تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1861025489
![نمایش مجدد: استفاده از آبیاری نوین راهکاری برای رونق کشاورزی کویر refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
استفاده از آبیاری نوین راهکاری برای رونق کشاورزی کویر
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استفاده از آبیاری نوین راهکاری برای رونق کشاورزی کویر یزد - ایرنا - کارشناسان بخش آب و کشاورزی یزد معتقدند: شیوه آبیاری قطره ای، مناسبترین روش ممکن برای رونق بخش کشاورزی در مناطق کم آب است.
![استفاده از آبیاری نوین راهکاری برای رونق کشاورزی کویر](http://img7.irna.ir/1393/13930522/81270580/81270580-5880264.jpg)
به گزارش ایرنا، محدویت منابع و مهمتر از آن مسائل مربوط به شیوه های بهره برداری از آب از مشکلات اصلی بخش کشاورزی و اساسی ترین دلیل نبود توسعه زمینهای کشاورزی در کشور محسوب می شود.
به طوریکه افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی جهت توسعه این بخش ضروری و اجتناب ناپذیر است که یکی از مهمترین راهکارهای آن استفاده از آبیاری تحت فشار خواهد بود.
استان یزد نیز که در دو دهه گذشته از کمبود آب و بارش به شدت رنج برده و آب در آن حکم کیمیا را دارد می تواند از این شیوه با هدف کاهش مصرف آب به بهترین نحو ممکن بهره ببرد.
کمبود منابع آب در استان یزد حکم می کند که در مصرف آب در بخشهای مختلف بویژه بخش کشاورزی که بیشترین مصرف آب استان را به خود اختصاص داده است رعایت کامل موضوع صرفه جویی و بهینه سازی مصرف آب مورد رعایت قرار گیرد.
با توجه به ضرورت رشد و توسعه سایر بخشهای اقتصادی و اجتماعی استان که مصرف بیشتر آب را در پی خواهد داشت لزوم صرفه جویی و بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی به شدت احساس می شود.
همانطور که گفته شد در این راستا اصلاح روشهای سنتی آبیاری و استفاده از آبیاری های مدرن از جمله آبیاری تحت فشار مهم و کارساز خواهد بود.
مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه آبیاری قطره ای از سال 70 در استان آغاز شده است، گفت: هم اکنون افزون بر 12 هزار هکتار از اراضی باغی این استان زیر پوشش طرح آبیاری قطره ای قرار دارد.
سید ˈعلی اصغر مصطفویˈ بیشترین طرحهای اجرا شده این بخش را در شهرستانهای خاتم، ابرکوه و تفت اعلام و اظهار کرد: بیشتر باغ های پسته استان زیر پوشش این طرح قرار گرفته اند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین باغ های بادام، زردآلو، انار، زیتون و انگور از محصولاتی هستند که از این طریق آبیاری می شوند.
مصطفوی، میزان کمک دولت برای اجرای استفاده کشاورزان از آبیاری تحت فشار را به ازای هر هکتار 56 میلیون ریال اعلام و اضافه کرد: این رقم در سالهای گذشته 3.5 میلیون ریال بود.
وی افزایش راندمان آبیاری، صرفه جویی در مصرف آب، کاهش علفهای هرز، بهبود کمی و کیفی در تولید محصول، افزایش بهره وری آب، امکان انجام همزمان آبیاری و کوددهی را از مزایای آبیاری قطره ای برشمرد.
مصطفوی با اشاره به اینکه این نوع آبیاری در کاهش زیانهای ناشی از خشکسالی موثر است، اضافه کرد: با اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار حدود سه هزار و 500 متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: در آبیاری معمولی در هر هکتار 10 هزار متر مکعب آب مصرف می شود.
وی با اشاره به محدویت آب در استان و تدوام خشکسالی در چند سال اخیر به باغداران توصیه کرد با اصلاح روشهای آبیاری خود و استفاده از روشهای نوین در مصرف آب صرفه جویی کنند.
این مسوول وی اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز 10 سال آینده 30 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان یزد زیر پوشش آبیاری قطره ای قرار می گیرد.
