پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850427587
تقویم : سالگرد ساخت دیوار برلین
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تقویم برترین ها: سالگرد ساخت دیوار برلین
در اولین ساعات روز یکشنبه سیزدهم آگوست ۱۹۶۱، نیروهای نظامی آلمان شرقی خیابانهای منتهی به نقاط مرزی را محاصره کردند و کارگران در مرز مشغول ساختن دیوار شدند. آن هم چه دیواری؛ دیوار جداییساز، دیوار جنگ.
برترین ها: در اولین ساعات روز یکشنبه سیزدهم آگوست ۱۹۶۱، نیروهای نظامی آلمان شرقی خیابانهای منتهی به نقاط مرزی را محاصره کردند و کارگران در مرز مشغول ساختن دیوار شدند. آن هم چه دیواری؛ دیوار جداییساز، دیوار جنگ.
با ایجاد این حصار که ارتفاع آن به دو متر میرسید، ارتباط بین بخشهای شرقی و غربی شهر کاملاً قطع شد. احداث این دیوار چنان شتابان انجام گرفت که بسیاری از خانوادهها که در مناطق مختلف شهر زندگی میکردند برای مدت ۲۸ سال از یکدیگر جدا شدند و سرنوشتهای ناگواری را برای بسیاری از خانوادههای آلمانی رقم زد. زنان از شوهران، فرزندان از والدین، برادران و خواهران از یکدیگر برای سالها جدا شده و بسیاری از آنها تا آخر عمر موفق به دیدار دوباره یکدیگر نشدند. گروهی از آنها آنقدر زنده نماندند که فروریختن دیوار برلین را شاهد باشند و امکان دیدار دوبارهٔ خانوادههای خود را پیدا کنند.
دیوار برلین اصلیترین نماد جنگ سرد بود که به پردهٔ آهنین مشهور شد و به مدت ۲۸ سال شهر برلین را به دو منطقهٔ شرقی و غربی تقسیم کرد.
بر اساس تحقیقات پژوهشگران آلمانی و گزارشهایی که به تازگی منتشر شده در طول سالهایی که دیوار برلین برپا بود ۱۲۵ نفر در پای آن کشته و حدود ۲۰۰ نفر نیز به شدت مجروح شدند. اولین قربانی فرار از دیوار برلین جوان ۲۴ سالهای بود که در تاریخ ۲۸ اوت سال ۱۹۶۱ قصد فرار به برلین غربی را داشت. ۱۴ نفر از قربانیان کسانی بودهاند که از غرب قصد ورود به آلمان شرقی را داشتهاند. ۳۲ نفر دیگر نیز زمانی کشته شدهاند که اصلاً قصد فرار نداشتهاند. در این میان ۸ نگهبان نیز به طور اتفاقی کشته شدهاند. ۸۰ درصد کشته شدگان زیر ۳۰ سال سن داشتند و در میان آنها ۸ زن وجود داشتهاست. این آمارها در یک گزارش دولتی آلمان با عنوان مرگ بر روی دیوار از ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ ذکر شدهاست. پیش از این تعداد کشتهشدگان بر روی دیوار برلین ۲۰۰ نفر ذکر میشد.
پس از جنگ جهانی دوم و در سال۱۹۴۷، چهار کشور اصلی پیروز جنگ یعنی متفقین شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه و شوروی، کشور اشغالشدهٔ آلمان را به چهار بخش که هر کدام تحت کنترل یکی از آنها بود تقسیم کردند. برلین به عنوان پایتخت آلمان نیز از قاعدهٔ جداسازی مستثنی نبود. بنابراین با وجود این که تمام شهر برلین در قسمت تحت نفوذ شوروی قرار داشت میان متفقین تقسیم شد. البته قسمت تحت کنترل نیروهای شوروی به مراتب بیشتر از سایر قسمتها بود و شامل بخش شرقی شهر میشد.
در ماههای نخست بعد از جنگ، شهر توسط کمیسیونی متشکل از هر چهار کشور اداره میشد و ریاست این کمیسیون هر ماه و به صورت چرخشی به عهدهٔ یکی از آنها بود. در سال ۱۹۴۸ سه بخش تحت کنترل آمریکا، انگلیس و فرانسه یکی شدند و جمهوری فدرال آلمان را که به عنوان آلمان غربی معروف بود تشکیل دادند. در ۷ اکتبر ۱۹۴۹ دولتی کمونیستی در بخش تحت کنترل شوروی تشکیل شد که به جمهوری دموکراتیک آلمان یا آلمان شرقی معروف شد.
با حاکم شدن کمونیستها در آلمان شرقی شرایط اقتصادی و سیاسی رو به وخامت گرایید و نارضایتی گستردهٔ مردم را در پی داشت. این ناراضیان به ویژه در برلین شرقی به دنبال شرایط بهتر زندگی راه برلین غربی را در پیش گرفتند. با آغاز جنگ سرد کشمکشها بین شوروی و دیگر متحدانش بالا گرفت و همان طور که انتظار میرفت مرز بین آلمان شرقی و غربی بسته شد. با این حال شهروندان برلینی هنوز آزاد بودند تا بین قسمتهای شرقی و غربی شهر تردد کنند.
براساس آمارهای منتشر شده در فاصلهٔ سالهای ۱۹۴۹ تا ۱۹۶۱ حدود ۵/۲ میلیون نفر از آلمان شرقی به آلمان غربی مهاجرت کردند و راه اصلی آنها ورود به برلین غربی بود. همچنین طی شش ماه اول سال ۱۹۶۱ تعداد ۱۶۰هزار نفر از برلین شرقی به برلین غربی پناهنده شدند. یعنی مثلاً در آگوست ۱۹۶۱ تقریباً روزانه ۲۰۰۰ نفر از برلین شرقی وارد بخش آلمان فدرال میشدند. بیشتر مهاجرین کارگران متخصص، کارشناسان، اساتید دانشگاه و روشنفکران بودند که کمبود آنها در بخش شرقی آلمان محسوس بود. این امر موجب نارضایتی دولت آلمان شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق شد.
این مهاجرتها و از دست دادن نیروهای کار، آلمان شرقی را در معرض فروپاشی اقتصادی قرار داد و خسارتهای زیادی را برای اتحاد جماهیر شوروی و دولت آلمان شرقی تحت رهبری «اریک هونکر» به ارمغان آورد. چرا که اقتصاد و صنعت آلمان شرقی عملاً بر کمکهای شوروی شکل یافته بود. از این رو آنها دست به عملی محدودکننده زدند و به دستور نیکیتا خروشچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی تمام راههای ارتباطی بین برلین شرقی و غربی را مسدود کردند و دیوار برلین را به عنوان «دیوار حافظ ضد فاشیست» و با هدف جلوگیری از رفتوآمدهای نامطلوب (به تعبیر اروپای شرقی) بنا کردند.
طول دیواری که به دور برلین غربی کشیده شده بود، ۱۵۵ کیلومتر بود که ۴۵ کیلومتر آن از وسط شهر میگذشت. با احداث این دیوار، شهر برلین غربی به صورت یک شهر محصور در خاک آلمان شرقی در آمد. گذرگاههای دو طرف در ۱۹۲ مسیر قطع شد. ۹۷ مورد خیابانهای شهری برلین در جهت شرقی - غربی و ۹۵ مورد مسیرهای بیرون شهری بین برلین غربی و سایر مناطق آلمان شرقی بسته شد.
