واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
پستانک هم مثل مکیدن انگشت دست، شکل فک و دندان نوزاد را تغییر میدهد. در واقع پستانک باعث میشود دندانهای بالایی، جلوتر از دندانهای پایینی قرار گیرند و روی آنها بیفتند. در نتیجه یک حفره بین فک بالایی و پایینی به وجود ميآید. این تغییر شکل ممکن است در دراز مدت باعث به تعویق افتادن آموختن قدرت بلعیدن، دیر به حرف افتادن یا نوک زبانی صحبت کردن کودک شود.
هرگز پستانک را به لباس نوزاد وصل نکنید. بهتر است آن را به یک روبان کوتاه (حدود شش تا 10 سانتیمتر) آویزان كرده و با یک سنجاق به لباسش وصل کنید.
پستانک، شیر خوردن کودک را دچار اشكال میکند. اگر از همان روزهای ابتدایی تولد نوزاد، به جای شیر مادر به او پستانک بدهید، فرآیند تولید شیر در بدن مادر به درستی انجام نمیشود. بهتر است یک ماه صبر کنید تا پیشرفت فرآیند تولید شیر تثبیت شود و سپس، به نوزاد پستانک بدهید.
فایدههاي پستانک
پستانک آرامش میدهد: قبل از تولد و در شکم مادر، مکیدن، یکی از اولین وظیفههاي حرکتی جنین بوده است. مکیدن باعث میشود او شب آرامتر و راحتتر بخوابد و خیلی بیسر و صدا و آرامتر، منتظر وعده بعدی غذایش باشد. همچنین پستانک، خود به خود، خوابیدن را آسانتر میکند.
برای نوزادهای نارس، بسیار مفید است: پستانک به سریعتر رشد کردن و توسعه یافتن عضلههاي دهان کمک میکند و به كودك اجازه میدهد عمل مکیدن را زودتر بیاموزد. طبق تحقیقات انجام شده در آمریکا، مکیدن پستانک، زمان نگه داشتن نوزادان نارس را در بیمارستان، یک هفته کاهش میدهد.
خطر مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش میدهد: طبق آخرین تحقیقات انجام شده، پستانک خطر مرگ ناگهانی کودک را هنگام خواب، 25 تا 30 درصد کاهش میدهد. حرکتهاي ناشی از مکیدن، ماهیچههای حلق را تقویت میکند. همچنین نفوذپذیری راههای تنفسی توسط همین حرکتها تضمین میشود. در صورت عفونت هم، نوزاد بهتر واكنش نشان میدهد.
چند پیشنهاد
همین که نوزادتان گریه کرد، به او پستانک ندهید: هرگز برای آرام کردن نوزادتان هنگام گریه و فریاد، پستانک را درون دهانش نکنید! این کار به او کمک نمیکند، چون در این صورت او یاد میگیرد وقتی پستانك را نیافت، با گریه و فریاد در هر زمان شب و روز، آن را بخواهد.
پستانک ممکن است مانع بيان كردن افكار كودك شود: سعی کنید نوزاد، خیلی به پستانك وابسته نشود. برایش محدودیت بگذارید؛ مثلا فقط در تخت يا در اتاق يا موقعهايي كه ناراحت است یا استرس دارد. همین که یاد گرفت راه برود، حرف بزند و ارتباط برقرار کند، به تدریج پستانک را از او بگيرید.
مرتب پستانك را بشویید: بهتر است هر از گاهی آن را ضدعفوني کنید. بهتر است آن را با آب و صابون بشویید و زمانیکه سوراخ شد یا شکست، آن را عوض کنید. بعضی از مادرها عادت دارند برای تمیز کردن پستانک، آن را درون دهانشان کنند. اين كار باعث به وجود آمدن عفونت در نوزاد میشود. پس بهتر است هرگز این کار را نکنید!
منبع:shahrzadpress.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]