واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مرداد ۱۳۹۳ (۱۵:۲۶ب.ظ)
عضو مجلس خبرگان رهبري در شهرکرد: منش و سيره ائمه معصومين بهترين الگوي زندگي اسلامي است آيتالله استادي، سيره ائمه معصومين (عليهمالسلام) را از مأخذ اصلي در شناخت الگوي زندگي اسلامي بيان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو مجلس خبرگان رهبري در نهمين نشست تخصصي طرح تقويت مباني اعتقادي و شبه زدايي ديني در مجموعه فرهنگي تبليغي «بلاغ» اداره کل تبليغات اسلامي در شهرکرد گفت: شيوه زندگي ائمه معصومين و سيره آنان پس از قرآن و روايات به عنوان منبع اصلي در تدوين برنامه سبک زندگي اسلامي شناخته ميشود.
آيتالله رضا استادي با بيان اينکه اقتباس از سيره اخلاقي و رفتاري ائمه و نحوه برخورد آنان در امور مختلف زندگي، راه را براي ارائه و تبيين الگوي سبک زندگي اسلامي هموار ميکند، افزود: منش ايشان دربردارنده تعاليم ارزندهاي است که شناخت و عمل به آن منطبق با دستورات حقيقي دين مبين اسلام است.
وي به جامع بودن دين اسلام در تمامي امور مادي و معنوي اشاره و تصريح کرد: خداوند پس از نزول قرآن، ائمه معصومين را برگزيد تا ايشان با عمل نمودن به رهنمودهاي کتاب آسماني علاوه بر اثبات قابل اجرا بودن مفاهيم قرآني در جامعه، الگويي حقيقي و عيني را براي بهرهمندي عموم ارائه کنند.
آيتالله استادي، از کتابهاي «سيره ابن هشام» و «سيره حلبي» به عنوان مهمترين منابع اهل سنت براي دستيابي به سيره پيامبر اسلام (ص) ياد کرد و گفت: کتاب «سنن النبي» تأليف علامه سيد محمد حسين طباطبايي صاحب تفسير الميزان در بخش نخست حاوي ۶۰۰ روايت از زندگاني حضرت محمد (ص) است که با افزوده شدن ۳۰۰ روايت ديگر هم اکنون از منابع قابل تأمل و با ارزش سيره شناسي به شمار ميآيد.
عضو شوراي عالي حوزه علميه قم يادآور شد: در سالهاي اخير مراکز علمي و پژوهشي فعال در حوزه دين با جمعآوري روايات و مستندات و انتشار کتابهايي در حوزه سيره شناسي همچون سيره امام علي (ع) و سيره امام رضا (ع) منابع موجود در اين زمينه را افزايش داده و الگوهاي قابل استناد جديدي را براي تدوين سبک زندگي اسلامي معرفي کردهاند.
وي افزود: آنچه در کتابهاي سيره شناسي جمعآوري و مطرح شده، شامل نشانههاي مسلماني و الگوهاي رفتاري فرد مسلمان در زندگي شخصي و اجتماعي است و ترويج اين الگوها جامعه را به پذيرش و اجراي سبک زندگي اسلامي هدايت ميکند.
آيتالله استادي با اشاره به روايتي از امام صادق (ع) تصريح کرد: اين امام بزرگوار پايههاي اسلام را بر صدق، رضا، وفا، علم، حلم، صبر و يقين دانستهاند و سهم هر فرد را از اين مباني متفاوت ميدانند.
امام جمعه شهر قم افزود: بنا به فرموده امام صادق (ع)، اگر شخصي همه خصوصيات و پايههاي اسلام را در خود جاي داده باشد از ايمان بالاتري برخوردار است و افراد در مراحل مختلفي از اين بهرهمندي قرار دارند.
وي با بيان اينکه در پذيرش اسلام و عمل به دستورات آن، تدريج، ترتيب و مراحلي وجود دارد، گفت: ائمه معصومين در برخورد با افراد مختلف بر اساس رفق و مراوده عمل ميکردند و سختگيري و تندي بر اجراي حدود در سبک زندگي اسلامي جايگاهي ندارد.
آيتالله استادي، داشتن تقيه را از ديگر اصول زندگي اسلامي دانست و يادآور شد: افراط و تفريط در هر امري فساد انگيز است و همه مسلمانان بايد با الگو گيري از رفتار و سبک زندگي ائمه معصومين و بزرگان دين بر پايه اعتدال و تلطيف قلوب رفتار کنند.
وي در پايان افزود: پس از قبول اسلام اجرا و رعايت حدود تمامي احکام شرعي بر مسلمان واجب است و هيچ عملي در اسلام بدون فلسفه نيست و بهترين الگو براي شناخت سبک زندگي اسلامي شناخت سيره ائمه معصومين (عليهمالسلام) است.
گفتني است، نهمين نشست تخصصي طرح تقويت مباني اعتقادي و شبه زدايي ديني با موضوع «سيره و سنت اهل بيت و ضرورت الگو گيري در سبک زندگي اسلامي» نوزدهم مرداد ۱۳۹۳ در مجموعه فرهنگي تبليغي «بلاغ» اداره کل تبليغات اسلامي در شهرکرد برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]