مصطفوی، اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح در استان یزد را یکهزار و 680 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار سالانه سه هزار هکتار زیر پوشش این نوع آبیاری قرار خواهد گرفت.
مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه با توجه به شرایط اقلیم استان در بخش زراعت، آبیاری قطره ای در این بخش امکانپذیر نیست، افزود: برنامه ریزی شده که فقط در بخش سبزی و سیفی این طرح اجرا شود.
وی با بیان اینکه آبیاری بارانی به مدت سه سال در استان اجرا شد گفت: این طرح بدلیل وزش باد، گرما و تبخیر زیاد موفقیت آمیز نبود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان هم یکی از راههای کاهش مصرف آب را استفاده از روش آبیاری تحت فشار بیان کرد و گفت: آبیاری قطره ای از انواع این آبیاری است.
ˈمحمدرضا ابراهیمیˈ مهمترین مزیت این روش را صرفه جویی در میزان آب اعلام و تاکید کرد: سامانه آبیاری قطره ای در مقایسه با سایر روشهای آبیاری بخصوص آبیاری سطحی به آب کمتری نیاز دارد.
وی افزایش تولید، صرفه جویی در نهاده های کشاورزی، آبیاری یکنواخت در سراسر طول ردیفهای کشت حتی در زمینهای غیر همسطح، کاهش علفهای هرز را از مزیتهای این آبیاری بیان کرد.
یک کارشناس باغبانی هم در این زمینه گفت: کشاورزان باید در آبیاری از روشهایی استفاده کنند که ضمن ضرفه جویی در مصرف آب از شسته شدن و خسارت زدن به خاک زمین نیز جلوگیری شود.
ˈعلی محمد ذبیحیˈ افزود: در آبیاری سنتی بدلیل عدم کنترل آب هدر می رود و چون از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج می شود خاکها زراعی سطحی را شسته و با خود می برد.
وی اظهار کرد: همچنین بدلیل اینکه زمان زیادی طول می کشد تا آب به آخرین قطعه برسد ابتدای زمین بیشتر از انتها آب میخورد که این موجب بی نظمی در رشد گیاهان می شود.
ذبیحی، هدر رفت آب را از مهمترین مشکلات این نوع آبیاری بیان کرد و افزود: به علاوه مقدار آبی که وارد مزرعه می شود بیش از نیاز گیاه است.
این کارشناس به آبیاری قطره ای اشاره و اظهار کرد: این آبیاری روشی است که آب با فشار کم به وسیله قطره پاش در پای بوته ریخته می شود.
وی صرفه جویی در مصرف آب، نیروی کمتر، رویش کمتر علفهای هرز، برداشت محصولات بیشتر با رنگهای شفاف تر و مزه بهتر را از مزایای آبیاری قطره ای عنوان و تصریح کرد: این نوع آبیاری را می توان در هر نوع آب و هوا مانند آب هوای خشک ، نیمه خشک و نیمه مرطوب استفاده کرد.
ذبیخی اظهار داشت: همچنین آبیاری یاد شده برای زراعت های که نزدیک هم کشت می شوند مانند غلات مناسب نیست اما برای میوه های مانند مرکبات ، خرما، انگور که عمر طولانی دارند بسیار مناسب است.
آنچه کارشناسان و مسوولان ذیربط بیان کردند می تواند در استفاده از این روش که نتیجه آن کاهش مصرف آب در استان خشک و کویری یزد است مثمر ثمر باشد.
اما باید دید نظر کشاورزان به عنوان متولیان اصلی بخش کشاورزی چیست و آیا آنان هم از شرایط روش ابیاری قطره ای راضی هستند.
یک کشاورز یزدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 130 هکتار از باغات پسته خود را بصورت قطره ای آبیاری می کند افزود: این روش آبیاری، بسیار مناسب و مطلوب است.
ˈعلی رجبی ˈ با اشاره به اینکه دوسال است از این نوع آبیاری استفاده می کند، گفت: مصرف آب در آبیاری قطره ای در مقایسه با نوع سنتی آن بسیار کمتر است.
