تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843961035




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأثير بحران هاي امنيتي بر صنعت گردشگري خاورميانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ مرداد ۱۳۹۳ (۲۳:۴۴ب.ظ)
تأثير بحران هاي امنيتي بر صنعت گردشگري خاورميانه گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، صنعت گردشگري در نيم قرن اخير به دليل توسعه وسايل حمل و نقل، افزايش سرعت نقل و انتقالات، ارتقا رفاه عمومي مردم، افزايش آگاهي ملت ها از فرهنگ خود و ديگري، گسترش رسانه هاي خبري و توجه ويژه دولت ها به گردشگر به عنوان يك منبع قدرت و ثروت منجر به آن شد كه صنعتي به نام صنعت توريسم در جهان شكل بگيرد. از اين رو دولت ها به خصوص در كشورهاي جهان اول به اين صنعت به چشم يك منبع عظيم درآمد نگاه مي كنند. تحقيقات و آمار نشان داده است توليد ثروت و درآمد گردشگري مي تواند بيش از درآمد استخراج و فروش منابع معدني و فسيلي مانند نفت شود. از اين رو كشورهايي مانند قطر و عربستان نيز تلاش دارند در كنار درآمد نفتي بر جاذبه هاي گردشگري خود بيافزايند. افزايش شمار زائران حج در عربستان و برگزاري مسابقات رالي و جام جهاني فوتبال 2022 در قطر بخشي از اين اقدامات است. در واقع در شرايطي که بسياري از کشورهاي خاورميانه در سال 2012 شرايط دشوار و کم درآمدي را پشت سر گذاشتند، درآمد عربستان سعودي در يک سال گذشته از طريق حج، با سفر6 ميليون زائر، از مرز 16.5 ميليارد دلار گذشت.
اما مسأله قابل توجه وقوع ناامني هاي سياسي و تأثير آن بر توريسم است. منطقه خاورميانه كه به عنوان پر تنش ترين منطقه جهان شناخته مي شود داراي جاذبه هاي متنوع گردشگري نيز است. اما در طول تاريخ كمتر زماني بوده كه حكومت هاي اين حوزه جغرافيايي در آرامش به سربرده باشند. به خصوص آنكه از سال 2010 و شروع جنبش هاي مردمي در تونس اين بي ثباتي همچون دومينويي منطقه را فرا گرفت. نخستين تأثير شورش ها افزايش قيمت نفت بود. ماده اي كه به سرعت بر افزايش قيمت بليط هواپيماها نيز تأثير گذاشت و از آنجا قيمت بليط، يكي از مهمترين مخارج سفر محسوب مي شود، تغيير آن بر تعداد گردشگران نيز مؤثر است. مصر كه در سال 2011 وارد بحران داخلي شد و با سرنگوني رهبرش مواجه گرديد، نسبت به سال قبل 4.5 ميليون گردشگر خود را از دست داد. طبق آمار در سال 2010 اين كشور 14 ميليون توريست را جذب كرد كه درآمد حاصل آن 13 درصد توليد ناخالص داخلي شد، اما؛ تقريبا يك سال بعد اين رقم به 11 درصد رسيد. بمب گذاري فرودگاه قاهره كه بعد از فرودگاه بين المللي ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي، بزرگترين و مهمترين فرودگاه قاره آفريقا است، سالانه 16 ميليون مسافر را جا به جا مي كند در نتيجه حوادث اخير دچار بحران شديدي شد. اين كشور در سال 2013 نسبت به سال قبل خود 4.1 ميليارد درآمد صنعت توريسم را از دست داد؛ زيرا با كودتاي ارتش، تنها رئيس جمهور منتخب مصر، محمد مرسي، كنار گذاشته شد و اين كشور وارد چرخه اي از تظاهرات، درگيري، خشونت و كشتار گرديد. طبق گزارش هاي منتشر شده پس از بركناري مرسي مصر با كاهش 57 درصدي در حوزه توريست روبرو شد. اين مسأله باعث كاهش 1.5 درصدي توليد ناخالص داخلي شد.