این حصار اندکی در خاک آلمان شرقی نصب شد تا بدین ترتیب از هرگونه تجاوزی توسط آلمان غربی مصون بماند. به طوری که اگر کسی پشت این حصار میایستاد، درواقع در خاک آلمان شرقی قرار داشت. تانکها در نقاط معینی از شهر مستقر شدند. قسمتی از خیابانهای شهر کنده شده بود و برای رفتوآمد وسائل نقلیه عمومی قوانین تازهای معین شده بود. خطوط راه آهن و مترو بین دو طرف هم متوقف و ارتباط تلفن این دو بخش نیز قطع شد. همچنین ساکنان برلین شرقی از ورود به برلین غربی منع شدند. این امر به دلیل این که حدود ۶۰ هزار نفر از ساکنان برلین شرقی در برلین غربی کار میکردند مشکلات زیادی به بار آورد. در روزهای بعد مقامات آلمان شرقی در مقابل تمام پنجرهها و درهای ساختمانهایی که در خط حائل واقع شده بودند دیوار کشیدند.
تا پایان سال ۱۹۶۱ دیوار گسترش یافت و سیم خاردار مجهز به الکتریسیته در فواصل زیاد نصب شد. بر بالای دیوار سیم خاردار نصب شد و برجهای مراقبت برای حفاظت و کنترل عبور و مرور ساخته شد. همچنین در ۲۰ سپتامبر ۱۹۶۱، کار ساخت حصار موازی با فاصلهای در حدود ۹۱ متر از سوی هر دو آلمان آغاز شد. تمام خانههایی که در فاصلهٔ بین این دو حصار قرار داشتند، تخریب شدند و بین دو حصار، محدودهای به وجود آمد که به آن نوار مرگ میگفتند.
نوار مرگ که خاک آن کاملاً کوبیده شدهبود، با شن پوشیده شد تا ردپای کسانی که قصد فرار از این حصارها را داشتند براحتی مشخص شود. فاصلهٔ زیاد بین دو حصار این امکان را به نگهبانان مرزی میداد تا در صورت لزوم بتوانند به فراریان شلیک کنند.
در نقاط مرزی برای عبور و مرور، ایستگاههای بازرسی ایجاد شد که مهمترین آن گذرگاه ایستگاه بازرسی چارلی در بخش آمریکایی برلین غربی بود. در ۱۷ اوت ۱۹۶۲ جوانی ۱۸ ساله به نام پیتر فشتر که قصد داشت در نزدیکی این منطقه از دیوار برلین بالا رود توسط نگهبانان قسمت شرقی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. این امر موجب تظاهرات در برلین غربی گردید، تظاهرکنندگان خطاب به نگهبانان شرقی دیوار فریاد می زدند: "قاتل ها!"
مرحلهٔ آخر ساخت دیوار در سال ۱۹۷۵ آغاز شد و در آن از ۴۵ هزار قطعه بتنی مقاوم شده به ارتفاع سه و نیم متر و عرض یک و نیم متر استفاده شد. همچنین لولههایی افقی در بالای دیوار کار گذاشته شد تا عبور از روی دیوار دشوارتر شود.
در بین سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ حدود ۵ هزار نفر موفق شدند به برلین غربی فرار کنند. بیشتر فرارها به زمانی برمیگردد که تنها حصار بین دو بخش شهر سیمهای خاردار بود. همچنین بعضیها از طریق پنجرههای آپارتمانهای کنار مرز به آن طرف حصارها رفتند. در طول این سالها چند مورد عملیات فرار منحصربهفرد نیز اتفاق افتاد. در روزهای سوم، چهارم و پنجم اکتبر سال ۱۹۶۴، ۵۷ نفر موفق شدند تا از طریق تونلی که به طول ۱۴۵ متر در زیر نوار مرگ کنده بودند، فرار کنند و یا فرار عجیب دو برادر که با بستن بالهای بسیار سبکی به دستهایشان فاصلهٔ بین دو دیوار را بر فراز نوار مرگ پرواز کردند و خود را به طرف دیگر رسانند.
