واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پانزدهمین اردوی فرهنگی دختران دانش آموز عشایر کشور در مشهد برگزار شد مشهد - ایرنا - آیین شروع پانزدهمین اردوی فرهنگی دختران دانش آموز عشایر کشورمان ، یادواره اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، در اردوگاه ثامن الحجج (ع) شهر مشهد برگزار شد.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش روز پنجشنبه در این آیین گفت: دانش آموزان عشایر هویت آمیخته به جوانمردی و همت را در جامعه ترویج می کنند.
ˈمحمد دیمه ورˈ افزود: در زندگی عشایر تبعیضی بین زن و مرد در نقش آفرینی نیست و زنان الگوی زندگی اجتماعی ایل هستند.
وی با بیان این که قناعت ، سخاوت و نوع دوستی بخش های جدا نشدنی هویت عشایر است، گفت: دانش آموزان عشایر در این اردو، نماینده اقوام مختلف در ایران اسلامی هستند که با فرهنگ غنی برخاسته از آموزه های ایرانی و اسلامی مانند سدی مقاوم، سنت های اصیل کشور را حفظ کرده اند.
وی با اشاره به مقاومت اقوام ایرانی به ویژه عشایر در مقابل تهاجم فرهنگی اظهار کرد: ما دلبسته عشایریم و امیدواریم با حضور مداوم و اثر بخش آنان در جای جای میهن اسلامی، بر اقتدار ایران بیفزاییم.
دیمه ور گفت: اردوی دانش آموزان عشایر با نمایش خرده فرهنگ های گوناگون از گویش ها، پوشش و نمادهای مختلف فرهنگی – اقتصادی، احساس نشاط و بالندگی برای مردم و برگزار کنندگان آن به ارمغان آورده است.
وی افزود: این توفیق بزرگی است که فرهنگ و زندگی در ایران بزرگ توسط دختران عشایر با دو مولفه تعلق به سرزمین و پایبندی به دین و آیین در پایتخت معنوی ایران به نمایش در آید.
وی با بیان اینکه رشد و تکامل فردی و اجتماعی عشایر در کشت و زرع، مرتع، زمین و ملک به فرزندان و عشیره منتقل می شود، گفت: تعلق خاطر به میهن اسلامی و مناطق مرزی در جان عشایر ریشه داشته و آنان در طول تاریخ بر این مهم صحه گذارده اند و همواره حامی سرزمین خویش در برابر تعرضات دشمن بوده و هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، بزرگان برآمده از نسل عشایر را ذخایر معنوی کشور دانست و افزود: حفظ کیان اسلامی با گوشت و پوست عشایر عجین شده که باید توسط فرزندان آنان به نسل های بعد منتقل شود.
دیمه ور از دانش آموزان عشایر خواست، تعلق به سرزمین را در خود گسترش داده و پایبندی به دین و آیین را با توجه به خصوصیت سادگی، صمیمیت و صفای باطن خویش همواره مورد توجه قرار دهند.
وی پایبندی به آداب و رسوم و سنن را از اصالت های بارز عشایر خواند و همبستگی، همدلی و همراهی آنان را در تمام زمینه های زندگی اجتماعی خواستار شد.
وی اظهار کرد: گویش ها و سنن عشایر باید همچنان توسط نسل نو حفاظت شود در غیر این صورت به کشوری بدون پشتوانه و شهروندی منفعل تبدیل می شویم.
وی پاسداشت فرهنگ و مذاهب ایرانی - اسلامی را موجب تقویت غرور ملی و هویت ایرانی دانست و گفت: این مهم میهن را در برابر تهاجم نامحسوس دشمن محافظت می کند.
دیمه ور تشرف زیارت اولی های دختران عشایر کشور به حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) را بهترین دستاورد فرهنگی این اردو خواند و از آنان خواست با تبادل اندیشه، بیش از پیش با آداب و رسوم استان های مختلف کشور آشنا شوند./2
7496 /664
23/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]