واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی امید:
بودجه جاری دانشگاه های کشور حدود 40 هزار میلیارد ریال است/ وجود 27 هزار میلیارد ریال طرح نیمه تمام
تبریز- خبرگزاری مهر: معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: بودجه جاری دانشگاه ها حدود 40 هزار میلیارد ریال بوده که باید برای تامین این بودجه از روش های مختلف برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیین تودیع سرپرست جدید دانشگاه صنعتی سهند تبریز بعد از ظهر چهارشنبه با حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم برگزار شده و طی آن رسول آذری خسروشاهی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه صنعتی سهند تبریز معارفه و از زحمات محمد رضا چنا.قلور در این سمت تقدیر شد محمد حسین امید در این آیین اظهار داشت: دانشگاه های کشور دارای کسری بودجه هستند که باید برای تامین آن تمهیدات لازم اندیشیده شود هرچند که در این زمینه با دولت و مجلس رایزنی هایی انجام داده ایم. وی ادامه داد: با وجود این رایزنی ها تامین این بودجه از طریق دولت امکان پذیر نیست زیرا هم اکنون وضع اقتصادی کشور مناسب نبوده و نمی توان انتظار تامین بودجه زیادی از دولت در این زمینه داشت. امید همچنین از بدهی بالای دانشگاه های کشور خبر داد و گفت: این دانشگاه ها حدود 12 هزار و 960 میلیارد ریال بدهی دارند که بیشتر مربوط به سال های 90 و 91 می شوند. وی افزود: آنچه موجب ایجاد این بدهی ها شده، عدم محقق شدن کامل اعتبارات در این سال ها بوده است. معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ادامه داد: در صورتی که خواستار تامین بخشی از نیازهای مالی دانشگاه ها هسیتم باید به فکر ایجاد پلی مناسب بین صنعت و این مراکز باشیم زیرا این امر می تواند راه درآمدی برای دانشگاه ها باشد. وی با اشاره به ضرورت استقاده از نهادهای مردمی و خیران در این زمینه گفت: دولت تا ابد نمی تواند هزینه های آموزش عالی را پرداخت کند و موسسات مردمی باید در این زمینه دست به کار شوند. امید ادامه داد: نباید در این زمینه از پتانسیل های شرکت های دانش بنیان غفلت کنیم، بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار بود 20 هزار شرکت دانش بنیان در کشور تاسیس شود ولی تاکنون کمتر از سه هزار شرکت در این عرصه تاسیس شده است. وی ادامه داد: تحقق این امر در مدت زمان کوتاه ممکن نخواهد بود در حالی که با محقق شدن آن شاهد رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی دانشگاه ها می شدیم. معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به پروژه های عمرانی دانشگاه های کشور نیز گفت: در بخش عمرانی نیز بر اساس نرخ های سال گذشته دانشگاه های کشور بیش از 27 هزار میلیارد ریال طرح نیمه تمام دارند. وی ادامه داد: این رقم در سال آتی به حدود 50 هزار میلیارد ریال افزایش می یابد که با در نظر گرفتن اعتبار سه هزار میلیاردی بخش عمرانی دانشگاه ها، اجرای طرح های یاد شده بیش از 10 سال به طول خواهد انجامید.
به کار گیری رویکردی برای توسعه متعادل و متوازن دانشگاه سهند سرپرست جدید دانشگاه صنعتی سهند نیز در این آیین اظهار داشت: داشتن برنامه ای مدون و بهره گیری از یک رویکرد حساب شده برای توسعه متوازن و متعادل از مزیت های این دانشگاه به شمار می رود. رسول آذری خسروشاهی ادامه داد: این دانشگاه در بین مجموعه دانشگاه های مهندسی کشور بسیار خوشنام و موفق است که باید برای ارتقای این جایگاه تلاش کنیم. وی افزود: زیرساخت های خوبی برای توسعه در این دانشگاه فراهم شده است که باید با نگاهی کارشناسانه در پی تقویت این زیرساخت ها باشیم.
نگاه ویژه ای به تامین اعتبارات دانشگاه سهند شود محمدرضا چناقلور نیز با اشاره به ضرورت تامین اعتبار کافی برای توسعه این دانشگاه گفت: این دانشگاه ظرفیت های بسیاری دارد که با توجه به این مساله باید در جهت تامین به موقع اعتبارات تلاش شود. رییس سابق دانشگاه صنعتی سهند تبریز ادامه داد: تا زمانی که اهداف مالی این دانشگاه تامین نشود نمی توان شاهد پیشرفت بیشتر در دانشگاه بود که امیدواریم مسئولان کشوری در این جهت تلاش کنند. وی ادامه داد: مدیریت جدید باید در سایه همدلی و همکاری با کارکنان و اساتید دانشگاه گام موثری در جهت ارتقای دانشگاه بردارد.
۱۳۹۳/۵/۲۲ - ۱۸:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]