سقوط دیوار برلین
با بهبود تدریجی مناسبات میان شرق و غرب در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی زمینهٔ فروپاشی دیوار برلین فراهم شد. در سال ۱۹۸۹ حکومت کمونیستی شوروی تصمیم گرفت دموکراسیسازی را به عنوان یک اصل در کشورهای اروپایی شرقی تحت نفوذ خود دنبال کند. اما در این میان اتفاقی افتاد که روند رو به پایان دولت آلمان شرقی را آغاز کرد. دولت کمونیستی مجارستان درهای خود را بر روی غرب گشود. در بیست و سوم آگوست ۱۹۸۹، مرزهای بین مجارستان و اتریش باز شد. از آنجا که مهاجرت بین کشورهای کمونیستی ممنوع نبود، ساکنان آلمان شرقی که مجاز به رفتوآمد به مجارستان بودند از طریق این کشور و نیز چکسلواکی به آلمان غربی و سایر کشورهای اروپای غربی رفتند. این مهاجرتها طی یک ماه به سرعت افزایش یافت. به طوری که در ماه سپتامبر حدود ۱۳ هزار نفر از اهالی آلمان شرقی به سمت مجارستان حرکت کردند تا بتوانند از طریق اتریش خود را به آلمان غربی برسانند.
در پاییز همان سال، تظاهرات اعتراضآمیز مردم نسبت به دولت آلمان شرقی شدت گرفت تا این که در هجدهم اکتبر همان سال اریک هونکر، رهبر آلمان شرقی از سمت خود کنارهگیری کرد و چند روز بعد ایگون کرنس جانشین او شد. دولت جدید تصمیم گرفت به ساکنان برلین شرقی اجازه دهد تا برای سفر به برلین غربی تقاضای ویزا کنند. با اعلام این مطلب از سوی دولت دهها هزار نفر از ساکنان برلین شرقی خود را به محلهای مشخص شده رساندند تا از مرز عبور کنند و به برلین غربی بروند. هجوم این جمعیت به کنار مرز ماموران و نگهبانان را دچار مشکل کرد. چرا که آنها برای مقابله با چنین جمعیتی آمادگی نداشتند. لحظه به لحظه بر انبوه جمعیت اضافه میشد. سرانجام ماموران مرز را گشودند و مردم توانستند از آن عبور کنند.
در آن طرف مرز، اهالی برلین غربی برای استقبال از همشهریان سابقشان جمع شده بودند. به این ترتیب نهم نوامبر ۱۹۸۹ به روز فروپاشی دیوار برلین تبدیل شد. این دیوار ظرف روزها و هفتههای بعد و توسط کسانی که از دیگر نقاط آلمان شرقی خود را به برلین رسانده بودند به تدریج خراب شد. فروریختن دیوار برلین، اولین قدم در راه اتحاد مجدد دو آلمان بود که سرانجام در سوم اکتبر ۱۹۹۰ صورت گرفت.
میخائیل گورباچف رئیس جمهور وقت اتحاد جماهیر شوروی ۱۵ سال بعد، در سال ۲۰۰۴ عنوان کرد که وقتی در ژوئیه ۱۹۸۹ با هلموت کهل صدراعظم آلمان غربی مذاکره کردهبود، به طور مشترک به این نتیجه رسیدند که هنوز زمان وحدت دو آلمان فرا نرسیدهاست. در نهایت هم به این توافق کردند که از میان برداشتن دیوار به قرن بیست و یکم موکول شود. او عنوان میکند که البته مردم آلمان تصمیم دیگری گرفتند و با پافشاری روی برچیدن دیوار، رهبری تاریخ را به دست گرفتند. مردم سایر کشورهای اروپای شرقی و مرکزی نیز بلافاصله از آنها سرمشق گرفتند و موانع رسیدن به آزادی را از سر راه خود برداشتند.
درحال حاضر ۳۴ قطعه از دیوار اصلی برلین در موزه نگهداری میشود.