لبنان نيز به عنوان كشوري كه در همسايگي اسرائيل و البته سوريه دچار جنگ داخلي از اين تحولات به دور نيست. اين كشور به عنوان سوئيس خاورميانه توانست در سال 2008 كه ثبات سياسي بر آن حاكم بود 4 ميليارد دلار درآمد كسب كند كه 9 درصد توليد ناخالص داخلي آن محسوب شد. در واقع 22 درصد درآمد ملي لبنان وابسته به صنعت توريسم بود، اما؛ آغاز شورش هاي سوريه در سال 2011 منجر به آن شد كه اين كشور سالانه بيش از 25 درصد گردشگر خود را از دست بدهد. اين درحالي بود كه تا پيش از اين پيش بيني مي شد تا سال 2023، 5.8 درصد بر ميزان توليد ناخالص داخلي لبنان از طريق گردشگري افزوده شود. همچنين اين كشور در معرض حملات اسرائيل است. اگرچه رهبران لبنان پس از هر جنگ و درگيري با تل آويو به سرعت دست به ترميم زده اند، اما؛ احساس ناامني از سوي راكت هاي اسرائيل، بر تعداد گردشگر مؤثر بوده است.
اقليم خودمختار كردستان عراق نيز در سال هاي اخير نشان داده است كه مي تواند به عنوان يكي از مراكز جذب توريست در خاورميانه عمل كند. اين منطقه در سال 2013 با افزايش 33 درصدي گردشگر روبرو شد. بر اين اساس دو ميليون و سيصد نفر در سال گذشته ميلادي از اقليم كردستان ديدن كردند كه البته 66 درصد اين افراد از مركز و جنوب عراق بودند. درحالي كه گردشگري در كردستان بر پايه جذابيت هاي غير مذهبي است، اساس توريسم كشور عراق به طور كلي ديني و مذهبي است. از اين رو بعد از نفت، دومين راه درآمد اين كشور زائرين هستند كه بيشترين آنها را ايرانيان تشكيل مي دهند. وجود مراكز شيعي باعث شد كه پس از سقوط صدام روزانه به طور متوسط 6 هزار زوار ايراني وارد عراق شود. از اين رو 60 درصد اقتصاد نجف وابسته به گردشگر است. مسأله قابل توجه در اين باب عدم تأثير ناامني در استان هاي شيعي عراق بر تعداد زائر ايراني است. چنانكه در آخرين آمار اعلام شده از سوي مراكز دولتي ايران، روزانه 1200 نفر از مرز شلمچه وارد عراق مي شوند كه در تابستان اين تعداد به چهار هزار نفر مي رسيد. در واقع علاوه بر گرماي سوزناك عراق در تابستان، وقوع درگيري هاي داخلي در اين كشور به واسطه تهديدات داعش، نتوانسته چندان بر توريسم ديني عراق مؤثر باشد. بر اين اساس به طور متوسط سالانه عراق پذيراي 2 ميليون توريست است. اما به طور كلي عراق به خصوص اقليم كردستان به دليل تجاوزات و تحركات داعش با كاهش شديد گردشگر مواجه شده است كه البته هنوز آمار دقيقي از آن موجود نيست. اما همان طور كه معلق شدن و خروج كاركنان برخي شكرت هاي نفتي فعال در كردستان از احتمال ورود داعش به اين منطقه نشان مي دهد، تعداد مسافران به اين منطقه نيز به سرعت سقوط مي كند. ضمن اينکه بزرگ ترين شركت هواپيمايي جهان، امارات و پس از آن شركت هاي اروپايي پروازهاي خود را بر فراز عراق كنسل كردند.
با اين توصيفات بايد اشاره كرد كه جنگ اسرائيل عليه غزه، كودتا در مصر، درگيري ميان سياستمداران ليبي، بحران سوريه و تحولات عراق، مي تواند بر كل صنعت توريسم خاورميانه اثر سوء بگذارد. احساس ناامني يك گردشگر اروپايي، آمريكايي و يا مسافراني از شرق آسيا در كشورهاي مجاور اين كانون هاي بحران طبيعي است. به خصوص كه شبكه هاي اجتماعي و رسانه ها روزانه اخبار اعمال خشونت بار داعش، جبهه النصره و البته طالبان و القاعده را در اين حوزه جغرافيايي پوشش مي دهند. بر اين اساس انتظار مي رود درآمد 87 ميليارد دلاري تركيه در سال 2013 كه از طريق توريسم به دست آمد در سال 2014 با كاهش رو به رو شود. همچنان كه ايران نيز به دليل داشتن مرزهاي طولاني با عراق و افغانستان و نزديك شدن زمان خروج نيروهاي بين المللي از اين كشور و قدرت گيري روزانه طالبان در آن با اين مسأله روبه رو خواهد شد.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن