محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844056140
وکیل الرعایا سهمی در تقویم مشاهیر ایران ندارد/ یادگارهای دوران زندیه بین المللی شوند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > فارس
"وکیل الرعایا" سهمی در تقویم مشاهیر ایران ندارد/ یادگارهای دوران زندیه بین المللی شوند
شیراز – خبرگزاری مهر: کریمخان زند بنیانگذار دودمان زندیه که خود را وکیل مردم یا همان "وکیل الرعایا" نامید، در تقویم مشاهیر ایرانی هیچ جایگاهی ندارد و یادگاران عظیم این دوره نیز در شیراز هیچگاه به صورت کنگره های بین المللی منظم معرفی نشد تا بتوان از این فرصت در حوزه اقتصاد و گردشگری بهره برد.
به گزارش خبرنکار مهر، مجموعه آثار زندیه درشیراز که می توانند یک فرصت برای رونق اقتصاد شهری باشند این روزها تنها نفس می کشند که باقی بمانند و برای معرفی بین المللی آنها کاری نمی شود، از سوی دیگر کریمخان زند که به عنوان حاکمی عادل شناخته می شود در تقویم مشاهیر سهمی نداشته و روزی به او اختصاص نیافته است تا بهانه ای برای رونق گردشگری باشد. بخشی مهم از هویت تاریخی شهر شیراز مرهون پایتخت بودن این شهر در دوران زندیه و آثاری است که از این دوره در آن باقی مانده است. دوران زندیه اگرچه دورانی به لحاظ حکومت داری دورانی کوتاه محسوب می شود اما از لحاظ هنری و اجتماعی یک نقطه عطف مهم در حکومت داری محسوب می شود. بخشی از اهمیت دوران زندیه به معماری خوب آنها که حاصل ذوق هنرمندان آن دوره و تجمیع توانمندی های هنری دوران قبل است، بر می گردد و بخشی از معروفیت این دوران نیز به نوع حکومت داری کریمخان زند بر می گردد، که خود را وکیل مردم می خواند و رفتارهای حاکمیتی و ظالمانه دیگر شاهان را نداشت. کریمخان زن )حکمرانی: 1179 - 1193 ه .ق(بنیانگذار دودمان زندیه بود. زندها یک طایفه دامدار از قوم لر بودند که در زاگرس و دشتهای همدان به روش دامداری زندگی کرده و مرکز استقرارشان در روستاهای پری و کمازان در نزدیکی ملایر بود.
کریمخان در دوران اوج حکومت خود تقریباً بر تمام ایران حکومت میکرد. وی پس از رسیدن به قدرت از تاجگذاری خودداری کرد و پس از پیروزی بر محمدحسن خان قاجاردر دیوانخانه قدیم تهران بارعام داد و خود را وکیل الرعایا خواند. کریمخان زند را یکی از نیکوترین فرمانروایان ایران می نامند که در دوره حکومتش آرامش مطلوبی در کشور حکمفرما بود. کریمخان به جز یک مورد هیچگاه لشکرکشی نکرد به همین خاطر مردان به جای شرکت در جنگ، به کار در مزارع و در نزد خانواده شان مشغول بودند. زنان نیز در این دوره در کنار همسرانشان فعالیت می کردند و به همین خاطر آرامش مناسبی در میان مردم حاکم بود. کریمخان هوشمند بود و به آرامش و رفاه مردم اهمیت میداد و در عین حال به دانشمندان ارج میگذاشت. یکی از اقدامات وی ایجاد کارخانههای چینیسازی و شیشهگری در ایران است ضمن اینکه صنایع و بازرگانی در دوره وی رونق فراوان یافت. اما امروزه شهر شیراز نتوانسته آنگونه که باید از ظرفیت های به جا مانده دوران زندیه برای رونق اقتصادی و گردشگری خود بهره مند شود و تلاش هایی نیز برای معرفی بیشتر این آثار در عرصه بین المللی نشده است. از سوی دیگر بنیانگذار این دوره یعنی کریمخان زند می تواند در تقویم ملی و در میان تمام مشاهیر و مفاخر روزی را به خود اختصاص دهد که این نامگذاری بهانه ای باشد برای رونق بیشتر گردشگری به وسیله آثار زندیه.
