واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: دبیر شورایعالی فضای مجازی با اشاره به لزوم ایجاد نظام پایدار خدمات الکترونیکی در کشور، گفت: هماکنون مقررات لازم برای حضور و تشویق بخش خصوصی به طور کامل پیاده نشده و در توسعه نرمافزار عقب هستیم .
دبیر شورایعالی فضای مجازی با اشاره به لزوم ایجاد نظام پایدار خدمات الکترونیکی در کشور، گفت: هماکنون مقررات لازم برای حضور و تشویق بخش خصوصی به طور کامل پیاده نشده و در توسعه نرمافزار عقب هستیم .
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محمد حسن انتظاری در هفتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیکی اظهار داشت: دولت الکترونیک یکی از بحثهایی است که در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تأثیرگذار است و زندگی روزمره به طور فزاینده در سراسر جهان آمیخته با فضای مجازی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی بیان داشت: تعاریف مختلفی از فضای مجازی وجود دارد اما آنچه در شورا به آن دست یافتهایم عبارت است از امتداد زندگی فردی و اجتماعی انسان در بستر فناوری اطلاعات.
وی ادامه داد: ما یک نگاه انسان مدارانه به فضای مجازی داریم، در حالی که برخی تعاریف متداول صرفاً نگاه فناورانه دارند. تمام ابعاد زندگی انسان در این حوزه در حال تکامل است و یکی از این ابعاد نظام اداری الکترونیک است.
انتظاری تصریح کرد: دولت در حال توسعه شاخصهای دولت الکترونیک است و ۳ شاخصه اصلی طبق برنامه عمران سازمان ملل متحد در این زمینه وجود دارد که عبارتست از سرمایه انسانی، خدمات برخط و زیرساختهای ارتباطی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: وضعیت ما در دنیا در بین ۱۹۰ کشور در شاخص توسعه دولت الکترونیک رتبه ۱۰۵ است، اما در بین شاخصهای عمده این بخش در شاخص سرمایه انسانی وضعیت خوبی دارد.
وی تصریح کرد: وضعیت ایران در زیرساختهای ارتباطی نشان میدهد که رتبه ما در شاخص خدمات الکترونیکی دولت در سال ۲۰۰۸ ، ۱۰۸ بوده ، در سال ۲۰۱۲ ، ۱۰۰ بوده و در سال ۲۰۱۴ به ۱۰۵ تنزل پیدا کرده است.
وی ادامه داد: کره جنوبی رتبه اول را در دنیا دارد و کشورهای استرالیا و سنگاپور در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
وی با اشاره به وضعیت ایران در بین کشورهای منطقه گفت: در منطقه، کشور بحرین حائز رتبه اول است و ایران رتبه ۱۴ را به خود اختصاص داده است.
انتظاری با تشریح چالشهای حوزه خدمات دولت الکترونیک گفت: فقدان نقشه راه، سخت گیری در پذیرش مدیریت راهبردی و ناهماهنگی و موازیکاری در این حوزه از جمله چالشهای این بخش است.
به گفته وی، هماکنون ۴۰ سازمان مختلف در دولت کار سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی را انجام میدهند که عمدتاً بدون هماهنگی صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: بینظمی و طولانی بودن انجام فرایند خدمات، ضعف در زیرساختهای نرم افزاری و سختافزاری و ضعف در همگامی با فناوری در عرصه جهانی از دیگر چالشهای این حوزه است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: هماکنون مقررات لازم برای حضور و تشویق بخش خصوصی به طور کامل پیاده نشده و در توسعه نرمافزار عقب هستیم به طوریکه سالانه ۴۰۰ میلیون دلار صادرات در این حوزه داریم.
وی در ادامه به لزوم ایجاد نظام پایدار خدمات الکترونیکی اشاره کرد و افزود: راهکاری که مقام معظم رهبری در این حوزه مشخص کردند، ایجاد شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی بود.
انتظاری در مورد شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: این شبکه اصلیترین زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور است و با استفاده از سرمایهگذاری ایجاد شده در حال پیشبرد این طرح با کمک وزارت ارتباطات هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد با توسعه این امر بتوانیم در کشور تحول عمدهای ایجاد کنیم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]