واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
در حالی که فقط 300 کارخانه مجوز دارند،5هزار کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف پلیمری داریم
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه انتشار گازهاي خطرناك سمی بر اثر سوزاندن زباله های پلاستیکی ایجاد می شود، گفت: گرفتگي كانال ها و نهرهاي آب در اثر تجمع زباله هاي پلاستيكي نیز از جمله مشکلات استفاده از ظروف یک بار مصرف پلیمری است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، علی محمد شاعری ، درباره ظروف یکبار مصرف پليمري و كيسههاي پلاستیکی گفت: این ظروف در صورت تماس با مایعات و موادغذایی بالای 40 درجه مادهای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج میکنند که موجب تلخی غذا شده و بیش از 77 نوع بیماری سرطانزا را به همراه دارد.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ادامه داد: کم اشتهایی، عصبانیت و بروز بیماری هایی اعم از سرطان، جهش ژنی در جنین و بیماری ها ریوی و گوارشي از مهمترین تاثیرات استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است که مشکل خطر مواد پلاستیکی برای کودکانی که با اسباب بازیهای پلاستیکی بازی میکنند و بیشتر اوقات آنها را در دهان خود میگذارند نیز حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه عوامل ميكروبي و پاتوژني در اثر جابهجايي كيسههاي پلاستيكي دور ريختنی منتقل می شوند، اظهار کرد: آلودگيهاي بصري ناشي از تلنبار زبالههاي پلاستيكي در محيط زيست و انتشار گازهاي خطرناك كلريد، اسيد كلريدريك، انواع فوران ها و فنيل ها و از همه مهمتر گاز خطرناك، سمي و سرطانزاي ديوكسين و آلودگي هوا ناشي از سوزاندن اين مواد است.
در حال حاضر 1685 واحد صنفي محصولات پلاستيكي در شهر تهران به صورت مجاز فعال هستند.
شاعری درباره تجمیع زباله ظروف یکبار مصرف در جوی ها و نهرهای خیابان ها خاطر نشان کرد: گرفتگي كانال ها و نهرهاي آب در اثر تجمع زباله هاي پلاستيكي و در نتيجه آبگرفتگي معابر از دستاوردهای تولید این مواد است. شرايط نامطلوب و غيربهداشتي بازيافت پلاستيك در كشور و ورود محصولات توليد شده از مواد بازيافتي، به عنوان ظرف هاي آشپزخانه يا بستهبندي موادغذايي هم از مواردی است که مشکلات عدیده ای را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه در زمينه توليد محصولات پلاستيكي در شهر تهران در حال حاضر 1685 واحد صنفي بهصورت مجاز فعال هستند، گفت: 32730 واحد صنفي توزيعي و 5744 واحد صنفي توليدي و خدمات فني ظروف یکبار مصرف تولید می کنند. در اين ميان صنف فروشندگان محصولات پلاستيكي 1685 واحد، سوپرماركت داران 365 واحد و خواربار فروشان 2080 واحد که در مجموع 4130 واحد، به عنوان فروشندگان كيسهها و ظروف يكبار مصرف پلاستيكي محسوب مي شوند. همچنین در نانواييها 2075 واحد در صورت نياز شهروندان، كيسههاي پلاستيكي برای فروش عرضه می کنند.
وجود 5 هزار كارخانه و كارگاه توليد ظروف یکبار مصرف در كشور/مجوز توليد تنها برای 300 كارخانه
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه هم اكنون 5 هزار كارخانه و كارگاه توليد ظروف یکبار مصرف در كشور وجود دارد، ادامه داد: اين در حالي است كه تنها 300 كارخانه از اين تعداد مجوز توليد اين ظروف را دارند و مشخص نيست كه مابقي اين كارخانه ها از چه موادي و چگونه نسبت به توليد اين ظروف اقدام ميكنند.
شاعری با اشاره به منابع توزيع و مصرف كيسه هاي پلاستيكي و ظروف پليمري در شهرداري تهران اظهار کرد: عمده مصرف ادارات بازيافت در مورد كيسه هاي پلاستيكي، ارائه اين كيسه ها به شهروندان به منظور اجراي طرح جمع آوري پسماندهاي خشك از درب منازل است كه توسط كيسه هاي آبي رنگ صورت مي پذيرد.
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]