ارگ کریمخان یکی از اصرارهای علاقه مندان به میراث فرهنگی در ایران و به ویژه در شیراز ثبت جهانی مجموعه زندیه است که انگار به دلیل رعایت نکرده ارتفاع مجاز توسط سازندگان یک هتل فعلا نمی تواند عملی شود. فرصت های آثار زندیه و اینکه نامگذاری یک روز به عنوان روز کریمخان می تواند به رونق گردشگری در شهر شیراز کمک کند موضوع بحث در میان دوستداران میراث فرهنگی ، فعالان گردشگری و علاقه مندان به تاریخ در چند سال گذشته بوده است. در همین رابطه یک پژوهشگر دوران زندیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مجموعه آثار زندیه از جمله آثار مهم تاریخی ما در دوران پس از اسلام است که در حدود دو و نیم قرن پیش احداث شده اند. امیر حکمت نیا ابراز داشت: قدمت این آثار به سال 1170 هجری قمری تا سال 1206 هجری قمری باز می گردد. وی گفت: این آثار در دو بخش بناهای خصوصی حاکمان مانند کاخ اختصاصی کریمخان زند یا دیوان خانه و عمارت کلاه فرنگی که مخصوص سفرا بوده و همچنین بناهای عمومی همچون مسجد، حمام، بازار، کاروانسرا، آب انبار و...برای ما باقی مانده است. حکمت نیا افزود: عمده مشهور بودن مجموعه زندیه به مجموعه وکیل باز می گردد که نمونه آن بازار وکیل به عنوان مرتفع ترین بازار است. این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در فرصت کمی نزدیک به 20 سال شاهد احداث بناهایی با این عظمت هستیم که در نوبه خود جای شگفتی دارد. وی خاطر نشان کرد: شهرت دیگر مجموعه وکیل به تعداد زیاد سنگ ها در این بناها باز می گردد که شاهد هستیم مسجد وکیل دارای 48 ستون است و یا منبر مسجد وکیل 14 پله سنگی دارد که سنگ اش از مراغه به شیراز آورده شده است. وی بیان کرد: مجموعه زندیه یکی از مجموعه های شناخته شده که در سفر به شیراز جز اهداف گردشگران داخلی و خارجی محسوب می شود. این پژوهشگر دوران زندیه تاکید کرد: المان هایی مانند طرح گل مرغ و یا مجموعه هایی مانند بازار و یا آرامگاه کریمخان زند در موزه پارس کاملا شناخته شده هستند. وی افزود: در واقع مجموعه زندیه آلبومی کامل از معماری دو و نیم قرن پیش تاریخ کشور ما محسوب می شود که در شیراز به عنوان پایتخت آن زمان به ثبت رسیده است. حکمت نیا اضافه کرد: بسیاری از جهانگردان خارجی نیز این مجموعه را دیده و کتاب هایی در این زمینه منتشر ساخته ساخته اند. وی یادآور شد: با وجود این اهمیت عدم وجود تبلیغات هدفمند یکی از ضعف های ما برای استفاده بیشتر از این فرصت مهم گردشگری است. این مدرس دانشگاه ابراز داشت: این تبلیغات را در گذشته نسبت به مجموعه نقش جهان شهر اصفهان و یا مجموعه گنجعلی خان گرمان شاهد بوده ایم. وی اظهار داشت: یکی از اقدامات موثر برای استفاده از این فرصت برای رونق بیشتر گردشگری تداوم کنگره زندیه در عرصه بین المللی است. حکمت نیا افزود: اختصاص روزی در تقویم به کریمخان زند به دلیل خدماتی که به ایران و شیراز داشته نیز می تواند موثر باشد.