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
از عزل محرمانه دکتر محمد مصدق از نخست وزیری تا آغاز ساخت دیوار برلین
امروز در تاریخ از عزل محرمانه دکتر محمد مصدق از نخست وزیری تا آغاز ساخت دیوار برلین عزل محرمانه دکتر محمد مصدق از نخست وزیری درگذشت نخستین ایرانی کاوشگر تخت جمشید مهاجرت علمای تهران به ری آغاز ساخت دیوار برلین زادروز آلفرد هیچکاک و از مهمترین رخدادهای تاریخی امروز استاسلام ستیزی در آلمان/ یک مسجد درحال ساخت در برلین به آتش کشیده شد
اسلام ستیزی در آلمان یک مسجد درحال ساخت در برلین به آتش کشیده شد برلین - ایرنا - گروه های تندرو و افراطی در آلمان درپی اقدامات اسلام ستیزی خود یک مسجد درحال ساخت در یکی از مناطق مهاجرنشین شهر برلین را به آتش کشیدند روزنامه تاگس اشپیگل نوشت در این اقدام اسلام ستیزانه که آخرین ستقویم : سالگرد الکساندر گراهام بل
تقویم برترین ها سالگرد الکساندر گراهام بل یازدهم مرداد - معادل دوم آگوست - سالمرگ مخترع مبتکر و دانشمند بریتانیایی به نام الکساندر گراهام بل است همه ما او را از دوران مدرسه می شناسیم و می دانیم در میان اختراعات متعددی که داشته است به دلیل بهترین اختراع یعنی تلفن شهرت بسیاریتقویم برترین ها: سالگرد تولد «جان ون»
تقویم برترین ها سالگرد تولد جان ون امروز گوگل لوگوی خود را به مناسبت بزرگداشت 180امین سالگرد تولد فیلسوف و منطقدان بریتانیایی یعنی جان ون تغییر داده است برترین ها امروز گوگل لوگوی خود را به مناسبت بزرگداشت 180امین سالگرد تولد فیلسوف و منطقمسجد در حال ساخت برلين به آتش كشيده شد
مسجد در حال ساخت برلين به آتش كشيده شد رهبران مسلمان آلمان بارها نگرانی عمیق خود را از اقدامات اسلام ستیزانه و حمله به مساجد و مراکز اسلامی اعلام کرده و تشدید اقدامات امنیتی در حفاظت از این مراکز را خواستار شده اند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرويس ديني جام نيوز روزنامه تمدلهای زیبا برای ساختن باغچه های دیواری شیک!ویژه آپارتمان ها +عکس
مدلهای زیبا برای ساختن باغچه های دیواری شیک ویژه آپارتمان ها عکس نمونه هایی از بهترین ایده ها برای داشتن باغچه های دیواری در بالکن و یا داخل خانه در محیط آشپزخانه و یا پذیرایی خانه های آپارتمانی و کم جای امروز محل مناسبی به عنوان حیاط و استفاده به عنوان باغچه ندارند اما برای ددر غزه دیواری از کتاب خواهیم ساخت
در غزه دیواری از کتاب خواهیم ساخت در غزه دیواری از کتاب خواهیم ساخت که البته بعید نیست که اسرائیل آن را بمباران نکند اما این کار را میکنیم تا جهان تمدن اسرائیل و کتابسوزی آنها را ببینند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز در کنار هنرمندان موسیقی و هرژیم صهیونیستی فاش کرد لیونی: صهیونیستها در صدد ایجاد «دیوار زیرزمینی» در برابر غزه هستند
رژیم صهیونیستی فاش کردلیونی صهیونیستها در صدد ایجاد دیوار زیرزمینی در برابر غزه هستندوزیر دادگستری رژیم اسرائیل روز دوشنبه فاش کرد که رژیم صهیونیستی در حال بررسی احتمال جداسازی فیزیکی از نوار غزه از طریق استفاده از موانع زیرزمینی میباشد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنانماینده مردم ایلام در مجلس: زیرساختهای جادهای ایلام باید متناسب با نیاز آن تعریف شود
نماینده مردم ایلام در مجلس زیرساختهای جادهای ایلام باید متناسب با نیاز آن تعریف شودنماینده مردم ایلام ایوان مهران سیروان ملکشاهی و چرداول در مجلس شورای اسلامی گفت زیرساختهای جادهای ایلام باید متناسب با نیاز آن تعریف شود به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام احمد شوهانی ظهر اآثار هنرمندان نوگرای ایران روی دیوار می رود/ تجلیل از دو هنرمند
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی چند خبر از هنرهای تجسمی آثار هنرمندان نوگرای ایران روی دیوار می رود تجلیل از دو هنرمند برپایی نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرا تجلیل از دو هنرمند نقاش و برپایی کارگاه آموزشی چاپ در موزه هنرهای معاصر تهران از جمله اخبار هنرهای تجسمی امروز دوشنچالههای مرموز در اطراف ششمین ساختمان بلند جهان
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ ظاهر شدن چالههای مرموز در اطراف ششمین ساختمان مرتفع جهان در شهر سئولِ کره جنوبی سازندگان این بنا را در آستانه تکمیل عملیات ساخت آن دچار سردرگمی کرده است به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شواهد از وقوع تعداد زیادی چالههای کزیر ساخت های انتقال فرآورده های نفتی برای واحد پتروشیمی مازندران مهیا است
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال زیر ساخت های انتقال فرآورده های نفتی برای واحد پتروشیمی مازندران مهیا است ساری- ایرنا - مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال گفت زیر ساخت های انتقال فرآورده های نفتی برای تامین مواد اولیه واحد پتروشیمی مازندران مهیا استمعاون فرماندار ویژه ملایر: مشکلات ساخت مدارس مسکن مهر بهزودی رفع میشود
معاون فرماندار ویژه ملایر مشکلات ساخت مدارس مسکن مهر بهزودی رفع میشودمعاون سیاسی اجتماعی فرماندار ویژه ملایر از رفع مشکلات دو مدرسه در حال احداث مسکن مهر با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر محمد قاسم عبدلی ظهر امروز در شورای آموزش ونماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها: ساخت پایه فکری جوانان نسبت به هدایت آنها به علوم تجربی اولویت دارد
نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها ساخت پایه فکری جوانان نسبت به هدایت آنها به علوم تجربی اولویت داردنماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت ساخت پایه فکری جوانان نسبت به هدایت آنها به سوی علوم تجربی اولویت دارد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین روحالله شریفی ظهآلمان ساخت میدان تیر برای روسیه را متوقف کرد
بین الملل آمریکا اروپا آلمان ساخت میدان تیر برای روسیه را متوقف کرد آلمان در واکنش به مواضع روسیه در بحران اوکراین اجرای پروژه تسلیحاتی به ارزش صد میلیون یورو در روسیه را متوقف کرد به گزارش خبرنگار مهر در آلمان کارخانه صنایع تسلیحاتی راین متال Rheinmetall در دوسلدورف آلمانشصت و نهمین سالگرد بمباران هیروشیما؛ جهان هنوز نگران جنگ هستهای
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۸ 69 سال قبل در چنین روزی نخستین بمب هستهای توسط آمریکا بر سر مردم هیروشیما فرود آمد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا و به نقل از خبرگزاری تایمز دموکرات 69 سال قبل در جریان جنگ جهانی دوم نخستین بمب اتمی توسط ارتش آمریکا بر سر مردم بیدفاع ه600 میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد زیرساختهای گردشگری پرداخت می شود
استانها مرکز قزوین درویش امیری 600 میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد زیرساختهای گردشگری پرداخت می شود قزوین- خبرگزاری مهر معاون امور مجلس حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت دو هزار طرح گردشگری با پیشرفت بالای 40 درصد در کشور می تواند از تسه-