واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرخانه برنامه ششم توسعه کشور در مرکز پژوهش های مجلس تشکیل شد/ جلالی: باید رویکرد دولت و مجلس نسبت به برنامه های جامع تغییر کند تهران-ایرنا-رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه های توسعه قبلی کشور جامع و کلی بوده اند گفت:نخستین اولویت در تدوین برنامه ششم این است که باید رویکرد دولت و مجلس نسبت به تهیه برنامه های جامع تغییر کند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی،نخستین جلسه برنامه ششم توسعه کشور امروز با حضور رئیس و قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس در محل این مرکز برگزار گردید و در پایان دبیرخانه ای جهت بررسی این برنامه تشکیل شد.
بر اساس این گزارش کاظم جلالی در این نشست که امروز برگزار شد، با اشاره به روند برنامه نویسی در حوزه توسعه کشور در دوره های گذشته، گفت: در برنامه های توسعه قبلی، برنامه ها جامع و کلی بوده اند به طوری که تلاش شده تا تمام مسائل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این برنامه ها دیده شود در حالی که می توان در برنامه توسعه به صورت راهبردی به مسائل نگاه کرد، نخستین اولویت مهم در تدوین برنامه ششم توسعه کشور این است که باید رویکرد مجلس و دولت نسبت به تهیه برنامه های جامع تغییر یابد.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با اشاره به اهمیت آمایش سرزمین در تدوین برنامه توسعه ششم، تصریح کرد: اگر در نوشتن برنامه توسعه نگاه آمایشی نداشته باشیم مجبور خواهیم بود تا به مسائل استان ها در برنامه توسعه ششم نیز به صورت کلی بنگریم.
وی ادامه داد: باید دید آیا می توان تا قبل از برنامه ششم در این زمینه اقدامی انجام داد یا خیر، چرا که اگر آمایش سرزمینی انجام نشود در بخش برنامه ریزی استان ها نیز با مشکل مواجه هستیم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس درباره مقدمات تهیه برنامه به ویژه اولویت های کشور، گفت: باید واقعیت های کشور در گزارش های کارشناسی به صورت علمی و بدون ملاحظات سیاسی تبیین شود.
همچنین جهانگیرزاده در این نشست گفت: اگر جامعه علمی و کارشناسی کشور به این نتیجه رسیده است که تهیه برنامه جامع مفید نیست ومرکز پژوهش های مجلس نیز به این موضوع اعتقاد دارد، باید با استفاده از همه ظرفیت ها از جمله دیپلماسی عمومی این نظرات را به طبقات نخبه کشور و تصمیم گیران نیز منتقل کند تا نتایج مطلوبی در برنامه ریزی کشور به دست آید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، افزود: باید بررسی شود که برنامه ریزی جامع چه آثاری برای کشور به همراه دارد و اگر این آثار زیانبار است، سعی کنیم که بموقع به تصمیم گیران اطلاع دهیم.
وی افزود: اگر در کشور بموقع سیاست های اشتباه را عوض نکنیم و نسبت به آن انذار نکنیم نمی توانیم نتایج مطلوبی را کسب کنیم.
قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس، تصریح کرد: اگر طرح مسایل چالشی به سود کشور است نباید از بحث های چالشی گذر کنیم چرا که نتیجه حاصل شده به سود کشور خواهد بود.
شایان ذکر است در این نشست مراحل تدوین برنامه ششم توسعه کشور و زمان بندی اعلام شده برای آن که در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارائه شده بود، تبیین و مورد ارزیابی قرار گرفت.
همچنین الزامات برنامه ششم توسعه کشور، محورهای بهبود دهنده محتوای برنامه ریزی، نگرش و ساخت برنامه، مشکلات نظام برنامه ریزی به همراه پیشنهاداتی برای مواجهه با برنامه ششم توسعه و نگاهی انتقادی به برنامه ریزی جامع و الگوهای پیشنهادی در این خصوص ارائه شد.
یادآور می شود در این نشست مقرر شد دبیرخانه ای جهت بررسی برنامه ششم توسعه کشور به مسئولیت محمد قاسمی معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تشکیل شود و مقرر شد تا نشست هایی با کارشناسان، صاحب نظران و مسئولان کشور در این خصوص برگزار و چارچوبی جهت نقش آفرینی موثر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در فرایند تهیه و تصویب برنامه ششم با همکاری سایر معاونت های مرکز تهیه شود.
سیام(1)**2021**1449
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]