مسجد وکیل وی تصریح کرد: این پیشنهاد در گذشته توسط علاقه مندان به تاریخ ارائه شده و حتی قرار بود روزی در اسفند ماه که مصادف با سالمرگ کریمخان است به این موضوع اختصاص یابد. این پژوهشگر دوران زندیه خاطر نشان کرد: اهمیت دادن به مجموعه وکیل می تواند موجب تمرکز نگاه گردشگری به شهر شیراز شود. وی اضافه کرد: این مجموعه می تواند در کنار مجموعه حافظیه و سعدیه به عنوان یک جاذبه مکمل به علاقه مندان به گردشگری معرفی شود. حکمت نیا بیان کرد: اگر چه اقدامات خوب و مهمی صورت گرفته که ایجاد موزه مردم شناسی استحمام در حمام وکیل از جمله این اقدامات می باشد. وی ادامه داد: استقرار پلیس گردشگری و یا وجود ایستگاه اطلاعات گردشگری در این مجموعه از نکات قابل تحسین است. این مدرس دانشگاه تاکید کرد: البته دستگاه های متولی باید با پیگیری برنامه های فرهنگی رغبت بیشتر گردشگران را برای حضور در این مجموعه فراهم کنند. وی گفت: یکی از این اقدامات خوب احداث بازارچه صنایع دستی در دو طبقه توسط شهرداری است که می تواند در رونق گردشگر در این مجموعه موثر باشد. حکمت نیا ابراز داشت: یکی از اقدامات دیگر می تواند انتقال بانک ملی در این محدوده و تبدیل آن به موزه تخصصی زندیه باشد. وی در پایان یادآور شد: مجموعه زندیه با وسعتی فراوان و وجود هتل ها و رستوران های مختلف در اطراف آن یک فرصت مهم گردشگری است که باید با تعریف برنامه های فرهنگی رونق بیشتر آن را شاهد باشیم. نامگذاری روزی به نام کریمخان ابعاد مختلف دارد پژوهشگر پایگاه پارسه نیز با بیان اینکه اختصاص یک روز به کریمخان زند در تقویم دارای ابعاد مختلف است، به خبرنگار مهر گفت: این امر می تواند در کنار تاثیرات تاریخی دارای فواید اجتماعی نیز باشد. دکتر علی اسدی ابراز داشت: هنوز در بین عوام نام کریمخان به نیکی یاد می شود و او از معدود پادشاهانی است که مورد توجه است. وی اظهار داشت: این موضوع به این دلیل است که کریمخان زند خود را حاکم مردم نمی دانست بلکه تاکید می کرد که وکیل و خدمتگزار مردم است. اسدی افزود: این نگاه کریمخان به حکومت می تواند در ابعاد اجتماعی و سیاسی قابل توجه باشد و لذا نامگذاری یک روز به نام او دارای تاثیرات خوبی در کنار اهمیت تاریخی است.
بازار وکیل وی تصریح کرد: دوران زندیه از جمله دوره های قدرت تاریخی ما محسوب نمی شود و دوره ای به لحاظ حکومتی کوتاه است اما با وجود کوتاهی تاثیرات و خاطرات خوبی داشته است. این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر برنامه های فرهنگی معرفی آثار به جا مانده از دوران زندیه نیز می تواند در توسعه گردشگری موثر باشد. وی ادامه داد: گردشگران خارجی در تعیین مقصد سفر در شیراز به دنبال آثار هخامنشی همچون تخت جمشید و پاسارگاد هستند و بعد از سفز با مجموعه زندیه آشنا می شوند که می توان با اطلاع رسانی بیشتر زمان این آشنایی را پیش انداخت. اسدی بیان کرد: مجموعه زندیه در واقع هویت تاریخی شهر شیراز است و همان اعتباری را برای شیراز دارد که مجموعه نقش جهان برای اصفهان دارد. وی اضافه کرد: این مجموعه ما را به شیراز زمان زندیه و حتی شیراز پیش از زندیه پیوند می زند و دارای اهمیتی فراوان است. این باستان شناس ابراز داشت: البته اقدامات پژوهشی نسبت به این دوره هنوز به حد کفایت نرسیده و اگرچه اقداماتی صورت گرفته اما این دوره تاریخی در حوزه پژوهشی هنوز جای کار فراوان دارد. وی تصریح کرد: پژوهش های مختلف چه در حوزه باستان شناسی و تاریخی و چه در حوزه هایی مانند اجتماعی و فرهنگی از نیازهای این دوره است. اسدی خاطر نشان کرد: در حوزه معماری ما شاهد وجود مجموعه زندیه با ویژگی های مختلف از جمله تراش سنگ، نوع سنگ ، ستون هایی که به لحاظ مارپیچ بالا آمده اند و موارد فراوان دیگر هستیم که به جا مانده اما در حوزه های پژوهشی باید بیشتر کار شود. وی ادامه داد: مثلا ما نسبت به دوران صفویه شاهد کتاب هایی بیشتر و پژوهش های مختلف هستیم اما نسبت به زندیه به نظر می رسد هنوز جای کار باقی است. به گزارش مهر، در این راستا شاید پیگیری ثبت جهانی مجموعه زندیه از یک سو و همچنین اختصاص یک روز در تقویم به کریمخان بتواند فعالیت ها را برای استفاده از این فرصت برای رونق گردشگری و ایجاد اشتغال به همراه داشته باشد.
