واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی زمینه همکاری های علمی مشترک بین ISC و صندوق حمایت از پژوهشگران تهران- ایرنا - دکتر جعفرمهراد رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست ISC و نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران درنشستی زمینه همکاری های علمی مشترک را بررسی کردند.
به گزارش ایرنا از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، مهراد گفت:مرکز منطقه ای و ISC که هر کدام رسالت مجزای خود را بر عهده دارند، آماده عقد تفاهم نامه به منظور اعتلای سطح علمی جمهوری اسلامی ایران و ترویج علم است.
وی افزود: با امضای این تفاهم نامه طرح های تحقیقاتی مشترک علمی مرکز منطقه ای و ISC با صندوق آغاز خواهد شد.
وی در مورد اهداف ISC بیان کرد: مدیریت علمی، پایش واندازه گیری علمی دانشگاه های کشورهای اسلامی برعهده ISC است که دراین خصوص تک تک دانشگاه ها مطالعه می شوند که با دانشگاه های هم طراز مورد تطبیق قرار می گیرند.
مهراد اظهارکرد: این مهم باعث شناخت نقاط کم رنگ و پر رنگ وحتی خلاء های موجود از سوی دانشگاه ها می شود تا بدانها پرداخته و آنها را با تناسب مورد نیاز تقویت کنند.
وی افزود: ISC در قالب کشورهای اسلامی است گرچه همه روزه از کشورهای اروپایی و آمریکایی که اسلامی نیز نمی باشند درخواست هایی مبنی برثبت و نمایه سازی مجلات خود در ISC به این سازمان ارسال می شود.
مهراد گفت: وجود مجلات علمی با زبان های گوناگون که درISC ثبت ونمایه می شوند از نقاط قوت این نظام استنادی است که آن را از سایر نظام های استنادی متمایزکرده است.
رییس مرکزمنطقه ای گفت: از دیگرفعالیت هایی که در مرکز منطقه ای و ISC صورت می گیرد چاپ و انتشار رایگان مجلات علمی دانشگاه ها و انجمن های علمی کشور به منظور ترویج علم می باشد.
همچنین در ادامه این نشست دکتر ˈ نصرت الله ضرغام ˈ در خصوص صندوق حمایت از پژوهشگران کشور گفت: هدف از تاسیس صندوق، شکوفایی امورتحقیقاتی در راستای تولید علم، فناوری و تجاری سازی و بهره مند شدن مردم از نتایج آن ها، از طریق ارایه کمک ها و خدمات حمایتی و مادی و معنـوی به پژوهشگران و فناوران ایرانی اعم از حقیقی و حقوقی می باشد.
وی در خصوص اهداف این صندوق افزود: این صندوق در سال 1382 به منظور تکریم علمای کشور و برای جهت دهی به علم پایه گذاری شد.
ضرغام بیان کرد: ایجاد ساختار وزمینه های مناسب جهت همکاری های پژوهشی، شناسایی استعداد های درخشان در داخل و خارج ازکشور، کمک به تجاری سازی نتایج پژوهش ازمهم ترین اهداف این صندوق است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران کشور در مورد حمایت مادی و معنوی از پژوهشگران اظهارکرد: در حال حاضر این حمایت ها از راه های اعطای کرسی های پژوهشی، پژوهانه، کمک به ثبت اختراعات پژوهشگران در داخل و خارج از کشور صورت می پذیرد.
وی افزود: ایجاد کرسی های پژوهشی با هدف شناسایی دانشمندان برجسته ایرانی داخل و خارج از کشور که به علم و معرفت اشتهار دارند در حال انجام است، علاوه براین، این صندوق کرسی های پژوهشی دانشمندان جوان و برجسته ایرانی داخل و خارج کشور را نیز راه اندازی کرده است تا بدین منظورسمت و سوی فعالیت های علمی و پژوهشی آنها به طرف جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
دکترضرغام تصریح کرد: تاکنون 17 کرسی تعریف شده که به زمینه های علمی مختلفی همچون شیمی، فیزیک، نوروساینس، نانو، سلول های بنیادی. تعلق گرفته است.
وی در خصوص همکاری با ISC اظهارکرد: با توجه به زمینه های فعالیت های علمی مرکز منطقه ای و ISC، می توان پروژه های تحقیقاتی، کرسی های پژوهشی را برای این دو سازمان به منظور بستر سازی مناسب جهت تولید و انتقال تکنولوژی در نظر گرفت.
وی افزود: با توجه به اهداف، فعالیت ها و زبان مشترک علمی که بین مرکز منطقه ای و ISC و صندوق حمایت از پژوهشگران کشور وجود دارد، انعقاد تفاهم نامه همکاری های علمی پژوهشی بسیار ضروری و پرثمر به نظر می رسد.
گفتنی است در پایان این بازدید عقد تفاهم نامه علمی تحقیقاتی مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد در این زمینه طرفین اقدام لازم را به عمل آورند.
علمی (1) ** 9340**1440
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]