واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت بازبینی جشن ˈدهکده کندوسˈ ساری- ایرنا - روز نامه دیار سبز مازندران درشماره روز دوشنبه در گزارشی نوشت : یک دهه است که جشن بزرگ دهکده در روستای کندلوس شهرستان نوشهر برگزار می شود اما گویا این جشن سنتی اهداف اصلی خود را فراموش کرده است و در چنین شرایطی باید به ضروری بازبینی جشن دهکده توجه شود.
در این گزارش می خوانیم : روستای کندلوس دهکده ای فرهنگی تاریخی آرمیده در دل کوههای البرز کجور نوشهر است که مانند یک رود لبریز از زندگی و نشاط است.
هر چند این دهکده از مواهب الهی و طبیعی همانند کوه ، چشمه ، رود و مراتع زیبا و جنگل برخوردار است اما محیط زیست فرهنگی و توجه به اشتیاق دیرین این خاک به دانش و بهداشت که دو شاخصه مهم توسعه هر جامعه ای محسوب می شود به همراه معمای زیبای روستایی که آن را در زمره 11 روستای دارای بافت با ارزش کشور قرار داده است ، می رود تا این دهکده فرهنگی تاریخی که خیال شهر شدن را در سر ندارد ، الگویی برای توسعه گردشگری روستایی قرار دارد.
دهکده کندلوس دارای جمعیتی از هنرمندان صاحب ذوق است که برای نمونه اقدام به نگارش نستعلیق کتاب ابن سینا ، برپایی دبستان سروش و تمدن ، ایجاد موزه مردم شناسی توسط یکی از اهالی عاشق فرهنگ ، هنر و تمدن ، آداب و روسم منطقه کجور و مازندران و تاسیس نهاد خیریه متوفیات توسط مردمان این روستا کرده است.
از سویی دیگر جوانان این دهکده حدود 10 سال قبل با طراحی مراسمی در قالب جشن در پی آن برآمدند تا همانگونه که صندوق متوفیات به عنوان یک مشارکت با روش و اصول در راستای توسعه اجتماعی برای تامین هزینه و همکاری در مراسم خاکسپاری متوفی با خانواده داغدارش در پیش بگیرند ، با برگزاری جشنی نیز به زندگی و حیات اهالی توجه جدی داشته باشند تا هم باعث تحکیم روابط انسانی شود و هم در مسیر متعالی خویش بتواند انسان را دعوت به بازگشت خویش کند تا پاسدار زندگی خود و همنوعانش دردهکده باشد و در رفع دردمندی ، بیماری و سالمندی همولایتی اش به قدر توان خود برای آنان مساعدت کند.
همچنین هدف دیگر این طرح تشویق جوانان دیار برای توجه به توسعه روستا ، قدردانی از نام آوران عرصه ورزش ، علم و هنر و همه آنانی که برای توسعه دهکده تلاش کرده اند و مهیا کردن زمینه ای برای توسعه گردشگری است.
با این حال اکنون به علت نبود جهت گیری درست ، شکل نگرفتن ساختار سیال ، خود محوری و نیز فقر محتوایی و بعضا وجود جب و بغض ها در مراسم این حرکت زیبا خدشه دار شده و گویا اهداف اصلی خود را از یاد برده است.
باید به این نکته توجه شود که شاد بودن هر چند هنر است اما شاد کردن که در واقع توجه به اهداف اصلی جشن در فروکاستن مشکلات انسانی در قالب تقویت مشارکت اجتماعی برای تامین اجتماعی است ، هنری والاتر بوده و بهتر است نو رسیدگان به جای سطحی نگری نگاه عمیق تری به فرهنگ ، طبیعت ، جمعیت (جامعه) ، داشته باشند و اندیشه کنند ، چون گام اول این طرح به فکر واداشتن انسان بوده است برای توسعه و تعالی .
امید است این مراسم فرهنگی با یک بازبینی و بازگشت به خویشتن ، درخدمت توسعه و فرهنگ باشد نا در خدمت یک هنگ و گروه. ک/1
2501
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]