۱۳۹۳/۵/۲۱ - ۱۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
“وکیل الرعایا” سهمی در تقویم مشاهیر ایران ندارد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۲۱ – به گزارش خبرنکار مهر مجموعه آثار زندیه درشیراز که می توانند یک فرصت برای رونق اقتصاد شهری باشند این روزها تنها نفس می کشند که باقی بمانند و برای معرفی بین المللی آنها کاری نمی شود از سوی دیگر کریمخان زند که به عنوان حاکمی عادل شناخته می شود در تقویم مشاهبررسی امکان پایایی تحریم نفتی ایران بر اساس کارکرد بازار بین المللی نفت
بررسی امکان پایایی تحریم نفتی ایران بر اساس کارکرد بازار بین المللی نفتباتوجه به حساسیت ناشی از تغییر فاصله میان عرضه و تقاضای نفت به نظر نمی رسد که همزمان با رشد تقاضا برای نفت تلاش برای محدود نمودن توان تولید نفت ایران از طریق تحریم نفتی بتواند مورد حمایت بازار بین المللی نرئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین: فرهنگ ایرانی و اسلامی در زبان فارسی جدایی ناپذیرند
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین فرهنگ ایرانی و اسلامی در زبان فارسی جدایی ناپذیرندرئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین گفت زبان فارسی حاصل فرهنگ اصیل هفت هزار ساله ایرانی و یک هزار و 400 ساله اسلامی است که این دو جدایی ناپذیرند به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین سیشرط برنده شدن در مناقصههای بین المللی انتقال خون ایران/ بدهی 210 میلیارد تومانی در دولت قبل
اجتماعی بهداشت و سلامت مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران شرط برنده شدن در مناقصههای بین المللی انتقال خون ایران بدهی 210 میلیارد تومانی در دولت قبل مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از افزودن یک بند به مناقصه های بین المللی انتقال خون خبر داد و گفت شرکتهای بین المللی که برندهپرونده بین المللی مهدی هاشمی وکیل مهدی هاشمی: ادامه قرائت کیفرخواست ۸ صبح فردا انجام می شود
پرونده بین المللی مهدی هاشمیوکیل مهدی هاشمی ادامه قرائت کیفرخواست ۸ صبح فردا انجام می شودیکی از وکلای مهدی هاشمی با اشاره به اینکه نوبت عصر جلسه رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی به پایان رسیده است گفت ادامه کیفرخواست فردا قرائت میشود به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس هوشنگ پوهمایش بین المللی انجمن اندودنتیست های ایران در اصفهان برگزار می شود
همایش بین المللی انجمن اندودنتیست های ایران در اصفهان برگزار می شود اصفهان- ایرنا- شانزدهمین همایش بین المللی انجمن اندودنتیست های متخصصان درمان ریشه دندان ایران مرداد امسال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار خواهد شد دبیر همایش انجمن اندودنتیست های ایران روز شنبه به ایرنا گگزارش فارس از نمایشگاه بینالمللی نوشتافزار صنف نوشتافزار متولی ندارد/ تبلیغات ضعیف نمایشگاه/ استفاده از تصا
گزارش فارس از نمایشگاه بینالمللی نوشتافزارصنف نوشتافزار متولی ندارد تبلیغات ضعیف نمایشگاه استفاده از تصاویر غربی در دفاتر ایرانیدر نخستین نمایشگاه تخصصی بینالمللی نوشتافزار و لوازمالتحریر برخی تولیدکنندگان ایرانی علیرغم دانستن تأثیر مخرب تصاویر غربی بر کودکان برخی محصولرئیس سازمان سینمایی:جشنواره بین المللی فیلم مقاومت جشنواره همه سینمای ایران است
در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت رئیس سازمان سینمایی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت جشنواره همه سینمای ایران است حجت الله ایوبی بر لزوم ایجاد کمیته مشترک میان سازمان سینمایی و مدیران سینمای مقاومت و دفاع مقدس تأکید کرد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگامدیرکل میراث فرهنگی گلستان: «جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام ایران زمین» برند گلستان است
