واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هزینه های سرسام آور داروی سرطان آزار دهنده تر از خود بیماری سنندج- ایرنا- هزینه های سرسام آور دارو برای بیماران سرطانی و صعب العلاج و افزایش مشکلات این بیماران و خانواده های آنان، موضوع اساسی و جدی جلسه کمیته بیماری های خاص استان کردستان در سنندج بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، چگونگی حمایت از بیماران خاص، صعب العلاج و سرطانی و تلاش در راستای رفع حداقلی مشکلات آنان روز دوشنبه در جلسه کمیته بیماری های خاص استان کردستان و با حضور اعضای کمیته در سنندج بررسی شد.
هم اکنون هزینه های سنگین داروی بیماران سرطانی و صعب العلاج به مشکلی کمر شکن و اساسی برای خانواده های این بیماران تبدیل شده و این هزینه ها بیشتر از خود بیماری، آنان را آزار می دهد.
هر چند این بیماران از طریق بیمه های مختلف، وزارت بهداشت و غیره مورد حمایت قرار می گیرند اما به گفته کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی این کمک ها نیز جوابگوی نیازها و مشکلات این بیماران نیست وبسیاری از آنان به شدت تحت فشار هستند.
کارشناس مسوول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون هزار و 617 بیمار خاص در استان وجود دارد گفت: از این تعداد بیمار 705 نفر در سنندج، 252 نفر سقز، 125 نفر قروه، 60 نفر کامیاران، 83 نفر بیجار، 56 نفر در دیواندره و 16 نفر در دهگلان هستند.
لیلا قنبری با بیان اینکه هم اکنون و با بسته حمایتی جدید دولت، 100 درصد هزینه های دارویی بیماران خاص همچون هموفیلی، ام اس و غیره رایگان است و در این راستا مشکل چندانی نداریم افزود: مشکل اصلی ما هزینه های بالای درمانی بیماران سرطانی و صعب العلاج است که نیازمند حمایت بیشتری هستند.
وی با تاکید بر تلاش برای بیمه تکمیلی این بیماران اظهار کرد: اگر این بیماران تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار بگیرند درصد بالایی از مشکلات آنان رفع شده و روند درمان نیز سریعتر دنبال خواهد شد.
کارشناس مسوول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: هم اکنون درصد کمی از بیماران ما تحت پوشش بیمه تکملی قرار دارند لذا لازم است که در این راستا تلاش های لازم توسط مسوولان و اعضای این کمیته انجام شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی استان مبلی را برای بیماران خاص استان هزینه کرده است گفت: در سال جاری میزان مراجعه این بیماران به بیمارستان توحید سنندج 300 نفر و به بیمارستان بعثت 50 نفر افزایش یافته است.
به گفته وی در صورت درست شدن بیمه تکمیلی این افراد و مشخص شدن حق بیمه، تعداد مراجعات این بیماران کاهش می یابد و همچنین این افراد در روند درمان خود مشکلات کمتری خواهند داشت.
قنبری بیشترین مراجعات را مربوط به بیماران پیوند کلیوی عنوان کرد و افزود: در طول سال حدود 70 تا 100 بیمار کلیوی به ما مراجعه می کنند و مشکل اساسی این بیماران هزینه بالای آزمایشات و همچنین هزینه اسکان چند ماهه در محلی است که پیوند را انجام داده اند.
وی با بیان اینکه مراجعه بیماران پیوند کبدی و مغز و استخوان در رده بعدی قرار دارد اظهار کرد: این بیماران نیز با هزینه بالای آزمایشات و اقامت مواجه هستند و هر بیمار نیازمند صرف حداقل 10 میلیون تومان برای این موارد است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان نیز در این جلسه گفت: هدف اصلی از تشکیل این جلسه بررسی مشکلات بیماران خاص، سرطانی و صعب العلاج از جمله عدم پوشش بیمه های تکمیلی آنان توسط سازمان بیمه گر است.
جمال ارشدی با بیان اینکه لازم است بیمه ایران در قراردادی که با دانشگاه علوم پزشکی استان منعقد می کند بیشتر به این افراد توجه کند خواستار تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان شد و افزود: باید تمام دستگاه های اجرایی در راستای رفع مشکلات این بیماران به صندوق کمک کنند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه 75 درصد مراجعه کنندگان ما را بیماران سرطانی نشکیل می دهند گفت: از تعداد 327 موردی که در سال جاری به ما مراجعه کرده اند 239 نفر بیمار سرطانی، 31 مورد ام اس و 57 مورد دیالیز بوده است.
علی مشفق با بیان اینکه سازمان بهزیستی دستورالعمل های خاص خود را دارد و بیماران سرطانی تا زمانی که به مرحله معلولیت نرسند جزو جامعه هدف ما قرار نمی گیرند افزود: بیماران دیالیز و پیوند کلیه نیز جزو مددجویان ما نیستند اما با وجود کمبود منابع و در حد توان، مساعدت هایی به این بیماران انجام شده است.
وی میزان کمک های موردی به این بیماران را 406 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: همچنین تعداد 19 نفر از بیماران سرطانی، 17 نفر پیوند کلیه و دیالیز و شش بیمار ام اسی از وام قرض الحسنه 20 میلیون ریالی این سازمان استفاده کرده اند.
معاون توانبخشی بهزیستی کردستان اظهار کرد: این سازمان در راستای حمایت از بیماران خاص، سرطانی و صعب العلاج آمادگی دارد در حد توان و تا جایی که منابع اجازه دهد کمک کند.
ثریا لطیفی، مسوول انجمن بیماران سرطانی کردستان نیز در این جلسه گفت: در صورت پرداخت هزینه های پیوند بیماران سرطانی همانند مغز و استخوان، ما این آمادگی را داریم که در زمینه هزینه اسکان و اقامت این بیماران را کمک کنیم.
مسوول انجمن بیماران هموفیلی کردستان نیز در راستای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج استان اعلام آمادگی کرد و گفت: در صورت راه اندازی صندوق حمایت از بیماران استفاده از موسسات و انجمن های خیریه در این راستا بسیار تاثیر گذار است.
وکیلی از مسوولان و نهادهای مربوطه خواست در راستای حمایت از بیماران خاص، مسیر را هموار کرده و موانع را بردارند و از توان سایر ادارات و نهاد بویژه انجمن های خیریه نیز استفاده کنند.
در پایان این جلسه مصوب شد که صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل و برنامه ریزی های لازم برای بیمه تکمیلی این بیماران انجام شود.ک/4
7348/533
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]