وی اظهار داشت: همچنین برداشت محصول پسته در مقایسه به سالهایی که بصورت سنتی آبیاری می کرد بسیار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی در این راستا حمایتهای لازم را دارد، اظهار کرد: برای مجهز کردن باغها به این سامانه 50 درصد تسهیلات مورد نیاز خود را از این سازمان دریافت کردم.
رجبی به کشاورزان توصیه کرد: کمبود آب و خشکسالی، آبیاری قطره ای در باغات استان را اجتناب ناپذیر می کند.
وی شکستگی لوله ها ، بالا بودن هزینه های دستگاههای قطره ای و گرفتگی قطره پاش ها را از جمله مشکلات این نوع آبیاری بیان کرد.
کشاورز دیگری هم ابیاری قطره ای را بهترین شیوه صرفه جویی در مصرف آب توصیف کرد و با قدر دانی از مسوولان جهاد کشاورزی گفت: تسهیلات لازم برای اجرای این شیوه در اختیارم قرار گرفته که نتیجه بخش بوده است.
به گفته وی در صورت جامع شدن این طرح در سطح استان می توان به کاهش مصرف آب به میزان قابل توجهی امیدوار بود.
سانیجی بزرگترین مشکل این نوع آبیاری را گرفتگی و بند آمدن قطره چکانها بیان کرد و افزود: برای جلوگیری از این معضل باید آب را اول تصفیه کرد و یا از قطره چکانهای استفاده نمود که امکان گرفتگی کمتر باشد.
کشاورز دیگر یزدی هم با بیان اینکه استان یزد با بحران بی آبی روبر است گفت: آبیاری به روش مدرن بهترین نوع است.
ˈعلیرضا علمیˈ افزود: هر کشاورزی که به روش سنتی آبیاری کند هم به خودش و هم به استان خیانت کرده است.
وی با بیان اینکه آبیاری زیاد، بی موقع و دیر هنگام به درختان زیان وارد می کند، اظهار داشت: در کشاورزی باید براساس اصول کار کرد که نتیجه بخش باشد.
علمی که 6 است که باغ پسته و انار خود را به روش قطره ای زیر سطحی آبیاری می کند، اضافه کرد: در این نوع آبیاری پرت آب صفر و راندمان آبیاری افزایش می یابد.
وی راندمان آبیاری قطره ای رو سطحی را 65 درصد بیان کرد و افزود: رشد علفهای هرز در این روش بیشتر از زیر سطحی است و تغذیه و آب نیز بصورت مستقیم در کنار ریشه گیاه قرار می گیرد.
علمی به کشاورزان توصیه کرد: گرچه برای تجهیزات اراضی به آبیاری قطره ای باید هزینه زیادکرد اما نتیجه می دهد برداشت محصول چند برابر می رسد.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از خشکیده شدن درختان خود باید از آبیاری تحت فشار استفاده کرد، افزود: اگر این نوع آبیاری بصورت زیر سطحی اجرا شود بهتر است.
هر دو سوی این موضوع یعنی کارشناسان و کشاورزان از شیوه آبیاری قطره ای خرسند بوده و آن را مفید و اثر بخش می دانند اما فراگیر شدن اجرای این طرح می تواند نتایج مضاعفی بدنبال داشته باشد.
با همه اینها، استفاده از آبیاری قطره ای به صرفه بوده و قطعا مزایای آن بسیار بیشتر از معایب اندک آن است.
اگر وضعیت بهره برداری آب از منابع زیر زمینی و مدیریت آب در مزارع اصلاح نشود کشاورزی استان به سمتی پیش می رود که در آینده شاهد خشکی چاهها و بحران بی آبی خواهیم بود.
کارشناسان براین باورند که مسوولان و دست اندکاران بخش کشاورزی باید هرچه سریعتر با بحران مذکور مقابله کنند و تنها راه نجات از وضعیت موجود استان همان اصلاح مدیریت آب در مزرعه و تقویت منابع زیر زمینی است.
