واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۱۲ب.ظ)
کمک هاي مالي و نظامي آمريکا به اسرائيل؛ بذل و بخشش هايي که هزينه آن را ماليات دهندگان مي پردازند گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، از جنگ اکتبر در سال 1973، واشنگتن همواره با کاهش بودجه تخصيصي هر ايالت آمريکا، به ندرت اين سر ريز بودجه را به کمک به متحد درجه يک خود، اسرائيل اختصاص داد.
مجموع کمک هاي مستقيم آمريکا به اسرائيل در سال 2003 به 140 ميليارد دلار رسيد. همچنين اسرائيل هم اکنون رقمي معادل 3 ميليارد دلار نيز از کمک هاي خارجي ايالات متحده سهم مي برد که اين رقم، درصدي معادل يک پنجم از کل بودجه کمک هاي خارجي ايالات متحده را شامل مي شود.
بحث پيرامون اين کمک هاي اقتصادي آمريکا به اسرائيل زماني اهميت بيشتري مي يابد که بدانيم اسرائيل هم اکنون داراي يک صنعت قوي است و درآمد سرانه شهروندان آن معادل کشور ثروتمندي همچون کره جنوبي است.
بر اساس گزارش هاي موسسه تحقيقات کنگره آمريکا، دولت باراک اوباما در سال مالي 2014 مبلغي معادل 3.1 ميليارد دلار در قالب طرح سرمايه گذاري نظامي خارجي به اسرائيل کمک کرده است. با اضافه کردن مجموع مبلغ 504 ميليون دلار براي تجهيز و تقويت سامانه سپر موشکي اسرائيل در همين سال مالي، رقمي به دست خواهد آمد که بر اساس آن دولت آمريکا روزانه 9.9 ميليون دلار از صندوق ماليات دهندگان آمريکا به اسرائيل کمک کرده است!
در طول بيست سال گذشته ايالات متحده به ندرت کمک هاي خود به اسرائيل را از قالب کمک هاي اقتصادي خارج کرده و کمک هاي نظامي را جايگزين آن کرده است. در سال 2007 در اثر توافقات بين دولت جورج دبليو بوش و دولت اسرائيل، دولت آمريکا متعهد به پرداخت 30 ميليارد دلار کمک نظامي به اسرائيل بين سال هاي مالي 2009 تا 2018 شد. در سال 2012 دولت ايالات متحده پرداخت سالانه 3.1 ميليارد دلار به اسرائيل (ميانگين روزانه 8.5 ميليون دلار) را آغاز کرد که دولت آمريکا تا سال مالي 2018 متعهد به پرداخت اين کمک است.
از اين نظر اسرائيل با اختلاف فاحشي نسبت به ساير متحدان آمريکا، بيشترين سهم از کمک هاي نظامي ايالات متحده را از آن خود کرده است. بر اين اساس بودجه درخواستي دولت براي کمک به اسرائيل در سال مالي 2015، شامل 55 درصد از کل بودجه سرمايه گذاري نظامي خارجي آمريکا در کل جهان مي شود. همچنين بر اساس اين گزارش، بذل و بخشش هاي آمريکا به اسرائيل، رقمي معادل 23 تا 25 درصد از کل بودجه دفاعي و نظامي اسرائيل را تأمين مي کند.
از سوي ديگر بر خلاف سخاوتمندي هاي معني دار آمريکا در اين مورد، اسرائيل معمولا تمامي کمک هاي مالي آمريکا در حوزه نظامي و دفاعي را صرف خريد تجهيزات از توليدکنندگان اسرائيلي مي کند. اين نکته بدين معناست که اسرائيل حتي حاضر نيست درصدي از اين مبلغ را هزينه خريد تسليحات از ساير کشورها و يا حتي خريد از سازندگان اسلحه در آمريکا کند. در واقع بايد کمک هاي آمريکا در اين حوزه را به نوعي تضمين کننده پيشرفت تسليحاتي اسرائيل و توسعه آن در سال هاي اخير دانست.
در کنار اين کمک هاي نظامي، ايالات متحده همواره در احداث و تجهيز سامانه هاي سپر موشکي اسرائيل حضور داشته و در اين حوزه نيز کمک هاي مالي بسياري از سوي آمريکا به اسرائيل سرازير شده است. اين کمک هاي شامل سامانه هاي سپر موشکي با برد کوتاه (براي دفاع در مقابل حزب الله و حماس) و همچنين با برد متوسط و بلند (براي دفاع در مقابل سوريه و...) مي شود. سامانه هاي سپر موشکي Arrow 2، Arrow 3، David’s Sling و گنبد آهنين، از جمله پروژه هاي سامانه سپر موشکي اسرائيل هستند که از کمک هاي مالي ايالات متحده برخوردار بوده و هستند. بر اين اساس دولت باراک اوباما در مجموع در سال مالي 2014 مبلغ 504 ميليون دلار براي تقويت و تجهيز اين پروژه ها به اسرائيل کمک کرده و مبلغ 272.7 ميليون دلار نيز براي کمک به اين پروژه ها در سال مالي 2015 تعيين کرده است.
بر اين اساس « هزينه هاي غيرمستقيم که در نتيجه کمک هاي کورکورانه ايالات متحده از اسرائيل بر ماليات دهندگان آمريکايي در سال هاي اخير وارد شده، به مراتب بيش از هر زمان ديگر در طول تاريخ بوده است. بخشي از فشارهاي اين «هزينه هاي غيرمستقيم» بر شرکت ها و توليدکنندگان آمريکايي وارد مي شود، که البته فشارهاي ناشي از عدم داد و ستد با بسياري از کشورها همچون روسيه، ايران، کوبا، ليبي، عراق و... به دليل تحريم هاي اقتصادي را نيز بايد به آنها افزود.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]