بازار باید حاکم باشدمناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود/۴ عبده : دولت تورم را کنترل کرد/بسته دنبال حل مشکل اقتصاد و اشتغال
مناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود ۴عبده دولت تورم را کنترل کرد بسته دنبال حل مشکل اقتصاد و اشتغالمشاور وزیر راه و شهرسازی گفت همان گونه که دولت در کنترل تورم موفق بود در بسته سیاستی خروج از رکود هم دنبال حل مشکل اقتصاد و اشتغال است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درمناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود/۳ سهلآبادی: نگران فراموش شدن قسمتهای اصلی بسته هستیم/ باید تکلیف دولت، مجل
مناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود ۳سهلآبادی نگران فراموش شدن قسمتهای اصلی بسته هستیم باید تکلیف دولت مجلس و بخش خصوصی مشخص باشدرئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت ترس ما این است که خدای نکرده این بسته مانند دیگر بستهها مثل هدفمند کردن یارانهها و طرح تحول اقتصادی قسمتی اجرایی-
اقتصادی
پربازدیدترینها