هم اکنون از 170 هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت استان 129 هزار و 112 هکتار آن معادل 75 درصد کشت می شود که از این میزان 4/39 درصد را اراضی زارعی و 7/59 درصد را اراضی باغی تشکیل می دهد. ک/4
616/7546
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]
صفحات پیشنهادی
اجرای سامانه آبیاری نوین در 13 درصد از اراضی کشاورزی استان سمنان
معاون سازمان جهاد کشاورزی اجرای سامانه آبیاری نوین در 13 درصد از اراضی کشاورزی استان سمنان سمنان - ایرنا - معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای سامانه های نوین آبیاری در 13 درصد از زمین های کشاورزی این استان خبر داد و گفت میانگین کشوری این طرح در استانهای کشور 9 درصد اآبیاری نوین، راهکاری برای صرفه جویی
آبیاری نوین راهکاری برای صرفه جویی نوری گفت با آبیاری نوین 40 تا 50 درصد در مصرف آب کشاورزی صرفهجویی شده که این امر از طریق آبیاری تحت فشار قطرهایی انجام میپذیرد سید راضی نوری عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت از آن جاییتجهیز 2 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي اصفهان به سامانه آبياري نوين
تجهیز 2 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي اصفهان به سامانه آبياري نوين با مجهز شدن 2 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي استان اصفهان به سامانه آبياري نوين بازدهي آبيار ي در اين استان 2 برابر افزايش يافت به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران مدير آب وخاک وامور فني مهندسي سازمان جهادکفرماندار رباط کریم تأکید کرد استفاده از روشهای نوین آبیاری در کشاورزی
فرماندار رباط کریم تأکید کرداستفاده از روشهای نوین آبیاری در کشاورزیفرماندار رباط کریم بر نهادینه کردن استفاده از روشهای نوین آبیاری در کشاورزی در بین کشاورزان این شهرستان تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از رباط کریم بیژن سلیمان پور ظهر امروز در جلسه کشاورزی این شهرستان اظهاتغییر شیوه های سنتی آبیاری به نوین تنها راه استفاده از آب موجود کشاورزی است
معاون فرماندار قرچک تغییر شیوه های سنتی آبیاری به نوین تنها راه استفاده از آب موجود کشاورزی است تهران بزرگ – ایرنا – معاون سیاسی انتظامی فرمانداری قرچک گفت تغییر در شیوه های سنتی آبیاری به روش های نوین تنها راه استفاده از آب موجود کشاورزی است سیدجواد رضوی روز شنبه در نخستین جاستاد رشته آبیاری دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با فارس: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی 2 برابر توان آبی کشور اس
استاد رشته آبیاری دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با فارس سطح زیر کشت محصولات کشاورزی 2 برابر توان آبی کشور است بازدهی آبیاری کشاورزی ۷۰ درصداستاد آبیاری دانشگاه فردوسی با بیان اینکه راندمان آبیاری در کشاورزی بالاست و باید به فکر افزایش بهرهوری بود گفت بخشی از مشکل کم آبی ناشیرییس جهاد کشاورزی استان: بازار برنج نو در مازندران کم رونق است
رییس جهاد کشاورزی استان بازار برنج نو در مازندران کم رونق است ساری - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت در حالی که بیش از 20 درصد برداشت شالی از اراضی شالیزاری استان انجام شده و شالیکوبی ها مملو از برنج نو از نوع طارم محلی است اما هنوز خرید و فروش برنج و قیمت آن رونآبیاری قطرهای سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را به 4 هکتار افزایش خواد داد
رئیس اتحادیهی محصولات کشاورزی آبیاری قطرهای سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را به 4 هکتار افزایش خواد داد نورانی گفت آبیاری بارانی یا قطره ای سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را به 4 هکتار افزایش خواهد داد رضا نورانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت آبیاری باررییس جهاد کشاورزی استان : بازار برنج نو مازندران کم رونق است
