تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843763050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحرك ديرهنگام شوراي امنيت عليه جنايات داعش و النصره


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تحرك ديرهنگام شوراي امنيت عليه جنايات داعش و النصره
شوراي امنيت كه در قطعنامه 2169 ژوئيه 2014 نتوانست در مورد ماهيت اقدامات داعش در عراق در قالب مفهوم «جنايات بين‌المللي» به ويژه جنايات جنگي و جنايات عليه بشريت اتخاذ تصميم نمايد، پس از شدت گرفتن انتقادهاي رسمي و همچنين افكار عمومي به عملكرد شورا و كم‌كاري از اين منظر، به سمت جبران اين نقيصه حركت كرده است


شوراي امنيت كه در قطعنامه 2169 ژوئيه 2014 نتوانست در مورد ماهيت اقدامات داعش در عراق در قالب مفهوم «جنايات بين‌المللي» به ويژه جنايات جنگي و جنايات عليه بشريت اتخاذ تصميم نمايد، پس از شدت گرفتن انتقادهاي رسمي و همچنين افكار عمومي به عملكرد شورا و كم‌كاري از اين منظر، به سمت جبران اين نقيصه حركت كرده است. در اين رابطه، پس از پيشنهاد رسمي دولت عراق و مكاتبه با دبيركل سازمان ملل متحد، دولت انگليس قطعنامه‌اي بر مبناي فصل هفتم منشور مطرح كرده است كه امكان مي‌دهد ضمن شناسايي و احراز ماهيت مجرمانه اقدامات تروريستي داعش در عراق كه با نقض فاحش حقوق بشر و بشردوستانه همراه بوده است، تحريم و مجازات اعضاي اين گروه فراهم شود. به دليل همدستي داعش با النصره در حمله به لبنان نيز اين قطعنامه اين گروه تروريستي را در كنار داعش مدنظر قرار داده است. گفتني است مفاد اين پيش‌نويس از حيث تمركز بر مقابله ويژه با جبهه النصره در سوريه، يك اقدام قابل توجه در راستاي تمكين به حاكميت مستقر دولت بشار اسد در اين كشور و خاتمه دادن به فعاليت‌هاي تروريستي در اين كشور مي‌باشد.
نقش انگليس در اين زمينه به نوعي تلاش اين كشور بر اساس سياست بازگشت و احياي نفوذ در خاورميانه (به‌ويژه خليج فارس) است.
اهداف رسمي اين پيش‌نويس عبارتند از: احراز نقض فاحش حقوق بشر و بشردوستانه در عراق و سوريه توسط داعش و النصره، همچنين ماهيت كيفري آنها به عنوان جنايات بين‌المللي به ويژه جنايات عليه بشريت.
منع گسترش تركيب نيروهاي داعش و النصره و قطع روند عضوگيري آنها از اتباع ساير كشورها.
قطع هرگونه كمك مالي و اعزام نيرو به منظور پيوستن در گروه‌هاي تروريستي در سوريه و عراق.
منع تجارت با داعش و النصره به هر طريق از جمله در زمينه‌هاي نفت و گاز.
حق دولت‌ها براي مقابله با جنايات داعش و النصره از طريق اتخاذ همه تدابير مقتضي ملي.
لزوم انتشار گزارش كميته تحريم ظرف مدت 90 روز از تاريخ تصويب اين قطعنامه در مورد تهديدهاي اين گروه‌هاي تروريستي و توصيه‌هايي به منظور تحكيم و تقويت اقدامات شوراي امنيت و دولت‌ها.
همانگونه كه پيداست، تعهد دولت‌ها براي خودداري از كمك مالي و انساني به داعش ـ النصره و همچنين لزوم اتخاذ تدابير كنترلي براي منع پيوستن اتباع آنها يا ديگر كشورها به اين گروه، دقيقاً حاميان اين گروه‌هاي تروريستي را هدف قرار مي‌دهد. در اين خصوص، پاي برخي كشورهاي عربي نظير عربستان و قطر، همچنين كشورهايي نظير تركيه و حتي قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي نيز به ميان خواهد آمد. در صورتي كه اين قطعنامه تصويب شود، دولت‌هاي حامي عراق و سوريه مي‌توانند با پايش عملكرد داعش ـ النصره و نحوه جلب نيرو از كشورها و مرزهاي مختلف، در خصوص اعمال فشار بر اين دولت‌ها و تغيير سياست آنها در تسهيل عضوگيري اين گروه تروريستي اقدام كرده و به اين قطعنامه شوراي امنيت استناد كنند. در ضمن، كميته تحريم گروه‌هاي تروريستي نيز بر اساس اين قطعنامه و ديگر قطعنامه‌هاي ضدتروريستي شوراي امنيت، امكان دريافت گزارش‌هاي منظم و موردي در مورد تخلفات دولت‌ها در اين رابطه را خواهد داشت و كميته تحريم نيز موظف به انتشار گزارش رسمي ظرف مدت 90 روز در مورد تأثير اين قطعنامه بر داعش و النصره و ارائه راهكارهاي تقويت اقدامات مقابله‌اي با آنها مي‌باشد.
در هر حال، با تصويب اين قطعنامه فاز جديدي از اقدامات بين‌المللي عليه داعش ـ النصره ايجاد خواهد شد كه هم منع گسترش تركيب انساني و تجهيز مالي و تسليحاتي اين گروه‌ها را هدف قرار خواهد داد و هم تردد بين‌المللي افراد و اتباع كشورهاي مختلف براي رسيدن به عراق و سوريه پيوستن به داعش ـ النصره را محدود و تحت نظارت بين‌المللي قرار خواهد داد. امكان اقدام نظامي عليه اين گروه‌ها، از جمله نكاتي است كه به دليل نبود هماهنگي ميان اعضاي دائم شورا، دولت عراق و همچنين دولت‌هاي منطقه، در اين قطعنامه پيشنهادي تصريح نشده است. از اين رو، مبناي اين قطعنامه ماده 41 از فصل هفتم منشور است و در اين مرحله، از ظرفيت‌هاي ماده 42 منشور در خصوص تجويز توسل به زور براي سركوب تروريسم استفاده نشده است. به نظر مي‌رسد ارائه كمك‌هاي تسليحاتي به عراق و اقليم به منظور تقويت مقابله با داعش، از جمله راهكارهاي جايگزين اقدامات نظامي خارجي در اين كشور بوده است. در ضمن، تنها به جنايات عليه بشريت و نه جنايات جنگي، اكتفا شده است.
با توجه به فضايي كه در سطح شوراي امنيت عليه داعش وجود دارد و با درنظر گرفتن تحركات اخير داعش و همدستي با جبهه النصره كه به تهديد تماميت ارضي لبنان و تسلط بر مناطق بيشتري از عراق و همچنين نقاط حياتي اين كشور نظير سدها و آب‌بندهاي مهم اين كشور شده است، پيش بيني مي‌شود اين پيش‌نويس كه قرار بود تا پايان ماه آگوست تصويب شود، با سرعت بيشتر پيگيري و طي اوايل هفته آتي با اتفاق آراي به تصويب برسد. همچنين طي هفته جاري و نشستي كه جمعه گذشته (8 آگوست) در خصوص مفاد اين پيش‌نويس برگزار شد، مخالفت خاصي در ميان اعضاي شوراي امنيت منعكس نشده است و از اين رو، احتمال تصويب اين قطعنامه به مراتب بالا است.


نویسنده : دكتر نادر ساعد 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن