واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همکاریهای علمی، صنعتی و فناوری ایران و ترکیه در آنکارا بررسی شد آنکارا – ایرنا – همکاریهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و ترکیه روز جمعه در آنکارا در دیدار محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان با ˈفکری ایشیکˈ وزیر علوم، صنعت و فناوری ترکیه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، نعمت زاده که در راس هیاتی به دعوت ˈنهاد زیبکچیˈ وزیر اقتصاد ترکیه به آنکارا سفر کرده است، در دومین روز از دیدارهای خود با مقامات ترکیه، در محل وزارت علوم، صنعت و فناوری ترکیه با فکری ایشیک دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار علیرضا بیگدلیˈ سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، ˈمجتبی خسرو تاجˈ معاون توسعه بازرگانی داخلی و قائم مقام وزیر در امور تجارت، ˈولی الله افخمی رادˈ معاون وزیر و رییس سازمان توسعه تجارت ایران و نماینده وزارت راه و شهرسازی و وابسته بازرگانی ایران در آنکارا نیز حضور داشتند.
ایشیک در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر وزیر صنعت کشورمان به آنکارا، ایران و ترکیه را دوکشور دوست و برادر خواند که روابطشان روبه توسعه است.
وزیر علوم، صنعت و فناوری ترکیه به تلاشهای برخی نیروهای فرامنطقه ای برای ایجاد نفاق و تفرقه و بی ثبات کردن منطقه اشاره کرد و گفت: همه این توطئه ها و تلاشها برای جلوگیری از به حرکت درآمدن پتانسیل عظیم کشورهای اسلامی در راستای توسعه و رفاه دنیای اسلام است. لذا ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند منطقه با ویژگیهای گسترده و متعدد، نقش و تاثیرگذاری عمیقی در همگرایی منطقه ای و جلوگیری از تفرقه و نفوذ قدرتهای فرامنطقه ای دارند.
او با تاکید بر اینکه کشورش همواره با اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران مخالفت ورزیده و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را حق ایران و همه کشورهای مستقل می داند، افزود: ترکیه عزم جزم دارد تا حجم مبادلات تجاری 15 میلیارد دلاری دو کشور را به 30 میلیارد دلار در میان مدت برساند.
ایشیک توسعه تجارت بین دوکشور را عاملی قدرتمند در جهت تقویت وتوسعه مناسبات دوجانبه توصیف کرد.
وزیر فناوری ترکیه با تاکید بر تلاشهای کشورش برای تولید و توسعه فناوری به ویژه کاهش وابستگی به خارج در حوزه صنایع دفاعی گفت: هم اکنون 96 درصد صادرات ترکیه را صنایع تولیدی تشکیل می دهد که در آن 195 شهرک فعال از 276 شهرک صنعتی موجود، نقشی برجسته دارند.
فکری ایشیک بر لزوم تدوین الگوی مشترکی در همگرایی اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه که در راستای توسعه و تعمیق منافع ملی و مشترک دوکشور باشد، تاکید کرد و گفت: رهبران دو کشور اراده قوی سیاسی خود را برای توسعه مناسبات در میان گذاشته اند و ما می توانیم در زمینه صنایع سنگینی چون تولید آهن و فولاد و آلومینیم فعالیت مشترکی داشته باشیم.
وی اجرای طرح تشکیل شهرک صنعتی مشترک در مرز ایران و ترکیه را الگوی مهمی برای توسعه همکاریهای دوکشور ارزیابی کرد و خواستار تحرک بیشتر دو طرف برای اجرایی کردن آن شد.
این مقام ترک افزود: اجرای موفق این طرح می تواند انرژی مثبت و هم افزایی جدیدی را برای منطقه به ارمغان بیاورد.
نعمت زاده نیز با تشریح توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های علوم، صنعت و فناوری و ساختار و حدود اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان گفت: در ایران 750 شهرک صنعتی کوچک و بزرگ فعال هستند و در بیش از 100 هزار موسسه صنعتی برای افزون بر سه میلیون نفر اشتغال زایی شده است. وی افزود: دو کشور می توانند در این حوزه ها تجربیات خود را مبادله کرده و همکاری خوبی داشته باشند.
نعمت زاده سهم بخش های تحت پوشش وزارت متبوع خود در تولید ناخالص داخلی ایران را 40 درصد اعلام کرد و گفت: آمار بخش صنعت که در دو سال اخیر رو به کاهش بود، سیر رو به رشدی به خود گرفته است و با برنامه تحول اقتصادی دولت بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
خاورم/2011**1551
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]