حاکمیت وضعیت انتظاری در بازار برنج طارم مازندران رییس جهاد کشاورزی استان بازار برنج نو مازندران کم رونق است ساری- ایرنا -رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت در حالی که بیش از 20 درصد برداشت شالی از اراضی شالیزاری استان انجام شده و شالیکوبی ها مملو از برنج نو از نوع طارم محلحجتی بر بهبود کیفیت و ورود فناوری های نوین ماشین های کشاورزی تاکید کرد
حجتی بر بهبود کیفیت و ورود فناوری های نوین ماشین های کشاورزی تاکید کرد تهران - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی گفت در برنامه جامع مکانیزاسیون کشاورزی کشور باید ظرفیت تولید ملی در ساخت ماشین آلات کشاورزی از جمله کارخانه های تراکتورسازی ارتقا و توسعه یابد به طوری که کشور به سمت رقابتیفرماندار: رونق کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی از محورهای توسعه شهرستان اهر است
فرماندار رونق کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی از محورهای توسعه شهرستان اهر است تبریز - ایرنا - فرماندار شهرستان اهر گفت ایجاد سدهای ذخیره ای و معیشتی تبدیل اراضی دیم به آبی و سامانه مکانیزاسیون کشاورزی ترویج آبیاری تحت فشار با اعطای تسهیلات بلاعوض و کم بهره در اولویت این شهرستان300 میلیارد ریال صرف اجرای آبیاری نوین در خراسان شمالی می شود
استاندار خبر داد 300 میلیارد ریال صرف اجرای آبیاری نوین در خراسان شمالی می شود بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی از اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای شیوه های نوین آبیاری در این استان خبر داد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری در روز دوشنبه سیدعلی اکبوزیر نیرو: 120 هزار هکتار اراضی کشاورزی به شبکه آبیاری کرمانشاه اضافه می شود
وزیر نیرو 120 هزار هکتار اراضی کشاورزی به شبکه آبیاری کرمانشاه اضافه می شود کرمانشاه - ایرنا - وزیر نیرو گفت 25 هزار هکتار شبکه اصلی و فرعی آبرسانی در کرمانشاه اجرا شده و 120 هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی این استان به شبکه آبیاری اضافه می شود تا ظرفیت موجود به شش برابر افزایمحقق کشاورزی: سویاکاران مزارع خود را آبیاری کنند
محقق کشاورزی سویاکاران مزارع خود را آبیاری کنند گرگان - ایرنا - پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت با توجه به دوران رشد رویشی و زایشی سویا کشاورزان حتما باید توجه ویژه ای به آبیاری این محصول استراتژیک داشته باشند به گزارش روز دوشنبه ایرنا دکتر محمداسماعیلاستاندار: 300میلیارد ریال صرف اجرای آبیاری نوین در خراسان شمالی می شود
استاندار 300میلیارد ریال صرف اجرای آبیاری نوین در خراسان شمالی می شود بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی از اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای شیوه های نوین آبیاری در این استان خبر داد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری در روز دوشنبه سیدعلی اکبر پرویزیواکنش وزیر جهاد کشاورزی به استفاده از پالم درخبر
واکنش وزیر جهاد کشاورزی به استفاده از پالم درخبرتاریخ انتشار سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۳۰ وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به صحبت های اخیر وزیر بهداشت در خصوص استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی گفت در صورتی که واحدهای متخلف از روغن پالم در فرآورده های لبنی استفاده کرده باشند اعضو کمیسیون کشاورزی در گفتوگو با فارس عنوان کرد سهم دو برابری بخش کشاورزی از ارزش افزوده سرمایهگذاری /بازدهی
عضو کمیسیون کشاورزی در گفتوگو با فارس عنوان کردسهم دو برابری بخش کشاورزی از ارزش افزوده سرمایهگذاری بازدهی آبیاری ۳۴درصدعضو کمیسیون کشاورزی گفت در حالی که سهم بخش کشاورزی از سرمایهگذاری ۴درصد است سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی ۱۳درصد است اما بازدهی آبیاری در کشاورزی ۳۴د-
اقتصادی
پربازدیدترینها