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام ایران زمین برند گلستان استمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان از برگزاری هشتمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین در مهرماه سال جاری در گرگان خبر داد و گفت این جشنواره برند استان است به گزارش خبرگزاری فارس ازواسپاری یک جشنواره بین المللی و دو جایزه ادبی به بنیاد شعر و داستان ایرانیان
از سوی معانت امور فرهنگی صورت گرفت واسپاری یک جشنواره بین المللی و دو جایزه ادبی به بنیاد شعر و داستان ایرانیان همایون امیر زاده از واسپاری جشنواره بین المللی شعر فجر و جوایز ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی به بنیاد شعر و داستان ایرانیان خبر داد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران خبر داد ایجاد مرکز بینالمللی تحقیقات کشاورزی در مناطق مرتفع ا
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران خبر دادایجاد مرکز بینالمللی تحقیقات کشاورزی در مناطق مرتفع ایرانرئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران از ایجاد مرکز منطقهای و بینالمللی تحقیقات کشاورزی در مناطق مرتفع ایران خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مراغه اسکدیدار نهاوندیان با چهره شاخص صندوق بین المللی پول/ فرصت های تازه همکاری اقتصادی برای ایران
دیدار نهاوندیان با چهره شاخص صندوق بین المللی پول فرصت های تازه همکاری اقتصادی برای ایران دکتر محمد نهاوندیان امروز عصر ساعت 4 با مسعود احمد مدیر خاورمیانه صندوق بین المللی پول IMF ملاقات خواهد داشت به گزارش نامه نیوز به نقل از سایت رسمی محمد نهاوندیان رییس دفتر رئیس جملزوم بازنگري استانداردهاي داخلي و بين المللي توليد و عرضه خرما/خرماي ايراني؛ تواني که ارج نهاده نمي شود
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۴ب ظ در اتاق بازرگاني ايران بررسي شد لزوم بازنگري استانداردهاي داخلي و بين المللي توليد و عرضه خرما خرماي ايراني تواني که ارج نهاده نمي شود گروه اجتماعي به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج خرما يکي از محصولات بومي و البته استراتژيک ايران است که مي تواند سهم بسياردومین کنفرانس بینالمللی «بازشناسی الگو و تحلیل تصویر ایران»
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۰ دومین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر ایران اسفندماه امسال به همت گروههای مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه گیلان برگزار می شود سعید رهسپار مسؤول روابط عمومی دانشگاه گیلان در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا منطقه گیلان ضمن اعلام این خبهمایش علمی بین المللی صنعت چرم ایران در تبریز آغاز به کار کرد
همایش علمی بین المللی صنعت چرم ایران در تبریز آغاز به کار کرد تبریز - ایرنا - نخستین همایش علمی بین المللی صنعت چرم ایران روز دوشنبه با حضور صاحبان صنایع و فعالان این بخش در تالار اجتماعات دانشگاه هنر اسلامی تبریز آغاز به کار کرد به گزارش ایرنا دبیر علمی این همایش یک روزه در آیجشنواره بین المللی فیلم مقاومت جشنواره همه سینمای ایران است
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت جشنواره همه سینمای ایران است ایجاد کمیته مشترک میان سازمان سینمایی و مدیران سینمای مقاومت و دفاع مقدس از الزامات است به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران رئیس سازمان سینمایی درآستانه برگزاری سیزدهمین جشنواسازمانهای بینالمللی برای پایان بحران غزه اقدام کنند/ ایران به تنهایی نمیتواند اقدامی را انجام دهد
امینزاده سازمانهای بینالمللی برای پایان بحران غزه اقدام کنند ایران به تنهایی نمیتواند اقدامی را انجام دهد مشاور حقوقی رئیسجمهور گفت تنها کشوری که به نوعی از جنایت متضرر میشود میتواند اقدام منسجم حقوقی انجام دهد و باید ارتباط و صلاحیت میان آن کشور با دیوان بینالمللی کی-
گوناگون
پربازدیدترینها